Jaké zvíře si pořídit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2014 05:48

Hezký den.
Do dvou let budeme mít postavený dům na 2600m parcele. Delší strana sousedí s lesem, roh pozemku, asi 15x15 m les i obsahuje.
Ráda bych si do domku pořídila nějakého kamaráda. Mohla bych mu udělat i výběh zasahující do části lesa.
Jenže vůbec nevím, jakého. Mohli byste mi, prosím, poradit? Moc se mi líbí serval, rys, karakal, liška polární.... Zkrátka zvíře, které není tak obyčejné a běžné v domácím prostředí.
Vůbec ale neznám nároky, povahu, jak se dají ne/ochočit..
Pořizovací cena by neměla přesáhnout 30 tisíc a měsíční běžné výdaje 3 tisíce.
Ráda bych zvíře, které je mazlivé a kterého bych se nemusela bát pustit k dětem.
Zkušenost mám jen s německým ovčákem a dvěmi domácími kočkami.

Obávám se, abych nakonec neskončila u bengalské kočky. smajlík

Děkuji za váš čas.

24.5.2014 05:56

Ještě bych chtěla dodat, že bych chtěla zvíře, které mohu mít zároveň i volně puštěné v domě. Se kterým mohu sdilet gauč, popřípadě i postel. smajlík A hlavně zvíře, které není běžně agresivní a které je čistotné.
Mohu mít dva roky na prostudování potřebných informací, návštěvy u chovatele. Myslím, že je to dostačující doba.

24.5.2014 06:14

Výše popsaná zvířata byla jen příklad. Líbí se mi i oceloti, kočka rybářská, bažinná.. Líbilo by se mi zvíře nad 10 kilo. smajlík

24.5.2014 08:18
selmicka

XXX.XXX.248.245

Podmínky ,které máte jsou velmi dobré k vybudování výběhu pro zvíře odpovídajicí metráži dle povolení KVS. 2 roky je dost dlouhá doba,aby jste získali veškeré informace při osobních schuzkách s chovateli ruzných exot. zvířat, a vybrali si dle svého přání a finančního omezení.

24.5.2014 14:22

Moc děkuji za odpověd.
Všimla jsem si, že Váš nick je tu velmi častý. Předpokládám, že budete mít zkušenosti s chovem nějakého exoticého zvířete.
Mohla bych Vás poprosit o názor, jaké zvíře (nejspíš kočkovité) je vhodné pro začátečníka?
Nejvíc se mi líbí serval, ocelot, ale předpokládám, že bych se nevešla do pořizovací ceny 30tis a měsíčních výdajů 3 tisíce. A pro začátečníka asi také nejsou vhodni. Proto se spíše přikláním ke kočce rybářské, popřípadě zvířete smíšeného ze servala a kočky bengálské.
Nevíte o těchto zvířatech něco? Konkrétně jsem nedokázala zjistit žádné informace a chovu (rozumějte chovu mazlíčka, žádné rozmnožování) kočky rybářské. Přitom je to tak nádherné zvíře.

Budu opravdu moc ráda za poskytnutí jakýchkoliv informací, poznatků a zkušeností.

24.5.2014 16:07
selmicka

XXX.XXX.248.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc děkuji za odpověd.
Všimla jsem si, že Váš nick je tu velmi častý. Předpokládám, že budete mít zkušenosti s chovem nějakého exoticého zvířete.
Mohla bych Vás poprosit o názor, jaké zvíře (nejspíš kočkovité) je vhodné pro začátečníka?
Nejvíc se mi líbí serval, ocelot, ale předpokládám, že bych se nevešla do pořizovací ceny 30tis a měsíčních výdajů 3 tisíce. A pro začátečníka asi také nejsou vhodni. Proto se spíše přikláním ke kočce rybářské, popřípadě zvířete smíšeného ze servala a kočky bengálské.
Nevíte o těchto zvířatech něco? Konkrétně jsem nedokázala zjistit žádné informace a chovu (rozumějte chovu mazlíčka, žádné rozmnožování) kočky rybářské. Přitom je to tak nádherné zvíře.

Budu opravdu moc ráda za poskytnutí jakýchkoliv informací, poznatků a zkušeností.

Dobrý den,

jsem pouze amater,chovatel koč. šelem a exot.zvírat.Koč . šelmy ,co jste zmínila jsou finančně velmi náročné na pořízení kotěte. .Výdaje jsou sice velmi příznivé,vešla by jste se výrazně pod 3000 Kč za měsic.Nejde o to,zda jste začátečník,ale jde o to,pokud máte zkušenosti s chovem nebo vlastnictvím zvířátek,což,píšete ,že máte.Nejduležitější je vždy láska a zapálení pro věc. Vše ostatní vždy potom příjde a člověk se naučí i sám.
Bohužel informací o chovu je velice poskrovnu,zejména od chovatelu v ČR.Kočka rybářská v současnosti je velmi "uzký" profil a cenově by byla výrazně nad 30000 Kč.Pokud máte na mysli serval x kočka ušlechtilá - savanah,tak v F 1 je cena v zahraničí přez 200000 Kč.Pokud by jste se spokojila s F 6 ,což již vubec šelmu neřipomíná,dá se sehnat i za 2000 Kč již bez PP.
Pokud by jste se i spokojila s párem lišek a to i třeba polárních,cena je v ČR nabízena 5000 Kč ,ale mám i nabídky za 10000 Kč.
Pokud by jste netrvala pouze na šelmě kočkovité,ale i psovité,dá se získat i vlk .

Pokud by Vám stačil i pár klokanu,byli by v takovém prostředí co píšete velice štastní a měla by jste i pěkná zvířata .Pár i za těch 30000 Kč. Pokud by Vám vyhovovala i kočka bažinná,možná,že budu mít odchov.

Pokud máte již jasnou představu nebo lépe si ji vytříbíte během Vámi zminovaných 2 let,což je doba velmi dostatečná ,,jste i vítaná u našeho chovu.Doporučím Vám i jiné kolegy,kde by jste se mohla podívat na chovy nejen šelem.

Pěkný den

RNsmajlík

25.5.2014 11:25
chondro

XXX.XXX.179.35

Vypadá to že vaše požadavky na jak píšete kamarda jsou dosti protichůdné a zřejmě neslučitelné.

25.5.2014 12:21
selmicka

XXX.XXX.248.245

Píšete i lišku polární.Odpověděl jsem Vám.Mužete si pořídit i lišku obecnou,dá se velmi lehce ochočit ( např. na našich stránkách - video ) .někteří majitelé ji mají jako mazlíčka i v bytě a nemají s tím žádný problém ( viz. starší diskuse zde - videa ).Lišku obecnou získáte kolikráte jako mládě zadarmo,popřípadě za 500 Kč. Mýval velmi nenáročný a milý společník. Je mnoha dalších možností,ale to se musí osobně navštívit ti chovatelé exot. zvířat.

Pěkný den

RNsmajlík

25.5.2014 16:55
chondro

XXX.XXX.179.35

Hezký den,
jak jsem již psal dle mne jsou vaše požadavky na zvíře které ještě nevíte jaké a doptávate se zde
protichůdné.Má rada je přehodnotit o co Vám jde a dle toho se rozhodnout sama.
Źádné nedomestikované zvíře není mazlík dle požadavků jaké zde píšete.
Toto dokonce nemusí naplnit ani domestikovaný pes pokud jeho chov nezvládnete natož nedomestikovaná šelma.Jinak vhodné plemeno psa nebo kočky nejvíc odpovídá vašim přáním
které jste tu popsala,
Pokud Vám tu byla razena liška obecná věřte že ani ta není to co by jste si přála,vlk to už je NONSENS
Lišku nelze socializovat jako psa,není to pes a nikdy nebude byt jste ji měla od narození.
Liška je krásný poutavý tvor nicméně její chov je vhodný pro ty jež respektuji jeji individualitu a divokost a ta je zcela jiná než vaše požadavky na kamaráda v bytě.Liška na rozdíl od lišáka cítět není ale nelze ji zcela naučit čistotě i když vám bude chodit na vyhrazené místo nebude to tak pokaždé
Liška je tvor velmi aktivní až hyperaktivní a to i v noci a v bytě vám bude prostě dělat nepořádek a budete ji muset neustále hlídat.Pokud se ji nebudete věnovat neustále může po vás i chnapat obzvlášt když se netrefíte do její momentální nálady.K malým dětem bez dozoru né
Výběh je nutný s tím že liška se velmi snadno podhrabe takže při projektování brát na zřetel,
Vlk je naprosto nevhodný -jeho socializace a chov je oříškem i pro zkušené lidi vyznající se v etologii tohoto v složitých socialních strukturách žijíciho druhu.Vlk je již potencionálně pro děti velmi nebezpečný .
Spousta lidí si takřikajic vyláme zuby na primitivních plemenech psů nebo československém vlčáku
a to jsou již lidi se zkušenostma natož pak na vlkovi,
Nejsmutnější na tom pak je že realizaci těchto romantických snů často odskáče samotný mazlík právě proto že se mazlíkem nestal nebo jen přestal bavit nebo se jeho chov ukázal jako příliž
problémový a zatěžujíci.

26.5.2014 07:43
selmicka

XXX.XXX.248.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hezký den.
Do dvou let budeme mít postavený dům na 2600m parcele. Delší strana sousedí s lesem, roh pozemku, asi 15x15 m les i obsahuje.
Ráda bych si do domku pořídila nějakého kamaráda. Mohla bych mu udělat i výběh zasahující do části lesa.
Jenže vůbec nevím, jakého. Mohli byste mi, prosím, poradit? Moc se mi líbí serval, rys, karakal, liška polární.... Zkrátka zvíře, které není tak obyčejné a běžné v domácím prostředí.
Vůbec ale neznám nároky, povahu, jak se dají ne/ochočit..
Pořizovací cena by neměla přesáhnout 30 tisíc a měsíční běžné výdaje 3 tisíce.
Ráda bych zvíře, které je mazlivé a kterého bych se nemusela bát pustit k dětem.
Zkušenost mám jen s německým ovčákem a dvěmi domácími kočkami.

Obávám se, abych nakonec neskončila u bengalské kočky. smajlík

Děkuji za váš čas.

Dostala jste i radu,že možná nezvládnete ani domestikované zvíře natož nedomestikované.

Vaše přání,možná požadavky jsou lehce splnitelné.

1. Cena do 30 tis Kč .S přehledem se do ceny vejdete ..: klokan,mýval,lišky,ale i kočka bažinná................

2. Výběh ok

3. Koupit si mužete tato mládata již ochočená a dále upevnovat Váš vztah s novým zvířecím kamarádem.

4. Krmivo do 3000,- Kč měs. dle druhu uplně bez problému.

5. Nemuset se bát pustit k dětem - pokud budete mít zvíře ochočené,tak se nemusíte bát,ale vždy a pouze ve Vaší přítomnosti.Není to problém.

I u domestikovaných zvířat,psu a koček,vznikají i závažné případy,pokud dítě zustane samo i s dlouhodobým mazlíčkem rodiny.smajlík

26.5.2014 20:00
selmicka

XXX.XXX.248.245

Dobrý den,

nějak mi uniká Váš zájem ,.Info bylo sdělené od 2 přispívajicích.Nějak ochabl Váš zájem.Ale se domnívám,že by info mohlo pomoci všem novým zájemcum o šelmy. a exotická zvířátka.
Pokusím se i odpovědět.
V české republice chová již mnoho chovatelu několik šelem,zejména pum,caracalu i servalu.I rysové ostrovidi již začínají býti ne vyjimkou.Chovatelé mají je vymazlené,ochochočené i několik let.Diskuze ,některé ,anonymu , zde jsou irevelantní,,je vždy velmi žádoucí,pokud mám skutečný zájem o chov těchto krasavcu,navštívit chovatele těchto predátoru a vše se od nich dozvím.Několik let v chovu šelem a kontaktních .,.je nutno navštívit ty chovatele,co je maji . Pokud toužíte po takovém užasném predátorovi,informační cestu a shlédnutí chovu si vždy najdete.

To přeji všem skutečným zájemcum.

RNsmajlík

20.11.2014 22:06
bagoku

XXX.XXX.133.213

Zdravím Selmicka,všiml jsem si,že jste se ve vašich odpovědích zmínil/a o polární lišce a tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte,kde tyto lišky sehnat.Zatím nemám v plánu si ji kupovat(pořád studuji a taky nemám dost peněz a informací potřebných k chovu).Ale za 3-5 let bych si jednu chtěl pořídit,tak jestli by jste mi poradil/a,budu vděčný.

21.11.2014 08:08
selmicka

XXX.XXX.248.237

bagoku napsal(a):
Zdravím Selmicka,všiml jsem si,že jste se ve vašich odpovědích zmínil/a o polární lišce a tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte,kde tyto lišky sehnat.Zatím nemám v plánu si ji kupovat(pořád studuji a taky nemám dost peněz a informací potřebných k chovu).Ale za 3-5 let bych si jednu chtěl pořídit,tak jestli by jste mi poradil/a,budu vděčný.

Zdravím taktéž,
zavolejte.
www.chovrysu.hys.cz

4.12.2014 22:39
milošditrich

XXX.XXX.237.129

ahoj a dobry den :-D http://www.chovam-rysa.cz/ smajlík
smajlík#

4.12.2014 22:46
milošditrich

XXX.XXX.237.129

Ahoj smajlík

Mam dotaz kdybych jsem se rozhodl pro chov a vypouštěni divokych koček jen uvažuju zda neni prostor malej pro 1:1 nebo 1:2 ?

velikost voliery : delka 2 až 5 m šiřka 2 až 3 m a vyška 2 m

5.12.2014 00:20
rys.leo

XXX.XXX.217.154

milošditrich napsal(a):
ahoj a dobry den :-D http://www.chovam-rysa.cz/ smajlík
smajlík#

to si mam vyložit jak??smajlík

7.12.2014 22:10
milošditrich

XXX.XXX.224.185

že by mohl byt napocen :-D

29.9.2017 17:30
Pucikk3575

XXX.XXX.40.92

Chtela bych se zeptat jestli neni mozne poridit si nejakou lisku z kozesinove farmy. Premysleli jsme nad koupi psa, ale ja bych moc podporovala lisku. Navic bych ji tak zachranila ze straslivich podminek. Dekuji za odpoved.

29.9.2017 19:38
Arko

XXX.XXX.3.129

Lisku neodporucam bo ich pach je dost vyrazny.. a su to majsterky v uniku.inak lahko ochocitelne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík