Dobrý deň, chcel by som sa tu verejne opýtať či si dotyčný sph robil uverejneným inzerátom srandu alebo to naozaj v čechách funguje tak, že ked túžim po nejakom zvierati tak k tomu potrebujem ďalšiu osobu.
Logicky - ak si zviera vyzdvihnem u chovatela, kde rozhodne chcem vidieť rodičov (minimálne matku), papiere mi vystaví chovatel, cenu, ktorú cvaknem mi tiež určí chovatel....načo potrebujem nejakého sph? Čo sa rozumie pod pojmom "hlídání subjektú".
Chcem ocelota, uverejním inzerát a čakám až mi ho niekto ponúkne. Nebudem predsa svoju požiadavku zasielať niekde na sph...načo? Veď ak má niekto odchov ocelotov, tiež to nehlási sph ale (ak k tomu dojde) ponúka v inzercii. S chovatelom sa dojednám telefonicky alebo osobne, nepotrebujem k tomu tlmočníka.
Celé mi to pripadá tak, že to podivné sph je spriahnuté s chovatelom, ktorý určí cenu (toť pravda) ale tá je navýšená o maržu pre sph, ktorý mu dohadzuje záujemcov. Bolo by predsa okaté keby sph niečo žiadalo. Takto tvrdí, že poplatok sa neplatí. Ale ten poplatok je zahrnutý v cene zvieraťa ktoré kupujem.
Doporučujem začínajúcim, aby ignorovali podobné charitatívne inzeráty, pretože tu platí pravidlo, že za každú láskavosť sa draho platí. určite je každá z nás natolko inteligentný že podobné veci si dokáže zabezpečiť aj bez toho aby na tom finančne parazitovala tretia osoba.
Opravte ma ak sa mýlim.
Svatá pravda!
Jeho jedna ze sprostých praktik je vysvětlená zde v Tématu: Medvědi - chovatelé.