Alternativa chovu kočkovitých šelem ,nepodléhajících omezením chovu a prodeje v soukromých chovech
Volá mi nemálo zájemců o chov kočkovitých šelem v soukromém chovu.
Proto si zde dovoluji umístit tento článek s tím, že je odkáži , aby si jej přečetli , získali základní informace a pokud jejich zájem bude trval, mohou zavolat po 20 hod kdykoliv a můžeme se pokusit najít společnou řeč.
Ano, chov malých koček není to co je chov velkých koček, tygr, lev, levhart.
Chovatelé ví o čem mluvím.
Bohužel zákonodárci chovatelé těchto krasavců zahnali ,lidově řečeno do kouta s tím, že.
Pokud chceš míti velkou šelmu nebo i rysa ostrovida. Zaplatˇ.
A to za školení týdenní 30000 Kč , plus ubytování v Praze, plus jídlo.
Dostaneš papír a můžeš se starat o velkou šelmu, či šelmy. Neodchovávat, neprodávat.
Je jedno, že jsi choval tygry přez 50 let, jako jedna významná rodina v ČR ( však každý ví , kdo se v šelmách pohybuje, která to je ), ale musíš zaplati, a poslouchat to, či ono., při školení . Mno. Myslím si, ba jsem přesvědčen, že hoši z té rodiny ( a nejen oni, ale mnoho chovatelů, nadšenců ,pro velké šelmy, rysy ,kteří je mají ve svém soukromém chovu ) ,by mohly učit, ty zákonodárce, kteří zákon vytvořili. .
A nesmím opomenout i jiné srdcaře - chovatelé velkých šelem, kteří v republice jsou.
Tímto je zdravím a mají moji poklonu, že u velkých šelem zůstali.
No.
Pro obyčejné lidičky je alternativou chov malých koč. šelem, vyjma Rysa ostrovida, který byl šikovně zařazen do tabulky spadajících opatření pro velké šelmy. Zákaz odchovu a obchodování s Rysem ostrovidem.
Přejdeme k těm alternativám chovu kočkovitých šelem.
1. Serval stepní
2. Caracal
3. Kočka bažinná
4. Kočka krátkouchá
5. Kočka bengálská
6. Kočka pouštní
A jiné malé kočkovité šelmy, která se v ČR vyskytují velice vzácně.
Dodám.
Velmi přijatelnou alternativou je chov s PP Savanah. V F 2 - 5 to jsou velice úžasné kočky ,velmi připomínající servala.
Ano. Cena je dost vysoká.
Tak jsem se pokusil nějak odpovědět těm volajícím o informace.
S pozdravem a chovu koč. šelem zdar
RN