Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2016 19:32
kema83

XXX.XXX.200.141

Dobrý den, jak jsem již psal v minulém tématu, plánuji začít s chovem PH. Teď by mě zajímalo, jaké jsou (aspoň nejrozšířenější) - nevím jak to nazvat kmeny, rasy ? poštovních holubů. Co jsem četl, tak mezi nejznámější patří Jansens, Meullemans, Gaby vandenabeele. Chtěl bych jen, kdyby mi někdo přiblížil nějaké, aspoň nejrozšířenější a nebo nejdostupnější rasy, kmeny ? těchto PH s nějakou charakteristikou. Děkuji K.

9.1.2016 20:24
Strouhy

XXX.XXX.116.253

Co takhle se zeptat nějakého chovatele poštovních holubů. Sem chovatelé poštovních holubů nechodí. Je to úplně jiná kategorie chovatelství. Pokud se chcete zajímat chovatelství na úrovni, ptejte se přímo u chovatele. I start vás bude stát několik desítek tisíc pro začátek. Pokud tedy chcete létat na lepší úrovni. Ať se vám daří. Osobně chovám akrobatické holuby. Dají se létat evropské soutěže na letovou klícku a můžu říct že je to velice dobrá zábava a umění chovatelů takhle předvést kvalitu letu svých holubů.
http://kahcs.webnode.sk/.

10.1.2016 06:02
jo012810

XXX.XXX.32.78

kema83 napsal(a):
Dobrý den, jak jsem již psal v minulém tématu, plánuji začít s chovem PH. Teď by mě zajímalo, jaké jsou (aspoň nejrozšířenější) - nevím jak to nazvat kmeny, rasy ? poštovních holubů. Co jsem četl, tak mezi nejznámější patří Jansens, Meullemans, Gaby vandenabeele. Chtěl bych jen, kdyby mi někdo přiblížil nějaké, aspoň nejrozšířenější a nebo nejdostupnější rasy, kmeny ? těchto PH s nějakou charakteristikou. Děkuji K.

Velmi dobrý přehled o PH a jejich liniích (kmenech) napsal v čestině Ladislav Hlína. Ale jinak dobré výsledky nedělají ani kvalitní rodokmeny, velká jména, ale kvalitní jedinci od dlouhodobě uspěšných chovatelů z 30% a 70% je na samotném chovateli, jak bude umět přemýšlet, pozorovat a kolik bude moci "investovat" peněz, času a prostoru v holubníku. Navštivte úspěšné chovatele PH a pobesedujte s nimi. Chov PH je běh na velmi dlouhou trať s vysokou finanční a časovou zátěží...

Přidejte reakci

Přidat smajlík