Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2016 10:08
jellec

XXX.XXX.131.247

Dobry den, cca za 14dni jsem chtěl rozdělovat holuby podle pohlavi ale po tom teple co ted bylo me zasedl jeden par holubu, neńi to zrovna aste plemeno a tach je mi lito bvajicka vyhodit, ma cenu je nechat jestli odchovají nebo radeji vyhodit a také rozdělit na chvili par od sebe.dekuji.

1.1.2016 10:36
kouták

XXX.XXX.168.33

jellec napsal(a):
Dobry den, cca za 14dni jsem chtěl rozdělovat holuby podle pohlavi ale po tom teple co ted bylo me zasedl jeden par holubu, neńi to zrovna aste plemeno a tach je mi lito bvajicka vyhodit, ma cenu je nechat jestli odchovají nebo radeji vyhodit a také rozdělit na chvili par od sebe.dekuji.

Zdravím.Pokud mohu poradit, tak je nech hnízdit.U mě sedí už 6 párů a i když líhnutí přijde na den 4-5.1.2016 a má být největší mráz, tak strach z toho nemám.Zimní plemenitbu dělám už mnoho let, holuby nerozděluji a do dalšího chovu používám pouze holuby z první a druhé líhně, což je leden a únor.Jsou nejzdravější a nejživotaschopnější.Přeji ať se daří Kouťák.

Lubor

1.1.2016 12:35
Lubor

XXX.XXX.224.243

Zdravim... mě se zimní odchov moc neosvědčil, musí se dbát na kvalitu krmiva a atd. ale hlavně mi několikrát umrzli holoubata přímo pod rodiči v hnízdě.. nejspíš jim namrzlo nacpané vole, jelikož už je holubi neobsedli a neměli dostatečné opeření.

1.1.2016 13:08
tono

XXX.XXX.23.24

Lubor napsal(a):
Zdravim... mě se zimní odchov moc neosvědčil, musí se dbát na kvalitu krmiva a atd. ale hlavně mi několikrát umrzli holoubata přímo pod rodiči v hnízdě.. nejspíš jim namrzlo nacpané vole, jelikož už je holubi neobsedli a neměli dostatečné opeření.

Holoubata neumrzla ale uhynula. Příčina je někde jinde. V žádném případě za normálních okolností holoubě pod rodiči neumrzne. =to=.

1.1.2016 13:36
ccira

XXX.XXX.123.200

Nechej je hnízdit. Já 30.12. kroužkoval 6 holoubat a další páry hnízdí. Tyto "vánoční" holoubata jsou dle mého názoru nejlepší. Jirka T.

1.1.2016 14:50
Strouhy

XXX.XXX.116.253

ccira napsal(a):
Nechej je hnízdit. Já 30.12. kroužkoval 6 holoubat a další páry hnízdí. Tyto "vánoční" holoubata jsou dle mého názoru nejlepší. Jirka T.

Jen se chci zeptat, v čem jsou vánoční holoubata nejlepší? Nemám nic proti zimním odchovům ale pokud budu něco tvrdit, tak pro to musím mít důvod. Já nechávám hnízdit holuby od února do května. A mám proto své důvody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík