VAROVÁNÍ KLOKANI NYMBURK
V prosinci 2021 jsem si v Nymburku koupil samce klokana. Od začátku vůbec nevypadal dobře. Nebyl vůbec aktivní a vůbec nežral. Jeho stav se nelepšil a bohužel za 3 dny od koupě mi umřel. Bylo to moc těžké, chtěl jsem ale vědět co se stalo. Poslal jsem tedy klokana na pitvu. Z výsledků jsem byl opravdu v šoku. Chudák klokan byl celkově v zuboženém stavu. Podle pitevního nálezu měl zápal plic, byl velice začervený a měl zánět trávicího traktu. Navíc byl opravdu velmi podvyživený! Vážil jen 6 a půl kilogramu. Dočetl jsem se, že samec klokana rudokrkého by měl vážit 15 až 26 kilo. Kontaktoval jsem tedy pani z Nymburka, abych jí řekl, co se stalo. Vůbec jí to nezajímalo a od všeho dala ruce pryč. Podle ní se to stává často kvůli stresu. Každý by s tím měl počítat, když si kupuje klokana. Pro mě bylo její vysvětlení opravdu absurdní, protože přece klokan za 3 dny nezhubne na zhruba polovinu až čtvrtinu normální hmotnosti. I od veterináře mám potvrzeno, že do tohoto stavu se klokan v žádném případě nedostal za tři dny, co byl u mě.
Rozhodl jsem se, i když už je to skoro rok, podělit se o svojí zkušenost, protože jsem se doslechl, že nejsem jediný, kdo měl stejný problém, když si koupil klokana na stejném místě.
Žádám tedy i ostatní, aby se podělili o svůj příběh a zkušenosti s Nymburskými klokany.
Chtěl bych varovat i ostatní, aby si nemuseli projít tou stejnou hrůzou, jako tenkrát já.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

112476
napsal(a):
Chtěl jsem zachránit klokana z hroznového chovu!
Z hrozného. Tak jste musel počítat s tím, že se to nepodaří. Nahlásil jste na KVS? Nejste příbuzný s kate17 na kočkách?
Uživatel s deaktivovaným účtem

112476
napsal(a):
Chtěl jsem zachránit klokana z hroznového chovu!
..tím jste ale podpořil další množení a odchov v nevhodných podmínkách.....