Co s uhynulými šelmami ????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2014 21:40
sidisiba

XXX.XXX.247.126

Po nedávných událostech se musím zeptat chovatelu šelem jak bi se zachovaly v prípade že bi ich zviera šelma uhynulo, já sam jsem za sebe jsem za dôstojné pochování a jsem zcela proti praktikám istých lidí, kterí svoje miláčky po smrti stahnou z kože odrezou hlavu nedej bože rozeberou na kosti pro čínancou,toto je zcela proti mému zmýšlení je to neco co bych nedokázal nikdy v živote spravit zvířeti ,které jsem po celý jeho život miloval,a také lidi zcela odsuzujem když toto chovatel udělá po smrti svému lvovi tygrovi a j ,se nemôže hlásat že by ho choval z lasky .

15.9.2014 21:50
atteam

XXX.XXX.153.238

Nechcem robyť chytrého ale myslím, že zo zákona nemožete uhynulé zviera len tak niekde zakopať. Snad mačka alebo pes sa ešte utají ale u šelmy ktorá je evidovaná, by ASI malo byť sledované ako sa naloží s mrtvolou. Neviem aká je legislatíva u vás, prípadne ako sa dá "obejít" ale v prevádzkach kde som doteraz pôsobil sa zvieratá dávali do kafilérie, prípadne sa vypreparovali (koža, lebka, celé zviera) na osvetovo propagačné účely, čo podla mojho názoru tiež nie je uplne scestné. je totiž iné mať kožu z tigra na zemi pred kozubom a iné je napríklad používať preparát kože či lebky na výchovno vzdelávacích prednáškach pre verejnosť.

15.9.2014 21:52
cherry1402

XXX.XXX.38.222

sidisiba napsal(a):
Po nedávných událostech se musím zeptat chovatelu šelem jak bi se zachovaly v prípade že bi ich zviera šelma uhynulo, já sam jsem za sebe jsem za dôstojné pochování a jsem zcela proti praktikám istých lidí, kterí svoje miláčky po smrti stahnou z kože odrezou hlavu nedej bože rozeberou na kosti pro čínancou,toto je zcela proti mému zmýšlení je to neco co bych nedokázal nikdy v živote spravit zvířeti ,které jsem po celý jeho život miloval,a také lidi zcela odsuzujem když toto chovatel udělá po smrti svému lvovi tygrovi a j ,se nemôže hlásat že by ho choval z lasky .

Co máte na mysli těmi nedávnými událostmi? Souvisí to nějak s uveřejněnou fotografií?

15.9.2014 22:22
sidisiba

XXX.XXX.247.126

cherry1402 napsal(a):
Co máte na mysli těmi nedávnými událostmi? Souvisí to nějak s uveřejněnou fotografií?

ta je colkom stará

15.9.2014 22:30
sidisiba

XXX.XXX.247.126

to byla otázka na soukromé chovatele v zoo nemaj vobec nějaký osobní cit ke zvířatum jako k jednotlivcom okrem toho tech xponátu je již dost a jako další je toho vela co se nesmí dělat .tu jde o neco trocha víc, což vy žal nepoznáte .

15.9.2014 23:21
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
to byla otázka na soukromé chovatele v zoo nemaj vobec nějaký osobní cit ke zvířatum jako k jednotlivcom okrem toho tech xponátu je již dost a jako další je toho vela co se nesmí dělat .tu jde o neco trocha víc, což vy žal nepoznáte .

No tak to vás vyvedu z omylu. Drvivá väčšina ošetrovatel v zoo cit k svojim zverencom má. inač by nerobili tú prácu za plat, ktorý je k smíchu - a to platí jak u vás tak v zahraničí. Osobne za svoju prevádzku poviem, že konkrétne levom v zime topíme na minimálne 10 stupňov celzia a maso kupujeme v kvalite, ktorá je určená pre ludský konzum. My neskrmujeme darované mršiny a netvrdíme, že lev ustojí zimu - 15 bez ujmy. Naše zvieratá maju odbornú starostlivosť zabezpečovanú celým teamom školených ludí a financovanú značným rozpočtom. Ked od nás zviera odchádza do iného zariadenia, vieme kam ide, kto sa o neho bude starať a na základe osobných kontaktov máme prehlad ako sa mu darí. Chcete tu tvrdiť, že zoo na zvieratá kašle?
Ked pojdem do extremu tak vam uprimne povím, že radšej vidím zviera, o ktoré je dobre postarané a po smrti jeho telo slúži na propagačné...opakujem propagačné účely, než zviera, ktoré celý život trelo bídu ale zato malo krásny pohreb s kytkami a svíčkami.

15.9.2014 23:32
sidisiba

XXX.XXX.247.126

atteam napsal(a):
No tak to vás vyvedu z omylu. Drvivá väčšina ošetrovatel v zoo cit k svojim zverencom má. inač by nerobili tú prácu za plat, ktorý je k smíchu - a to platí jak u vás tak v zahraničí. Osobne za svoju prevádzku poviem, že konkrétne levom v zime topíme na minimálne 10 stupňov celzia a maso kupujeme v kvalite, ktorá je určená pre ludský konzum. My neskrmujeme darované mršiny a netvrdíme, že lev ustojí zimu - 15 bez ujmy. Naše zvieratá maju odbornú starostlivosť zabezpečovanú celým teamom školených ludí a financovanú značným rozpočtom. Ked od nás zviera odchádza do iného zariadenia, vieme kam ide, kto sa o neho bude starať a na základe osobných kontaktov máme prehlad ako sa mu darí. Chcete tu tvrdiť, že zoo na zvieratá kašle?
Ked pojdem do extremu tak vam uprimne povím, že radšej vidím zviera, o ktoré je dobre postarané a po smrti jeho telo slúži na propagačné...opakujem propagačné účely, než zviera, ktoré celý život trelo bídu ale zato malo krásny pohreb s kytkami a svíčkami.

mojich levou ste udajne videl i podminky které maj aj tak je stale zlepšujem no bídu oni rozhodne nemaj ja si budem od srce želat vas osobne stretnou to bude dlouha diskuze zavolujte mi na 0949595258 a stretnem se
pri mojich levoch osobne veřim že si celkom slušne popovídáme dakujem prášek

15.9.2014 23:43
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
mojich levou ste udajne videl i podminky které maj aj tak je stale zlepšujem no bídu oni rozhodne nemaj ja si budem od srce želat vas osobne stretnou to bude dlouha diskuze zavolujte mi na 0949595258 a stretnem se
pri mojich levoch osobne veřim že si celkom slušne popovídáme dakujem prášek

No ale vy ste tvrdil, že v zoo ludia nemaju cit k zvieratám. Vám hovorím že v 99% majú. Ja nenarážam na váš chov. Sice som počul že vaše levy kedysi žili vo vyradenom autobuse či čo to bolo, ale budiž, snad dneska už majú vytápený barák odpovídajúcich rozmerov.
Ale vraťme sa k tématu. Myslím, že zakopat mrtvú šelmu za barák je sice možno dôstojné, ale nelegálne. A velmi by ma zaujímal názor aj ostatných chovatelov.

16.9.2014 20:03
sidisiba

XXX.XXX.81.85

atteam napsal(a):
No ale vy ste tvrdil, že v zoo ludia nemaju cit k zvieratám. Vám hovorím že v 99% majú. Ja nenarážam na váš chov. Sice som počul že vaše levy kedysi žili vo vyradenom autobuse či čo to bolo, ale budiž, snad dneska už majú vytápený barák odpovídajúcich rozmerov.
Ale vraťme sa k tématu. Myslím, že zakopat mrtvú šelmu za barák je sice možno dôstojné, ale nelegálne. A velmi by ma zaujímal názor aj ostatných chovatelov.

Rád bych se vratil do tech cas vtedy meli ozajstne nejvetší výbeh i v cele evrope snad , co se týce aotobusu proč ne bylo to krytých 50 čtvorcových no chovatel který ma srdce to svému zvíreti neudelá ,. ,osetrevatel nemuže mit rovnaký vzatah k jedinci jako ten ,který je s ním celý život a ze jich pár poznam ,konkrétne vždy od šelem , je rozdíl mít rád zvírata a mit celoživotní vztah k jednému jedinci .dokázem usoudit ze vy mužete mýt rád zvirata a robit s nimy ale nikdy jste neměl dlouhoročný vztah s velkou šelmou ,protože pak bi jste nemohl povedat, že jí dáte vypreparovat na propagační učely napište my sms a dohodnem se na osobním stretnutí s pozdravem Michal Prášek

Ps.ak prímete výzvu jste človek za kterého se vydávate a budem se tešit na naše stretnutí

16.9.2014 20:49
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
Rád bych se vratil do tech cas vtedy meli ozajstne nejvetší výbeh i v cele evrope snad , co se týce aotobusu proč ne bylo to krytých 50 čtvorcových no chovatel který ma srdce to svému zvíreti neudelá ,. ,osetrevatel nemuže mit rovnaký vzatah k jedinci jako ten ,který je s ním celý život a ze jich pár poznam ,konkrétne vždy od šelem , je rozdíl mít rád zvírata a mit celoživotní vztah k jednému jedinci .dokázem usoudit ze vy mužete mýt rád zvirata a robit s nimy ale nikdy jste neměl dlouhoročný vztah s velkou šelmou ,protože pak bi jste nemohl povedat, že jí dáte vypreparovat na propagační učely napište my sms a dohodnem se na osobním stretnutí s pozdravem Michal Prášek

Ps.ak prímete výzvu jste človek za kterého se vydávate a budem se tešit na naše stretnutí

Ok, nebudeme sa baviť o autobuse ako o vhodnom alebo nevhodnom príbytku pre šelmy.
Ak vzťah človeka k chovanému zvieraťu posudzujete podla toho, ako naloží z jeho mrtvolou, tak to je dosť plytké. Mojim životom prešlo niekolko zvieracích osobností, či už to boly šelmy, kôň, doma chovaní psy, kocúr...atd. Ale vždy som ich smrť bral ako súčasť kolobehu života. Nejak som to zbytočne nedramatizoval. nechápem, prečo by som mal mať blbý pocit, ked mnou na flaške vychovaná levica (srdcovka) náhle uhynula na nádor a jej lebka dnes slúži ako učebná pomôcka na našom oddelení vzdelávania. Beriem to tak, že svoju úlohu - a síce osvetovú - plní aj po smrti.

Vám nemusím písať o Oáze Tigra...to je jasné. Ale je normálne, že pani majitelka zo samej lásky namnoží 30 tigrov, ktorí sú krmení bravčovým mäsom (tudíž v nadváhe a s tým spojené problémy s klbami), majú amputované drápy a žijú buď v malých kotcoch alebo vo väčších skupinách vo väčších výbehoch? Poviem to na rovinu, tá tigrica čo žije zavretá v dielni a tá sumatráčka v tom psom kotci môžu len ticho závidieť tigrom v cirkuse, pretože tí aspoň dvakrát denne cvičia a majú pohyb a zamestnanie. Pani Iveta je akýmsi symbolom lásky k tigrom ale mrknite na to odborným okom. Ale hlavne že je tam cintorín s krížmi pre uhynulé kusy.

Zhrniem to. Nech to znie akokolvek kruto - podstatné je aké podmienky vytvorím zvieraťu počas jeho života - podla toho ma budú súdiť či ho mám rád alebo nie. Keď zviera uhynie, jemu samému je to už putna čo s ním bude. Ale zhodneme sa v tom, že prredaj na trofeje alebo čínsku medicínu je už silné kafe aj na mna.

Ohladne nášho stretnutia. Na Slovensko chodím tak raz do roka, väčšinou na Vianoce, ale to závisí od rozpisu služieb, takže vám nemožem nič slúbiť. Ak trávim čas na slovensku tak mám docela nabitý program. Každopádne vaše číslo si ukladám.

16.9.2014 21:20
cherry1402

XXX.XXX.38.222

atteam napsal(a):

Neumím si představit, že by v zoo pracovali lidé,kteří nemají dobrý vztah ke zvířatům. Znám řadu ošetřovatelů a vím, že jim svěřená zvířata mají rádi a na některých jedincích i lpí, ale přece jen to není totéž, jako kdyby to zvíře bylo jejich vlastní a měli ho doma u sebe. Ošetřovatel ráno přijde do práce a večer z ní odejde domů do svého soukromí, mně "směna" nezačíná a nekončí, jsem se svými zvířaty stále, jsou součástí rodiny a podle toho je o ně i postaráno a je jedno v kteroukoliv denní či noční dobu. Takový vztah ke zvířeti se buduje úplně na jiných citových základech, zvlášť když ho člověk má téměř od narození až do jeho smrti. Nikdy by mně ani nepřišlo na mysl nechat některou ze svých šelem po její smrti stáhnout z kůže, z toho pomyšlení mě mrazí a naprostý hnus je, položit si pak kůži svého zvířete, se kterým jsem prožila spoustu let, před krb. To už je naprostá bezcitnost a souhlasím s tím, co napsal sidisiba-vidím to úplně stejně.
Máte pravdu, že zvíře se pohřbít do země někde na zahradě za domem nesmí, i když je to vcelku běžná praxe. Takže buď kafilérka anebo možnost, kterou zde nikdo nezmínil, a to je kremace, V ČR je dost zvířecích krematorií, dokonce proběhne i obřad a troufám si z vlastní zkušenosti říct, že je důstojnější než lidský pohřeb. Pravda, není to nejlevnější(zvířátko předám a za 2 hod. dostanu urničku dle výběru), ale je to důstojné rozloučení s někým, s kým jsem strávila velkou část života a hlavně je to to poslední, co mohu pro své zvíře udělat.
P.S. Trochu veselejší foto - moje samice

16.9.2014 21:30
sidisiba

XXX.XXX.81.85

atteam napsal(a):
Ok, nebudeme sa baviť o autobuse ako o vhodnom alebo nevhodnom príbytku pre šelmy.
Ak vzťah človeka k chovanému zvieraťu posudzujete podla toho, ako naloží z jeho mrtvolou, tak to je dosť plytké. Mojim životom prešlo niekolko zvieracích osobností, či už to boly šelmy, kôň, doma chovaní psy, kocúr...atd. Ale vždy som ich smrť bral ako súčasť kolobehu života. Nejak som to zbytočne nedramatizoval. nechápem, prečo by som mal mať blbý pocit, ked mnou na flaške vychovaná levica (srdcovka) náhle uhynula na nádor a jej lebka dnes slúži ako učebná pomôcka na našom oddelení vzdelávania. Beriem to tak, že svoju úlohu - a síce osvetovú - plní aj po smrti.

Vám nemusím písať o Oáze Tigra...to je jasné. Ale je normálne, že pani majitelka zo samej lásky namnoží 30 tigrov, ktorí sú krmení bravčovým mäsom (tudíž v nadváhe a s tým spojené problémy s klbami), majú amputované drápy a žijú buď v malých kotcoch alebo vo väčších skupinách vo väčších výbehoch? Poviem to na rovinu, tá tigrica čo žije zavretá v dielni a tá sumatráčka v tom psom kotci môžu len ticho závidieť tigrom v cirkuse, pretože tí aspoň dvakrát denne cvičia a majú pohyb a zamestnanie. Pani Iveta je akýmsi symbolom lásky k tigrom ale mrknite na to odborným okom. Ale hlavne že je tam cintorín s krížmi pre uhynulé kusy.

Zhrniem to. Nech to znie akokolvek kruto - podstatné je aké podmienky vytvorím zvieraťu počas jeho života - podla toho ma budú súdiť či ho mám rád alebo nie. Keď zviera uhynie, jemu samému je to už putna čo s ním bude. Ale zhodneme sa v tom, že prredaj na trofeje alebo čínsku medicínu je už silné kafe aj na mna.

Ohladne nášho stretnutia. Na Slovensko chodím tak raz do roka, väčšinou na Vianoce, ale to závisí od rozpisu služieb, takže vám nemožem nič slúbiť. Ak trávim čas na slovensku tak mám docela nabitý program. Každopádne vaše číslo si ukladám.

Výš Ačko já jen chtel vyadrit proč zrovna šelmy , mě to totiž príde, že hurá trofej lebka koža prachy ,no mě jen je divne že ty máš to srdce to udelat své, tkz srdcovke levici, bych se nemohl podívat do zrcadla a ta lebka bi byla taka že kdybich ji videl bi ma mrazilo a kolko že si byl s tou levicou kolko měla rokou vubec je pointa v tom že chovám to žvíře z lásky a ne že jednoho dne si z nej udelám učební pomôcku nebo dokonce trofej a nebo mašínerii na prachy to je pdstata mé otázky .jo a jeste neco i ty psi kona a i kocura máš doma vypchný žejo jako studijní pomôcky že ano tak proč zrovna šelmy prooč

16.9.2014 21:34
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Takže se omlouvám-foto se mi kvůli velikosti nenačetlo...smajlík

16.9.2014 21:45
atteam

XXX.XXX.153.238

cherry1402 napsal(a):
Neumím si představit, že by v zoo pracovali lidé,kteří nemají dobrý vztah ke zvířatům. Znám řadu ošetřovatelů a vím, že jim svěřená zvířata mají rádi a na některých jedincích i lpí, ale přece jen to není totéž, jako kdyby to zvíře bylo jejich vlastní a měli ho doma u sebe. Ošetřovatel ráno přijde do práce a večer z ní odejde domů do svého soukromí, mně "směna" nezačíná a nekončí, jsem se svými zvířaty stále, jsou součástí rodiny a podle toho je o ně i postaráno a je jedno v kteroukoliv denní či noční dobu. Takový vztah ke zvířeti se buduje úplně na jiných citových základech, zvlášť když ho člověk má téměř od narození až do jeho smrti. Nikdy by mně ani nepřišlo na mysl nechat některou ze svých šelem po její smrti stáhnout z kůže, z toho pomyšlení mě mrazí a naprostý hnus je, položit si pak kůži svého zvířete, se kterým jsem prožila spoustu let, před krb. To už je naprostá bezcitnost a souhlasím s tím, co napsal sidisiba-vidím to úplně stejně.
Máte pravdu, že zvíře se pohřbít do země někde na zahradě za domem nesmí, i když je to vcelku běžná praxe. Takže buď kafilérka anebo možnost, kterou zde nikdo nezmínil, a to je kremace, V ČR je dost zvířecích krematorií, dokonce proběhne i obřad a troufám si z vlastní zkušenosti říct, že je důstojnější než lidský pohřeb. Pravda, není to nejlevnější(zvířátko předám a za 2 hod. dostanu urničku dle výběru), ale je to důstojné rozloučení s někým, s kým jsem strávila velkou část života a hlavně je to to poslední, co mohu pro své zvíře udělat.
P.S. Trochu veselejší foto - moje samice

Ale isteže ked chováte doma zviera alebo niekolko zvierat, tak veci riešite ináč. Ale pri množstvách zvierat chovaných v priemernej zoo - a tým pádom počtu úhynov dajme tomu za rok - proste nejde každému jednému vystrojiť pohreb v krematoriu. To však neznamená, že ludia, ktorí tam pracujú sú bez citu a svoju prácu berú ako nejaký dělník vo fabrike za pásom. Predstava kože pred kozubom dvíha žlč aj mne, a to dokonca aj keby som to zviera nepoznal. Ale preparáty používané na výchovno osvetovú činnosť neodsudzujem.

Prevádzku v zoo vam asi opisovať nemusím, skôr to tu uverejním pre čitatelov, ktorí o tom možno šajnu nemajú. Ano.. je tam pracovná doba od ...do. A počas tohoto času musím urobiť to čo mi pracovná náplň káže. Ak je všetko ok, po robote idem domov. Ale prisahám vám, že takmer každý ošetrovatel si lajzol aj to, že zostal v robote nadčas (či už z dôvodu blížiaceho sa pôrodu, odchovu, podávania liekov...atd atd) aniž by to mal zaplatené. Uprimne - vedenie často zneužíva lásku tých ludí k zvieratám a je si vedomé, že tomu človeku to v takýchto prípadoch nedá len tak odísť o piatej domov. A na preplatené nadčasy možete zabudnúť. Jooo...to vo fabrike. Tam ked mi nezaplatia nadčas tak vypnem mašinu a papá zítra ráno.

Nikdy nebudem súhlasiť s názorom pana Práška, že ludia pracujúci v ZOO nemajú ku zvieratám osobný vzťah a cit. Tu nejsme na JZD alebo v drubežárne. Ak sa aj nááááhodou niekto taký najde (netvrdím že černé ovce neexistujú) tak v ZOO prežije maximálne rádovo pár týždňov.

16.9.2014 21:56
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
Výš Ačko já jen chtel vyadrit proč zrovna šelmy , mě to totiž príde, že hurá trofej lebka koža prachy ,no mě jen je divne že ty máš to srdce to udelat své, tkz srdcovke levici, bych se nemohl podívat do zrcadla a ta lebka bi byla taka že kdybich ji videl bi ma mrazilo a kolko že si byl s tou levicou kolko měla rokou vubec je pointa v tom že chovám to žvíře z lásky a ne že jednoho dne si z nej udelám učební pomôcku nebo dokonce trofej a nebo mašínerii na prachy to je pdstata mé otázky .jo a jeste neco i ty psi kona a i kocura máš doma vypchný žejo jako studijní pomôcky že ano tak proč zrovna šelmy prooč

Koňa odvezla kafilerka pretože som ho nemohol zakopat na zahrade, psy a kocur zostali po utretení u veterinára - takže taky kafina. A co?

Mimochodem - Keby každý sedlák svoju uhynulú kravu alebo prasa pietne pochovával na zahrade tak nemáš čím krmit ty tvoje levy. Asi tak.

A žádné hurá trofej lebka prachy...omyl. Preparát je uložený a evidovaný v zoo a za jeho prezentáciu sa neplatí. To že teba by mrazilo pri pohlade na lebku, to je tvoj problem. Mna zas napríklad mrazí ked vidím že lev nemá pri minus 15 topení...ale to je zas moj problém.

16.9.2014 22:22
sidisiba

XXX.XXX.81.85

atteam napsal(a):
Koňa odvezla kafilerka pretože som ho nemohol zakopat na zahrade, psy a kocur zostali po utretení u veterinára - takže taky kafina. A co?

Mimochodem - Keby každý sedlák svoju uhynulú kravu alebo prasa pietne pochovával na zahrade tak nemáš čím krmit ty tvoje levy. Asi tak.

A žádné hurá trofej lebka prachy...omyl. Preparát je uložený a evidovaný v zoo a za jeho prezentáciu sa neplatí. To že teba by mrazilo pri pohlade na lebku, to je tvoj problem. Mna zas napríklad mrazí ked vidím že lev nemá pri minus 15 topení...ale to je zas moj problém.

Tu se stretává ludskost materialnost a prirodzenost ,ale jinak kde ty výš jak ja krmím já but kurence z výroby nebo hovezí z výseku sem tam nejaky vyradený kanec 6ivý picnem ho sám a poprípade telata uhynuta po porodu a že si jich zoberem do 12 hodi podle toho jaK JE čas tak to považuju za dosti čerstvé maso.lidi my pri návštevách furt tlučou do hlavy jakých krásných levou mám ze v zoo videly take apaticke a doránané jedince a sam s nimy někdy nemôžem souhlasit ale jsou to názory tech návštevníkou no a taká otázečka má ta vaše zoo má aspon pět preparátou kona psa kocôrou žiraf hrochou(takej vypchatej hroch bi bil asi tvoja rarita) a vebec máte preparáty a lebky všech druhou zvírat chovaných v zoo nebo bereš na prednášky hlavu gazelytomsnovy a koho konkrétne koho poznáš že by měl levy pri minus 15 topení já jim tam dal malé gamatky tak aby je nemohly zničit a velká flaša na plyn a bylo vybaveno vzhledem nato kde sídlím ,tak se te ptám to kazdé uhynuté zvíre preparujete nebo je to jen doména šelem lebo jsou to atraktivné preparáty .ty si určite řiditel kodanskej Zoo co Ateem :-D
.

16.9.2014 22:46
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
Tu se stretává ludskost materialnost a prirodzenost ,ale jinak kde ty výš jak ja krmím já but kurence z výroby nebo hovezí z výseku sem tam nejaky vyradený kanec 6ivý picnem ho sám a poprípade telata uhynuta po porodu a že si jich zoberem do 12 hodi podle toho jaK JE čas tak to považuju za dosti čerstvé maso.lidi my pri návštevách furt tlučou do hlavy jakých krásných levou mám ze v zoo videly take apaticke a doránané jedince a sam s nimy někdy nemôžem souhlasit ale jsou to názory tech návštevníkou no a taká otázečka má ta vaše zoo má aspon pět preparátou kona psa kocôrou žiraf hrochou(takej vypchatej hroch bi bil asi tvoja rarita) a vebec máte preparáty a lebky všech druhou zvírat chovaných v zoo nebo bereš na prednášky hlavu gazelytomsnovy a koho konkrétne koho poznáš že by měl levy pri minus 15 topení já jim tam dal malé gamatky tak aby je nemohly zničit a velká flaša na plyn a bylo vybaveno vzhledem nato kde sídlím ,tak se te ptám to kazdé uhynuté zvíre preparujete nebo je to jen doména šelem lebo jsou to atraktivné preparáty .ty si určite řiditel kodanskej Zoo co Ateem :-D
.

Nebud vztahovačný. Ja nehovorím o tvojom chove, pretože ten v sučasnosti nepoznám. Ale oba víme, kde levy žijú v zemlankách a klepú sa od zimy.

Ne. Nepreparujeme každé uhynulé zviera. Dokonca ani každú šelmu ne. Ale ani kar neorganizujeme.

Ked ti mám úprimne povedať, tak preparáty šelem sú menej "atraktívne " pre decká než napríklad lebka obyčajného rohatého kozla alebo barana.

Mne je uplne jedno čo ty urobíš s tvojimi zvieratami ak nedajbože uhynú. urob im pomník, vyhlás štátny smútok, jak je libo. Ale nenavážaj sa do ludí, ktorí majú iný názor. Ideš tu pracovníkom zoo vyčítat určité veci ale pamataj, že nejeden pracovník zoo by vytkol mnoho vecí aj tebe.

16.9.2014 22:55
sidisiba

XXX.XXX.175.44

atteam napsal(a):
Nebud vztahovačný. Ja nehovorím o tvojom chove, pretože ten v sučasnosti nepoznám. Ale oba víme, kde levy žijú v zemlankách a klepú sa od zimy.

Ne. Nepreparujeme každé uhynulé zviera. Dokonca ani každú šelmu ne. Ale ani kar neorganizujeme.

Ked ti mám úprimne povedať, tak preparáty šelem sú menej "atraktívne " pre decká než napríklad lebka obyčajného rohatého kozla alebo barana.

Mne je uplne jedno čo ty urobíš s tvojimi zvieratami ak nedajbože uhynú. urob im pomník, vyhlás štátny smútok, jak je libo. Ale nenavážaj sa do ludí, ktorí majú iný názor. Ideš tu pracovníkom zoo vyčítat určité veci ale pamataj, že nejeden pracovník zoo by vytkol mnoho vecí aj tebe.

My se musíme stretnou to je jasne jak facka jinak to proste nejde doufám že souhlasíš doufám,
že to ke me nemáš tak daleko

16.9.2014 22:58
atteam

XXX.XXX.153.238

sidisiba napsal(a):
My se musíme stretnou to je jasne jak facka jinak to proste nejde doufám že souhlasíš doufám,
že to ke me nemáš tak daleko

No tak to mám hodne daleko bohužel.

16.9.2014 23:13
sidisiba

XXX.XXX.175.44

atteam napsal(a):
No tak to mám hodne daleko bohužel.

co si mimo Evropu amerika asie afrika kde???

16.9.2014 23:46
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Na téhle diskuzi je něco nezdravého. Nemůžu si pomoct, ale cítím z některých příspěvků lidskou nabubřelost, sobeckou nadřazenost a hlavně neúctu k životu jiného druhu než je člověk. A to nemluvím o citové chudobě některých lidí, bohužel když někomu chybí cit i úcta, těžko mu někdo vysvětlí, že je to špatně. Se zvířaty se po jejich smrti zachází jako s odpadem. S tímhle myšlením se jednou budoucí generace dočkají toho, že i lidi se budou vozit do kafilérky a na něčí nesouhlas jiný řekne "no a?".

17.9.2014 09:18
selmicka

XXX.XXX.248.237

Dobrý den všem,

pane Michale,Váš vztah ke svým lvum jste dokázal po utoku svého lva na Vás s četnými zraněními ,o čemž se zájemce muže dočíst na netu.Je určitě nezpochybnitelný,poněvadž i po své chybě,kterou jste popsal mediím, pokračujete v chovu nadále a zejména i toho lva,co vám dal "lekci". Vy jste se jako mladý člověk a chovatel šelem přesvědčil,co i malá chyba v kontaktním zpusobu chovu koč. šelem muže zpusobit.Hlavně,že jste to přežil.Je vidět,že Vás tento nemilý zážitek spíše posílil,ale i poučil.Svuj vztah dokazujete zejména chovem,ale i tím,že lvi neskončili v přinejlepším mimo Vás nebo dokonce uspáním.Víme,že se tak často děje po utoku psu na své majitele nebo i na cizí osoby.
Nevím,zda i okolí uvažovalo o tomto řešení,ale určitě vím,že jste chovatelem "srdcem a duší" a pro své lvy činíte maximum množného.Vzhledem k svému mládí určitě v budoucnosti v chovu velkých predátoru o Vás mnoho šelmařu uslyší jen v dobrém.
Přeji Vám do budoucnosti mnoho radosti a lásky se svými lvy a již žádnou nehodu.
Jste jeden z mála lidí,zejména v ČR a SR.kteří měli tu možnost zažít adrenalin v mordě lva.Nikomu bych to nepřál a věřme ,že jste odstrašujicím příkladem pro potencionální ,nové chovatele velkých predátoru.Aby neudělali chybu,která by byla fatální.
Přeji všem chovatelum velkých predátoru mnoho lásky a radosti se svými chovanci.

RNsmajlík

17.9.2014 09:23
atteam

XXX.XXX.153.238

cherry1402 napsal(a):
Na téhle diskuzi je něco nezdravého. Nemůžu si pomoct, ale cítím z některých příspěvků lidskou nabubřelost, sobeckou nadřazenost a hlavně neúctu k životu jiného druhu než je člověk. A to nemluvím o citové chudobě některých lidí, bohužel když někomu chybí cit i úcta, těžko mu někdo vysvětlí, že je to špatně. Se zvířaty se po jejich smrti zachází jako s odpadem. S tímhle myšlením se jednou budoucí generace dočkají toho, že i lidi se budou vozit do kafilérky a na něčí nesouhlas jiný řekne "no a?".

Povedzme, že raz príde den, kedy vám vaš gepard uhyne. Zakopete ho niekde za barákom? Čímž porušíte zákon a ženete vodu na mlyn všetkým tým úradníkom a neprajníkom. Alebo teda zaplatíte pohreb v krematoriu. Fajn, ak na to máte rozpočet prosím. Ale kolko chovatelov nemá rozpočet ani len na solídne chovné podmienky pre žijúce zviera, ne ešte na dôstojný funus. Čo by vám bránilo darovať uhynulé telo veterinárnej univerzite v Brne, aby sa budúci veterinári odborne vzdelávali?

A teraz nemusím chodiť daleko. Moja 16 ročná dcéra má koňa. Po jeho smrti sa máme zachovať jak? celá rodina budeme kopať na zahrádke obrovskú jamu na mrtvého koňa (nedajboh to bude v januári a zem bude premrznutá)? Pece na spalovanie koní v tejto krajine nejsú, takže pohreb škrtám. Pripadajú tri možnosti - kafilérka, skrmenie v zoo (takže v podstate tiež kafilérka - to čo šelmy nezožerú) alebo pitva na miestnej veterinárnej škole (taktiež v konečnom dôsledku kafilérka). Som tým pádom bezcitný človek?

pan prášek sa tu pochválil jak sám picne kanca aby mal maso pre svoje levy. Mne to príde v pohode. Vám to príde jako poprava zvieraťa z plezíru? ved aj to prasa má dušu a cíti bolesť. A ked sa tu bije do hrude jak miluje svoje levy tak mal by aj to prasa s úctou pochovať, ne? nejsme predsa rasisti.

Ak chcete, napíšte vy aj p. Prášek a takisto aj iní chovatelia jednou vetou konkrétnu odpoved na otázku, ktorá bola zadaná na začiatku...a síce

Čo urobíte s telom vašej uhynutej šelmy?

17.9.2014 09:42
selmicka

XXX.XXX.248.237

Dovolím si ještě malý dodatek.
Pro všechny milovníky šelem,zejména pro ty,co by v budoucnu uvažovali o chovu velkých predátoru,zejména tygr,lev,levhart.V ČR a SR jsou již chovatelé těchto šelem,kteří mají chovy i na profesionální urovni.Pokud někdo by je chtěl následovat,zejména v kontaktním chovu,dovolím si jim DOPORUČIT ,aby takové chovatele vyhledali,navštívili,popovídali si a vše viděli na vlastní oči.Potom znovu dusledně ze všech aspektu zvážili,zda chov velkých predátoru a zejmena kontaktní ,je ten pravý "ořechový" pro ně a ,že jej v budoucnu "ustojí".Pak se mohou rozhodnout.Pořídit si takové zvíře bez všech těchto znalostí a poznatku muže býti i cesta do "pekla".
Snad mě ve vší slušnosti případní zájemci pochopili.
Chov velkých šelem je vskutku velmi užasný,přinášejicí mnoho adrenalinu,radosti,avšak není pro každého a mohl by v kontaktním zpusobu chovu zkončit i fatálně.Bohu díky,takových případu je poskrovnu.Silnice,války a dnešní uspěchaná ,komerční doba si vybírá několikanásobně vyšší "dan" v podobě lidských životu,než papulky velkých šelem.
RNsmajlík

17.9.2014 15:29
atteam

XXX.XXX.153.238

Pan Navratil, možem sa opytať ako súvisia vaše dva príspevky s témou, pripadne otázkou "Čo spraví majitel s telom uhynulej šelmy????

22.9.2014 13:51
bohemica

XXX.XXX.168.11

Jen pro upřesnění: Pokud se někdo rozhodne nevyužít služeb kafilérky, tak lze pochovat svého miláčka za určitých podmínek do země.
Pravidla pro pohřbívání zvířecích miláčků upravuje od července t.r. vyhláška:

Místo musí být 200m od zdroje vody a 100m od domů, chat a silnic. Hrob musí být 50m od hranic se sousedním pozemkem, majitel má povinnost zvíře zasypat nehašeným vápnem.
Nařízení připouští jen rozložitelné obaly. Ostatky je nutné zasypat min. 50cm vrstvou zeminy.

Celé znění vyhlášky je zde:
http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/vyhlaska-ze-dne-2-kvetna-2014-o-kadaverech-zvirat-v-zajmovem-chovu-20064.html?print

22.9.2014 18:35
siposka

XXX.XXX.51.182

Plne souhlasim s Atteam, ne kazdy ma na to kazde zvire odvest a nechat ho spalit a.udelat mu obrad.Mam 30 koni a nekolik dalsich zvirat a kazde to zvire miluju a nikdy bych neudelala pro ne nic spatneho ale nemam na to abych kazdemu zaplatila pohreb, ani na to abych nechala vykopat 30 jam....vite co by to bylo za pohrebiste??!!! Vite panovi se nelibi ze lide davaji svoje zvirata na preparaci nebo nekam na jine uceli ale kdyby mu je nekdo nabidl na krmeni tak to by mu urcite nevadilo!!! Je to ubohe a presne jak ste rekl zabit prase s tim se vychlouba!!! Vite ze existujou lide kteri divoka prasata chovaji jako mazlicky??? A odsoudili by vas tak jako vy ostatni!! Kazdy by si mel sahnout do svedomi a uvedomit si co ventiluje. Pride mi to hloupe i ja dala zvire na preparaci a nestydim se za to!!

23.9.2014 20:11
sidisiba

XXX.XXX.147.244

siposka napsal(a):
Plne souhlasim s Atteam, ne kazdy ma na to kazde zvire odvest a nechat ho spalit a.udelat mu obrad.Mam 30 koni a nekolik dalsich zvirat a kazde to zvire miluju a nikdy bych neudelala pro ne nic spatneho ale nemam na to abych kazdemu zaplatila pohreb, ani na to abych nechala vykopat 30 jam....vite co by to bylo za pohrebiste??!!! Vite panovi se nelibi ze lide davaji svoje zvirata na preparaci nebo nekam na jine uceli ale kdyby mu je nekdo nabidl na krmeni tak to by mu urcite nevadilo!!! Je to ubohe a presne jak ste rekl zabit prase s tim se vychlouba!!! Vite ze existujou lide kteri divoka prasata chovaji jako mazlicky??? A odsoudili by vas tak jako vy ostatni!! Kazdy by si mel sahnout do svedomi a uvedomit si co ventiluje. Pride mi to hloupe i ja dala zvire na preparaci a nestydim se za to!!

Jen pro upresnení co se týče prasete které jsem skrmil byl starší kus no já ho nechoval o malička a nevolal ho jménem tak to beru jako přirozenost.a když si někdo hrá na to že to byl muj výsostný miláček a člen rodiny tak ho zakopu tak jak je treba i podle tech predpisu a dám mu tam kitičku to je lidskost.no když ho stáhnu z kože a urežu hlavu to je bezcharakternost,no když to udelá Zoo dá se to považovat normal proste realita.ale mate pravdu i ateem všechno bude mýt svuj rub a líc taky je svet , ale jednou a to brzy nas budou rovnou o mista kde padnem vozit ko kafiny a zádny pohřeb zadná lutost nic .skapal tak spalit

23.9.2014 20:27
siposka

XXX.XXX.51.182

Kazdy ma svuj nazor a ja nerikam ktery je dobry a ktery spatny...proste kazdy ma svuj a kazdy si to bude delat po svem a myslim si ze by nikdo nemel kvuli jeho nazoru odsuzovat ty druhe...
Me se taky nelibi kdyz nekdo tyra zvirata a stejne to lidi delaji..... Proste to tak je!!! Myslim si ze pohrbit psa a lva je velky rozdil a taky si myslim ze ne kazdy to muze udelat nebo na to ma... Ale vas nazor... Neberu vam ho.

Milovnice selem

13.8.2016 14:52
Milovnice selem

XXX.XXX.197.109

Dobry den, chtela bych se Vas, pane Prasek zeptat, proc a na co uhynula Vase lvice a co jste udelal s ostatky?

13.8.2016 22:55
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Vazena pani, tak zaprve tento dotaz je nevkusny a neslusny. Vas se zde taky nikdo nepta, jak jste nalozila s telem vasi babicky. Za druhe tohle zavani rejpavosti a vyvolanim debaty spinici Michalovo jmeno. A za treti je toto dost osobni dotaz a nezlobte se, ale vam do toho nic neni. I kdyby ho snedl, pomuze vam nejak tato odpoved? Jako milovnice selem se zajimejte o ty stale zijici a tem zesnulym doprejte aspon ten posmrtny klid, ju.
Dekuji za Vase pochopeni a zamysleni nad nevkusnosti tohoto osobniho a citliveho dotazu.
A kdyby snad zde chtel nekdo psat, ze ja sam jsem jsem poskytl sve zvire na preparaci a podobny moudra, tak Vas ustedrim hloupych dotazu a odpovim znovu. Ano poskytl za 40.000, - a je to jenom a jenom moje vec

Milovnice selem

21.12.2016 15:09
Milovnice selem

XXX.XXX.197.109

Proč by odpověď, na výše uvedenou otázku, měla špinit, Michalovo jméno"?
Buďte tak hodný a neříkejte/nepište mi co mám a nemám dělat - pokud vím je demokracie.
Nevidím na mém dotazu nic vulgárního.
Jsme jen lidi, tudíž se ptáme na to, co nás zajímá.

22.12.2016 14:52
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Vážená paní, píšete o demokracii a zároven mi říkate, co Vám mám psát a říkat? Když je demokracie, tak můžu dle Vašich slov psát komu chci, co chci, ne?
Neprotiřečíte si trochen? Zamyslete se nad tim, co jste napsala hned v druhém řádku za nesmysl.
Za další o vulgarismu nepadlo ani písmenko, to jste si vymyslela ve vaší hlavě.

Ano, klidně se ptejte, on Vám stejně nikdo neodpoví na tak hloupej, citlivej a osobní dotaz!
Já jsem Vám nezakázal se ptát, jen jsem Vám k Vašemu dotazu napsal svůj názor na něj.

Takže Vaše upravený pravdy a protiřečnění si prosím nechte na doma a nezatěžujte jimi zdejší forum. Děkuji Vám za pochopení milostivá!

Ještě mi teda vysvětlete, když je ta demokracie, proč Vás zajímá, jak Michal naložil s tělem uhynulé lvice? K čemu by Vám jeho odpověď byla? Máte snad zájem o její ostatky?

Nechci další hloupé texty, stačila by konkrétní odpověď na konkrétní dotaz.

22.12.2016 19:39
janekhok1

XXX.XXX.248.217

Vulgaritou srší ten rys. Přečteme li si více jeho příspěvku, dospějeme k názoru, že ten "člověk" je nejen hulvát, ale, že se neumí chovat v diskuzích.Urážky, lži, hnusy.Myslí si, že je asi pupkem světa.Ale je pouze chudinkou, který se snaží zářit se lvem.Jak dopadl jeho rys se stačí juknout na začátek tohoto vlákna.Jak dopadne ten lev se budeme jen domnívat, až mu přestane vydělávat šestáky.Ano máme demokracii.

22.12.2016 23:51
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Stačí se kouknout na Vaše předešlé dva příspěvky na fauně a každý, kdo je normální, zjistí, odkad vítr vane, takže nemá cokoliv cenu vysvětlovat...
-Hulvát možná jsem a vůbec se za to nestydim. K tomu je fajn někomu občas rozbít hubu, každej máme nějakýho koníčka, ne?
-Urážky jsem zde použil jako obranu na urážky, přiznávám a opět si za nimi stojím ale lži ty mi jsou cizí, věřte mi, kdo jinej to ví líp, než já?!
-Pupkem bych byl nerad, protože podle Vašeho vyjadřování, by jste vysel o 15 cm podemnou
- Nesnažim se zářit se lvem, já s ním již úspěšně 5 měsíců zářím. A je to fajn, doporučuju vyzkoušet!
- Jak dopadl můj rys, není žádný tajemství a nikdy nebylo, takže je pozdě objevovat Ameriku kolego.
- lev nevydělává šestáky ale deseti tisíce. No, možná už začínáme éru statisíců. Další žádnej tajnej údaj Máte snad zájem pak o jeho ostatky jako pisatelka výše?
- Pro zajímavost by chtělo něco aktuálního a zajímavějšího, než 3 roky starý informace zde několikrát propraný a hlavně objasněný
A toho chudinku bych rád slyšel osobně frajere! Když tady chceš bejt za borce, tak máš příležitost mi to říct do očí, že jsem chudinka (Románku?)

22.12.2016 23:57
rys.leo

XXX.XXX.158.238

Citace uživatele janekhok1:

Milionový pan Navrátil... vždy psal k věci a pravdu.
Opět p.Navrátil - selmicka zabodoval
Zdravím p. selmicku
Pan selmicka ceny jasně napsal a jsou pravdivé
Byl velmi ochotný, pro svá zvířata žije, Všude má naprostý pořádek,
Přeji p. selmicce vše nejlepší
Štastné a Veselé Vánoce nejen Vám pane Navrátil.

Sem blbej, nebo je to další jeho profil? Nebo mu dává šišku...

23.12.2016 01:09
cherry1402

XXX.XXX.39.3

rys.leo napsal(a):
Citace uživatele janekhok1:

Milionový pan Navrátil... vždy psal k věci a pravdu.
Opět p.Navrátil - selmicka zabodoval
Zdravím p. selmicku
Pan selmicka ceny jasně napsal a jsou pravdivé
Byl velmi ochotný, pro svá zvířata žije, Všude má naprostý pořádek,
Přeji p. selmicce vše nejlepší
Štastné a Veselé Vánoce nejen Vám pane Navrátil.

Sem blbej, nebo je to další jeho profil? Nebo mu dává šišku...

Selmicku vystřídal Janekhok1, odhaduji cca 30. virtuální podoba páně Navrátila. Nekažme si tím Vánoce, kolego. Vždyť to není nic nového, že převlíká kabáty smajlík Jinak s vámi souhlasím-dotaz tazatelky byl lehce urýpaný a především netaktní, myslím, že kdyby Michal Prášek chtěl vytrubovat do světa podrobnosti o své lvici, tak to udělal. A jelikož to neudělal, tak měl určitě důvod a nikomu do toho nic není.

23.12.2016 09:35
chondro

XXX.XXX.18.197

Janekhok1 = navrátil.No to je hnus velebnosti ve vláknu níže se zase sám chválí a sám sebe pozdravuje jo ten už jiný nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík