Milana

XXX.XXX.52.221
Předminulý víkend jsem měla to štěstí, že jsem mohla absolvovat zážitkový program „chovatele šelem“ u skvělého manželskému páru Jüttnerových z Radostic, kteří divokým kočkám zasvětili svůj život. Můžete u nich vidět párek gepardů, oceloty a rysy. A nejenom vidět... Procházka s gepardem, krmení rysů a spousta dalších aktivit, které člověku umožní nahlédnout do světa chovatele šelem. Pro mě to byl nezapomenutelný zážitek. Je až dojemné vidět s jakou láskou se o svá zvířata starají a jak u nich jejich miláčci prospívají. Nikdy bych nevěřila, že se budu moci dotknout zvířete, které je nejenom krásné a inteligentní, ale taky je jedním z druhů, kterým hrozí vyhynutí, a to samozřejmě vinou člověka. Počet gepardů v průběhu 20.století klesl o více než 90% a dnes jich v divočině přežívá méně než 10 tisíc. Přitom se jedná o tak úchvatného a podmanivého tvora.
Milana

XXX.XXX.52.221
Ještě si dovoluji připojit fotografii. Gepard je neuvěřitelně inteligentní zvíře, které Vám skutečně vidí až do žaludku a zkouší limity, které mu nastavíte. Ale na rozdíl od některých lidí můžete po pár zkušenostech odhadnout, co od něj můžete čekat. A i když je gepardí lady na fotce o trošinku těžší než já a o 1000% rychlejší, strach jsem z ní rozhodně neměla
Milana
napsal(a):
Předminulý víkend jsem měla to štěstí, že jsem mohla absolvovat zážitkový program „chovatele šelem“ u skvělého manželskému páru Jüttnerových z Radostic, kteří divokým kočkám zasvětili svůj život. Můžete u nich vidět párek gepardů, oceloty a rysy. A nejenom vidět... Procházka s gepardem, krmení rysů a spousta dalších aktivit, které člověku umožní nahlédnout do světa chovatele šelem. Pro mě to byl nezapomenutelný zážitek. Je až dojemné vidět s jakou láskou se o svá zvířata starají a jak u nich jejich miláčci prospívají. Nikdy bych nevěřila, že se budu moci dotknout zvířete, které je nejenom krásné a inteligentní, ale taky je jedním z druhů, kterým hrozí vyhynutí, a to samozřejmě vinou člověka. Počet gepardů v průběhu 20.století klesl o více než 90% a dnes jich v divočině přežívá méně než 10 tisíc. Přitom se jedná o tak úchvatného a podmanivého tvora.
Dobrý den,
také jsem měl tu možnost manželský pár Jüttnerových v minulosti navštívit a spatřit chov šelem v jejich pojetí. Stejně tak jako v minulosti, tak i nyní mi nezbývá než smeknout. Bohužel fotky mi odešly společně s KO harddiskem, takže z této návštěvy již nemohu nic vložit, ale něco málo je k vidění zde:
http://selmy.chovzvirat.com/clanky/me-setkani-s-chovatelkou-selem-pani-juttnerovou.html
Paní Věra Jüttnerová je zde však známá především, jako ochránce šelem, kdy často poukazuje na nekalé praktiky překupníků, nevhodné "ustájení" šelem a pod.. Její razantní přístup a odhodlání mi s jistou mírou nadsázky připomíná antropoložku Dianu Fosseyovou (Sigourney Weaverová), která vedla boj za záchranu horských goril. V tomhle je mi tato žena velice sympatická.
Z.G.
Dobrý den,
také bych chtěl alespoň v pár větách vyjádřit svůj nanejvýš kladný dojem z odpolední návštěvy u rodiny Jüttnerových, kterou jsme s přítelkyní absolvovali 23.8. Celou dobu vládla příjemná atmosféra, oba manželé jsou velice milí lidé a člověk nevychází z údivu, jak krásný mají ke zvířátkům vztah. Není všude zvykem vstupovat do výběhů a už vůbec mít možnost si některé šelmy pohladit. Zažili jsme jednoznačně nezapomenutelný zážitek a dozvěděli mnoho zajímavostí. Tímto bychom jim rádi poděkovali za jejich čas a popřáli mnoho chovatelských úspěchů a spokojených zvířátek i do budoucna.