Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
za cca 5 let bych ráda v našem městě, které má cca 27 tisíc obyvatel postavila ZOO PARK. Park by měl stát na okraji města. Můžu vás poprosit o rady. Uvažujeme o nákupu pole asi cca 3ha na , kterém ZOO PARK vybudujeme. Vše by mělo být financováno z naších financí a ZOO PARK by měl zažádat o licenci. Park by měl být odpočinkovou zonou pro rodiny a děti. Nemělo by se jednat jen o domácí zvířat ,ale i exoty.
1. Mohu vystavět ZOO PARK na orné půdě nebo musím zažádat město o změnu územního plánu.
2. Jaké druhy zvířat by jste mi doporučili (domácí i exoty) aby byly vhodným lákadlem pro turisty.
3. Jaké šance jsou na získání každoročních dotací od EU a města. Park vystavíme z vlastních finančních zdrojů.
PS : Máme načtené podmínky pro udělení licence :) chceme zaměstnance i výukové centrum.
Neberte to prosím jako sen ,ale jako plán do budoucna, tak poprosím o rady zkušených chovatelů :)
Zdravím. Za mě moc šancí podobnému záměru nedávám. Podobné projekty dle mého mají šanci na budoucnost, v případě, že do toho jde jeden, popř. několik "chovatelských šílenců" na vlastní triko, už s chovatelskými zkušenostmi...a postupem času se to v případě úspěchu a udržitelnosti přirozeně rozšiřuje, nabaluje se zájem obyvatelstva, přízeň místní samosprávy, poskytnuté prostory, odpočinkové zóny, dotace...takhle vznikla i dost stávajících českých Zoo.
Nutno vše důkladně probrat a prodiskutovat s úředníky a starostou, jestli by byli pro, na tom to stojí a padá, jaké to je město, jaké je okolí. A bez záruky Vašich zkušeností ve věci či dohledatelných výsledků předchozí činnosti to půjde těžko. Taky, jdete do všeho čistě na sebe, a od města chcete jen souhlas, a časem se uvidí...nebo potřebujete to od začátku řešit formou spolupráce (finančně, smlouvy, dohody...?)
Na druhy zvířat "lákavé pro turisty" se min. pro začátek vybodněte, a začít s odolnými hospodářskými či podobně nenáročnými zvířaty (morčata, králíci, husy, ovce, klokani rudokrcí, pštros emu), nebo tím, s čím máte zkušenosti. Zvířata, co nejsou nebezpečná, neřvou, nesmrdí, a dají se považovat za "hospodářská" lze legálně v souladu s územním plánem chovat leckde.
Prostě to dělat hlavně pro sebe (a na sebe), začít v malém, a doufat, že okolí se to bude taky líbit, a mocipáni s tím souhlasit...a když v prvních letech budou jen a jen pozitivní ohlasy a sympatizanti i na důležitých místech, pak to možná půjde i s oficiální podporou strany města...
Na kraji měst a obcí často též vídám výběhy zvířat u soukromníků, vše v regulích dle územního plánu, a i bez laviček a upravených steziček kolem výběhů je zájem lidí s dětmi to "očumovat" dost velký, a nemusí tak ani vznikat jakýkoli oficiální "zoopark".
Toť můj názor.

Financování by mělo být z vlastních zdrojů z prodeje jiných pozemku. Chovatelství je náš celoživotní koníček a dcera studuje Chovatelku exotických zvířat. Děkuji za odpověd ještě ji pozorně prostuduji Právě se trochu bojím financovat něco co by poté krachlo.
Kdyžtak poté pište dál, téma mě velmi zajímá, svého času jsem nad tím také uvažoval. Vystudoval jsem VŠ biologii a zájmové chovatelství, přes rok působil jako ošetřovatel v soukromé Zoo, momentálně soukromě chovám asi dva tucty druhů menšího zvířectva...
...a za své zkušenosti a znalosti své povahy (neovládám diplomacii, nemám rád lidi, a nedokážu tolerovat, aby mi někdo (kdo ví o dané záležisti prd ) do něčeho kecal, jsem zvolil čistě soukromý chov, na svých pozemcích (zahradě) a baráku, v množství a druzích, které sám utáhnu, a z lidí to ukazuji jen třeba rodinám svých známých.
U vedlejší obce ale možná časem budu někdy dědit pár hektarů pastvin...a pohrávám si s myšlenkou právě nějakého takového chovu, výběhy nenáročných zvířat, vysazené stromy, tůně pro obojživelníky, skalky, a možná i pouštění místních lidí do prostor...ale to vše pro začátek tak nejdřív za 30 let a s několika volnými miliony v kapse.

Chtěla bych menší český dvoreček s českým zvířectvem + exoty + hřiště. Zajímala by mě cena za vybudování takové menší zoo, ale to asi nikde nedohledám.
Pan_Kočka

XXX.XXX.98.8
Na orné půdě rozhodně nic stavět nesmíte. Územní plán, půdní fond, stavební povolení, je toho hodně. Kontaktujte někoho, kdo se právními záležitostmi stavebnictví zabývá profesionálně.
Pokud to vůbec bude průchodné, bude vás to stát spoustu peněz ještě než se poprvé kopne do země.
napsal(a):
Financování by mělo být z vlastních zdrojů z prodeje jiných pozemku. Chovatelství je náš celoživotní koníček a dcera studuje Chovatelku exotických zvířat. Děkuji za odpověd ještě ji pozorně prostuduji Právě se trochu bojím financovat něco co by poté krachlo.
Mohl bych se zeptat kde vaše dcera studuje? Protože teď jsem v devítce a chtěl bych také na chovatele cizokrajných zvířat v Litomyšli.
Menšia zoo a detské ihrisko ktoré dokáže v jeden moment zabaviť aspon 50 detí co je akože nič moc vás bude stáť od 30mil do 100mil českých korún. Ked preinvestujete aspoň 60 miliónov tak to začína vyzerať ako malička zoo a detské ihrisko už bude stáť za to aby vám ľudia platili za vstupné.
1298

XXX.XXX.235.232
Slony žirafy tygři pávi kozi lemura katu rybí hadí želvi vlci medvědi občerstvení záchody dětské hřiště opice a dalšími zvířaty