Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 16:53
MMK

XXX.XXX.188.201

Dobrý den,
rád bych požádal zkušenější chovatele o radu v případě, že mi jeden z dříve nejsilnějších holubu zničeho nic zeslábl. S holubicí vyvedli holoubata a kvůli stěhování jsem jim odebral hnízda aby nemohli zase sednou. Jenomže v podstatě ze dne na den se holub přestal projevovat tak jako dřív, přestal se s ostatními prát a chránit si svoje místo, sedí spíše na nižších místech a hlavně v případě, že si sedne na úzké bidýlko, tak se začne jakoby převracet a ztrácet rovnováhu. Před pár dny měl i nějakou divnou chůzi kdy se taky jakoby trochu převrace, i když mi přijde lepší než na začátku týdne, tak to pořád není "ono". Ostatní holubi jsou v pořádku. Je to roční holub a nerad bych o něj přišel, tak budu rád, když mi někdo poradí co a jak dál.

13.12.2015 17:04
VOLOVIČ

XXX.XXX.110.91

MÁ škrkavky dát okamžitě lék na odčervení.D.

13.12.2015 17:15
jo012810

XXX.XXX.32.78

Podle popisu může jít o celou řadu onemocnění. Může jít i o paramyxovirus. Obecně platí, že oslabený jedinec by patřil do karantény a sledovat jej a krmit dietou. Nejlépe rýže, výluh z česneku a cibule, jako nápoj. Případně i kousky česneku přímo do volete. Pokud se sám nevzpamatuje, má prostě smůlu...Silný imunitní a neoslabený systém se dokže poprat s běžnými nemocemi sám. Pokud na to nestačí, pak záleží na chovateli, zda chce investovat do vyšetření a do léků, které nemusejí být tím, co chov zachrání. I v přírodě odcházejí slabší jedinci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík