Tygr888

XXX.XXX.44.186
Vážení přátelé,
jistě nemusím detailně popisovat novelizaci týkající se takřka zákazu chovu velkých šelem. V rámci souvislosti mého dotazu/nápadu uvedu některé důležité body:
• chovat velké šelmy lze, ale u soukromých chovatelů se nesmějí rozmnožovat a dovážet nové zvířata ze zahraničí. Čili se předpokládá, že tímto způsobem za nějaký čas nebude možné nikde šelmu sehnat.
•Toto nařízení ovšem neplatí pro zoo a zooparky.
Proto moje otázka zní. Myslíte si, že by bylo z právního hlediska možné se domluvit s nějakým soukromým zooparkem, že by např. koupil v zahraničí mladé tygra pro své účely a následně ho prodal dal soukromému chovateli?
Vím, že to muže znít všelijak ale dle mého názoru muže být tohle jediný způsob jak legálně získat zvíře do chovu.
Co si o tom myslíte?
Zdravím.
Získání legálně velké šelmy - současnost ČR.
Jsou v ČR chovatelé těchto šelem, kteří by je přenechali jinému chovateli. Někteří i zdarma na dožití.
1. Mohou s chovatelem domluvit. On na sebe provede detašovaný chov u Vás. Má provedené školení a povolení chovu na vašem pozemku.
Je majitelem šelmy se všemi náležitostmi.
Vy krmíte, čistíte, veterináře. Je v podstatě" váš" . Ne ovšem právnicky. Právnicky je vše na majiteli.
Co z toho bude mít on, je jasné. Co vy, taktéž.
2. Zařídit si získání šelmy na doživotí se všemi právními náležitostmi vyplývajících ze zákona.
Majitel budete vy ,náklady enormní. Školení, ubytování týden v Praze.
V obou případech je samozřejmostí vybudování adekvátního chov. zařízení ,které dle složitosti a vybavení jde do několika i stotisíců. Zejména pro tygra ,ale i lva.
Asi si to dovolí jeden z tisíce? Nevím. Možná, že ano .
Pochlubí se zde.
Tygr888

XXX.XXX.44.186
selmicka
napsal(a):
Zdravím.
Získání legálně velké šelmy - současnost ČR.
Jsou v ČR chovatelé těchto šelem, kteří by je přenechali jinému chovateli. Někteří i zdarma na dožití.
1. Mohou s chovatelem domluvit. On na sebe provede detašovaný chov u Vás. Má provedené školení a povolení chovu na vašem pozemku.
Je majitelem šelmy se všemi náležitostmi.
Vy krmíte, čistíte, veterináře. Je v podstatě" váš" . Ne ovšem právnicky. Právnicky je vše na majiteli.
Co z toho bude mít on, je jasné. Co vy, taktéž.
2. Zařídit si získání šelmy na doživotí se všemi právními náležitostmi vyplývajících ze zákona.
Majitel budete vy ,náklady enormní. Školení, ubytování týden v Praze.
V obou případech je samozřejmostí vybudování adekvátního chov. zařízení ,které dle složitosti a vybavení jde do několika i stotisíců. Zejména pro tygra ,ale i lva.
Asi si to dovolí jeden z tisíce? Nevím. Možná, že ano .
Pochlubí se zde.
Dobrý den, děkuji vám za reakci. Můj dotaz spočíval spíše v tom, jestli existuje nějaká šance (ať už třeba přes zoo nebo zoopark) jak získat kotě a ne mít jen starší kusy na doživotí.
Peníze nehrají zas takovou roli. Jde mi jen o to, jestli se v zákoně dá najít nějaká “klička”.
Soukromá zoo má tu možnost. Ale je otázkou, proč by to dělala. Jednalo by se taktéž o bod č. 1 mého příspěvku předchozího.
Majitelé těchto soukromých zařízení jsou velmi obezřetní. Musel by jste je v ČR oslovit a osobně s nimi jednat. A možná by se našla nějaká spolupráce, pokud by jste byl "zapálený" fanda do velkých šelem.
Opomenul jsem třetí možnost.
Vybudovat si takové zařízení sám.
Optimista by mohl namítnout. Čtvrtá možnost.
Jiná vláda, jiný prostor naší maličké zemičky, jiný zákon. Ale to spíše nehrozí....
Pěkný den
RN
PS. foto od nás
Tygr888

XXX.XXX.44.186
selmicka
napsal(a):
Soukromá zoo má tu možnost. Ale je otázkou, proč by to dělala. Jednalo by se taktéž o bod č. 1 mého příspěvku předchozího.
Majitelé těchto soukromých zařízení jsou velmi obezřetní. Musel by jste je v ČR oslovit a osobně s nimi jednat. A možná by se našla nějaká spolupráce, pokud by jste byl "zapálený" fanda do velkých šelem.
Opomenul jsem třetí možnost.
Vybudovat si takové zařízení sám.
Optimista by mohl namítnout. Čtvrtá možnost.
Jiná vláda, jiný prostor naší maličké zemičky, jiný zákon. Ale to spíše nehrozí....
Pěkný den
RN
PS. foto od nás
A jestli se muzu zeptat, pane Navrátile. Vy ještě nějaký kočkovitý šelmy máte nebo jste je dal už všechny pryč?
Tygr888
napsal(a):
A jestli se muzu zeptat, pane Navrátile. Vy ještě nějaký kočkovitý šelmy máte nebo jste je dal už všechny pryč?
Všechno je již u jiných chovatelů.
Věk můj 69.
2 vnučky nic.
Nezájem.
Totální.
Vše již je k nepoznání, že zahrada hýřila šelmami.
Následovnik žádný .
Ego šelmaře šlo do důchodu. Bylo to i těžké rozhodnutí, ale človíček v mém věku nikdy neví. A umím si představit ,kdybych odešel do věčných lovišt´ a mladí by museli řešit likvidaci. Nejen materiální ( výběhy) ale zejména ty šelmy. A to by byl problém již tenkrát. Ještě nefungoval ten , hmm, zákon zákazu, slušně řečeno.
Natož kdyby fungoval a já tu už nebyl. Sobecký můj přístup.
Takže radikál řez.
Vše pryč. Vrátil jsem se malinko v kruhu po 30 ti letech k teraristice pro radost. Stýkám se s teraristy, každý měsíc na burzu.
Likvidace mých mladých - dcera a její manžel ,tera je žádný problém. Mám i zajištěný mladý, odborný dohled a zejména výpomoc v mé nepřítomnosti ( pokud to tu čte osoba mi pomáhající , mooc děkuji.. ) pracující v soukromé zooparku . Kdybych již nebyl, mladým určitě pomůže s likvidací chovu ve prospěch zvířat. Takže asi tak.
Chov šelem je fascinujicí záležitost.
Pochopí to zejména ten, kdo to zažil. Povídání to nenahradí.
Ale v dnešní době je pouze pro hrstku vyvolených a sakrblé dobře finančně zajištěných.
Pěkný večer a omluvu za mé rozpovídání. To je můj problém.
S pozdravem
RN
Rapuldog

XXX.XXX.5.220
Má. Sebrali důchodcům 1000 Kč mes. Tj. 7000 kc6 za rok 23.