Informace a vybavení pro servala (servalku)

Serval (Leptailurus serval)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2022 14:12
Q42

XXX.XXX.158.29

Dobrý den,

Určitě se to zde již řešilo, ale nenašel jsem vlákno/informace mladší 1,5 roku.

Planuji postavit dům, a protože bych rád servalí spolubydlící, potřeboval bych pár informací. Co do zakonů mám zjištštěno, akorát nerozumím zda vnitřní ubykace může být dům, nebo zda v domě musí a mít vlastní pokoj a di zbytku domu nesmí. Zkrátka jestli může kočka obývat dům společně s lidmi, nebo ne. Z toho co jsem si přečetl mi to není jasné. Serval každopádně takovou místnost mít bude, ale bylo by fajn, kdyby mohla "lítat po domě".

Než se stavbou začnu potřeboval bych jistě vědět, že do toho mohu jít. (Že si to budu moct dovolit časově, finančně a ke spokojenosti zvířete. Pokud bych se měl bát, že ji nebudu schopen poskytnout nějaký slušný a šťastný domov nemá to cenu.
Například jsem zjistil, že stačí 15m² výběh. Můj plánuji kolem 100 m².

Prosím o informace od zkušených chovatelů s praxí. Rád bych Vás poprosil o nějaké informace například kolik tak stojí strava za měsíc, nároky na veterinu atd. Vím že se to strava řešila, ale nic od roku 2020 jsem zde nenašel.

Tak jako tak ke koupi by došlo nejdříve za 2-3 roky.

Vím že serval není jen malé klidné roztomilé zvířátko a myslím, že riziko a povinnosti si tak nějak uvědomuji. Zbytek se případně dozvím.

Prosím tedy o radu a pomoc.

Díky moc a hezký den

Aleš

Přidejte reakci

Přidat smajlík