Trh Lysá aneb ještě větší blbci, než jsme doufali

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2016 08:27
p.lukas

XXX.XXX.247.18

Jestli jste si stačili všimnout na stránkách výstaviště, tak od 1.1. vstoupil v platnost nový řád trhu a každý prodávající musí mít veterinární potvrzení ke svým zvířatům, nebo stačí i účtenka za vakcínu. Já jen doufám, že když vymýšlí takové kraviny, tak snad taky zajistí důstojné prostory pro konání trhu, aby bylo možno vůbec projít mezi klecemi, no ale hlavně že vůbec dokáží postavit dostatek klecí. To co tam bylo na podzim byla ostuda.

14.1.2016 10:03
2mazutak

XXX.XXX.90.153

no, tak čím dál lepší.co to má za význam mi jaksi uniká.stačí účtenka.to ještě neznamená, že jsou zvířata skutečně očkovaná.že by si potřebovali veterináři jen nahrabat.na podzim to nebyla jen ostuda, byla to i ukázka arogance vůči chovatelství jako takového, hlavně chovateli zaplat, a nebo sem nejezdi.něco podobného bylo i v kolíně štítarech.když zjistili, že přijelo prodávat a kupovat minimum chovatelů, ještě rádi od veterinárního potvrzení ustoupili.původně jsem chtěl jet, ale musím do práce, mám alespoň ušetřené zklamání.na podzim jsem si musel s kamarády klec sehnat a postavit, ale peníze za zvířata na burze vybírat nezapoměli.

14.1.2016 12:48
dury

XXX.XXX.246.71

V Lysé je tento požadavek, předložení veterinárního potvrzení při všech výstavách. Již dávno toto je veterinárním zákonem zrušeno, ale pan majitel o tom nechce ani slyšet. Od 80. let jsem vystavoval na všech CV, ale od doby kdy není pořadateli respektován zákon a požadují stále něco navíc, přestal jsem vystavovat.

14.1.2016 18:50
jarda.b.valassko

XXX.XXX.192.98

Výstaviště Lysá nad Labem = mor pro naše drobné chovatelství (ve spojení s některými vrcholovými funkcionáři).

14.1.2016 18:52
Olánek

XXX.XXX.144.235

Jsem vakcinován proti tetanu a chřipce, pustí mě tam?

14.1.2016 19:57
raspic

XXX.XXX.209.35

Timto končim s trhem ale i s vystavou lysa.

14.1.2016 21:53
postak

XXX.XXX.236.123

Chlapi zase to nepŕehànejte jsem ten kdo prvni kritizoval trh na podzimní Lyse a použil tu vetu o blbcích.Musim ale řici jedno lednovà Lysá je kažđy rok vynikajíci.Probíhají tam specialky hned nekolika klubu a to je jinà kvalita než na NV.Ti klubaři si snad pohlídají i to aby byly klece ns trh.Jinak že na trh musí být potvrzení slyším prvné nikdy ho po me nechteli jen prachy.Já se tam letos nedostanu ležím ve špitále a fakt me to hodne stve vystava bude irčite pekna.Omlouvam se za ty preklepy tukam to do mobilu a na to fakt nem ty spravny prsty.

15.1.2016 00:03
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.88

Přátelé, já vám nevím. Řešíme tady koninu, ten papír stejně každý z nás doma máme. Můj vet si za ten papír nevezme ani korunu, protože si vezme dost za samotné očkování. V Lysé mi vadí daleko víc horších věcí, než to, že budou nově chtít veterinu i na trh...

15.1.2016 07:01
st.toman

XXX.XXX.32.219

No vidíš a o tom to je. Nejde vůbec o zdravotní stav zvířat, o možnost nákazy, ať už zvířat přinesených a nebo odnesených, ale "jen" o ten papír, který možná udělá veterinář v teplíčku své kanceláře a třeba vůbec zvířata neviděl. Je to jen o buzeraci a o ničem jiném. Rozuměl bych tomu, kdyby za ty prachy, co se vyberou na vstupném, tam byla veterinář přímo na místě a řešil jednotlivé případy nemocných zvířat. Ten, kdo nějakou dobu chová cokoli, tak ví, že se stačí na zvíře podívat a už vidí s kým má tu čest. To by veterinář udělal snadno a mohl by přímo zasáhnout u klecí. To by mělo smysl, ale né nějakej anonymní nic konkrétního neříkající papírek.

15.1.2016 07:34
justovi

XXX.XXX.249.239

Vážení, není to tak dávno, kdy bylo zcela běžnou záležitosti na každé výstavě, od místní až po vrcholové, že při přejímce zvířat na výstavu byl přítomen veterinární lékař. Prohlédl zvířata a při zjištění nevhodného zdravotního stavu okamžitě takový exponát vyřadit z účasti na výstavu. A pokud si dobře pamatuji, nebyly se zajištěním veterinárního dohledu nikdy problémy. Navíc přítomnost veterinárního lékaře byla pro chovatele přínosem, protože mnohdy mohli své dotazy či problémy konzultovat přímo na místě konání výstavy. A taky byl čas si u skleničky a dobrého jídla posedět.

15.1.2016 08:36
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.několikrát se mi stalo, že jsem ptvrzení měl, a pak ho ani vidět nechtěli, nebo jsme měli jedno potvrzení pro čtyři chovatelé, co spolu jezdíme.přítomnost veterináře přímo na výstavě a na burze by bylo ideální.nemocné zvíře lze poznat na první pohled, pozná to i sám chovatel.načepýřené peří, kalnýa smutný pohled, řídký trus.je to zřejmě jen nápad toho, kdo té které akci velí, alespon tak mi to připadá.

15.1.2016 09:00
čendas

XXX.XXX.242.17

Tzv. demokracií padly veškeré zábrany, lidi, kteří si nestačili nakrást, jsou šikanováni na každém kroku, k modernímu otroku tak nějak chovatelství nepřísluší, ten má být v co největší bídě, permanentním stresu

15.1.2016 20:44
chov.

XXX.XXX.79.4

Zdravím i já.B.
- když jsem začínal s trhy-burzou u nás v Soběslavi, navštívil jsem okresního veta s otázkou, zda jsou určena nějaká veta nařízení pro trh?
Řekl mně, pravidla si ustanovuje pořadatel. Já vám mohu pouze doporučit, což jistě i víte- určete si na každý trh zkušeného chovatele /správce burzy/ a ten ať dohlíží na zdravotní stav zvířat! A já si občas u vás udělám kontrolu.
A tak to i funguje a domnívám se, že je to účinější, než předložení nějakého pofidérního papíru !
/Tak ahoj zítra v Lysé - cesta a počasí asi nic moc - co/?

17.1.2016 06:46
morlor

XXX.XXX.64.3

Schanel jsem tam kotrlaky, ale moc tam toho na prodej nebylo.Ale zarazilo mě, že prodejní žlutý měli výluku pro zahmyzeni a přitom byli normálně vystaveni mezi ostatními.

17.1.2016 18:40
chov.

XXX.XXX.79.4

morlor napsal(a):
Schanel jsem tam kotrlaky, ale moc tam toho na prodej nebylo.Ale zarazilo mě, že prodejní žlutý měli výluku pro zahmyzeni a přitom byli normálně vystaveni mezi ostatními.

- no je pravda, že se to již vyskytuje dosti často!
- no je pravda, že si toho již posuzovatelé všímají a poznamenávají to/případně dají výluku!
- ale asi by to vážně chtělo vyhodit do karantény, což se neděje!
- případně vzít sprej a stříknout to, což se také neděje /pořadatel při posuzování/?
/a to nepíši o perforaci, ale o péřovcích, které si pak odnesou ostatní ba i posuzovatel domů/!
B.

17.1.2016 19:05
morlor

XXX.XXX.198.143

No právě, proto jsem je nekoupil.Nechtěl jsem ject domů s prázdnou, tak jsem koupil holubici texana, protože už delší dobu přemýšlím taky o něčem na maso.Ale opět problém.Všichni texani-samci prodáni.Tak jsem vymýšlel, co k ni do páru.A strašná neochota, jak na pokladně, tak mezi klecemi.Stál jsem tam jak blb.Už jsem vybíral mezi rysem, piestanskym obrem, košoa, mondenem a moravským pstrosem.Pěkně jsem se nalital.Blbý, ze na kleci není poznat, co uz je prodáno.Naštěstí jsem narazil na partu dedku holubaru a ty mi poradili zkusit trh.A tam jsem koupil dokonce holuba texana a ještě párek benešovského.;-).

20.1.2016 07:11
chov.

XXX.XXX.79.4

- někdo znovu otevřel příspěvek Trhy Kielce !
- nedalo mně, abych z něj nevytáhl a nedal sem :.

Přidejte reakci

Přidat smajlík