Video - prosím o koment

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2014 07:12
atteam

XXX.XXX.153.238

Zdravím, náhodou sa ku mne dostalo nasledovné video. Neviem ako je staré ale to ani nie je podstatné V zahraničí sa šíri na sociálnych sieťach ako ostrašujúci príklad toho, ako sa s velkými šelmami nemá zaobchádzať. Samozrejme niektoré médiá to trošku prifúkli a tvrdia o brutálnom útoku leva na človeka, ja tam vidím viacmenej hru. veškeré komenty k tomu to videu sa nesú v duchu "Redaktor TV bol napadnutý levom , o ktorom tvrdili že je neškodný"
V zahraničí sa hovorí o slabej legislatíve ČR, ktorá chov šelmy v takýchto podmienkach umožňuje. A o tom že kdejaký amatér si môže dovoliť chovať na zahrade čokolvek.

Zaujímali by ma vaše názory. Ďakujem :)

https://www.youtube.com/watch?v=YtaLLkHwMi4

8.7.2014 13:43
cherry1402

XXX.XXX.38.222

atteam napsal(a):
Zdravím, náhodou sa ku mne dostalo nasledovné video. Neviem ako je staré ale to ani nie je podstatné V zahraničí sa šíri na sociálnych sieťach ako ostrašujúci príklad toho, ako sa s velkými šelmami nemá zaobchádzať. Samozrejme niektoré médiá to trošku prifúkli a tvrdia o brutálnom útoku leva na človeka, ja tam vidím viacmenej hru. veškeré komenty k tomu to videu sa nesú v duchu "Redaktor TV bol napadnutý levom , o ktorom tvrdili že je neškodný"
V zahraničí sa hovorí o slabej legislatíve ČR, ktorá chov šelmy v takýchto podmienkach umožňuje. A o tom že kdejaký amatér si môže dovoliť chovať na zahrade čokolvek.

Zaujímali by ma vaše názory. Ďakujem :)

https://www.youtube.com/watch?v=YtaLLkHwMi4

Pokud jde o legislativu v ČR, jsem toho názoru, že je naprosto nedostatečná, VS povolí chov kde komu a v jakýchkoliv podmínkách a velmi dobře vím, že tyto nebyhovující podmínky se často řeší teprve v případě, až zvíře uhyne a mnohdy i potom ne. Leckterý pracovník VS Vám řekne, že se zvířaty ve špatných podmínkách nemůže nic dělat, zabavit je nelze, protože je není kam dále umístit a tak se to tiše trpí. Co na to říct - v ČR za peníze možné všechno.smajlíksmajlík

9.7.2014 19:26
patch

XXX.XXX.213.24

Mám pocit ,že toto video : http://www.youtube.com/watch?v=uW6KeAdz7OY je ta samá lvice ale o pár měsíců dříve.V čechách naopak tímto videem nabádají lidi k tomu jak je to fajn a bez problému mít velkou kočku doma.Jasná chyba v legislativě!!ale po chovatelích opic se jde jako slepice po .... ,protože opice či poloopice je přece skoro člověk..... tak to vidí úřady a rozlohy či vybavenost voliér je téměř nezajímá.Pro ně jsou to jen problémy a myslím si ,že radši než lemura ve vinikajících podmínkách uvidí lva pobíhajícího po bytě.smajlík

9.7.2014 22:09
atteam

XXX.XXX.153.238

Ďakujem za komenty.

Ono je fakt že na základe podobných "chovatelov" može dojsť k tomu, že sa vydá zákaz chovu a hotovo. Na jednu stranu by to možno pomohlo, na druhú stranu by na to doplatila aj tá hrstka ludí, ktorí k chovu pristupujú fakt zodpovedne.

V krajine, kde pôsobím to pred rokmi urobili tak, že prijali zákon podla ktorého mohol šelmu alebo primáta alebo niektoré iné zvieratá vlastniť len ten kto bol držitelom licencie. Podmienky na obdržanie licencie boli docela drsné - podpora záchranných programov, odborné vzdelanie alebo preukázanie že niekoho odborne vzdelaného zamestnávam, samozrejme bez pardónu rozmery výbehov, enrichment, počty jedincov v chovných skupinách, zabezpečenie proti úniku, súhlas zastupitelstva obce atd atd. pri úniku alebo vážnom úraze sposobenom zvieraťom sa licencia aj so zvieraťom odoberá. Bez licencie tu nemožno chovať ani karakala či servala. Ludia mali rok na to aby sa "nejak" zariadili. Ak splňali podmienky mohli dostať licenciu, ak ne museli sa zvieraťa zbaviť. Predať do zahraničia, utratiť alebo dať do utulku. Kto by sa pokúsil nejak klučkovať alebo nebodaj podplácať, tak mu túto skutočnosť k trestu ešte pripočítajú. Bolo to kruté ale dnes je to tu vyčistené od kšeftárov, mazlíčkarov a podobných kreatur.
Podobný model funguje aj v niektorých iných krajinách - nekompromisné zákazy cirkusov alebo zákaz chovu "bojových plemien psov". Asi je len otázkou času kedy sa niečo podobné dostane aj do východnej Európy.
A niekedy mám pocit že by sa to zišlo ako sol.

10.7.2014 00:48
cherry1402

XXX.XXX.38.222

patch napsal(a):
Mám pocit ,že toto video : http://www.youtube.com/watch?v=uW6KeAdz7OY je ta samá lvice ale o pár měsíců dříve.V čechách naopak tímto videem nabádají lidi k tomu jak je to fajn a bez problému mít velkou kočku doma.Jasná chyba v legislativě!!ale po chovatelích opic se jde jako slepice po .... ,protože opice či poloopice je přece skoro člověk..... tak to vidí úřady a rozlohy či vybavenost voliér je téměř nezajímá.Pro ně jsou to jen problémy a myslím si ,že radši než lemura ve vinikajících podmínkách uvidí lva pobíhajícího po bytě.smajlík

Z vlastní zkušenosti vím, že pracovníci VS se při kontrolách chovů omezují jen na vypsání potřebného dokumentu a nezajímá je stav zvířete, jak je krmeno, v jakém výběhu žije, jeho zdraví atd. A netýká se to jen VS v kraji, kde bydlím. Viděla jsem na vlastní oči 3 pumy na prostoru 2x3 m, rysy v kleci cca 1x1,5, kteří pro hromady trusu neměli kam stoupnout, kanaďáky ve výběhu, kde se tyčila přes metr vysoká hromada trusu a majitel mi tvrdil, že je to pro ně přirozené, ocelota v králičí kleci, tygry za plotem z dřevěných latěk o 1,5 m výšky ... Viděla jsem toho dost, abych se mohla zeptat, k čemu máme vůbec VS, resp. lidi, kteří tam pracují. Jak je možné, že takové chovy povolí?
Samostatnou kapitolou jsou překupníci, díky kterým se množí řady mazlíčkářů a přibývá špatně chovaných a problémových zvířat. Pro příklad nemusím chodit daleko-stačí si přečíst témata na ifauně, kde je jedem překupník stálým pisatelem.
Netvrdím, že by podmínky chovu exo zvířat musely být tak přísné, jak to popisuje atteam, ale ty stávající jsou u nás rozhodně k pláči a měly by být mnohem přísnější, mnoho nevhodných chovů by se tím eliminovalo. A především by na VS měli pracovat lidé, kteří budou dodržování daných podmínek chovu důsledně kontrolovat, což se zatím neděje.
PS. Tohle si ten jaguár na fotu nezaslouží...smajlíksmajlík

10.7.2014 02:21
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Tady je ještě něco navíc.Lvici Miance už v této chvíli mnoho života nezbývalo..

http://dailypicksandflicks.com/2014/07/05/pet-lion-attacks-tv-crew-member-in-czech-republic-video/

23.8.2014 22:30
sidisiba

XXX.XXX.73.176

Máte pravdu chovat šelmy kontaktně je sázkou do loterie ,ale sázkou je i dělat spoustu vecí umřet se da všelijak a nemusíte být na vině vaše hloupost ,no když chovem šelem ohrožujete jen své vlastní zdraví jako v případe kontaktního chovu je to věc každého chovatele ,však v dnešní době jsou lidé takové svi-n.ě že se z takové nehody potěší a maj tu možnost urážet a nadávat například jmenovanou lenku a přitom hov-n-o o ni ví jak se lvicou jednala mužem taky třeba každého obezního človeka rovnou odsoudit že je špatnej a hotovo , levi prechrapou a proleží 18 hodin denně
takže pukud maj dost zábavy maj fajnovej život ja osobně pendluju mezi pracou a bytem a vpodstate si pripadám týranej státem ,protože si musim všechno tvrdě odmakat a mám tak akorát na přežití.takže Mia mela krárovskej život ,a lenka ji ho naplnina krásně .ty skur-v-e-n-é keci že byla zavřeta v melém prostoru mě dokážou maximálně nas-r-a-t, mie bi mohli závidet všici lvi chovaní v zajetí měla užasnej a pestre život, byla vyžratá no a co , hlady evidentne netrpěla.ale vůbec tu položím jednoducho otázku pro ty jebnut-ý deb-i-l-y co tu fur maj keci o tom že je lepší dat taká zvířata utratít ,přoč pak nevyvraždíme tu miliardu nebo dvě všelijakých nemocných všelijako mentalně postihnutých a vubec vadných lidích a vražíme do nich peníze z našich daní např. proč matka neda uspat mentálně zaostaleho syna dceru když je to jen strátou pro společnost ,.no lvi zobratí z cirkusu se maj líp u chovatelu až na víjmky ,a jen kvuli strach druhych je mame poutrácet já sem nešlyšel o případu kde napadl lev a nebo tygr zabil človeka tím spůsobem ,že někomu utek , vždy to byl but chovatel a nebo někdo kdo se umyslně priblížil k také šelmě ,já přece nubudu skákat pod auta v doměnce že mě nesmí zrazit ,nebo nekoho nenapadnu a řeknu si vždyt mi nesmí nic udělat to můžem rovnou vyhladit nás lidi ,protože jsme hrozbou nás samých lidi umíraj dnes a denně a všelijak ,no lvem a tygrem zabitých ne nesmírně málo ,chci abi mi nekdo našel článe kdy někomu utek lev a někoho zabil ,budem rád dík pridávám foto jenoho týraného lva

25.8.2014 11:59
selmicka

XXX.XXX.248.242

Odkaz: Google.cz - zadat: p. Lenka z Bzence chová lvici Miu.

Vše se zájemce dozví v reálu.

Žádné "občas" odchovu na flašce,ale zkušená a odborně vzdělaná ,"zapálená "žena,která odchovala několik velkých predátoru ,ne k dalšímu prodeji na "mazlení".Žádná propagace k následování.Vše v daném článku.
Názor si po přečtení udělá každý sám.smajlíksmajlíksmajlík

27.8.2014 13:37
alešb.

XXX.XXX.3.54

Nejprve se omlouvám čtenářům diskuze, která by se měla týkat chovu exotických savců, že můj příspěvek se chovu netýká přímo.Původně jsem myslel, že se těchto "diskuzí" jako chovatel lvů nikdy nebudu účastnit, ale po přečtení výkladů paní Jütnerové týkajících se chovu lvů mých kamarádů a řadě nepravd i o mých lvech, jsem se rozhodl udělat vyjímku a zareagovat. Opravdu nemám rád, když se někdo, jako v tomto případě paní Jütnerová , tzv. "odborně" vyjadřuje ke konkrétní události nebo faktům, kterým nebyl svědkem a
vůbec dotčené osoby ani jejich zvířata nezná a nikdy s nimi v žádném kontaktu nebyl. Nemám rád jsou slabá slova pro výroky p. Jütnerové, kterými veřejnosti sděluje nezkušenost a nevzdělanost chovatelky a "vychovatelky" velkých kočkovitých šelem p. Lenky, to je naprostá nehoráznost, sprosťárna a drzost neboť p.Lenka, která je mimochodem moje kamarádka i s manželem, má s odchovem koťat velkých šelem bohaté zkušenosti a jistě mnohem větší než p.Jütnerová . Co se týče
odborného vzdělání, tak její manžel je veterinární lékař s velkými zkušenostmi v oblasti chovu kočkovitých šelem, které oba manželé nabyli při práci pro ZOO.
Rovněž citace o tom jak "dopadl" lev Cézar jsou nepravdivé . Znám majitele i lva samotného a vím, že je o něj postaráno s velkou láskou. Navštěvuji je pravidelně, Cézár je bratrem mého Alexe (lva).
Dále výroky o události a chovu lvů člověka na Slovensku jsou jen výmyslem p. Jütnerové, neboť ani tohoto člověka nezná a vůbec neví nic o podmínkách jeho chovu, mimochodem je to také můj kamarád a jeho nádherní lvi jsou důkazem o dobrých podmínkách v kterých jsou chováni. Jeho lva mu může jen každý závidět, včetně mne smajlík .
Kladl jsem si otázku co vede člověka jako je p.Jütnerová šířit na veřejnosti takovou řadu výmyslů a nepravd, které hraničí s urážkami a rozhodně překračují hranice slušnosti a jiná odpověď se nenaskýtá než to, že se p.Jütnerová pasovala do role jediného člověka rozumějícího chovu šelem a svými výroky ostatní chovatele jen v očích veřejnosti poškozuje.
Vážená paní Jütnerová, vyzývám Vás ke slušnosti v tom smyslu, aby jste se přestala vyjadřovat k lidem a zvířatům ,které vůbec neznáte a přestala jakkoliv hodnotit chov velkých kočkovitých šelem, protože jak víme, sama lvy, tygry, levharty,pumy ani jaguáry nechováte, tudíž v tomto směru žádné zkušenosti nemáte. Chov gepardů Vašeho manžela je vyjímkou a v tomto směru Vám přeji hodně chovatelských úspěchů.
Redakci i-fauny dávám podnět k zamyšlení, zda je p. Jütnerová vhodným člověkem pro moderování této autorské diskuze, zvláště po té co zde publikuje.
Poznámka : p.Jütnerovou neznám, nikdy jsem ji neviděl ani s ní nemluvil a totéž platí i obráceně.

Pokud bude někdo mít opravdový zájem o zkušenosti s chovem lvů, rád mu budu nápomocen.
Aleš Basista

27.8.2014 13:52
selmicka

XXX.XXX.248.242

alešb. napsal(a):
Nejprve se omlouvám čtenářům diskuze, která by se měla týkat chovu exotických savců, že můj příspěvek se chovu netýká přímo.Původně jsem myslel, že se těchto "diskuzí" jako chovatel lvů nikdy nebudu účastnit, ale po přečtení výkladů paní Jütnerové týkajících se chovu lvů mých kamarádů a řadě nepravd i o mých lvech, jsem se rozhodl udělat vyjímku a zareagovat. Opravdu nemám rád, když se někdo, jako v tomto případě paní Jütnerová , tzv. "odborně" vyjadřuje ke konkrétní události nebo faktům, kterým nebyl svědkem a
vůbec dotčené osoby ani jejich zvířata nezná a nikdy s nimi v žádném kontaktu nebyl. Nemám rád jsou slabá slova pro výroky p. Jütnerové, kterými veřejnosti sděluje nezkušenost a nevzdělanost chovatelky a "vychovatelky" velkých kočkovitých šelem p. Lenky, to je naprostá nehoráznost, sprosťárna a drzost neboť p.Lenka, která je mimochodem moje kamarádka i s manželem, má s odchovem koťat velkých šelem bohaté zkušenosti a jistě mnohem větší než p.Jütnerová . Co se týče
odborného vzdělání, tak její manžel je veterinární lékař s velkými zkušenostmi v oblasti chovu kočkovitých šelem, které oba manželé nabyli při práci pro ZOO.
Rovněž citace o tom jak "dopadl" lev Cézar jsou nepravdivé . Znám majitele i lva samotného a vím, že je o něj postaráno s velkou láskou. Navštěvuji je pravidelně, Cézár je bratrem mého Alexe (lva).
Dále výroky o události a chovu lvů člověka na Slovensku jsou jen výmyslem p. Jütnerové, neboť ani tohoto člověka nezná a vůbec neví nic o podmínkách jeho chovu, mimochodem je to také můj kamarád a jeho nádherní lvi jsou důkazem o dobrých podmínkách v kterých jsou chováni. Jeho lva mu může jen každý závidět, včetně mne smajlík .
Kladl jsem si otázku co vede člověka jako je p.Jütnerová šířit na veřejnosti takovou řadu výmyslů a nepravd, které hraničí s urážkami a rozhodně překračují hranice slušnosti a jiná odpověď se nenaskýtá než to, že se p.Jütnerová pasovala do role jediného člověka rozumějícího chovu šelem a svými výroky ostatní chovatele jen v očích veřejnosti poškozuje.
Vážená paní Jütnerová, vyzývám Vás ke slušnosti v tom smyslu, aby jste se přestala vyjadřovat k lidem a zvířatům ,které vůbec neznáte a přestala jakkoliv hodnotit chov velkých kočkovitých šelem, protože jak víme, sama lvy, tygry, levharty,pumy ani jaguáry nechováte, tudíž v tomto směru žádné zkušenosti nemáte. Chov gepardů Vašeho manžela je vyjímkou a v tomto směru Vám přeji hodně chovatelských úspěchů.
Redakci i-fauny dávám podnět k zamyšlení, zda je p. Jütnerová vhodným člověkem pro moderování této autorské diskuze, zvláště po té co zde publikuje.
Poznámka : p.Jütnerovou neznám, nikdy jsem ji neviděl ani s ní nemluvil a totéž platí i obráceně.

Pokud bude někdo mít opravdový zájem o zkušenosti s chovem lvů, rád mu budu nápomocen.
Aleš Basista

Zde je příspěvek významného chovatele lvu.
Roman Navrátilsmajlík

28.8.2014 01:37
cherry1402

XXX.XXX.38.222

alešb. napsal(a):

Aleš Basista

Vážený pane Basisto. Nebýt toho, že jste se pod svůj příspěvek podepsal, typovala bych, že ho napsal jeden letitý místní pisálek, neboť jste, jistě jen náhodou, použil naprosto identická slova, jaká používá on. Promiňte mi mou nedůvěru, ale vzhledem k tomu, že tento člověk používá řadu nicků i podpisů, člověk nikdy neví...
Váš příspěvek je obsáhlý, tedy to vezmu postupně: nikdy jsem se nevyjadřovala k chovu lvů Vašich a ni Vašich kamarádů-ostatně neznám je, tedy logicky neznám ani jejich lvy. Pokud jsem se někdy vyjádřila k chovu lvů nebo jiných šelem, tak nikdy ne adresně, ale v souvislosti s legislativou, která je, dle mého názoru(na který mám právo), naprosto nedostatečná a v tomto směru plně souhlasím s příspěvkem přispívajícího atteam výše. Pokud jde o paní Lenku, neznám ji, ale informace o ní si každý může přečíst na googlu, neboť jsou to informace veřejné a já jsem daleka toho, abych kritizovala někoho, koho neznám. Totéž se týká nějakého Vašeho kamaráda ze Slovenska. Já mám na Slovensku dobré přátele-chovatele lvů, a o těch jsem se nikdy slovem nezmínila, protože si jich jako chovatelů vážím. Když už jste si dal tu práci to sepsat, jistě máte i odkazy, kde jsem co takového napsala a budu ráda, když je zde uvedete, abych se případně mohla omluvit těm lidem, o kterých jsem napsala, dle Vás, ty nepravdy.
Lev Cézar, to je téma, ke kterému je zbytečné se vyjadřovat, tento případ byl dostečně dlouho propíraný v médiích, vše je dohledatelné opět na googlu(archiv tv vysílání a tisk), namátkou jen připomenu pro ostatní čtenáře jeho chov "na černo", protesty spoluobčanů, jeho dočasný pobyt v ZOO Hodonín a opětovný návrat k majiteli a na závěr exekuce. Zdůrazňuji, že to nejsou žádné mé výmysly, ale opět veřejné informace snadno dohledatelné.
Vůbec se nepasuji do role jediného člověka, ktzerý rozumí chovu šelem-od toho jsou odborníci v ZOO a ať se Vám to líbí nebo ne, tak naprostá většina chovatelů šelem jsou v tomto směru amatéři, a to včetně mě, i když chovám šelmy 5x déle než Vy.
Vyzývat ke slušnosti mě rozhodně nemusíte, zvláště když jste na mě zaútočil celou řadou, jak píšete, nepravd, aniž byste se ujistil, zda jsem někdy něco takového někde napsala. Váš příspěvek je spíš názornou ukázkou toho, jak dokáže člověk snadno uvěřit lžím někoho jiného a nechat se zmanipulovat. Zarážející je i to, že jste dokázal něco takového vyplodit a zároveň napsat, že mě neznáte, i když to není tak úplně pravda, protože Vy sám jste mě před rokem kontaktoval na facebooku a žádal mě o návštěvu u nás. Pokud se Vás dotklo, že jsem napsala o Vašich lvech, že mají nový prostorný výběh, pak se za to omlouvám, nebudu se ale omlouvat za něco, co jsem nenapsala. Závěrem-máte-li se mnou ještě nějaký osobní problém, pak by bylo vhodné ho řešit soukromě(na chat jste mi už psalsmajlík), neboť veřejné diskuze k tomu nejsou určeny a odbíhání od tématu je z Vaší strany(a nyní díky mé reakci) i mé porušováním pravidel diskuze. K tématu jste se nijak nevyjádřil!
Čtenářům se omlouvám za "vsuvku" mimo téma a dodávám(již k tématusmajlík), že jako chovatelce šelem, a je úplně fuk, zda malých nebo velkých, mi není jedno, že jsou mezi chovateli jedinci, převážně z řad mazlíčkářů, kteří se nedokáží soudně dívat na chov šelem a zacházení s nimi , v důsledku čehož pak dochází k napadení jak majitelů, tak i cizích osob(viz odkaz zadavatele tématu na veřejné video) , neboť bych se díky nezodpovědnosti jiných nerada dočkala jednoho dne toho, že příjde příkaz "zhora" a chov šelem bude v ČR zakázán tak , jako v mnoha státech EU a odnesou to i ti, kteří za nic nemohou. Šelmy, a to i ochočené, jsou stále nebezpečná zvířata a vyprávět by o tom mohli mnozí, kteří útok takového ochočeného mazlíčka přežili a dokud se nezmění legislativa a nespřísní podmínky jejich chovu, tak bude dál docházet k podobným průšvihům, jako je vidět na videu a taky se o tom bude dál psát na diskuzích, jako je tato, bez ohledu na to, zda se mazlíčkářům a jim podobným názory veřejnosti líbí nebo ne.

28.8.2014 09:42
alešb.

XXX.XXX.3.54

Vážená paní Jütnerová,

Vaše reakce na můj nepříspěvek jen potvrzuje to co jsem napsal. Na vysvětlenou : v médiích a následně na internetu se objevila informace, že můj lev napadl mého syna - výmysl, neboť můj lev neměl nikdy šanci nikoho kromě mě napadnout a syna vůbec nemám. Dále vyšly články v zahr.mediích, které mě kritizují za chov lvů v obýváku- výmysl, moje kočky mají celkem slušný výběh cca 500m2 a řada dalších článků o mě, ke kterým jsem nikdy neposkytl žádné informace a tudíž jsou tam uváděny výmysly. Tím chci říct, že "vygooglovat" informace na veřejné síti umí i podprůměrně vzdělaný člověk, otázkou je zda je považuje za pravdivé a zda je umí použít ve správných souvislostech, což o Vás evidentně neplatí, takže šíříte nesmyslné výplody někoho o někom kdo v případech., které jsem popsal s nimi nemá co dočinění.
Jen velmi stručně zopakuji: dávala jste lva, který " napadl" reportera do souvislosti se mnou, vyjadřovala jste se o nevzdělání a nezkušenosti p.Lenky, šíříte info o lvovi co na Slovensku napadl majitele a jeho chovu a další a další -------tohle jsou špatné a nepravdivé a také urážející fakta.
Pokud čerpáte informace jen z Googlu, tak to bohužel tak vypadá. (Pozn.: vygoogloval jsem ,že
M.Schumacher je mrtvev- tak odporná lež)
K mojí osobě uvádím, že nejsem žádný odborník na chov šelem, ale mám určité zkušenosti s jejich chovem, protože se jejich chovu věnuji 3 roky a jsem v kontaktu s ostatními chovateli. Mimochodem, které chovatele znáte osobně vy u nás a na Slovensku, stále se na ně odkazujete, pokud vím tak Vás osobně nikdo moc nezná.
Co jsem napsal, za tím si pevně stojím a dál již komentovat Vaše výplody nehodlám, na to je můj čas dost drahý.
Závěrem na Vás opět apeluji, přestaňte zde šířit lživé informace!!!!!!!!!!!!!!

28.8.2014 09:48
selmicka

XXX.XXX.248.242

alešb. napsal(a):
Vážená paní Jütnerová,

Vaše reakce na můj nepříspěvek jen potvrzuje to co jsem napsal. Na vysvětlenou : v médiích a následně na internetu se objevila informace, že můj lev napadl mého syna - výmysl, neboť můj lev neměl nikdy šanci nikoho kromě mě napadnout a syna vůbec nemám. Dále vyšly články v zahr.mediích, které mě kritizují za chov lvů v obýváku- výmysl, moje kočky mají celkem slušný výběh cca 500m2 a řada dalších článků o mě, ke kterým jsem nikdy neposkytl žádné informace a tudíž jsou tam uváděny výmysly. Tím chci říct, že "vygooglovat" informace na veřejné síti umí i podprůměrně vzdělaný člověk, otázkou je zda je považuje za pravdivé a zda je umí použít ve správných souvislostech, což o Vás evidentně neplatí, takže šíříte nesmyslné výplody někoho o někom kdo v případech., které jsem popsal s nimi nemá co dočinění.
Jen velmi stručně zopakuji: dávala jste lva, který " napadl" reportera do souvislosti se mnou, vyjadřovala jste se o nevzdělání a nezkušenosti p.Lenky, šíříte info o lvovi co na Slovensku napadl majitele a jeho chovu a další a další -------tohle jsou špatné a nepravdivé a také urážející fakta.
Pokud čerpáte informace jen z Googlu, tak to bohužel tak vypadá. (Pozn.: vygoogloval jsem ,že
K mojí osobě uvádím, že nejsem žádný odborník na chov šelem, ale mám určité zkušenosti s jejich chovem, protože se jejich chovu věnuji 3 roky a jsem v kontaktu s ostatními chovateli. Mimochodem, které chovatele znáte osobně vy u nás a na Slovensku, stále se na ně odkazujete, pokud vím tak Vás osobně nikdo moc nezná.
Co jsem napsal, za tím si pevně stojím a dál již komentovat Vaše výplody nehodlám, na to je můj čas dost drahý.

smajlíksmajlíktleskam#

28.8.2014 21:35
sidisiba

XXX.XXX.166.141

Čauky Jutikova výš my jako chovatele šelem by sme měli držet za jedno a ne se tu napadat, a urážet Víš Jutíková lidi jsou Svině a proti nám chovatelům šelem jdou jako po uzeném, jasan chodí ke mě hodně rodin s dětmi a těší se že můzou videt levíkou a jiná zvířata ,ale sou tu i jebnutí lidi co se bojí neznámého a neuvedomují si dalšího nebezpečí okolo, co nas lidi zabíji dnes a denně v tisícoch , a nejsou to šelmy no.a média to jsou nevětší svin-ě na světe co dokážou udělat ze zlata hovn-o a z hovn-a zlato Jutí je to tak, kdybi Tvoji botkovaní maznačíci nedej bože někomu ublížili media tě též rozje-b-o-u a nebodou nic hledat jen to jak ti ublížit, a když se stane nehoda tak jásají a těsí se z neštěstí druheho a lidi jsou ovce co se toho drží to víme všíchni jsme lidi a jsme zlí a zavistiví a zakerný jsou i a mudrý no jejich málo Jutí lidi se hádaj za to že větev tvého stromu stíní sousedovy nebo že ho ruší tvůj pes, to že jim vadí šelmy co chovame je normalné no žijem v době kde za naše šelmy mi chovatele musíme bojovat no nehody se stávaj chtěl bich te videt jak se Jutí ty podle spravnosti o chově šelem , gepardu ani nedotkneš a nejsi s nimi v kontaktu a nemáš se jich po sprasvnosti dotýkat bi si se na to mohla akorát vys-ra-t ,ten kontak je to proč to vsichni děláme ja rozhodně, nevím jak ty ,či bi si chovala šelmy a dle spraností bi chov šelem probihal bezkontaktně malokdo bi je choval, to je jako koupit si športovů motorku a jezdit s ni maximalne devadesat ,Jutí je to blbost jsou tu víjmky ale těm bi jsme měli pomoc a ne je kritizovat a urážet a snažit se je potopit JUTÍ MY CHOVATELÉ ŠELEM BUDEM VŽDY NA JEDNÉ LODI

jaky skušenosti Juti to že zvíře potřebuje žrát a pít víme všiči a že lev tě muže zežrat to vím
taky a že potřebuje nejakou nápln na den no a další skušenosti už jsou jen v rámci veterinárních poznatků,a základních pudových vlastnostech že nemém lva otravovat při žrádle a trtkačke je jasné i to že lev žere maso a ne banány vým též další veci se dáj číst v literatuře ,ale chovatel který má skušenosti ti to zhrne a usmerní jak to funguje tot vše

Jen se tu Jutí netvar jako velká frajerka chovatelka nerobiš to pro nic jiného než jen proto, že máš ráda zviřata a si ochotna se podělit s lidmi a ukazat jim vpodstate své hobby co se tíče těch skušeností mužeš soferovat padesát let bez nehody a aj tak skapeš pri autonehodě tu jde hlavno o to jak moc respektuješ pravidla chovu šelem kontaktní chov je risk , tu jde o to jak to riziko minimalizovat to jsou ty skušenosti ,ja bich mohl osr-a-t bezkotaktní chov šelem bilo bi to pro me utrpení a i pro tebe těž a netvar se že ne budeš lhat same sebe . .Jutí my všichni možno až na víjmy pro svý velký kočky deláme co mužeme .nekdy na druhi hazí klacky pod hohy je normalní . Zdráví te Zožranej od leva

i

28.8.2014 22:10
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
Čauky Jutikova výš my jako chovatele šelem by sme měli držet za jedno a ne se tu napadat, a urážet Víš Jutíková lidi jsou Svině a proti nám chovatelům šelem jdou jako po uzeném, jasan chodí ke mě hodně rodin s dětmi a těší se že můzou videt levíkou a jiná zvířata ,ale sou tu i jebnutí lidi co se bojí neznámého a neuvedomují si dalšího nebezpečí okolo, co nas lidi zabíji dnes a denně v tisícoch , a nejsou to šelmy no.a média to jsou nevětší svin-ě na světe co dokážou udělat ze zlata hovn-o a z hovn-a zlato Jutí je to tak, kdybi Tvoji botkovaní maznačíci nedej bože někomu ublížili media tě též rozje-b-o-u a nebodou nic hledat jen to jak ti ublížit, a když se stane nehoda tak jásají a těsí se z neštěstí druheho a lidi jsou ovce co se toho drží to víme všíchni jsme lidi a jsme zlí a zavistiví a zakerný jsou i a mudrý no jejich málo Jutí lidi se hádaj za to že větev tvého stromu stíní sousedovy nebo že ho ruší tvůj pes, to že jim vadí šelmy co chovame je normalné no žijem v době kde za naše šelmy mi chovatele musíme bojovat no nehody se stávaj chtěl bich te videt jak se Jutí ty podle spravnosti o chově šelem , gepardu ani nedotkneš a nejsi s nimi v kontaktu a nemáš se jich po sprasvnosti dotýkat bi si se na to mohla akorát vys-ra-t ,ten kontak je to proč to vsichni děláme ja rozhodně, nevím jak ty ,či bi si chovala šelmy a dle spraností bi chov šelem probihal bezkontaktně malokdo bi je choval, to je jako koupit si športovů motorku a jezdit s ni maximalne devadesat ,Jutí je to blbost jsou tu víjmky ale těm bi jsme měli pomoc a ne je kritizovat a urážet a snažit se je potopit JUTÍ MY CHOVATELÉ ŠELEM BUDEM VŽDY NA JEDNÉ LODI

jaky skušenosti Juti to že zvíře potřebuje žrát a pít víme všiči a že lev tě muže zežrat to vím
taky a že potřebuje nejakou nápln na den no a další skušenosti už jsou jen v rámci veterinárních poznatků,a základních pudových vlastnostech že nemém lva otravovat při žrádle a trtkačke je jasné i to že lev žere maso a ne banány vým též další veci se dáj číst v literatuře ,ale chovatel který má skušenosti ti to zhrne a usmerní jak to funguje tot vše

Jen se tu Jutí netvar jako velká frajerka chovatelka nerobiš to pro nic jiného než jen proto, že máš ráda zviřata a si ochotna se podělit s lidmi a ukazat jim vpodstate své hobby co se tíče těch skušeností mužeš soferovat padesát let bez nehody a aj tak skapeš pri autonehodě tu jde hlavno o to jak moc respektuješ pravidla chovu šelem kontaktní chov je risk , tu jde o to jak to riziko minimalizovat to jsou ty skušenosti ,ja bich mohl osr-a-t bezkotaktní chov šelem bilo bi to pro me utrpení a i pro tebe těž a netvar se že ne budeš lhat same sebe . .Jutí my všichni možno až na víjmy pro svý velký kočky deláme co mužeme .nekdy na druhi hazí klacky pod hohy je normalní . Zdráví te Zožranej od leva

i

Ja pevne dufam, žeišlo o vtip a že tento pán si robil srandu. Bud sa na dementa hrá, alebo žiadnu šelmu nechová, jelikož obojí dohromady by asi nešlo.

28.8.2014 22:37
sidisiba

XXX.XXX.166.141

A vy co pán kolega vy co chváte nebo ste choval dajte mi kontak na sebe pocecáme at vím s kým se bavím že me názívá dementem dík

29.8.2014 00:24
cherry1402

XXX.XXX.38.222

sidisiba napsal(a):

i

Nejsem Jutikova a nevím o tom, že bychom si potykali, ale budiž, Ty budeš asi ještě školou povinný, jinak to nevidím, až pobereš trochu rozumu, tak můžeme být na jedné lodi, do té doby tohle beru jako špatný vtip nebo jsi nedej Bože zožratý nelen od leva.

29.8.2014 00:53
cherry1402

XXX.XXX.38.222

alešb. napsal(a):
Vážená paní Jütnerová,

Můj čas je taky drahý a nehodlám ho ztrácet zbytečným vysvětlováním, protože je vidět, že jste se rozhodl jednat v duchu hesla kdo chce psa býti, důvod si vždy najde. Jak se ukazuje, Vy nemáte problém se mnou , ale především s médii, těm se ovšem čelem postavit neumíte, tak jste svou agresi přesměroval na mě. Řešte si svou ukřivděnost s médii, ať o Vás ty lživé informace nešíří, já Vám s tím nepomohu. Vypadá to, jakoby Vám všichni ubližovali a Vy jste v tom vlastně nevinně, zkuste svou zlobu obrátit tím správným směrem a bude to O. K. Žádala jsem Vás o dvě věci:
1. uvést odkaz(důkaz) toho, co o mně píšete a z čeho mě obviňujete. Odkaz žádný, protože ho nemáte, jen plno zbytečných řečív tom případě je to z Vaší strany jen výmysl a sprostá lež a je mi jasné , odkud vítr vane. Už to, že jste si vzal na paškál zrovna mě svědčí o tom, že je ještě nějaký našeptávač v pozadí.
2. žádala jsem o přesun naší diskuze do soukromé korespondence, protože tady to nemá co dělat, to je parketa Vašeho kamaráda Navrátila. Zřejmě jste nepochopil, takže:
3. máte možnost vyjádřit se k tématu, tedy k obsahu videa a legislativě, to jste doposud neudělal.

29.8.2014 10:02
alešb.

XXX.XXX.3.54

Moje poslední reakce je ta, že Vás znovu vyzývám aby jste nešířila o lidech nesmysly a nepravdy. nehodnoťte a nevyjadřujte se k chovu lidí, které vůbec neznáte.
Mimochodem Vy moje kamarády určitě neznáte, tak nikoho mezi ně neřaďte a to je právě to co zde stále děláte. Jste absolutně nesoudný člověk a Vaše role zde určitě není ku prospěchu chovatelů.
Dále na nic reagovat nebudu.

29.8.2014 22:24
sidisiba

XXX.XXX.85.25

atteam napsal(a):
Ja pevne dufam, žeišlo o vtip a že tento pán si robil srandu. Bud sa na dementa hrá, alebo žiadnu šelmu nechová, jelikož obojí dohromady by asi nešlo.

Pán kolega jináč si vzpomnám že jste vy jmenovitě vaším nikem o mě a mojich levoch písasmajlíkl celkom kladně a dokonce jste me stával nad zoo že mám prostorný výběh a tak , a i ste mě jmenoval jménem i kde lvi mám a i kolegu z hrnčarovec co ma levi i jeho jménem znáte tak předpokládám že jsme se někdy střetli osobně nebo nebo je to náhoda a už nevíte co jste v minulosti o mě písal na foru je to davno tak nepametám si kde to bolo ale atteam tam bylo jako autor to si pametám dobře dík

30.8.2014 12:31
atteam

XXX.XXX.153.238

Priznám sa , asi som sa tu trochu stratil. Ano, pána Michala P. zo Zvončína poznám a ked opomeniem nedostatočné technické a prevádzkové riešenie jeho výbehov , čo do priestoru pre levy predčí snad všetky zoo v Československu. S pánom P. som sa aj osobne bavil a pripadal mi ako normálny seriozny človek. preto mi k jeho osobe nesedí príspevok "Jutíková sem, Jutíková tam" plný vulgarizmov a tlachania. Mám dojem, že autor toho príspevku sa za pána P len vydáva. jedine že by Michal začal náhle nadmerne piť alebo fetovať, jedine tak by bol schopný vytvoriť takýto paskvil.
Konečne je diskusia oslobodená od jednoho rádoby odborníka, ktorý pod tlakom argumentov odmašíroval svinským krokem, a už sa tu objavuje dalšie jemu podobné individuum....no to dufam neeee.

30.8.2014 15:30
sidisiba

XXX.XXX.149.191

atteam napsal(a):
Priznám sa , asi som sa tu trochu stratil. Ano, pána Michala P. zo Zvončína poznám a ked opomeniem nedostatočné technické a prevádzkové riešenie jeho výbehov , čo do priestoru pre levy predčí snad všetky zoo v Československu. S pánom P. som sa aj osobne bavil a pripadal mi ako normálny seriozny človek. preto mi k jeho osobe nesedí príspevok "Jutíková sem, Jutíková tam" plný vulgarizmov a tlachania. Mám dojem, že autor toho príspevku sa za pána P len vydáva. jedine že by Michal začal náhle nadmerne piť alebo fetovať, jedine tak by bol schopný vytvoriť takýto paskvil.
Konečne je diskusia oslobodená od jednoho rádoby odborníka, ktorý pod tlakom argumentov odmašíroval svinským krokem, a už sa tu objavuje dalšie jemu podobné individuum....no to dufam neeee.

Ne pan Ardan nejsem co se týče technikco prevádzkového řešení jsem se polepšil no pít pijem malokedy ,ale aj sam za sebe se trocha stidím za velikost výběhu chtel bych větší no nevim kedy jsme se střetli naposled aby jste mohl posuzovat součesne technické řesení výběhu podle toho ako vystupujete na foru vam bude okolo padesátí rokov škušený ostřílený zootechik v oboru šelem tak na takového nevzpomínám že bi ma navštívil a bavil se se mnou odborně, napadá me Jojo že bi ste mohl být, no a Jutíková nebo Jutí ja faj přezdívka nahodou , no a ak nejste Farkaš Josef rad se svámi rád střetnem lebo on je jen dítě kvuli kterému jsem dost riskoval, teším se na návštěvu vo zvončíně. Michal P

30.8.2014 15:36
sidisiba

XXX.XXX.149.191

cherry1402 napsal(a):
Nejsem Jutikova a nevím o tom, že bychom si potykali, ale budiž, Ty budeš asi ještě školou povinný, jinak to nevidím, až pobereš trochu rozumu, tak můžeme být na jedné lodi, do té doby tohle beru jako špatný vtip nebo jsi nedej Bože zožratý nelen od leva.

Jutí (jutíková)je náhodou pěkná prezdívka ne nějaký Cherry1402 to je tepv trefený no s Gepardama vám prajem všechno nejlepší jsou nádherní (vám) myslim tí tebe aj manželovi

30.8.2014 16:43
selmicka

XXX.XXX.248.242

sidisiba napsal(a):
Ne pan Ardan nejsem co se týče technikco prevádzkového řešení jsem se polepšil no pít pijem malokedy ,ale aj sam za sebe se trocha stidím za velikost výběhu chtel bych větší no nevim kedy jsme se střetli naposled aby jste mohl posuzovat součesne technické řesení výběhu podle toho ako vystupujete na foru vam bude okolo padesátí rokov škušený ostřílený zootechik v oboru šelem tak na takového nevzpomínám že bi ma navštívil a bavil se se mnou odborně, napadá me Jojo že bi ste mohl být, no a Jutíková nebo Jutí ja faj přezdívka nahodou , no a ak nejste Farkaš Josef rad se svámi rád střetnem lebo on je jen dítě kvuli kterému jsem dost riskoval, teším se na návštěvu vo zvončíně. Michal P

smajlík

30.8.2014 17:11
selmicka

XXX.XXX.248.242

sidisiba napsal(a):
Jutí (jutíková)je náhodou pěkná prezdívka ne nějaký Cherry1402 to je tepv trefený no s Gepardama vám prajem všechno nejlepší jsou nádherní (vám) myslim tí tebe aj manželovi

at jste Pražák,žijící na Slovensku,tak Češi ji říkají JITNERKA.
NĚŽNÍ,JAKO SLOVÁCI NEJSOU.smajlík

31.8.2014 13:04
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):

Musím vás sklamať, nejsom Jojo. Nejsom ani farkaš Jozef. je to už nejaký pátek, čo som vás navštívil aj s deťmi, takže súčasné technické riešenie chovu nepoznám. To že pracujem so šelmami väčšinou pri podobných návštevách nespomínam, tvárim sa ako bežný návštevník. A to by ste kukal, čo za názory si dovolia niektorí chovatelia vypúšťať z úst ked si myslia že sa rozprávajú s laikom. Mimochodom, vedel ste, že tigrom sa amputujú pazúre preto, aby sa nezachytili labou do pletiva???
Takže zostaňme pri tom, že sme sa videli, bavili sme sa spolu a tým by som to považoval za uzavreté. Prajem vela úspechov.

31.8.2014 13:50
sidisiba

XXX.XXX.146.37

atteam napsal(a):
Musím vás sklamať, nejsom Jojo. Nejsom ani farkaš Jozef. je to už nejaký pátek, čo som vás navštívil aj s deťmi, takže súčasné technické riešenie chovu nepoznám. To že pracujem so šelmami väčšinou pri podobných návštevách nespomínam, tvárim sa ako bežný návštevník. A to by ste kukal, čo za názory si dovolia niektorí chovatelia vypúšťať z úst ked si myslia že sa rozprávajú s laikom. Mimochodom, vedel ste, že tigrom sa amputujú pazúre preto, aby sa nezachytili labou do pletiva???
Takže zostaňme pri tom, že sme sa videli, bavili sme sa spolu a tým by som to považoval za uzavreté. Prajem vela úspechov.

Abych vám uvěříl je to slabý argument použil ste privela spůsobů vyadrování dotičného no nevim kdo z Kostolné vam povedal taků hovadinu co se týče pazůrou a ich odstranování , budte tak odvážný a prozradte kde působíte a jak jse jmenujete nebo mě navšivte, jsme předce v autorské dizkuzi a vy tu vystupujete zcela anonimně a to ja totálná zbabělos rád vás poznám po jméně jinak vás budem považovat za to děcko co má tak akorát 20 ročné skušenosti s plyšovýma hračkama dakujem zdraví Michal P

31.8.2014 14:41
selmicka

XXX.XXX.248.242

sidisiba napsal(a):
Abych vám uvěříl je to slabý argument použil ste privela spůsobů vyadrování dotičného no nevim kdo z Kostolné vam povedal taků hovadinu co se týče pazůrou a ich odstranování , budte tak odvážný a prozradte kde působíte a jak jse jmenujete nebo mě navšivte, jsme předce v autorské dizkuzi a vy tu vystupujete zcela anonimně a to ja totálná zbabělos rád vás poznám po jméně jinak vás budem považovat za to děcko co má tak akorát 20 ročné skušenosti s plyšovýma hračkama dakujem zdraví Michal P

smajlíksmajlíksmajlík

31.8.2014 17:58
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):

Mne je dosť jedno, či mi veríte a za koho ma považujete. Ohladne vystupovania v anonymite a s tým spojenej zbabelosti som si tu od jedného komika toho už prečítal hafo, takže ak nechcete aby vás ludia spájali s touto postavičkou tak zvážte ďalšie prepieranie tejto témy.
Jak ste prišiel na to, že informáciu o preventívnom odstraňovaní pazúrov u tigrov som dostal v Kostolnej?

31.8.2014 18:09
selmicka

XXX.XXX.248.242

Pane Michale Prášku. určitě se nezlobíte,že jsem Vás oslovil i příjmením,poněvadž snad každý šelmář jej zná i laik umí vygogglovat.Vaše zkušenost s utokem Vašeho lva a sešití končetin,což bylo zpusobeno profesionální chybou ,,jak jste sám uznal a sdělil mediím.Myslím tím ten utok na Vás.
Je užasnéí,že jste nezanevřel na šelmy,ale stále je milujete a děláte pro ně maximum,což hovoří o Vašem vřelém přístupu a bezmezné lásce ke lvum-
Víme,že pokud napadne chovatele pes a jeho vinou,už chudáka většinou zastřelí.Toho psa ,samozřejmě.
Přeji Vám mnoho radosti s Vašimi lvy.
RNsmajlík

31.8.2014 20:42
sidisiba

XXX.XXX.42.143

selmicka napsal(a):
Pane Michale Prášku. určitě se nezlobíte,že jsem Vás oslovil i příjmením,poněvadž snad každý šelmář jej zná i laik umí vygogglovat.Vaše zkušenost s utokem Vašeho lva a sešití končetin,což bylo zpusobeno profesionální chybou ,,jak jste sám uznal a sdělil mediím.Myslím tím ten utok na Vás.
Je užasnéí,že jste nezanevřel na šelmy,ale stále je milujete a děláte pro ně maximum,což hovoří o Vašem vřelém přístupu a bezmezné lásce ke lvum-
Víme,že pokud napadne chovatele pes a jeho vinou,už chudáka většinou zastřelí.Toho psa ,samozřejmě.
RNsmajlík

Roman i větší borci jako ja to zažili a do smrti byli verní týmto šelmám jména my šelmáři známe ich jména, nevetší mou životní prohrou bi bylo nechat se svými lvi zabít ,protože bych je tí odsoudil k smrti .Attem je obyčejné děcko pro které sem rizkoval vše, když sem ho pustil k levom a to několikrát dál jsem mu vybavil v podstatě mnoho zážitkôu se šelmami které bi mu každý nešelmár se zajmem kontaktu se lvy záviděl. , někdo kdo ví tolik vecí a souvislostí a má ty isté spôsobi vyadřování je jen on , Já vy Jinterka pan Basista a Lenka všici jsme tu pod ménem jen Atemm je tu anonimně dukud me Atemm nepresvedší bude to stale Jojko co chová dvacet rokov plišové hračky a nechápem na co si tu hrajje Dík Michal

31.8.2014 20:42
sidisiba

XXX.XXX.42.143

selmicka napsal(a):
RNsmajlík

Roman i větší borci jako ja to zažili a do smrti byli verní týmto šelmám jména my šelmáři známe ich jména, nevetší mou životní prohrou bi bylo nechat se svými lvi zabít ,protože bych je tí odsoudil k smrti .Attem je obyčejné děcko pro které sem rizkoval vše, když sem ho pustil k levom a to několikrát dál jsem mu vybavil v podstatě mnoho zážitkôu se šelmami které bi mu každý nešelmár se zajmem kontaktu se lvy záviděl. , někdo kdo ví tolik vecí a souvislostí a má ty isté spôsobi vyadřování je jen on , Já vy Jinterka pan Basista a Lenka všici jsme tu pod ménem jen Atemm je tu anonimně dukud me Atemm nepresvedší bude to stale Jojko co chová dvacet rokov plišové hračky a nechápem na co si tu hrajje Dík Michal

31.8.2014 20:44
atteam

XXX.XXX.153.238

selmicka napsal(a):
RNsmajlík

Je určite chválihodné že pan Michal nezanevrel na šelmy. A určite si je aj vedomí toho, že ten lev to na neho bude skúšať neustále. V tejto súvislosti by ma zaujímalo, ako to má pán Michal ošetrené, keby sa mu nedajbože stalo, že ten útok neprežije? Jasné, jemu to už bude putna, ale čo tie levy? Má sa o ne kto postarať po dobu ďalších povedzme 15 rokov, ked tu Michal náhle nebude? Budú na to prachy? Má chov vyriešený tak, aby sa razom dalo prejsť na bezkontaktnú prevadzku? Alebo má vybavené nejaké zadné vrátka niekde, kde sa levov ujmú a postarajú sa o nich?

Toto by ma fakt zaujímalo, pretože mnoho súkromných chovatelov v otázke "čo bude s mojimi zvieratami ak tu zajtra nebudem" nemá dosť jasno.

Jo...a ešte by som sa rád spýtal, či plánuje tie cirkusové levy aj rozmnožovať? Ak ano - kam poputujú mláďatá? Ak nie - ako zabráni páreniu?
Myslím totiž, že jedna "oáza" na Slovensku bohate stačí :))))))

31.8.2014 20:52
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):

Michal, v živote som u levov vo vašej klietke nebol a keby ste mi za to zaplatili tak tam nevlezem práve preto, čo sa stalo vám. Nevliezol som ani k Ivetinim tigrom aj ked mi to vyslovene ponúkala. Viem ako takému zvieraťu dokáže v sekunde prepnúť (stačí ked mi z kabatu ucítí psy, že jo?) Ani jeden zážitok , ktorý som počas mojej kariéry mal, ste mi nesprostredkoval vy. Ale kludne mi hovorte Jojo, aspoň ma za tú anonymitu už nebude nikto kameňovať :))

31.8.2014 21:12
cherry1402

XXX.XXX.38.222

sidisiba napsal(a):

Děti pouštět ke lvům???smajlík Já snad špatně čtu!!!

31.8.2014 21:37
cherry1402

XXX.XXX.38.222

atteam napsal(a):
Je určite chválihodné že pan Michal nezanevrel na šelmy. A určite si je aj vedomí toho, že ten lev to na neho bude skúšať neustále. V tejto súvislosti by ma zaujímalo, ako to má pán Michal ošetrené, keby sa mu nedajbože stalo, že ten útok neprežije? Jasné, jemu to už bude putna, ale čo tie levy? Má sa o ne kto postarať po dobu ďalších povedzme 15 rokov, ked tu Michal náhle nebude? Budú na to prachy? Má chov vyriešený tak, aby sa razom dalo prejsť na bezkontaktnú prevadzku? Alebo má vybavené nejaké zadné vrátka niekde, kde sa levov ujmú a postarajú sa o nich?

Toto by ma fakt zaujímalo, pretože mnoho súkromných chovatelov v otázke "čo bude s mojimi zvieratami ak tu zajtra nebudem" nemá dosť jasno.

Jo...a ešte by som sa rád spýtal, či plánuje tie cirkusové levy aj rozmnožovať? Ak ano - kam poputujú mláďatá? Ak nie - ako zabráni páreniu?
Myslím totiž, že jedna "oáza" na Slovensku bohate stačí :))))))

Nepřeji panu Michalovi nic zlého(naopak), ale nutno říct, jak to tady čtu, že si svých chováním koleduje o to, aby ho ten jeho lev jednou zabil a ta zadní vrátka pro jeho lvy mu klidně nabidnu. U mě by byl takový chov 100%ně bezkontaktní, nejsem blázen, abych lezla do výběhu k dospělým lvům nebo tam(Proboha) vodila cizí lidi. Nejsem ten typ, který se musí za každou cenu muchlat s nějakou "big cats", nedělám to ani s těmi svými. Zabránit početí není problém a pokud by snad pan Michal nevěděl časem, co s koťaty a neměl v úmyslu založit na SK další oázu, tak vezmu do deponace i nějaká ta koťatasmajlík Mám na Michala jen jednu otázku. Co je to lev berberský vím, ale netuším, co je to somálská lvice, tak daleko mé znalosti nesahají, tak kdyby mi to jako zkušený chovatel lvů mohl vysvětlitsmajlík. Dík

31.8.2014 22:46
sidisiba

XXX.XXX.42.143

Své levi nehodlám nadále rozmnožovat da se tomu zabranit aj tak robím

Ditě sem myslel osobu 23 let

Debatovat o tom co se lvi po me predčasne smrti je nezmysel (brnknem ti Jutí a dohodnem se, bedem pak umírat s klidem na duši, když budu vedet že se najde tak dobrá lidska duše která bi toto udelala pro me lvi a ma smrt bi neznamenala i smrt pro me lvi moc si prajem abys to myslela vážně daj my vědet či to myslíš vážne myslím to vážne dakujem poprípade ti pošlem kontakt .
Bezkontaktni přístup a starostlivost mam již vyrešenou

Podruhy levou mužou být a nemusí být uznávané tažko povedat to by podle literatury muj lev musel být lvem berberským no nevím .Tigre to maj jednoznačně odlišitelné..

No budem se modlit abych našeho utajeného padesátníka ostříleného zootechneka zabívaícího se šelmami potkal znova osobne určitě my všelijak pomôže.

1.9.2014 07:14
atteam

XXX.XXX.153.238

Levica somálska bude pravdepodobne samica od leva somálskeho (taktiež zvaného východoafrický) - Panthera leo somaliensis - je to jeden z cca 10 poddruhov leva.

1.9.2014 12:51
selmicka

XXX.XXX.248.242

sidisiba napsal(a):
Své levi nehodlám nadále rozmnožovat da se tomu zabranit aj tak robím

Ditě sem myslel osobu 23 let

Debatovat o tom co se lvi po me predčasne smrti je nezmysel (brnknem ti Jutí a dohodnem se, bedem pak umírat s klidem na duši, když budu vedet že se najde tak dobrá lidska duše která bi toto udelala pro me lvi a ma smrt bi neznamenala i smrt pro me lvi moc si prajem abys to myslela vážně daj my vědet či to myslíš vážne myslím to vážne dakujem poprípade ti pošlem kontakt .
Bezkontaktni přístup a starostlivost mam již vyrešenou

Podruhy levou mužou být a nemusí být uznávané tažko povedat to by podle literatury muj lev musel být lvem berberským no nevím .Tigre to maj jednoznačně odlišitelné..

No budem se modlit abych našeho utajeného padesátníka ostříleného zootechneka zabívaícího se šelmami potkal znova osobne určitě my všelijak pomôže.

smajlík

19.9.2014 22:32
sidisiba

XXX.XXX.137.184

atteam napsal(a):
Levica somálska bude pravdepodobne samica od leva somálskeho (taktiež zvaného východoafrický) - Panthera leo somaliensis - je to jeden z cca 10 poddruhov leva.

Fuha letitý zoolog promluvil jaká odborná informace

20.9.2014 09:59
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
Fuha letitý zoolog promluvil jaká odborná informace

Máš na to snad iné vysvetlenie?

20.9.2014 19:04
sidisiba

XXX.XXX.3.54

atteam napsal(a):
Máš na to snad iné vysvetlenie?

jediné rozumne co jsem od tebe čital bylo to jak vysvetluješ tomu drbnutýmu martinovy morchvi že nelze posuzovat berberáka jen na zaklade vzheldu

23.11.2014 20:29
douglas

XXX.XXX.159.251

VIDEO ...... NO comment !!!!! Ještě že,zaplať pánbůh .... nežijí tací:Tyranosauři,Alosauři,Velociraptoři apod.Při mých 205cm a 141kg,bych si rád podiskutoval s některými neotesanci.Paní Jutnerová,si myslím dělá svoje tak jak má,Já osobně Jí fandím.Apropó ,znal jsem týpka co měl pár jedovatých hadů,strašně velkej odborník,kapacita,jak o sobě říkal"všechno vím,všechno znám"a už hezkou řádku let není mezi Námi........(nebyl to Petr Voženílek)ten si mou úctu mimo jiné také vysloužil.S pozdravem M.D smajlíksmajlíksmajlík

27.11.2014 22:49
siposka

XXX.XXX.217.154

alešb. napsal(a):

Aleš Basista

Dobry dendocetla jsem se ze chovate lvi, hrozne toto zvire obivuji, je to uzasny tvor, a premyslim o chovu lva. Jen se chci zeptat, samec se ochoci lepe nez samice? Najdrive jsem chtela jaguara, ale docetla jsem se a spoustu chovatelu mi zdelilo, ze jaguari jsou agresivni a hure ochocitelni. Na lva se odhodlavam, prece jen je to kral zvirar a velike zvire. Budu rada kdyz mi napisete z vlastni zkusenosti,jak moc je to narocne. Dekuji mocsmajlík

28.11.2014 11:09
alešb.

XXX.XXX.3.54

Dobrý den,
pokud máte zájem o informace k chovu lvů, pak mi napište na mail ab-stavba@email.cz .
Aleš Basista

28.11.2014 11:14
alešb.

XXX.XXX.3.54

P.S. .......tohle je přece autorská diskuze, tak proč až na vyjímku se tady nikdo nepodepíše celým jménem ??? Není to náhodou slušnost se představit??? To už v našem národě opravdu všude i v takové zájmové činnosti vymizela ???

28.11.2014 12:17
selmicka

XXX.XXX.248.237

alešb. napsal(a):
P.S. .......tohle je přece autorská diskuze, tak proč až na vyjímku se tady nikdo nepodepíše celým jménem ??? Není to náhodou slušnost se představit??? To už v našem národě opravdu všude i v takové zájmové činnosti vymizela ???

Ahoj Aleši.
Nevymizela. Jak víš ,že se i občas stává,že se někdo podepíše.

Uvidíš,zda se tento zájemce ozve meilem,přijede se podívat,představit se. Typuji,že ne .Tuším ,o koho se jedná.Několikráte tu vstoupil.Foto jeho rysa v jeho logu zde napoví.
Však,až se opět zakecáme telefonicky,mužeš mi odpovědět.Typuji.Nepředstaví se ti.Omylnost je však lidská vlastnost ,,jen se k ní přiznat.Mohu se i mýlit.
Měj se dobře a at se lvum daří.smajlík
R.N.smajlík

28.11.2014 14:02
siposka

XXX.XXX.217.154

alešb. napsal(a):

Omlouvam se jmenuji se Jana Šípovásmajlík jsem z karlovarskeho kraje.

28.11.2014 14:06
siposka

XXX.XXX.217.154

selmicka napsal(a):
Ahoj Aleši.
Nevymizela. Jak víš ,že se i občas stává,že se někdo podepíše.

Uvidíš,zda se tento zájemce ozve meilem,přijede se podívat,představit se. Typuji,že ne .Tuším ,o koho se jedná.Několikráte tu vstoupil.Foto jeho rysa v jeho logu zde napoví.
Však,až se opět zakecáme telefonicky,mužeš mi odpovědět.Typuji.Nepředstaví se ti.Omylnost je však lidská vlastnost ,,jen se k ní přiznat.Mohu se i mýlit.
Měj se dobře a at se lvum daří.smajlík
R.N.smajlík

Jooo vy me znate??? To by me teda zajimalo odkad, kdyz jste opet tak chytrý!! A rys v mem logu i s mym nemeckym ovcakem, neni to jen nekde stazene foto!!! Oba je mam doma, takze si nechte sve tuseni nekam jinam!! Dekuji Jana Šípová!!!

29.11.2014 06:56
atteam

XXX.XXX.153.238

Prosim vás, že na to vobec reagujete. Už niekolko rokov tu o slušnosti a férovosti ide kázať človek, ktorý. lže,diskutujúcich uráža a prihlasoval sa pod 26 prezývkami a menami. Zásluhou tohoto človeka sa z pomerne seriozneho zdroja informácií stala žumpa a reklama na prekupníctvo. Na zahraničných diskusných serveroch by si takýto exot ani neťukol.
Hlavu hore a pevné nervy.
Jozef Novák. :D

29.11.2014 19:03
siposka

XXX.XXX.217.154

Reagovat musim protoze me fascinuji hloupe pripominky lidi, kteri jsou uplne hloupy, a pisi tu nesmysli a lzi, a delaji z nekoho nekoho jineho. Zajimave ze jsou chytri, ale pak uz neodepisi. Tak to je zvlastni..

Za bych mela pravdy a hloupy clovek se nechce vyjadrovat na sve hloupe poznamkysmajlík

29.11.2014 19:04
siposka

XXX.XXX.217.154

Pardooon zapimnela jsem se podepsat smajlík Jana Šípová

Přidejte reakci

Přidat smajlík