Uživatel s deaktivovaným účtem

za týrání se považuje
g) provádět nebo nechat provést chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst. 3 a 4, zejména
1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy,
1) Tohle není dotaz do sekce "Exotičtí savci", ale do sekce "Terarijní zvířat".
2) Ano jde to, ale to že něco jde ještě neznamená, že je to správně, takovéhle chirurgické zákroky nejsou v ČR ani legální a je to dobře, protože to není fér vůči danému zvířeti a pro některé druhy to může být i závažná zdravotní komplikace, protože jim jejich jed pomáhá s trávením potravy.
3) Odstranění jedových žláz není spolehlivá záruka, že had už není nebezpečný, v některých případech se totiž může stát to, že jim jedová žláza doroste zpět (o jedových zubech ani nemluvě, ty se hadovi obměňují v průběhu života samy od sebe)
4) Je jedno, jestli had má nebo nemá odstraněné jedové žlázy či zuby, v ČR je potřeba tak jako tak na jedovaté druhy povolení krajské veterinární správy.
Doufám, že jsem dostatečně odpověděl na dotaz a pro příště takovéhle prasárny vypusťte z hlavy, děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bezejmen320
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, jde jedovatému hadovi odstranit jed nebo jedové zuby? Pokud ano, kam mám s hadem jít, aby mu odstranily jed nebo jedové zuby? Na veterinu? Předem děkuji za odpověďi.😃
Nikam! Viz výše.