Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2020 13:43
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrý deň.
Kopa ľudí teda aspoň ty ktorý sa zaujímajú o zvieratá vedia že niaky "chytrý" ľudia chovajú doma zvieratá ktoré podľa mňa nepatria do domácnosti. Narážam tým na levy. Neviem či na Slovensku alebo v Česku je to legálne ale v iných krajinách áno. Levy sú ohrození druh tak prečo je to legálne. Čo s toho má vláda tej dotyčnej krajiny. Keď lev vyrastie začína byť agresívny. Tak v niakych šťastných prípadoch potom skončia v zoo ale väčšinou končia na čiernom trhu. Asi nemusím písať ako dopadnú. A vysvetlí mi prosím niekto prečo je to legálne?
Ak sa mýlim prepáčte.

11.12.2020 14:13
selmicka

XXX.XXX.248.233

Pro milovníky velkých koček.

" Park lvu Tajgan " Google.

RN

11.12.2020 14:35
Axyd

XXX.XXX.161.177

selmicka napsal(a):
Pro milovníky velkých koček.

" Park lvu Tajgan " Google.

RN

Nechapem

11.12.2020 15:24
selmicka

XXX.XXX.248.233

Nebudu řešit chov lvu doma - je legální, pokud si zajistím povolení chovu. Pokud je chci mít doma, budu je mít. Pokud chci diskutovat jen tak......

Pokud jsem milovník lvů, tygrů, levhartů, vlků, dám si kafe nebo co mám rád, pustím si kanál Parku lvů.
Uvidím, jak chovatel je v kontaktu s hafo dospělými lvy, tygry, vlky....
Je se na co dívat. Zamyslet se.

RN

12.12.2020 19:07
Valentko

XXX.XXX.226.187

Axyd napsal(a):
Dobrý deň.
Kopa ľudí teda aspoň ty ktorý sa zaujímajú o zvieratá vedia že niaky "chytrý" ľudia chovajú doma zvieratá ktoré podľa mňa nepatria do domácnosti. Narážam tým na levy. Neviem či na Slovensku alebo v Česku je to legálne ale v iných krajinách áno. Levy sú ohrození druh tak prečo je to legálne. Čo s toho má vláda tej dotyčnej krajiny. Keď lev vyrastie začína byť agresívny. Tak v niakych šťastných prípadoch potom skončia v zoo ale väčšinou končia na čiernom trhu. Asi nemusím písať ako dopadnú. A vysvetlí mi prosím niekto prečo je to legálne?
Ak sa mýlim prepáčte.

Je pravda že by to nemalo byt legálne. Raz som narazil na internete na chovateľku velkých maciek a boli tam fotky ako jej lev ležal v kuchyni bol s ňou pri bazéne ( hovorím si to znaď nie ). Keď niekto miluje šelmy ako písal selmicka tak preco si nepustí o nich dokument ale prečo si takýto úplne neskúsený ľudia zadovázia takéto zviera? Je to podľa mňa casovaná bomba. Aj clovek čo chová šelmy a má s nimi množstvo skúseností by podla mňa nemal robiť také veci ako napr. tá nemenovaná pani na internete. Keď niekomu leží na gauči tiger tak si poviem že ten človek asi nieje normálny a podla mňa to neni nič iné ako týranie zvierat. Vláda by to mala čim skôr zatrhnúť. Veľke šelmy ako je napr. lev potrebujú adekvátne podmienky a to neni niekoho obývačka. A potom sa čudujeme ze počujeme v spravach že niekoho roztrhal lev.

12.12.2020 20:02
Axyd

XXX.XXX.161.177

Valentko napsal(a):
Je pravda že by to nemalo byt legálne. Raz som narazil na internete na chovateľku velkých maciek a boli tam fotky ako jej lev ležal v kuchyni bol s ňou pri bazéne ( hovorím si to znaď nie ). Keď niekto miluje šelmy ako písal selmicka tak preco si nepustí o nich dokument ale prečo si takýto úplne neskúsený ľudia zadovázia takéto zviera? Je to podľa mňa casovaná bomba. Aj clovek čo chová šelmy a má s nimi množstvo skúseností by podla mňa nemal robiť také veci ako napr. tá nemenovaná pani na internete. Keď niekomu leží na gauči tiger tak si poviem že ten človek asi nieje normálny a podla mňa to neni nič iné ako týranie zvierat. Vláda by to mala čim skôr zatrhnúť. Veľke šelmy ako je napr. lev potrebujú adekvátne podmienky a to neni niekoho obývačka. A potom sa čudujeme ze počujeme v spravach že niekoho roztrhal lev.

Presne. Nech idú robiť do ZOO. Budú kŕmiť levy ale aj iné šelmy. A možno budú krotké. Ale musia to vyštudovať.

12.12.2020 20:47
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý večer.

Oba příspěvky působící v negaci vůči těm, co se presentují s velkými kočkami na internetu se ztotožnují s názory laiku v oboru chovatelství a to zejména koč. šelem.
Není vše vždy takové, jak to na první pohled vypadá.
Faktem je to, že ti lidé ve valné většině vědí, co dělají a velké kočky milují. Mluvím na základě osobního nejen poznání, ale stálého setkávání s takovými lidmi.
To že se presentují veřejnosti šelmu v obýváku, neznamená, že s nimi v tom obýváku bydlí. Tedy ve valné většině. Ač se našla kdysi vyjimka v Praze, kdy žena měla lva v paneláku.

To že zkušený drezér s cca 40 ti letou praxí spal se svojí přítelkyní a lvem v posteli, několik let ,je pravda a lze na netu dohledat. Měl však možnost vždy vyjít na zahradu a to i chodil ten lev, pravidelně i vykonávat potřebu. Chovatele a drezéra znám osobně .Zkušený člověk a milovník šelem a se svými šelmami působil v mnoha filmech našich a zejména za hranicemi,. I v mnoha reklamách. V zahraničí kontakty s velkými šelmami jsou běžné, stačí pohledat na netu a otevře se nám fantastická podívaná, někdy až k neuvěření.
Zde by se měli ti co mají negativní přístup k lidem se šelmami v kontaktu skutečně vážně zamyslet. Pokud vidím člověka v kontaktu s několika šelmami, lvi, tygr, hyena a to ve smečkách v otevřeném safari, tak klobouk dolu a pokorně a tiše se dívat a kochat.
Je faktem, že v ČR a SR neexistuje žádná osvěta , jako v zahraničí na podobné scény s velkými šelmami. Pouze negativní přístup médíí, kteří z takových lidí dělají blázny, narcisy, podivíny a sebevrahy.
Doporučuji všem milovníkům zvířátek, podívat se na pár filmu ze zahraničí a přemýšlet. Odpověd snad najdou sami. Je dost i takových, že za vším uvidí prachy.
Ale věřte nebo ne , prachy velké se vydělávají jinak , než stylem chovu a mazlení se s velkými šelmami.
Na prvním místě je VŽDY ta láska, pak se uvidí. Znám snad skoro všechny chovatele v ČR, některé na Slovensku a nemálo ke mne přijíždí ze států EU. Ti mi potvrzují, co tu píši.

Samozřejmě se najdou i vyjimky, jako ve všem, ale ty dlouho v chovu neobstojí.

Závěrem dodám. Vždy jsem od začátku mých kroku se šelmami vyzvedal chov nekontaktní a takový chov jsem vedl sobě několik let. Kontakt mne nelákal. Ale tím netvrdím, že chov bez kontaktu je pouze a jedině správný chov koč. šelem. Chovy jiných a větších chovatelů píší svůj příběh v kontaktu.

Podotknu i to, že se připravují zpřísněné zákony na chov šelem v soukromí. Uvidíme, jak to bude nadále s chovem šelem.

Popřeji krásné svátky, nějak jsem se zase rozkecal.

RN

12.12.2020 20:59
Axyd

XXX.XXX.161.177

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Oba příspěvky působící v negaci vůči těm, co se presentují s velkými kočkami na internetu se ztotožnují s názory laiku v oboru chovatelství a to zejména koč. šelem.
Není vše vždy takové, jak to na první pohled vypadá.
Faktem je to, že ti lidé ve valné většině vědí, co dělají a velké kočky milují. Mluvím na základě osobního nejen poznání, ale stálého setkávání s takovými lidmi.
To že se presentují veřejnosti šelmu v obýváku, neznamená, že s nimi v tom obýváku bydlí. Tedy ve valné většině. Ač se našla kdysi vyjimka v Praze, kdy žena měla lva v paneláku.

To že zkušený drezér s cca 40 ti letou praxí spal se svojí přítelkyní a lvem v posteli, několik let ,je pravda a lze na netu dohledat. Měl však možnost vždy vyjít na zahradu a to i chodil ten lev, pravidelně i vykonávat potřebu. Chovatele a drezéra znám osobně .Zkušený člověk a milovník šelem a se svými šelmami působil v mnoha filmech našich a zejména za hranicemi,. I v mnoha reklamách. V zahraničí kontakty s velkými šelmami jsou běžné, stačí pohledat na netu a otevře se nám fantastická podívaná, někdy až k neuvěření.
Zde by se měli ti co mají negativní přístup k lidem se šelmami v kontaktu skutečně vážně zamyslet. Pokud vidím člověka v kontaktu s několika šelmami, lvi, tygr, hyena a to ve smečkách v otevřeném safari, tak klobouk dolu a pokorně a tiše se dívat a kochat.
Je faktem, že v ČR a SR neexistuje žádná osvěta , jako v zahraničí na podobné scény s velkými šelmami. Pouze negativní přístup médíí, kteří z takových lidí dělají blázny, narcisy, podivíny a sebevrahy.
Doporučuji všem milovníkům zvířátek, podívat se na pár filmu ze zahraničí a přemýšlet. Odpověd snad najdou sami. Je dost i takových, že za vším uvidí prachy.
Ale věřte nebo ne , prachy velké se vydělávají jinak , než stylem chovu a mazlení se s velkými šelmami.
Na prvním místě je VŽDY ta láska, pak se uvidí. Znám snad skoro všechny chovatele v ČR, některé na Slovensku a nemálo ke mne přijíždí ze států EU. Ti mi potvrzují, co tu píši.

Samozřejmě se najdou i vyjimky, jako ve všem, ale ty dlouho v chovu neobstojí.

Závěrem dodám. Vždy jsem od začátku mých kroku se šelmami vyzvedal chov nekontaktní a takový chov jsem vedl sobě několik let. Kontakt mne nelákal. Ale tím netvrdím, že chov bez kontaktu je pouze a jedině správný chov koč. šelem. Chovy jiných a větších chovatelů píší svůj příběh v kontaktu.

Podotknu i to, že se připravují zpřísněné zákony na chov šelem v soukromí. Uvidíme, jak to bude nadále s chovem šelem.

Popřeji krásné svátky, nějak jsem se zase rozkecal.

RN

Ale uznajte že veľké množstvo končí na čiernom trhu.

Aj vám krásne sviatky.

12.12.2020 21:21
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Ale uznajte že veľké množstvo končí na čiernom trhu.

Aj vám krásne sviatky.

Opět velká mýlka laiku s tím, že obchodování se zvířaty je největší byznys. Vždyt to tvrdí média.

Vydedukuji si jako občan a laik v chovu šelem , že ty šelmy
končí na" černém trhu", bez známek doložených důkazů.

Avšak v ČR a SR tomu tak určitě nebude, snad to ani dobře nejde. Dohled státních kontrol nad chovy šelem je každý rok. Chovatelé šelem jsou v hledáčku laiku, zelených, ochránců přírody i medií. Riziko je veliké "načerno "obchodovat se šelmami, ba snad nemožné. A valná většina šelmařů jsou srdcaři a šelmám by to neudělali. Vyjimky vyloučit nemohu, ale praktikovat to je určitě nemožné. V každém případě všeho do času. By bylo....
Pěný večer přeje

RN

15.12.2020 08:21
chondro

XXX.XXX.227.52

prosím Vás ani dnes vám nikdo na chov lva doma nedá povolení.
Co je důležité je to že se v oblasti legislativy chystají významné změny .I z důvodů zaneprázdnění politiků Covidem se termíny opoždují.
Chystá se zákaz množení tzv velkých koček +několika dalších.

Na tyto legislativní změny měly mimo jiné vliv i zdejší diskuze kdy někteří politici pojali podezření že chov šelem je v rukou často zcela nesprávných cožý vyplývá z pčspěvků zde notorického přispivatele ze sopřeče

15.12.2020 09:16
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
prosím Vás ani dnes vám nikdo na chov lva doma nedá povolení.
Co je důležité je to že se v oblasti legislativy chystají významné změny .I z důvodů zaneprázdnění politiků Covidem se termíny opoždují.
Chystá se zákaz množení tzv velkých koček +několika dalších.

Na tyto legislativní změny měly mimo jiné vliv i zdejší diskuze kdy někteří politici pojali podezření že chov šelem je v rukou často zcela nesprávných cožý vyplývá z pčspěvků zde notorického přispivatele ze sopřeče

Dajú vám povolenie.

15.12.2020 11:11
chondro

XXX.XXX.227.52

Axyd napsal(a):
Dajú vám povolenie.

Nedajíá pokud si myslíte že dají uvedte důkaz jinak se už k danému nevyjadřujte.Děkuji

15.12.2020 11:14
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Názory politiku v ČR na veškeré dění ve státě jsou odrazem působností voličů. kteří je zvolili. Na základě podnětu od voličů politici navrhují zákony a schvalují dle hlasování v parlamentu. Tak nějak velmi stručně a laicky. Praxe je složitější.

Ale.
Chovatelé šelem vědí od začátku , cca tři - čtyři roky o změnách, které se navrhují a připravují v oblasti chovu koč. šelem v ČR v soukromých rukách.
Je pravdou, že ve většině státu EU je legislativa nekompromisní v chovu zejména velkých koček v soukromých rukou ( mimo soukromé zoo, zookoutky ap. ) je chov zakázán.
Např. chov i malých koč. šelem, je zakázán v některých zemích Německa , viz. před 10 lety již byl zakázan v soukromí Rys ostrovid - viz. příběh kamaráda v zdejším mém příspěvku , ,jak jsem popsal ) .
Podotknu a zdůrazním , již před 10 lety!

V té době, před 10 lety zde teprve začínala hrstka chovatelů chovat koč. šelmy a jeden ( pumy a velmi úspěšně, gratuluji P. ) odchovávat malé koč. šelmy .Velké kočky byly ve většině případů v soukromých rukou zkušených drezérů. ( známých rodin z cirk. prostředí).

Nemohu zapomenout samozřejmě i na celebrity v podnikání, v době 90 tých let , vlastnící medvěda , tygra . atd. .Ale to byly rarity pro veřejnost .
A zde asi začala i veřejnost z obav a nepochopení pracovat proti lidem vlastnící exot. zvířata, která v komunismu viděla pouze za mřížemi zoo.
Ale pokud se veřejnost pokouká za náš malý rybník, uvidí, jaká zvířata chovali v hluboké minulosti a totality ČR ,před revolucí 1989 a chovají chovatelé v soukromých rukách dnes napříč státu celého světa .
A jde to.

Věřím, že politici posoudí chov v soukromých rukách ve světě, s kompromisem již direktiv v EU, zájmů chovatelů soukromých ZOO ( soukromá ZOO musí vlastnit licenci - ZOO, info. pro laiky ),ale i zájmů soukromých osob splnující podmínky pro chov koč. šelem.
I pokud budou zákony velmi přísné, skalní milovníci koček si vždy a legální cestu najdou.

Tímto přeji všem chovatelům kočkovitých šelem pevné nervi a věřím, že ti co kočku skutečně milují a mají finanční zázemí, je neopustí. Ti, co si finančně chov již dovolit moci nebudou, budou mit problém řešení kam s kočkou.

Pěkné vánoce všem kočkomilům přeje

RN

15.12.2020 12:08
chondro

XXX.XXX.227.52

Ano právě díky tomu že voliči čtou jak tu Navrátil léta zasírá diskuze vytvářejí pak tlak na své zastupitele necht s chovem šelem v česku něco dělají.To mu již nikdo neodpáře.

Nejde jen o zákaz chovu ale třeba o zákaz takzvaného flaškového odchovu jež tu Navrátil leta propaguje a obhajuje.

15.12.2020 13:11
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dovolím si přidat- asi sentiment starého muže.

Chov všech koč. šelem jsem ukončit.
Hlavním rozhodnutím byla situace, která se vyvíjí ohledně chovu těchto predátoru v soukromých rukách.
Chov je po všech stránkách enormně náročný, hlavně finančně. Bez aktivit vytvářející zisk a odchovu s prodejem jej , člověk bez velkých příjmu mimo chov nemůže dále vést.

Měl jsem několik lukrativních nabídek pronajmout svá zařízení pro obchodní firmy se zvířaty a mé kamarády, což se také na určitou dobu i stalo ( takováto činnost nám byla povolena udělením povolením od KVS spádové oblasti místa působení ).

Rodina má bydlíci v našem baráku, byla však zásadně proti. Ani pěkné finanční ohodnocení je nepřesvědčilo.
Po delší době jsem vyhodnotil veškeré pro a proti a vyšel rodině vstříc a dal jim volnou ruku i nemovitost přepsal k jejich užívání. Ponechal si právo na chov v mých zařízení.

Přesto jsem se zřekl daného práva na chov exot. zvířat i uděleného povolení pro obchodní firmu se zvířaty v zájmu rodiny.
Vrátil jsem se pro radost k pár teráriím a ponechal si chov v bytě surikat, fenku, opiček.

Šelmy mi však v srdci zůstaly k poslednímu mému vydechnutí a odchodu do šelmařského nebe.
Kdykoliv navštěvuji své kamarády, vlastnící soukromé chovy a ZOO.

A hlavně zoo v ČR , která jsou již nyní na velmi vysoké úrovni.
Musím zejména vyzvednou ZOO Praha s fantastickými biotopy všech chovaných zvířat a čtvrtou nejlepší ZOO světa , dle hodnocení nejen odborníků . Neopomenu i další zoo, která rád a stále navštěvuji v ČR, jsou také nádherná.
Zmíním se.
2019 jsem navštívil ZOO v Číně - Peking a oddělení Pand velkých. Pěkné. Ale na ZOO Prahu a další naše ZOO nemají. Dost zastaralé, zašlé, ale pro Čecháčka velmi zajimavé.

Dále mne velmi uspokojí i zhlédnutí na netu mnoha aktivit v ZOO světa a zejména v chovech soukromých chovatelů světa i našich chovatelů a vlastníků šelem.
Když shlédnu, že ve světě v soukromí chovají hrocha, žirafy, tygry. lvy, levharty ,velké krokodýly atd....

Tyto aktivity a zejména návštěvy u kamarádu šelmařů mi již jako starému dědovi stačí.

Nezanechám mladým nežádoucí pomník.

Zeták objednal bagr a je již venku vše srovnáno se zemí. Postupně spolu vybudujeme na místě nějakou zelen pro oko a potěšení zejména celé rodiny ..

Pěkné Vánoce přeje nejen šelmařům

RN

15.12.2020 21:05
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
Nedajíá pokud si myslíte že dají uvedte důkaz jinak se už k danému nevyjadřujte.Děkuji

Pcheee...

https://domov.sme.sk/c/6346209/na-slovenskych-dvoroch-pribuda-domacich-levov.html

15.12.2020 22:10
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Pcheee...

https://domov.sme.sk/c/6346209/na-slovenskych-dvoroch-pribuda-domacich-levov.html

K danému jste se vyjádřil. Už i laik se dozví o co kráčí v chovu kočkovitých šelem. Pěkné příspěvky slovenských reportéru.

15.12.2020 23:00
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
K danému jste se vyjádřil. Už i laik se dozví o co kráčí v chovu kočkovitých šelem. Pěkné příspěvky slovenských reportéru.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/chov-selem-zakony-pravidla-zmeny.A190405_215140_domaci_jn

16.12.2020 13:18
chondro

XXX.XXX.227.52

Pane Axyd alias pchéé kde v textu čtete že lev byl chován v bytě???A to nemluvím o to že novináři často věc nesprávně popisují jen necht je članek čtivý.
Do bytu vám nikdo chov šelmy neschválí to dá snad rozum že jde o pitomost.
C se týče lvů pana Práška tak ti byli chování jak na slovensku tak potom v česku ve výbezích nikoliv doma.Vyběh v česku však nebyl schválen a stal velkou kauzou mezi chovatelem a vedením obce do te toby než pana Práška jednoho dne lev usmrtil.
Takže nevím co to vlastně trepetě

16.12.2020 13:49
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
Pane Axyd alias pchéé kde v textu čtete že lev byl chován v bytě???A to nemluvím o to že novináři často věc nesprávně popisují jen necht je članek čtivý.
Do bytu vám nikdo chov šelmy neschválí to dá snad rozum že jde o pitomost.
C se týče lvů pana Práška tak ti byli chování jak na slovensku tak potom v česku ve výbezích nikoliv doma.Vyběh v česku však nebyl schválen a stal velkou kauzou mezi chovatelem a vedením obce do te toby než pana Práška jednoho dne lev usmrtil.
Takže nevím co to vlastně trepetě

A kedy som napísal že v byte. Aj do klietky nepatria. Budú tam môcť patriť keď budú najmenej ohrozené. A nie na pokraji vyhnútia.

16.12.2020 13:51
Axyd

XXX.XXX.130.68

A nájdete stovky iných článkov o chove. Aj na ifaune sa niekto pýtal na chov. Že už má klietku.

16.12.2020 14:05
chondro

XXX.XXX.227.52

Axyd napsal(a):
A kedy som napísal že v byte. Aj do klietky nepatria. Budú tam môcť patriť keď budú najmenej ohrozené. A nie na pokraji vyhnútia.

já napsal že vám domů chov neschválí tím, jsem myslel doma jako byt co tu propaguje Navrátil,
Že se chovají šelmy v tzv zájmových chovech samozřejmě vím a nějaké i znám OK?

16.12.2020 14:24
chondro

XXX.XXX.227.52

A KDE ČTEŠ ŽE JSEM NAPSAL ŽE CHOV ŠELMY DO VÝBĚHU ODPOVÍDAJÍCÍ LEGISLATIVNÍM POŽADAVKŮM NEMŮŽE BYT SCHVÁLEN?
STAVÁJÍCÍ LEGISKATIVA ,U NOVÉ BUDE HODNĚ VĚCÍ JINAK

16.12.2020 16:45
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
A KDE ČTEŠ ŽE JSEM NAPSAL ŽE CHOV ŠELMY DO VÝBĚHU ODPOVÍDAJÍCÍ LEGISLATIVNÍM POŽADAVKŮM NEMŮŽE BYT SCHVÁLEN?
STAVÁJÍCÍ LEGISKATIVA ,U NOVÉ BUDE HODNĚ VĚCÍ JINAK

Ste napísal že levy sa Doma nesmú chovať. Ja som to pochopil že ani na dvore.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2020 17:10

Axyd napsal(a):

Tys toho vubec moc nepochopil - nejdrive si neco zjisti, mluv s chovateli, sbirej informace a pak se vyjadruj, idealne k veci

16.12.2020 19:15
Axyd

XXX.XXX.130.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tys toho vubec moc nepochopil - nejdrive si neco zjisti, mluv s chovateli, sbirej informace a pak se vyjadruj, idealne k veci

Nemám slov. Či ste taký nechápavý alebo čo. Nechajme to tak. Pekný zvyšok týždňa.

17.12.2020 05:25
selmicka

XXX.XXX.248.233

chondro napsal(a):
Ano právě díky tomu že voliči čtou jak tu Navrátil léta zasírá diskuze vytvářejí pak tlak na své zastupitele necht s chovem šelem v česku něco dělají.To mu již nikdo neodpáře.

Nejde jen o zákaz chovu ale třeba o zákaz takzvaného flaškového odchovu jež tu Navrátil leta propaguje a obhajuje.

Že se neumíte slušně vyjadřovat a diskutovat ,je známé.

Že podsouváte čtenáři nesmysli je vždy patrné.

Na základě zdejšího našeho ŽVATLÁNÍ , ,jak se snažíte dokázat , že se ovlivnují zákony v ČR , je přinejmenším velmi, ale velmi ,úsměvné.

"Flaškový " "fenomén " nepropaguji, jen vždy a stále tvrdím, že je způsobem odchovu ,který upřednostnují zájemci o pořízení kotě a chovatelé získávají na základě tohoto způsobu výhody.

Drtivá většina zájemců chce pouze mládě odchované uměle. ( stále se provádí a prováděl masový ,umělý odchov papoušků na celém světě a nějakému anonymovi to až tak nevadí ... ) .

Já tvrdil a tvrdím: ( lze se dopátrat v mých minulých příspěvcích ) , že snazší odchov pro chovatele je pod rodiči , ale je takřka neprodejný. To jsou FAKTA .

Nikdy jsem neodchovával na flašce šelmy, ač jsem měl nemálo příležitostí.

Zákaz flaškového odchovu zakázan určitě nebude, pokud se jedná zejména o ohrožené druhy. Pokud opět chcete myslet, jako se lvem doma v odpovědi oxydovi, tak nemyslete a nechte to raději na zákonodárcích.

RN

17.12.2020 07:47
chondro

XXX.XXX.227.52

Tak po bezobasažném žývatlání navrátila zase něco faktu:

Pro zájmové chovy je platnost diskutované novely učinná ke dni 01.02.2021.
Něco obsahu:
Zákaz množení všek velkých koček + gepardů ,pum a rysů.

Velikost výběhu pro malou kočku 100m2¨
Velikost výběhu pro velkou kočku 300m2
Chovatelé dostanou lhůtu 1 - 5 let aby své chovy přizpůsobili novým požadavkům novely.

17.12.2020 09:48
chondro

XXX.XXX.227.52

Axyd napsal(a):

ja reagoval na vaše vlákno "levy v domacnosti"což se myslím nejen mi evokuje mít lva v bytě.Že se otřel navrátil se nedivím ale vy co tu vložíte takové vlákno a pak´se jako divíte že je nepochopeno???
Žádne levy v domacnosti nejsou pokud myslíte chov lva řekněme soukromou osobou pak takový chov se nazývá zájmový nikoli v domacnosti OK?

17.12.2020 10:06
chondro

XXX.XXX.227.52

Axyd napsal(a):

Musím vás ujistit že vaše představa je naivní.V soukromých chovech se nevyskytují žádné šelmy odchyceny s divokých populací z nativního prostředí.
Jde vesměs o populace jež jsou po generece chovány v tzv zajetí.Obzvláště lvi mají dlouhou tradici at už za tím stojí ZOO nebo cirkusy.

17.12.2020 10:35
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
Musím vás ujistit že vaše představa je naivní.V soukromých chovech se nevyskytují žádné šelmy odchyceny s divokých populací z nativního prostředí.
Jde vesměs o populace jež jsou po generece chovány v tzv zajetí.Obzvláště lvi mají dlouhou tradici at už za tím stojí ZOO nebo cirkusy.

Čo? Nemám slov.

Tot

17.12.2020 11:02
Tot

XXX.XXX.245.82

selmicka napsal(a):

Na základě zdejšího našeho ŽVATLÁNÍ , ,jak se snažíte dokázat , že se ovlivnují zákony v ČR , je přinejmenším velmi, ale velmi ,úsměvné.

"Flaškový " "fenomén " nepropaguji, jen vždy a stále tvrdím, že je způsobem odchovu ,který upřednostnují zájemci o pořízení kotě a chovatelé získávají na základě tohoto způsobu výhody.

Drtivá většina zájemců chce pouze mládě odchované uměle. ( stále se provádí a prováděl masový ,umělý odchov papoušků na celém světě a nějakému anonymovi to až tak nevadí ... ) .

Já tvrdil a tvrdím: ( lze se dopátrat v mých minulých příspěvcích ) , že snazší odchov pro chovatele je pod rodiči , ale je takřka neprodejný. To jsou FAKTA .

Zákaz flaškového odchovu zakázan určitě nebude, pokud se jedná zejména o ohrožené druhy. Pokud opět chcete myslet, jako se lvem doma v odpovědi oxydovi, tak nemyslete a nechte to raději na zákonodárcích.

RN

Přesně tak

17.12.2020 11:04
chondro

XXX.XXX.227.52

Axyd napsal(a):
Čo? Nemám slov.

co se vám zase nezdá? Napíšu Vám to jinak.Zákazem chovu lvů v domactnosti nepomůžete
populacím v přírodě.
Populace velkých šelem v přírodě se změnšují z jiných důvodu.Hlavním ´důvodem je rozpínavost
člověka tedy zmenšovaní biotopu kde tyto zvířata mohou žíj bez kontliktu s člověkem.A nejde jen o biotop šelem ale i kořisti což na sebe navazuje.Pokud je toto v nesouladu vzniká konflikt z domorodým obyvatelstvem kdy jim šelmy chodí lovit často jejich jedinný majetek tz domácí zvířectvo.

A zkuste si sám odpovědět na otázku jak by jste se choval kdyby vám za plotem vašeho domku chodil divolý lev.

17.12.2020 11:13
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Láska a přátelství zvítězí nad lží a nenávistí.

Václav Havel

Pěkné vánoční svátky a zejména zdraví do roku 2021
Přeje

RN

Tot

17.12.2020 11:24
Tot

XXX.XXX.245.82

selmicka napsal(a):

Hlavním rozhodnutím byla situace, která se vyvíjí ohledně chovu těchto predátoru v soukromých rukách.
Chov je po všech stránkách enormně náročný, hlavně finančně. Bez aktivit vytvářející zisk a odchovu s prodejem jej , člověk bez velkých příjmu mimo chov nemůže dále vést.

Měl jsem několik lukrativních nabídek pronajmout svá zařízení pro obchodní firmy se zvířaty a mé kamarády, což se také na určitou dobu i stalo ( takováto činnost nám byla povolena udělením povolením od KVS spádové oblasti místa působení ).

Rodina má bydlíci v našem baráku, byla však zásadně proti. Ani pěkné finanční ohodnocení je nepřesvědčilo.
Po delší době jsem vyhodnotil veškeré pro a proti a vyšel rodině vstříc a dal jim volnou ruku i nemovitost přepsal k jejich užívání. Ponechal si právo na chov v mých zařízení.

Přesto jsem se zřekl daného práva na chov exot. zvířat i uděleného povolení pro obchodní firmu se zvířaty v zájmu rodiny.
Vrátil jsem se pro radost k pár teráriím a ponechal si chov v bytě surikat, fenku, opiček.

Šelmy mi však v srdci zůstaly k poslednímu mému vydechnutí a odchodu do šelmařského nebe.

Musím zejména vyzvednou ZOO Praha s fantastickými biotopy všech chovaných zvířat a čtvrtou nejlepší ZOO světa , dle hodnocení nejen odborníků . Neopomenu i další zoo, která rád a stále navštěvuji v ČR, jsou také nádherná.
Zmíním se.
2019 jsem navštívil ZOO v Číně - Peking a oddělení Pand velkých. Pěkné. Ale na ZOO Prahu a další naše ZOO nemají. Dost zastaralé, zašlé, ale pro Čecháčka velmi zajimavé.

Dále mne velmi uspokojí i zhlédnutí na netu mnoha aktivit v ZOO světa a zejména v chovech soukromých chovatelů světa i našich chovatelů a vlastníků šelem.
Když shlédnu, že ve světě v soukromí chovají hrocha, žirafy, tygry. lvy, levharty ,velké krokodýly atd....

Tyto aktivity a zejména návštěvy u kamarádu šelmařů mi již jako starému dědovi stačí.

Zeták objednal bagr a je již venku vše srovnáno se zemí. Postupně spolu vybudujeme na místě nějakou zelen pro oko a potěšení zejména celé rodiny ..

RN

Škoda bylo to pěkný

17.12.2020 11:34
Axyd

XXX.XXX.130.68

chondro napsal(a):
co se vám zase nezdá? Napíšu Vám to jinak.Zákazem chovu lvů v domactnosti nepomůžete
populacím v přírodě.
Populace velkých šelem v přírodě se změnšují z jiných důvodu.Hlavním ´důvodem je rozpínavost
člověka tedy zmenšovaní biotopu kde tyto zvířata mohou žíj bez kontliktu s člověkem.A nejde jen o biotop šelem ale i kořisti což na sebe navazuje.Pokud je toto v nesouladu vzniká konflikt z domorodým obyvatelstvem kdy jim šelmy chodí lovit často jejich jedinný majetek tz domácí zvířectvo.

A zkuste si sám odpovědět na otázku jak by jste se choval kdyby vám za plotem vašeho domku chodil divolý lev.

My sa stále nechápeme. Nemá to zmysel prajem pekný zvyšok dňa.

17.12.2020 13:00
Valentko

XXX.XXX.226.187

chondro napsal(a):

To je pravda.

17.12.2020 15:12
Axyd

XXX.XXX.130.68

Valentko napsal(a):
To je pravda.

To není pravda lebo my sa nechápeme.

17.12.2020 16:24
chondro

XXX.XXX.227.52

selmicka napsal(a):

RN

OPĚT SE UKAZUJE ŽE NAVRÁTIL JEN TLACHÁ NICNEŘÍKAJÍCÍ BLÁBOLY BEZ ZNALOSTÍ MERITU VĚCI.
TAKÉ SE DOPOSUD NEZORIENTOVAL ŽE ZMÍNĚNÁ NOVELA JE ROZDĚLENÁ DO JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ A ZDE SE DISKUTUJE O TZV ZÁJMOVÉM CHOVU.
PROSTĚ JE ZCELA MIMO ALE KECŮ JAK DOBREJCH

TAKŽE NAVRATILE, SAMOZŘEJMĚ ŽE NOVELA ZAKAZUJE CHOV FLAŠKÁČU INU ČTI 39. V § 14a se doplňují odstavce 4 a 5, které včetně poznámky pod čarou č. 26 znějí:
„(4) Zakazuje se u zvířat z řádu šelmy (Carnivora) uvedených v příloze k tomuto zákonu a jejich kříženců (dále jen „vybrané druhy šelem“) a u zvířat z řádu primáti (Primates) u čeledi lidoopi (Hominidae) (dále jen „lidoopi“)
a) umožnit fyzický kontakt se zvířaty osobám odlišným od chovatele, s výjimkou veterinárního lékaře, osoby provádějící odchyt a přepravu zvířat, osoby blízké26) chovateli nebo zaměstnance chovatele,
b) odebírání mláďat těchto zvířat od matky a jejich umělé dokrmování před odstavem, s výjimkou případů, kdy je to podle posouzení veterinárního lékaře nutné z důvodu zdravotního stavu matky nebo mláďat, nebo
c) venčení mimo prostory určené k chovu zvířete nebo k veřejnému vystoupení.
(5) U vybraných druhů šelem a lidoopů chovaných v zájmových chovech se dále zakazuje jejich
a) rozmnožování, nebo
b) přesun ze zahraničí na území České republiky.

17.12.2020 16:37
chondro

XXX.XXX.227.52

takže slovák nechápající nevím jak u vás doma ale česka legislativa vede k vymizení chovů velkých šelem v zájmových chovech.Souběh zákazu množení a zákazu přesunu těchto zvířat do České republiky odstartuje postupný zánik soukromých ja bych řekl i amaterských chovů

17.12.2020 18:09
selmicka

XXX.XXX.248.233

Co jsem napsal .Normální čtenář chápe.
Urážky chrlí ti, co nechtějí chápat, ale chtějí urážet.

Cituji sebe: Zákaz flaškového odchovu zakázán určitě nebude ,pokud se jedná zejména o ohrožené druhy. Odpovídá tato má domněnka - viz. písmeno b ) zmíněné novely.

Prostě debata a urážky vždy bez skrupulí ANONYMA jsou vždy irelevantní. V tom je vždy ubohost anonyma.

Myšlení zdejšímu anymous, alias chondro , dělá problém, jak je patrno z předešlých příspěvků ( myslel, že lev bude v pokoji a uráží zakladatele vlákna ) , zakladatel se jasně vyjádřil.

Pod Lev v domácnosti, každé dítě pochopí, že nejen zakladatel ví, že domácnost je myšlen i dvorek jak píše. Že si někdo domácnost představuje pouze pokojík , je vskutku úsměvné.

Samozřejmě že novela je známá šelmařům a nejen mně.

Hlavním DŮVODEM mého rozhodnutí ukončit chov šelem je zejména TA novela.

No. Jak se říká. Chytrému napověz, hlupáka kopni.

Tak , přátelé pěkné svátky a budte k sobě vstřícní, milí a s pochopením , jeden pro druhého. Život je velmi krátký ,takový, jakého si ho každý udělá, takový ho bude mít. Pokud to umí, je krásný.
Tak přistupuji k životu celou mou pout na tomto světě.

S úsměvem a všeho dobrého všem lidem dobré vůle.
RN

Tot

17.12.2020 18:28
Tot

XXX.XXX.245.82

selmicka napsal(a):

Cituji sebe: Zákaz flaškového odchovu zakázán určitě nebude ,pokud se jedná zejména o ohrožené druhy. Odpovídá tato má domněnka - viz. písmeno b ) zmíněné novely.

Prostě debata a urážky vždy bez skrupulí ANONYMA jsou vždy irelevantní. V tom je vždy ubohost anonyma.

Myšlení zdejšímu anymous, alias chondro , dělá problém, jak je patrno z předešlých příspěvků ( myslel, že lev bude v pokoji a uráží zakladatele vlákna ) , zakladatel se jasně vyjádřil.

Pod Lev v domácnosti, každé dítě pochopí, že nejen zakladatel ví, že domácnost je myšlen i dvorek jak píše. Že si někdo domácnost představuje pouze pokojík , je vskutku úsměvné.

Tak , přátelé pěkné svátky a budte k sobě vstřícní, milí a s pochopením , jeden pro druhého. Život je velmi krátký ,takový, jakého si ho každý udělá, takový ho bude mít. Pokud to umí, je krásný.

RN

ste mě rozesmál. Jsou hlupáci co budete kopat furt a nedokopete je nikam

17.12.2020 19:06

selmicka napsal(a):

RN

Takze kazdy, kdo s vami nesouhlasi je automaticky hnup? A anonymni je tu vetsina uzivatelu, staci cist a brzy zjistite, koho muzete brat vazne a koho ne..

17.12.2020 20:04
selmicka

XXX.XXX.248.233

Takze kazdy, kdo s vami nesouhlasi je automaticky hnup? A anonymni je tu vetsina uzivatelu, staci cist a brzy zjistite, koho muzete brat vazne a koho ne..

Mýlíte se.

Konstruktivní a slušná diskuse je přínosem i nejen mně.

Bohužel na ifauně je to vyjimkou, zejména v exot. savcích.
Pokud nahlédnu do psů, koček a dalších zdejších diskusích, jdou i k jádru věci a vyměnují si zkušenosti. ok .
At děláte chov i 60 let, NIKDY moudrý nebudete. Člověk se učí celý život. Mám mnoho přátel kolem 20 let plus nejen v chovu, ale i v jiných zájmových činností , o které se zajímám.
Mladí mají elán, nápady, kreativitu a budoucnost před sebou.
Mi staří pouze již ty zkušenosti. A život utíká. Proč si ho znepřijemnovat.

Spojení obou generací je ideál a přínosem všem. Ve vyspělém světě je to běžné.

Proto se ve většině případu rád stýkám zejména s mladými lidmi, nejen v oblasti chovu. Mám se stále od nich co učit a učím se stále rád. A přeji jim vše NEJ.

Mějte se pěkně a at se Vám daří v chovu.

S pozdravem

RN

Tot

17.12.2020 20:34
Tot

XXX.XXX.240.241

selmicka napsal(a):
Mýlíte se.

Konstruktivní a slušná diskuse je přínosem i nejen mně.

Bohužel na ifauně je to vyjimkou, zejména v exot. savcích.
Pokud nahlédnu do psů, koček a dalších zdejších diskusích, jdou i k jádru věci a vyměnují si zkušenosti. ok .
At děláte chov i 60 let, NIKDY moudrý nebudete. Člověk se učí celý život. Mám mnoho přátel kolem 20 let plus nejen v chovu, ale i v jiných zájmových činností , o které se zajímám.
Mladí mají elán, nápady, kreativitu a budoucnost před sebou.
Mi staří pouze již ty zkušenosti. A život utíká. Proč si ho znepřijemnovat.

Spojení obou generací je ideál a přínosem všem. Ve vyspělém světě je to běžné.

Proto se ve většině případu rád stýkám zejména s mladými lidmi, nejen v oblasti chovu. Mám se stále od nich co učit a učím se stále rád. A přeji jim vše NEJ.

Mějte se pěkně a at se Vám daří v chovu.

S pozdravem

RN

Hele vy jedete.

17.12.2020 21:28
raduz

XXX.XXX.123.98

Nechci a ani se nebudu vyjadřovat k p.Navrátilovy ani k Chondrovi, celá historie diskuze na i fauně a speciálně na exot. savcích už je známá pouze uživatelům, kteří zde fungují min. 5-6 let a těch už je tu opravdu málo.

Dalo by se tu asi velice pěkně hovořit o tom, kam se celkově ubírá chov exot. zvířat v ČR v zájmových chovech. Za x posledních let kdy jsem navštívil několik chovatelů v ČR, kteří chovají zvířata typu tygr, lev, opice apod. můžu říct, že se vždy jedná o dvě skupiny lidí. Chovatele (srdcaře) a překupníky (vyčuránky). První skupina, chovu obětuje většinu svého soukromého života bez ohledu na náklady, čas a osobní život, druhá skupina si na tu první pouze hraje a ve všem hledá možnost výdělku potažmo možnost zviditelnění před svým okolím.

Bohužel zákony dané v ČR v současné době postupně zlikvidují obě skupiny chovatelů...(otázka je jestli je to dobře)

Chondro i p. Navrátil na to mají svůj pohled, jestli je správný nebo není, už je věc druhá.

Dál do toho zabředávat nebudu ,ale pokud někdo chce chovat jakékoli zvíře a není schopen si v dnešní době zjistit ani základní informace o chovu, viz. neuvěřitelné množství slušně řečeno "stupidních" dotazů zde na i fauně ať už se jedná o sekci akva-tera, nebo šelmy tak už je asi opravdu načase zákony alespoň v rozumné míře upravit tak, aby se lidem, kteří zvíře berou pouze jako spotřební zboží chov zamezil. A kapitola flaškáčů je téma samo pro sebe - speciálně u šelem a opic je to v drtivé většině pouze lukrativní byznys,pro neznalé trubce, kteří se chtějí před okolím pochlubit vymazleným mládětem, které jim dříve nebo později přeroste přes hlavu a skončí v nevyhovujícím zařízení a podmínkách.

Každý ať si nejprve uvědomí, jestli je skutečně ochotný svému koníčku podřídit čas a finance s tím spojené...

Mít doma opičku nebo rysátko je určitě krásná představa, ale ono to jen tím nekončí, krmení, veterina, čas skloubený s dovolenou, zápach apod...

Chondra i p,Navrátila zdravím, užijte se žabomyší války a v poklidu a ve zdraví si užijte končící rok 2020.

Nesvačil

17.12.2020 21:31
raduz

XXX.XXX.123.98

jen ještě malý dodatek, který jste jistě všichni zaregistrovali...

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/zena-tygr-nemocnice-ruka.A201214_141729_pardubice-zpravy_skn

17.12.2020 22:20
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
jen ještě malý dodatek, který jste jistě všichni zaregistrovali...

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/zena-tygr-nemocnice-ruka.A201214_141729_pardubice-zpravy_skn

DOBRÝ VEČER.

Smutná zkušenost , zkušeného, 30 let chovatele šelem. Posoudí každý sám.
Apropos.

Chybu hledat kde?
Že chov šelem v soukromí je tikajicí bomba?
A co povolení držení střelných zbraní v soukromí Atd . ?

Lídé MYSLETE.

Vždy se může stát problém a zde se stal ,ne vinou zkušeného, profesionálního chovatele ,se zkušeností 30 let a velmi úspěšho v chovu kočkovitých šelem.

PEPO PEVNÉ NERVY

PĚKNÉ SVÁTKY TOBĚ I RODINĚ PŘEJE

RN

17.12.2020 22:42
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
DOBRÝ VEČER.

Smutná zkušenost , zkušeného, 30 let chovatele šelem. Posoudí každý sám.
Apropos.

Chybu hledat kde?
Že chov šelem v soukromí je tikajicí bomba?
A co povolení držení střelných zbraní v soukromí Atd . ?

Lídé MYSLETE.

Vždy se může stát problém a zde se stal ,ne vinou zkušeného, profesionálního chovatele ,se zkušeností 30 let a velmi úspěšho v chovu kočkovitých šelem.

PEPO PEVNÉ NERVY

PĚKNÉ SVÁTKY TOBĚ I RODINĚ PŘEJE

RN

Pán selmicka. Neničte si na chondrovy zdravie. Poviete mi prosím aké máte skúsenosti s vašimi šelmami a aké máte?

17.12.2020 22:55
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Pán selmicka. Neničte si na chondrovy zdravie. Poviete mi prosím aké máte skúsenosti s vašimi šelmami a aké máte?

Zkušenosti jsou úžasné.
Byl to můj život, kterému jsem věnoval veškerý čas, finance a někdy byl na prvním místě než rodina. Což mi rodina i vyčítala. Nejezdil jsem 30 let na dovolenou a žil pouze svými zvířaty.
Málo kdo to chápal, měli mě za blázna, magora, mimoně. Ale byl to můj život. Možná, že i jiní šelmaři se se mnou stotožní.
Je to už minulost, jak jsem popsal, Ale jsem stále v dění šelem u kamarádů. Zvířata mám doma jiná, jak se zminuji.

Ale podotknu.

Šelmy mi běhají na zahradě.
Dva krásní kocouři v provedení tygr. Mám je již třetím rokem, dva bráchové u mně narození. Nemá to chybu. zavolám a jsou u mně. velcí mazli.

Pokud by jste chtěl vědět i více, ptejte se.

Pěkný večer přeje

RN

17.12.2020 23:15
selmicka

XXX.XXX.248.233

raduz napsal(a):
Nechci a ani se nebudu vyjadřovat k p.Navrátilovy ani k Chondrovi, celá historie diskuze na i fauně a speciálně na exot. savcích už je známá pouze uživatelům, kteří zde fungují min. 5-6 let a těch už je tu opravdu málo.

Dalo by se tu asi velice pěkně hovořit o tom, kam se celkově ubírá chov exot. zvířat v ČR v zájmových chovech. Za x posledních let kdy jsem navštívil několik chovatelů v ČR, kteří chovají zvířata typu tygr, lev, opice apod. můžu říct, že se vždy jedná o dvě skupiny lidí. Chovatele (srdcaře) a překupníky (vyčuránky). První skupina, chovu obětuje většinu svého soukromého života bez ohledu na náklady, čas a osobní život, druhá skupina si na tu první pouze hraje a ve všem hledá možnost výdělku potažmo možnost zviditelnění před svým okolím.

Bohužel zákony dané v ČR v současné době postupně zlikvidují obě skupiny chovatelů...(otázka je jestli je to dobře)

Chondro i p. Navrátil na to mají svůj pohled, jestli je správný nebo není, už je věc druhá.

Dál do toho zabředávat nebudu ,ale pokud někdo chce chovat jakékoli zvíře a není schopen si v dnešní době zjistit ani základní informace o chovu, viz. neuvěřitelné množství slušně řečeno "stupidních" dotazů zde na i fauně ať už se jedná o sekci akva-tera, nebo šelmy tak už je asi opravdu načase zákony alespoň v rozumné míře upravit tak, aby se lidem, kteří zvíře berou pouze jako spotřební zboží chov zamezil. A kapitola flaškáčů je téma samo pro sebe - speciálně u šelem a opic je to v drtivé většině pouze lukrativní byznys,pro neznalé trubce, kteří se chtějí před okolím pochlubit vymazleným mládětem, které jim dříve nebo později přeroste přes hlavu a skončí v nevyhovujícím zařízení a podmínkách.

Každý ať si nejprve uvědomí, jestli je skutečně ochotný svému koníčku podřídit čas a finance s tím spojené...

Mít doma opičku nebo rysátko je určitě krásná představa, ale ono to jen tím nekončí, krmení, veterina, čas skloubený s dovolenou, zápach apod...

Chondra i p,Navrátila zdravím, užijte se žabomyší války a v poklidu a ve zdraví si užijte končící rok 2020.

Nesvačil

Děkuji za Váš názor.
Musím však podoktnout. Chondro verzus Navrátil je nedikutabilní.

Stále zde léta hovořím o faktech , o kterých se případný čtenář z kterého se stane i zájemce , který se může přijet přesvědčit k samému chovu diskutujíciho šelmičky.
Naproti tomu, diskutér chondro je osoba neznámá a nic nemůže zájemci předložit.

Takže posoudí skutečný zájemce o chov sám, jak se věci zde mají.

Pěkný večer Vám i celé rodině přeje

RN

17.12.2020 23:23
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
Děkuji za Váš názor.
Musím však podoktnout. Chondro verzus Navrátil je nedikutabilní.

Stále zde léta hovořím o faktech , o kterých se případný čtenář z kterého se stane i zájemce , který se může přijet přesvědčit k samému chovu diskutujíciho šelmičky.
Naproti tomu, diskutér chondro je osoba neznámá a nic nemůže zájemci předložit.

Takže posoudí skutečný zájemce o chov sám, jak se věci zde mají.

Pěkný večer Vám i celé rodině přeje

RN

Ani som vás nevidel a už viem že ste milí človek s rešpektom k prírode.

17.12.2020 23:27
Axyd

XXX.XXX.130.68

Môj životný koníček sú plazi a rybolov. Čiže váš je asi viac zážitkový ale plazi sú pre mňa život.

17.12.2020 23:38
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Ani som vás nevidel a už viem že ste milí človek s rešpektom k prírode.

Začervenal jsem se nad Vaší upřímností.

Pokud dýcháte 60 let přírodou, chovem zvířat a je to vám i více než jste vy sám, ba i bohužel rodina. Vždy se musíte o zvířata postarat Vy, oni se sami přeci nepostarají, pak, až mají zvířátka vše jak má být, si můžete pohladit manželku, dát, cígo, či jiného.

Vím, za těch mraky let, že to tak má valná většina nás bláznu, magoru, šašku, narcisů, jak nás vidí běžná ,laická veřejnost.
Je to naše volba a náš život do skonání nás samých.

Pěkný večer přeje

RN

17.12.2020 23:44
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Môj životný koníček sú plazi a rybolov. Čiže váš je asi viac zážitkový ale plazi sú pre mňa život.

Podotknu.

Teraristiku jsem dělal od 7 let do 39 let . A to naplno. cca 50 terárií. Činný člen v tera klubu Praha, stavitel burz Praha, návštěvník tera burz Praha a mezinárodních, každoročních srazu teraristů v ČR.

Po 30 letech jsem se vrátil v kruhu pro radost, po skončení s chovem šelem.
RN

17.12.2020 23:56

Axyd napsal(a):

Padnete si naruci, chlapci a muzete si blahoprat k spolecnemu souzneni dusi, mu se po spickach odplizime pryc, abychom nerusili..

Tot

18.12.2020 00:05
Tot

XXX.XXX.245.42

P. Navrátil je rovný a spravny chlap kdyz ho poznáte. Byl jsem u vás. Zdraví ahezky svátky.

18.12.2020 00:07

Tot napsal(a):
P. Navrátil je rovný a spravny chlap kdyz ho poznáte. Byl jsem u vás. Zdraví ahezky svátky.

Neprojevuje se tak, a neznam jine zkusene chovatele, kteri by se citili nuceni mi neustale zduraznovat, kolik let se tomu venuji a koho vseho znaji 🤔

18.12.2020 08:39
Axyd

XXX.XXX.130.68

Padnete si naruci, chlapci a muzete si blahoprat k spolecnemu souzneni dusi, mu se po spickach odplizime pryc, abychom nerusili..

Jeeeeej. To by bolo dobré. Ďakujem dovidenia.

18.12.2020 09:31
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobré ráno.

Pokusím se odpovědět k těm anonymum, jak jste se zmínil, ještě jednou a jinak.

Chci věřit, že tento příspěvek bude i k zamyšlením ostatním, zejména chovatelům, co to tu budou číst.

Záměrem ifauny bylo ,aby se lidé na diskusích setkávali a radili se o svém koníčku. Píšete, ač jsem statistiku nedělal, že většina zde je anonymů.

Ti, co mají v profilu na sebe kontakt , ,jdou se svými názory chovatelům vstříc. To znamená , že není problém osobní setkání z jakéhokoliv důvodu. A přesvědčit se, jaký dotyčný je , co píše a co vlastní ve svém chovu. .

Anonymové, jak se můžeme podívat na diskuse kamkoliv, ve valném případě urážejí, útočí a někdy je to síla, jako na exot. zvířatech.

Položme si otázku.
Co tím obě skupiny diskutujících sledují? K čemu jím to je ?

1. anonym je jasný, snad pouze vyzvednu, že pod pláštíkem neznáma si může dělat co chce a to je ta jeho zábava.
2. chovatel v identitě získá nové přátelé i prodej odchovu je snazší. Zájemci reagují již na kontakt a ne na diskuse, pokud chtějí získat informace nebo chovný materiál. Věřte nebo ne. Funguje to výborně.

Závěrem dodám.
A pokud jsem v identitě na zdejších forech, získávám uvedené mnou výhody a tím se naplnila myšlenka ifauny, aby diskuse sloužily chovatelům.

Pěkný den přeje
RN

18.12.2020 12:23
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Chci věřit, že tento příspěvek bude i k zamyšlením ostatním, zejména chovatelům, co to tu budou číst.

Záměrem ifauny bylo ,aby se lidé na diskusích setkávali a radili se o svém koníčku. Píšete, ač jsem statistiku nedělal, že většina zde je anonymů.

Ti, co mají v profilu na sebe kontakt , ,jdou se svými názory chovatelům vstříc. To znamená , že není problém osobní setkání z jakéhokoliv důvodu. A přesvědčit se, jaký dotyčný je , co píše a co vlastní ve svém chovu. .

Anonymové, jak se můžeme podívat na diskuse kamkoliv, ve valném případě urážejí, útočí a někdy je to síla, jako na exot. zvířatech.

Položme si otázku.

1. anonym je jasný, snad pouze vyzvednu, že pod pláštíkem neznáma si může dělat co chce a to je ta jeho zábava.
2. chovatel v identitě získá nové přátelé i prodej odchovu je snazší. Zájemci reagují již na kontakt a ne na diskuse, pokud chtějí získat informace nebo chovný materiál. Věřte nebo ne. Funguje to výborně.

Závěrem dodám.
A pokud jsem v identitě na zdejších forech, získávám uvedené mnou výhody a tím se naplnila myšlenka ifauny, aby diskuse sloužily chovatelům.

Pěkný den přeje
RN

Tie fotky čo tu dávaťe sú vaše šelmy?

18.12.2020 13:06

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Položme si otázku.

Závěrem dodám.

Pěkný den přeje
RN

A kdyz vam anonymita vadi, proc mate nekolik profilu a ani inzeraty nedavate pod svym obcanskym jmenem? 🤔

18.12.2020 13:26
Axyd

XXX.XXX.130.68

A kdyz vam anonymita vadi, proc mate nekolik profilu a ani inzeraty nedavate pod svym obcanskym jmenem? 🤔

To je jeho súkromná vec. Do vás je toho ho...

18.12.2020 13:44
selmicka

XXX.XXX.248.233

inzeráty dávám vždy pod sph54 s tel číslem a zájemce se vždy samozřejmě dozví, pokud se ozve i to občanské jméno. profil je vždy selmicka.

18.12.2020 13:45
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Tie fotky čo tu dávaťe sú vaše šelmy?

Mé a mých kamarádů.

18.12.2020 16:23

selmicka napsal(a):
inzeráty dávám vždy pod sph54 s tel číslem a zájemce se vždy samozřejmě dozví, pokud se ozve i to občanské jméno. profil je vždy selmicka.

A on nejaky vas soused shani kockovite nebo vlastne jakekoliv selmy?

18.12.2020 17:37
selmicka

XXX.XXX.248.233

A on nejaky vas soused shani kockovite nebo vlastne jakekoliv selmy?

Nevím, neznám ho. Má inzerát na ifauně stále. Zavolejte mu, má tam i telefon.

Pěkný večer

RN

18.12.2020 20:47
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
Nevím, neznám ho. Má inzerát na ifauně stále. Zavolejte mu, má tam i telefon.

Pěkný večer

RN

A načo mu odpovedáťe. Skeeveho je do toho hov.. 💩💩💩🐆🐈🐯

18.12.2020 21:11
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):

Dobrý večer.

Snažím se na slušný dotaz odpovědět každému. Neslušný se snažím zpochybnit. Je na čtenářích, aby si udělali svůj úsudek. Je pravdou, že psát takový dotaz je i irelevantní. Pokud inzerát zaujal, zavolá inzerentovi a vše se dozví. Já nejsem vševěd. Že ano.

Pěkný večer

RN

18.12.2020 21:29

Axyd napsal(a):

A co nam je do toho,ze ty tu resis sve virtualni problemy s lvy v domacnosti? Mluvil jsi s nejakym kuratorem chovu, s nekym z CIZP nebo KVS, nebo ti staci novinky.cz,aby sis udelal nazor? Pak si muzes odpovidat sam

19.12.2020 10:37
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Snažím se na slušný dotaz odpovědět každému. Neslušný se snažím zpochybnit. Je na čtenářích, aby si udělali svůj úsudek. Je pravdou, že psát takový dotaz je i irelevantní. Pokud inzerát zaujal, zavolá inzerentovi a vše se dozví. Já nejsem vševěd. Že ano.

Pěkný večer

RN

Áno áno. Ste. A trpezlivosť vám nechýba.

19.12.2020 11:19
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Áno áno. Ste. A trpezlivosť vám nechýba.

Trpělivost, vytrvalost, zabejčilost, skus buldoka, tah na branku.

A cesta k úspěchu je pootevřená. Pak štěstí, včas být na správném místě atd.

Někteří lidé to nechápu, jiní vědí o co kráčí. Úspěch je neminul.

Pěkné svátky přeje

RN

19.12.2020 13:46
Axyd

XXX.XXX.130.68

A co nam je do toho,ze ty tu resis sve virtualni problemy s lvy v domacnosti? Mluvil jsi s nejakym kuratorem chovu, s nekym z CIZP nebo KVS, nebo ti staci novinky.cz,aby sis udelal nazor? Pak si muzes odpovidat sam

Prepáčte že ma to zaujíma. Vy ste typ človeka ktorému robí radosť provokovanie a hádanie sa. A ja vám vykam tak slušnosť káže viete čo.

Dobrota

19.12.2020 13:52
Dobrota

XXX.XXX.96.128

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Položme si otázku.

Závěrem dodám.

Pěkný den přeje
RN

Souhlas. Pěkný svátky.

19.12.2020 14:04

Axyd napsal(a):
Prepáčte že ma to zaujíma. Vy ste typ človeka ktorému robí radosť provokovanie a hádanie sa. A ja vám vykam tak slušnosť káže viete čo.

Kdyz te to zajima, jde otazka i polozit jinak, nez se hned ptat po legalite chovu atd.. Na diskusich se bezne tyka, aspon na tech funkcnich, kde se uzivatele znaji, to neni utok na tebe. A ano, Fauna umoznuje prihlasit se pod prezdivkou, tak proc se mam prihlasovat pod svym obcanskym jmenem, pane axyd? Na teraporadne ti muzu rict, kdo je minimalne pod polovinou prezdivek a cemu se venuje, staci ty diskuse peclive cist 🤨 A proc se vyjadruju? Vis, kolik nehod i s nasledkem ponekud definitivnim ma kazda zoo, ktera je hodna toho jmena a nechova jen poniky? A pak nekdo, obecne, kdo z selem zna a ma na dosah max kocku svych rodicu, siri rozumy a pozaduje zprisneni chovu??

19.12.2020 14:06
hzp

XXX.XXX.83.72

Axyd napsal(a):

Tak jak se ti to bude líbit frajere, až dosáhne státní byrokracie i na tebe a zakáže ti chov plazů? Protože jestli ti to nedoteklo, tak po velkých šelmách jsou další na řadě chovatelé velkých papouchů, no a pak dojde i na tebe.
Já jen, že se vymezuješ proti jednomu segmentu chovatelství, o kterém navíc zjevně houby víš.

Dobrota

19.12.2020 14:52
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Ostrý ale přesný.

19.12.2020 15:19
Axyd

XXX.XXX.130.68

Kdyz te to zajima, jde otazka i polozit jinak, nez se hned ptat po legalite chovu atd.. Na diskusich se bezne tyka, aspon na tech funkcnich, kde se uzivatele znaji, to neni utok na tebe. A ano, Fauna umoznuje prihlasit se pod prezdivkou, tak proc se mam prihlasovat pod svym obcanskym jmenem, pane axyd? Na teraporadne ti muzu rict, kdo je minimalne pod polovinou prezdivek a cemu se venuje, staci ty diskuse peclive cist 🤨 A proc se vyjadruju? Vis, kolik nehod i s nasledkem ponekud definitivnim ma kazda zoo, ktera je hodna toho jmena a nechova jen poniky? A pak nekdo, obecne, kdo z selem zna a ma na dosah max kocku svych rodicu, siri rozumy a pozaduje zprisneni chovu??

Kedy som ti písal že máš mať realné meno na ifaune?

19.12.2020 15:21
Axyd

XXX.XXX.130.68

hzp napsal(a):
Tak jak se ti to bude líbit frajere, až dosáhne státní byrokracie i na tebe a zakáže ti chov plazů? Protože jestli ti to nedoteklo, tak po velkých šelmách jsou další na řadě chovatelé velkých papouchů, no a pak dojde i na tebe.
Já jen, že se vymezuješ proti jednomu segmentu chovatelství, o kterém navíc zjevně houby víš.

Mňe to nehrozí.
A čítajt s porozumením.
Napísal som PREPÁČTE AK SA MÝLIM.

19.12.2020 15:23
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrota napsal(a):
Ostrý ale přesný.

Není to presne. 😉
Aj ty nečítaš s porozumením.

Dobrota

19.12.2020 15:47
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):
Není to presne. 😉
Aj ty nečítaš s porozumením.

Omluva. Jen co napsal hzp o byrokratech likvidujíci chovatelské obory. Je přesný. K vám mám porozumění. Každý jsme začínali

19.12.2020 16:51
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrota napsal(a):
Omluva. Jen co napsal hzp o byrokratech likvidujíci chovatelské obory. Je přesný. K vám mám porozumění. Každý jsme začínali

No však. To som myslel. Ja som napísal že ak sa mýlim prepáčťe. Ja nevravím že zakažte chov levou. Len či je 100 kg šelma vhodná. Či jej nebude lepšie v Afrike. Ale to tam musí byť s mamou odjakživa.

19.12.2020 16:53
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrota napsal(a):

A tie plazi čo chovám nezakažu. Sú najmenej ohrozené.

Dobrota

19.12.2020 17:20
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):
Dobrý deň.
Ak sa mýlim prepáčte.

Je legální když mas povolení VS Vláda z toho má voliče tak to již zakázala. Lvů je dost v Africe v safary. Nejsou vzácní snadno se mnozí nevyhynou. Budeli ouha reintrodukce. Jako sovy rysy kondory. Lidi jsou nenazrani paní tvorstva

Dobrota

20.12.2020 09:50
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):
A tie plazi čo chovám nezakažu. Sú najmenej ohrozené.

Co chováš za plazy?

20.12.2020 11:56
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrota napsal(a):
Co chováš za plazy?

Leguán zelený. Slimákov afrických. Veľhada kráľovského. Idem kúpiť ďalšieho a na rok ešte samcov. Chistám sa Psohlavca Zeleného alebo Pytóna Zeleného.

20.12.2020 11:57
Axyd

XXX.XXX.130.68

Axyd napsal(a):
Leguán zelený. Slimákov afrických. Veľhada kráľovského. Idem kúpiť ďalšieho a na rok ešte samcov. Chistám sa Psohlavca Zeleného alebo Pytóna Zeleného.

Ale aj samca aj samicu toho pytóna alebo Psohlavca

Dobrota

20.12.2020 12:03
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):

20.12.2020 12:18
Axyd

XXX.XXX.130.68

Dobrota napsal(a):

Dobrota

20.12.2020 12:56
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):
Ale aj samca aj samicu toho pytóna alebo Psohlavca

Suprr

20.12.2020 13:41

Axyd napsal(a):

Slimák je plaz?

20.12.2020 14:42
Axyd

XXX.XXX.130.68

Slimák je plaz?

Nie. Je to bezzstavovec. Máte pravdu až teraz som si to uvedomil.

20.12.2020 14:52
Axyd

XXX.XXX.130.68

Nebuďte sarkastická. Vy ste to chceli vedieť. A aby som vám dokázal že mňe to nehrozí.

20.12.2020 14:53
Axyd

XXX.XXX.130.68

Axyd napsal(a):
Nebuďte sarkastická. Vy ste to chceli vedieť. A aby som vám dokázal že mňe to nehrozí.

Myslím to suprr

21.12.2020 09:38
chondro

XXX.XXX.227.52

selmicka napsal(a):

RN

Navrátil zase lže.Tvrdí že novelu zná ale přitom píše uplně z cesty např tvrdíce že chov na flašce v novele zakázan není
Toto zrušení samozřejmě v novele je.Nezná ale kecá jako odbrorník což zde mimochodem dělá již
13 let
fabulator Navrátil poté co si z mého příspěvku přečetl jak to s novelou je žhavil dráty a nakonec napsal že to je hlavní důvod ukončení jeho ehm chovu ač dva dny předem psall že jde o nezájem rodiny a o nějakém zákazu chovu ani slovo.Ubohé a směšné
O novele nic zatím nenapsal ale když někdo napíše zcela konkrétní fakta najednou ji zná.

Vy, kteří neznáte věřte že i když píše že měl moře příležitostí chovat na flašce ale neudělal věřte že Navrátil téměř žádné kočkovité šelmy za své 50leté praxe nikdy neodchoval pomineme li udajný vrh kočky krátkouché a náhodná kotata příženců této kočky a domací kočky.
To je vše
Bude lhát že to není pravda ale je.

21.12.2020 10:39
chondro

XXX.XXX.227.52

raduz napsal(a):

Nesvačil

Zdravím pane Nesvačil,
ano, nedivím se Vám diskuze o tomto individu má bohužel osobní podtext a není to asi
uplně nejlepší.
Původní myšlenka byla řekl bych dobrá a to zamezit tomuto individu šíření zcela zavádějících informací o chovu nejen šelem.
Ti kdož si pamatují kdy bylo více takových a Navrátil dostával sodu ze všech stran a už nevěděl co a jak nakonec VÍTĚZNĚ napsal že ˇUSPECH OBCHODNÍ SE DOSTAVIL.
At to již byla nebo nebyla pravda naproto to obnažilo jeho motivace samozřejmě krom jeho exhobicionalismu.

jEHO ZDEJŠÍ ROZHAZOVÁNÍ SÍTI NA POTENCIONÁLNÍ MAZLÍČKAŘE V KOMBINACI S JEHO NEFUNDOVANOSTÍ V DANÉ PROBLEMATICE ROZVIŘOVALO OBECNOU DISKUZI A PRIMÁRNĚ NEPŘINESLO POZITIVA .
SEKUNDÁRNĚ ALE NASTAVILO ZRCADLO A OBNAŽOVALA POMĚRY ZA JAKÝCH VZNIKAJÍ MAZLÍČKAŘSKÉ CHOVY

Co se týče novely nemyslím si že zcela zlikvidzuje obě skupiny chovatelů.Likvidace té první skupiny snad se shodnem je žádoucí(copak Vám se např líbí fotografie arktických vlků chovaná v zcela podmáčeném výběhu atd?)
A ti druzí? Novela ponechává možnost chovu a odchovu části druhového spektra kočkovitých šelem např ocelotů a legislativa dle mého umožní soukromým osobám vstup do tzv "záchovných programů" Tak to je pro srdcaře a odborníky v jednom.
Přeji hezké svátky

Dobrota

21.12.2020 10:59
Dobrota

XXX.XXX.96.128

Axyd napsal(a):
Myslím to suprr

Myslel jsem že budeš mít supr hadice co si napsal za hady
. Nic víc.vsichni pochopili že sneka neradi do plazů. To sem myslel tím SUPER

Dobrota

21.12.2020 11:51
Dobrota

XXX.XXX.96.128

P navratil nespinte se s tím provokatérem. Tl co mají šelmy ho mají u p. déle. Zdravíčko ac hov v 2021 ať se daři

Tot

21.12.2020 17:24
Tot

XXX.XXX.241.66

Chondro škodí všem chovatelům hlavně šelem. Co tu stále provokuje svými výkřiky a osobní nenávisti k skupině chovatelů je jasný. Je vidět že chovatel není natož šelem. Chovatele šelem si poradí bez jeho v yplodů jeho škeble. Mnoho chovatelských úspěchu v r. 2021 skutečným chovatelům. P. Navrátil vám hlavně zdraví a pevné nervy.

21.12.2020 19:58
Axyd

XXX.XXX.130.68

Tot napsal(a):
Chondro škodí všem chovatelům hlavně šelem. Co tu stále provokuje svými výkřiky a osobní nenávisti k skupině chovatelů je jasný. Je vidět že chovatel není natož šelem. Chovatele šelem si poradí bez jeho v yplodů jeho škeble. Mnoho chovatelských úspěchu v r. 2021 skutečným chovatelům. P. Navrátil vám hlavně zdraví a pevné nervy.

21.12.2020 21:06
selmicka

XXX.XXX.248.233

selmicka napsal(a):

Zmíním se.

RN

připomenu - číst.! 15.12. 2020

RN

Tot

21.12.2020 21:17
Tot

XXX.XXX.241.66

P. Navrátil nemusíte na chondrovy žvásty reagovat normálním chovatelům je jasno. Však jste to psal jasně důvod vašeho konce c1 je dění zákona selem

21.12.2020 22:18
selmicka

XXX.XXX.248.233

Tot napsal(a):
P. Navrátil nemusíte na chondrovy žvásty reagovat normálním chovatelům je jasno. Však jste to psal jasně důvod vašeho konce c1 je dění zákona selem

Sorry, opakování, matka MOUDROSTI.
RN

Tot

21.12.2020 22:31
Tot

XXX.XXX.241.66

Nemyslel jsem to zle. Naopak.

22.12.2020 07:34
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobré ráno.

Novela o zákazu chovu a rozmnožování KOČKOVITÝCH ŠELEM v rukou soukromých osob je na světě i v ČR.
Uvidíme co bude dál.

Novela právo mít ZBRAN bude výslovně zákonem zaručena....... Novelu toto pondělí podepsal prezident Miloš Zeman.
Uvidíme , co bude dál.

Tak nevím, co je pro širokou veřejnost nebezpečnější.? Zda kočka nebo flinta.

Fakta , která se stala.

Přes přísný zákaz majitele ( s povolením k chovu ) si někdo bez jeho vědomí potutelně hladí tygra a v nemocnici si nechají jeho ruku. Ano velmi smutné.

Nebo majitel lva ( ač bez povolení chovu, což neznamená, že neměl povolení, že je to nesvépravná osoba, které nelze povolení k chovu udělit ... ) je odvezen s exitem do márnice. Velmi smutné neštěstí ,které si Michal zřejmě ( dle médií a pit. zprávy ) přivodil sám. Politovánihodné.Tragické
. Čest jeho památce.
Znal jsem jej osobně.

Do třetice všeho smutného.
Známý nebo kamarád majitele soukromého zooparku , si chce obouma rukama přes mříže a bez přítomnosti majitele pošimrat lva. ( ano, nedávno si s ním přeci hrál... )
Neštěstí.
Nemocnice. Ruce mu zachránily.
úleva pro všechny .Radost všech zúčasněných, že vše dobře dopadlo. Nemuselo.

Jak víme ze světa, majitel zbraně nebo i držitel "na černo " ( není podstatné, podstatné je, že může skoro každý běhat s flintou " na zádech ". ) postřílel ve škole pár dětí.
Hrozné, příšerné.

Ale obě skutečnosti novel a svoboda občana je již i v naší malé kotlině zaručena ZÁKONEM.
Už jsme fakt světoví.

Tak nevím, jak moc šelmy ublížily lidem v okolí v ČR . Snad se trochu báli občané, sousedé. Pak si lidičky zvykli. ( mluvím i z vlastní zkušeností ... ). Pochopím je. A nic proti nim. Pouze osvěta a nést případné následky, které by se i udály.

Ale vím, že zbraně ublížily širokému okolí lidí v odchodu i desítek nejbližších členů rodiny z jedné šavlovačky s palnou zbraní do nebe ( velký počet případů ve světě mediálně známých o případech lokálních šarvátek s úmrtím se píše jen v lokálním tisku zemí světa .....)

Mnoho hoře, bolu a určitě i nenávisti.... Chápu pozůstalé.

Nechápu PROČ?

Proč zakáží kočičku a dělo dají občanovi do ruky?
Vím, že nemusím i vše chápat. Je to zákon. Poslouchej. Neposlechneš?? Represe!
Ale proč?

RN

Tot

22.12.2020 11:29
Tot

XXX.XXX.241.66

Nehledejte logiku ale politiku.

22.12.2020 12:50
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):
Dobré ráno.

Novela o zákazu chovu a rozmnožování KOČKOVITÝCH ŠELEM v rukou soukromých osob je na světě i v ČR.
Uvidíme co bude dál.

Novela právo mít ZBRAN bude výslovně zákonem zaručena....... Novelu toto pondělí podepsal prezident Miloš Zeman.
Uvidíme , co bude dál.

Tak nevím, co je pro širokou veřejnost nebezpečnější.? Zda kočka nebo flinta.

Fakta , která se stala.

Přes přísný zákaz majitele ( s povolením k chovu ) si někdo bez jeho vědomí potutelně hladí tygra a v nemocnici si nechají jeho ruku. Ano velmi smutné.

Nebo majitel lva ( ač bez povolení chovu, což neznamená, že neměl povolení, že je to nesvépravná osoba, které nelze povolení k chovu udělit ... ) je odvezen s exitem do márnice. Velmi smutné neštěstí ,které si Michal zřejmě ( dle médií a pit. zprávy ) přivodil sám. Politovánihodné.Tragické
. Čest jeho památce.
Znal jsem jej osobně.

Do třetice všeho smutného.
Známý nebo kamarád majitele soukromého zooparku , si chce obouma rukama přes mříže a bez přítomnosti majitele pošimrat lva. ( ano, nedávno si s ním přeci hrál... )
Neštěstí.
Nemocnice. Ruce mu zachránily.
úleva pro všechny .Radost všech zúčasněných, že vše dobře dopadlo. Nemuselo.

Jak víme ze světa, majitel zbraně nebo i držitel "na černo " ( není podstatné, podstatné je, že může skoro každý běhat s flintou " na zádech ". ) postřílel ve škole pár dětí.
Hrozné, příšerné.

Ale obě skutečnosti novel a svoboda občana je již i v naší malé kotlině zaručena ZÁKONEM.
Už jsme fakt světoví.

Tak nevím, jak moc šelmy ublížily lidem v okolí v ČR . Snad se trochu báli občané, sousedé. Pak si lidičky zvykli. ( mluvím i z vlastní zkušeností ... ). Pochopím je. A nic proti nim. Pouze osvěta a nést případné následky, které by se i udály.

Ale vím, že zbraně ublížily širokému okolí lidí v odchodu i desítek nejbližších členů rodiny z jedné šavlovačky s palnou zbraní do nebe ( velký počet případů ve světě mediálně známých o případech lokálních šarvátek s úmrtím se píše jen v lokálním tisku zemí světa .....)

Mnoho hoře, bolu a určitě i nenávisti.... Chápu pozůstalé.

Nechápu PROČ?

Proč zakáží kočičku a dělo dají občanovi do ruky?
Vím, že nemusím i vše chápat. Je to zákon. Poslouchej. Neposlechneš?? Represe!
Ale proč?

RN

Prečo není povolené rozmnožovať šelmy???

22.12.2020 13:26

Protoze to jedine, co koupite, jsou zvirata bez urceni poddruhu z cirkusu, nebo od jineho 'nadsence'? Protoze jediny, komu to prodate, ma mozna i volnou garaz a mysli si, ze to jako vhodna ubikace staci? Urcitou logiku v tom zakazu vidim, i kdyz se mi take nelibi

22.12.2020 13:31
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Prečo není povolené rozmnožovať šelmy???

Dobrý den.

Novela zákona zakazuje u některých druhů malých šelem a u všech velkých šelem odchovávat mládata v soukromých chovech.

22.12.2020 13:48
selmicka

XXX.XXX.248.233

Protoze to jedine, co koupite, jsou zvirata bez urceni poddruhu z cirkusu, nebo od jineho 'nadsence'? Protoze jediny, komu to prodate, ma mozna i volnou garaz a mysli si, ze to jako vhodna ubikace staci? Urcitou logiku v tom zakazu vidim, i kdyz se mi take nelibi

Dobrý den.

Opět a velice se mýlíte.

Vet . zákon o povolení chovu zvířat ve zvláštní péči tu je a byl i před novelou, ač se jednalo pouze o doporučené podmínky. Ale většina KVS schvalovala chovy šelem odpovídající doporučeným podmínkám a pod to nešly .Nějakou garáž i v nadsázce , zejména v posledních cca 6 ti letech by KVS neschválila.
Logické by bylo. přitvrdit podmínky,: zákonná velikost a to dvojnásobná , než jsou nyní doporučeny u velkých šelem i mnohem větší. Nebránil bych se ani kurz chovu šelem s udělením licence, případně i psychotesty. Regulovaný odchov, zpřísněný prodej.

To je vše. Jednoduché. Novela zákazu jde proti demokracii. Nelogické. Souhlasím, že politické zájmy. Chovatelé vědí jaké.
Možná .že za nějaký rok nebo desetiletí se vše změní. A mladí chovatelé poznají na vlastní kůži, co je to chov tajemných predátorů , fascinujících lidstvo od počátku věků. Přál bych jim to. Ve světě, mimo EU je to běžné, že chovy šelem jsou v soukromých rukách. viz. hafo videlí na netu.

Tak, jako se měnila politická uskupení států. To co bylo v jednou státě s vládou zločinem, po změně režimu je hrdinstvím.
Atd.

Na zbraně je zbrojní pas a má je i mnoho extrémních lidí. Opět: mluvím ze své zkušenosti.
Bylo nemálo vražd v ČR i v nedávné době u nás i u ozbrojených složek. Zabije legálně drženou služební zbraní rodinu a sebe.

Pěkné vánoční dny s pohodou

RN

22.12.2020 17:08
Axyd

XXX.XXX.161.177

selmicka napsal(a):
Dobrý den.

Opět a velice se mýlíte.

Vet . zákon o povolení chovu zvířat ve zvláštní péči tu je a byl i před novelou, ač se jednalo pouze o doporučené podmínky. Ale většina KVS schvalovala chovy šelem odpovídající doporučeným podmínkám a pod to nešly .Nějakou garáž i v nadsázce , zejména v posledních cca 6 ti letech by KVS neschválila.
Logické by bylo. přitvrdit podmínky,: zákonná velikost a to dvojnásobná , než jsou nyní doporučeny u velkých šelem i mnohem větší. Nebránil bych se ani kurz chovu šelem s udělením licence, případně i psychotesty. Regulovaný odchov, zpřísněný prodej.

To je vše. Jednoduché. Novela zákazu jde proti demokracii. Nelogické. Souhlasím, že politické zájmy. Chovatelé vědí jaké.
Možná .že za nějaký rok nebo desetiletí se vše změní. A mladí chovatelé poznají na vlastní kůži, co je to chov tajemných predátorů , fascinujících lidstvo od počátku věků. Přál bych jim to. Ve světě, mimo EU je to běžné, že chovy šelem jsou v soukromých rukách. viz. hafo videlí na netu.

Tak, jako se měnila politická uskupení států. To co bylo v jednou státě s vládou zločinem, po změně režimu je hrdinstvím.
Atd.

Na zbraně je zbrojní pas a má je i mnoho extrémních lidí. Opět: mluvím ze své zkušenosti.
Bylo nemálo vražd v ČR i v nedávné době u nás i u ozbrojených složek. Zabije legálně drženou služební zbraní rodinu a sebe.

Pěkné vánoční dny s pohodou

RN

Vám to ide. To čo vy viete to by musel naštudovať 1 človek za 3 životy. Môžem sa spýtať vy ste aj v práci robili zo šelmami. Alebo len vo voľnom čase. Lebo toľko toho viete že asi ste mali robotu zo šelmami.

22.12.2020 19:46
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
Vám to ide. To čo vy viete to by musel naštudovať 1 človek za 3 životy. Môžem sa spýtať vy ste aj v práci robili zo šelmami. Alebo len vo voľnom čase. Lebo toľko toho viete že asi ste mali robotu zo šelmami.

Dobrý večer.

Opět mně trocha chválíte. No. Červenám se.
Se šelmami jsem žil pouze cca 15 let. Chov zvířat mi byl a je stále koníčkem. Profesí jsem truhlář. Ale vždy jsem chtěl pracovat se zvířaty, ale nějak jsem šel cestou , jakou jsem šel. Posledních 30 let bez dovolených, dovolenky jsem měl u zvířat. A užíval jsem si to fakt.
Výhodou mi bylo, že jsem šel do invalidního důchodu v 51 letech a mohl jsem se naráz plně věnovat chovu zvířat a budování zařízení. Každé zlo ( myslím ta invalidita ) je vždy pro něco dobré.
Skoupil jsem snad všechny knížky , které vycházely o zvířatech , jak před revolucí, tak po ní a četl denně.
Pak nejvíce dá vždy praxe. Od dětství ( s rodiči ) až doposud navštěvuji všechny ZOO v ČR opakovaně.
Mám několik kamarádů, přátel a známých v chovu snad všech druhů fauny.
Zejména je mi i ctí, že mám úzké vztahy i s vysoce postavenými zaměstnanci ZOO v ČR. Pokud potřebuji i radu, nikdy mě neodmítnou vyslechnout, poradí.
I v soukromých ZOO ,zookoutcích mám dobré přátelé.
Pak několik soukromých chovatelů šelem také navštěvuji i spolupráce nějaká se najde.
Za ta léta se vše nakumuluje, zejména, pokud to člověka baví .Vždy jsem bohužel dával přednost zvířatům ( sami se o sebe nepostarají, že ano, tak to měli a mají statkáři také ) až je kolem zvířat vše hotovo, přichází na řadu manželka, rodina. Ano, dcera je již dospělá, 2 vnučky mám , nikdy to dcera " neskousla" . Je to dan za náročné hobby. Ale nelituji toho.

Mno, nějak jsem se rozkecal. Jsem na tuto dobu hodně sentimentální a asi fakt "magor". Manželka již zemřela a bojuji sám. No , až tak ne, přítelkyně se našla. Chov ji nezajímá. Alespon to toleruje. Úsměv.

Pohodu vánoční přeje
RN

Tot

22.12.2020 20:53
Tot

XXX.XXX.153.14

Pane Navrátil je vidět že víte o čem mluvíte. Vyčerpávající informace.

23.12.2020 11:26
Axyd

XXX.XXX.161.177

Pán Navrátil vie určite o čom hovorí. Ale prečo má skeeve a ešte 1 s vami problém???

23.12.2020 12:01

Axyd napsal(a):
Pán Navrátil vie určite o čom hovorí. Ale prečo má skeeve a ešte 1 s vami problém???

Protoze mi nestaci udajne 60-ti lete zkusenosti a pratelstvi s rediteli zoologickych zahrad? Obrovske mnozstvi poucenych slov, aby bylo jasne, ze my ostatni nicemu nerozumime? Skutecne kapacity nemaji potrebu se takto prezentovat a nekomu neco dokazovat, zodpovidat nepolozene dotazy atd

23.12.2020 12:37
selmicka

XXX.XXX.248.233

Dobrý den.

Snažím se stále zde podat informace zejména ze své praxe s odkazem na dění v chovu kočkovitých šelem ve světě , z chovu mých přátel i dění v chovu ČR ze šelmařského života. Odkazy na fakta jsou samozřejmostí.
To co zde sdělím si skutečný zájemce o chov nebo jen milovník šelem může posoudit s informacemi na netu nebo u jiných chovatelů šelem a nikoho neodmítnu, pokud projeví zájem sejít se se mnou u mého chovu a poklábosit osobně.
I nabízím v poslední době možnost zájemcům i milovníkům šelem zažít den u profesionálních i zájmových chovatelů nejen šelem a tím poznat osobně chovatele šelem ,ale i jak jsou vedeny soukromé chovy těchto úžasných predátorů v ČR a SR .
I mne nemálo lidí kontaktuje telefonicky s prosbou o radu.

Že nikdo není dokonalý a neví a NEMŮŽE NIKDY vědět všechno je samozřejmostí.
Je to tak v politice, vědě, kultuře...
Je normální ve světě ,že si odporují kapacity vědecké v názorech i přesvědčení uvedených oblasti lidské činnosti i na nejvyšším stupni vzdělanosti.
Vzniká opozice.
Nastává boj o prosazení svých názorů, zájmů, loby...
Pokud žijeme v demokracii, vítězí většinou ( né vždy ) v tomto dění většinový názor.
Opozice začne opět chrlit svá tvrzení, někdy i nevybíravým způsobem.
To jsou v kostce fakta.

Na diskuzích tomu není jinak. Anonymita všem však dává křídla.

Rozumný a přemýšlivý občan si z toho všeho vybere to své a přikloní se k té skupině, která je mu názorově nejbližší.
Ano, fora nejsou ideálním prostorem ventilování svých názorů.

Ale v chovatelství a zejména chovu šelem ( velmi úzká zájmová skupina lidí se chovem a držením šelem zabývá ) bych i to bral a proto tu zatím stále jsem.

Odezvy jsou veliké ,ze strany zájemců a to v poslední době zejména nechovatelů, kteří chtějí být blízko exot. zvířatům, nejen šelmám. Tak , jak to V zoo není možné. Posezení s chovateli a poklábosení o všem možném v chovu, příhody se šelmami v soukromí , v ZOO takové info nepoberou ti lidé, co se návštěv u šelmařů zúčastní.

To co jsem zde vždy napsal je na posouzení čtenářů. Není to nikdy mé dogma. Vždy se lidé rozhodnou po svém.

Těší mne i to, že valná většina je mladých lidí, kteří hledají poznání pro další růst v chovatelství.
Ano , novela tu bude dána snad v r. 2021 do éteru.
Ale již nějaký čas zájemce na skutečnost novely upozornuji a dovolím si jim poradit, pokud mají zájem stále o šelmy, chov koček s PP , plemen s krví kočkovitých šelem. Jedna cesta pro milovníky koč. šelem.
Další cesty držení nebo chov koč. šelem ukáže čas . Snad se nějaké najdou.

Popřeji všem milovníkům, chovatelům exotických zvířat krásné svátky a zdraví do roku 2021.

RN

Oreo224

23.12.2020 13:27
Oreo224

XXX.XXX.182.18

Doporučuji jet k chovatelům. P. Navrátil byli jsme s vami u chovatelů. Zdravíme vás. Hodně zdraví v roce. 21.

23.12.2020 13:58
selmicka

XXX.XXX.248.233

Protoze mi nestaci udajne 60-ti lete zkusenosti a pratelstvi s rediteli zoologickych zahrad? Obrovske mnozstvi poucenych slov, aby bylo jasne, ze my ostatni nicemu nerozumime? Skutecne kapacity nemaji potrebu se takto prezentovat a nekomu neco dokazovat, zodpovidat nepolozene dotazy atd

Dobrý den.

Souhlasím s vašim názorem. Odpovídá životu ve virtualitě.

Ano asi valná většina dnešní mládeže žije tento život. Má mnoho "přátel" na Faceboku atd, ale v drtivé většině se s nimi osobně nepozná, nesejde.

Realita jim uniká, ba kráčí mi ně.

Život, charakter, SKUTEČNÉ názory člověka v tomto prostředí nepoznáme. I delší dobu trvá poznání osobní. I někdy se v reálném životě zklameme i po mnohaletém přátelství , přítel nás i zradí.
Ale to je ŽIVOT.

Bohužel v dnešní době lidé málo komunikují, natož osobně. Vše je hektické, bum...bum... máš? nemáš... Ahoj, nemám čas....
Pokud však znám někoho osobně ,nebudu pochybovat a psát někde UDAJNĚ.

A co se týče - množství poučných slov...je na čtenáři, jak příspěvky pobere.
Nikdy nikoho nepoučuji, v životě jsem to nedělal a nedělám v rodině. Mají svoje hlavy. Tak jsme
byli vychováváni my našimi rodiči a to samé předávám svým blízkým.

A na závěr ti ředitelé?
Mno. Budiš. Píši , vysoce postavení pracovníci, ředitel by byl k počtu na 1 ruce. Úsměv.
Je pouze konstatování mé a poděkování jim všem. Mají nádherné povolání a mají můj obdiv. Proto ta zmínka.

Vánoční svátky plné pohody přeje

RN

23.12.2020 14:00
selmicka

XXX.XXX.248.233

Oreo224 napsal(a):
Doporučuji jet k chovatelům. P. Navrátil byli jsme s vami u chovatelů. Zdravíme vás. Hodně zdraví v roce. 21.

Děkuji.
Krásné svátky i Vám.
RN

23.12.2020 14:02
selmicka

XXX.XXX.248.233

Tot napsal(a):
Pane Navrátil je vidět že víte o čem mluvíte. Vyčerpávající informace.

Děkuji.
RN

23.12.2020 14:41
Axyd

XXX.XXX.161.177

Ta veverička je super zlatá.

Janahatas

23.12.2020 15:25
Janahatas

XXX.XXX.183.32

PF 2021 P. SELMICKO.

23.12.2020 15:54
selmicka

XXX.XXX.248.233

Janahatas napsal(a):
PF 2021 P. SELMICKO.

Děkuji a nápodobně.

RN

Xzrro

23.12.2020 17:19
Xzrro

XXX.XXX.129.73

Na Sylvestra se neopijte po něm nepoblijte. Hezký svátky zdraví lásku elán do 2021 pane romane

23.12.2020 17:35
Axyd

XXX.XXX.161.177

Xzrro napsal(a):
Na Sylvestra se neopijte po něm nepoblijte. Hezký svátky zdraví lásku elán do 2021 pane romane

To není pekné že odhaľujete jeho meno.

23.12.2020 17:38
selmicka

XXX.XXX.248.233

Xzrro napsal(a):

Děkuji s úsměvem za přání. A přeji to samé.

RN

23.12.2020 17:43
selmicka

XXX.XXX.248.233

Axyd napsal(a):
To není pekné že odhaľujete jeho meno.

Jsem se nějak sakrblé rozjel, že ano. Ale nálada je více než dobrá a život se musí umět užít. Tato sváteční doba je k tomu jako stvořená. Doufám ,že mě COVID 19 nezlikviduje v tom novém roce 2021. Že tu ten napsal mé jméno není nic proti ničemu. Přátelé mne znají pod jménem Roman. Každý si i dohledá dle mého profilu. No musím už toho nechat. Uznávám
Všeho moooc škodí.

RN

23.12.2020 23:00
selmicka

XXX.XXX.248.233

Poděkování kamarádům, přátelům v chovu a všem lidem dobré vůle.

Mějte se rádi, naslouchejte jeden druhému, najděte si čas k popovídání i prostor k zamyšlení.

Dny sváteční jsou k tomu jako stvořené.

Přeji všem hlavně zdraví, štěstí i úspěchy v životě a chovu do nového roku 2021 .

RN

23.12.2020 23:05
selmicka

XXX.XXX.248.233

Video pro potěšení ducha.

23.12.2020 23:21

To je fajn, ze si vystacite sam.. I poblahoprat si muzete, kdyz axyd haji svuj virtualni chov sharp hroznysu jinde..

24.12.2020 09:08
Axyd

XXX.XXX.161.177

selmicka napsal(a):
Poděkování kamarádům, přátelům v chovu a všem lidem dobré vůle.

Mějte se rádi, naslouchejte jeden druhému, najděte si čas k popovídání i prostor k zamyšlení.

Dny sváteční jsou k tomu jako stvořené.

Přeji všem hlavně zdraví, štěstí i úspěchy v životě a chovu do nového roku 2021 .

RN

Vám napodobne.

24.12.2020 21:38
rys.leo

XXX.XXX.184.129

Tvl to video pro poteseni ducha od Navratila dost napovida o jeho mentalni strance😂😂😂🤦🏻‍♂️
Tomu chybí uz jen sádrový trpaslík😂🤦🏻‍♂️

24.12.2020 22:43
Axyd

XXX.XXX.161.177

rys.leo napsal(a):
Tvl to video pro poteseni ducha od Navratila dost napovida o jeho mentalni strance😂😂😂🤦🏻‍♂️
Tomu chybí uz jen sádrový trpaslík😂🤦🏻‍♂️

A vám chýba rozum a porozumenie.

Smrad

25.12.2020 13:30
Smrad

XXX.XXX.173.150

Nádherne video na čas vánoční.

25.12.2020 14:22
Fernando

XXX.XXX.5.4

Video na pohodu

25.12.2020 14:24
Fernando

XXX.XXX.5.4

Úchvatní tygři z pozice drona

25.12.2020 15:47
Axyd

XXX.XXX.161.177

Fernando napsal(a):

😺😂🐅

Jasminovi

26.12.2020 12:06
Jasminovi

XXX.XXX.224.207

Fernando napsal(a):

Nádhera.

Jasminovi

26.12.2020 13:40
Jasminovi

XXX.XXX.224.207

selmicka napsal(a):

Úžasné video. Nádherné. Děkuji

Dobrota

26.12.2020 20:37
Dobrota

XXX.XXX.96.128

selmicka napsal(a):

Potěšil jste nás. Přejeme vám a celé rodině zdraví štěstí úspěch v chovu v roce 2021.

Hordgirldo300

28.12.2020 14:36
Hordgirldo300

XXX.XXX.251.78

Axyd napsal(a):
Dobrý deň.
Ak sa mýlim prepáčte.

Máte pravdu. Lvy do domácnosti nepatří. V Africe v přírodě je jim nejlépe. I v zoo mají v dnešní době vše,co potřebují k životu.

4.1.2021 22:00
Axyd

XXX.XXX.130.68

selmicka napsal(a):

Pán selmicka nezmazali ste vašu temu?

25.1.2021 10:16
Pepca1551

XXX.XXX.168.238

Ahoj už od 9 let si chci pořídit nějaký exotický zvíře a teď je mi 11. Je to můj sen ale vím že se mi to nikdy nepoštěstí. Chtěl jsem si pořídit lva, slona, tygra, medvěda, nebo karakala ale nesplní se mi to. Možná jo ale nejspíš ne. Takový je život. Potřeboval bych na to povolení místo čas a taky fajn sousedi.

JUUUUUUUUU

25.1.2021 10:40
JUUUUUUUUU

XXX.XXX.236.90

Hele. Je ti 11. Nez budeš chlap a s prachama bude to trvat třeba jen 10let.zakony se možná zas vrátí k normálu. Tedy chov. těch šelem doma. A můžeš chovat. Musíš tomu věřit a jít za svým. Když to nebude slon tak třeba tygr, lev jo. Ahoj. Co chováš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík