Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2016 20:47
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Dobrý večer, stala se mi taková nemilá věc. Měl jsem 2 páry moravských pštrosů, ty mi postupné vybral jestřáb. Tak jsem si řekl, že bych si mohl na zkoušku pořídit něco úplně nového. Sehnal jsem si pár hesenských voláčů a pár českých voláčů sedlatých rousných. Kromě nich mám ještě dost českých staváků. Jsem už dlouholetý holubář. Stalo se mi tohle: holubice od hesenského voláče mi minulý týden podle mého názoru zabila holuba českého staváka ( strašné mé to mrzelo, byl to takový můj nejoblíbenější), ale to jsem ještě netušil, že to byla ta mrcha. Dnes ráno jsem přišel k holubům a vidím, jak ona jde po jiném holubovi. Jeho Holubice ho bránila, nevím, co to měla znamenat. On ležel už napůl mrtvý a ona(h.voláč) ho pořád klovala do hlavy jako pominutá.Ona je snad jediná holubice, která byla u mě, kdy agresivní, je to normální? Holubice českého staváka, která ho bránila, má rozklovlé oko( už je napůl mrtvá), mám ji u sebe doma v garáži, ale podle mě nevydrží. Druhý holub zase český stavák je mrtvý. Holubice, nevím, nevím, jestli bude zítra živá. Tak asi přijdu o tři krásné staváky. Tu mrchu jsem hned chytil a zavřel do budníku. Co mám dělat dál? Mám jí pustit a čekat, co bude dál? S hesenským voláčem nemám zkušenosti, je nějak agresivní? Mám se jí zbavit? Jak píši nejsem začatečník a nerad bych nějaké agresivní ohlasy. Předem děkuji za odpovědi.

14.12.2016 08:57
Olánek

XXX.XXX.96.246

Příteli, já likviduji vše agresivní bez ohledu na plemeno, kvalitu a pod. .Rvačky, rozbořená hnízda, ztráty vajíček, holoubátek, to za to nestojí.

14.12.2016 16:17
Moris 01

XXX.XXX.209.91

A už se vám někdy stalo, že by holubice zabila dva holuby? Já vím, že holubi se mezi sebou rvou, ale holubice s holubem? To se mi ještě nikdy nestalo. A ten holub se vůbec nebránil. Takže radíte ji zabit, máte pravdu, nechci přijít o další. Děkuji za odpověď.

14.12.2016 18:24
jo012810

XXX.XXX.96.211

Olánek napsal(a):
Příteli, já likviduji vše agresivní bez ohledu na plemeno, kvalitu a pod. .Rvačky, rozbořená hnízda, ztráty vajíček, holoubátek, to za to nestojí.

Rozhodně pokud jsou pro holuby vytvořeny podmínky, kde každý jedinec (pár) má své "soukromí", pak likvidace agresivních jedinců by mohla být správnou cestou.Pokud jste donesl heseňáky a přidal ke stavákům, pak mnohdy při boji o teritórium a to se děje vždy při přidání dalších zvířat, může docházet i k usmrcení. Holubice mnohdy předčí v urputnosti boje holuba. A navíc je to asi jako když 120 kg chlap se vrhne na 70 kg. Rozhodně před vyřazením bych pečlivě pozoroval a snažil se najít příčinu a tu odstranit. Pokud není příčina zjevná, pak likvidace agresivního jedince, je nevyhnutelná.

14.12.2016 18:35
Ufák

XXX.XXX.234.225

jo012810 napsal(a):
Rozhodně pokud jsou pro holuby vytvořeny podmínky, kde každý jedinec (pár) má své "soukromí", pak likvidace agresivních jedinců by mohla být správnou cestou.Pokud jste donesl heseňáky a přidal ke stavákům, pak mnohdy při boji o teritórium a to se děje vždy při přidání dalších zvířat, může docházet i k usmrcení. Holubice mnohdy předčí v urputnosti boje holuba. A navíc je to asi jako když 120 kg chlap se vrhne na 70 kg. Rozhodně před vyřazením bych pečlivě pozoroval a snažil se najít příčinu a tu odstranit. Pokud není příčina zjevná, pak likvidace agresivního jedince, je nevyhnutelná.

presne...sledovať...ale nie je to iba pri holuboch.Ja som mával občas problémy pri doplnení chovu aj z hydinou či papagájmi...niekedy si proste nesadnú.Ale vy už máte straty vysoké, tak nie je na čo čakať.

14.12.2016 20:27
Moris 01

XXX.XXX.209.91

No, já měl už více plemen (moravský pštros, český stavák, pošťáky, altenburské bubláky aj.). V nynější době mám jen ty staváky, poslední 2 páry altenburských bubláků a ty hesenský, a ještě české voláče. Nikdy jsem neměl s hygienou problém a nemyslím si, že bych měl. Ale budu vše pozorovat. Dnes jsem holubici ( h.voláče) pustil na chvilinku k ostatním a ona chvilku pozorovala, a poté sletěla k zemi a hned zase chytla tentokrát jednoho bubláka. Možná by to mohlo být, že se chce stát dominantní, já doopravdy nevím. Už ji budu muset odstranit. Díky za radu.

14.12.2016 20:39
raspic

XXX.XXX.209.123

Přitel Ufak určitě nemyslel hygienu ale hydinu což je DRUBEŽ.

14.12.2016 21:34
Moris 01

XXX.XXX.209.91

To se moc omlouvám, já to špatně pochopil. Nevyznám se moc ve slovenštině. Ještě jednou se velice omlouvám

14.12.2016 22:04
Ufák

XXX.XXX.234.212

Moris 01 napsal(a):
To se moc omlouvám, já to špatně pochopil. Nevyznám se moc ve slovenštině. Ještě jednou se velice omlouvám

Jasné...druběž...takto som to myslel...hlavne že sme sa pochopili... ...nech sa vám darí...

14.12.2016 22:08
Ufák

XXX.XXX.234.212

raspic napsal(a):
Přitel Ufak určitě nemyslel hygienu ale hydinu což je DRUBEŽ.

Máte v profile krásne holuby na fotkách... a tá fotka z tými čiernymi pštrosmi a ostatnými...hneď by som si k nim sadol na trávu...teda keby bolo teplejšie... .

15.12.2016 00:11
mysak

XXX.XXX.54.2

Moris 01 napsal(a):
No, já měl už více plemen (moravský pštros, český stavák, pošťáky, altenburské bubláky aj.). V nynější době mám jen ty staváky, poslední 2 páry altenburských bubláků a ty hesenský, a ještě české voláče. Nikdy jsem neměl s hygienou problém a nemyslím si, že bych měl. Ale budu vše pozorovat. Dnes jsem holubici ( h.voláče) pustil na chvilinku k ostatním a ona chvilku pozorovala, a poté sletěla k zemi a hned zase chytla tentokrát jednoho bubláka. Možná by to mohlo být, že se chce stát dominantní, já doopravdy nevím. Už ji budu muset odstranit. Díky za radu.

To by jsem byl zvědavý na video co se tam děje, když ji pustíte. to je divné. Ale pokud je to tak jak říkáte, tak zabít. A co ti ostatní heseni?

15.12.2016 00:13
mysak

XXX.XXX.54.2

jo012810 napsal(a):

Měl jsem na holubníku kingy a hýly, samec hýla měl vždycky navrch, a rvavý king? měl toho dost. je to různé.

15.12.2016 09:28
dolejsv

XXX.XXX.110.160

Utlumit agresi, hladovka, zkrátit zob, svázání křídel apod.D.

15.12.2016 16:18
štítník

XXX.XXX.117.59

dolejsv napsal(a):
Utlumit agresi, hladovka, zkrátit zob, svázání křídel apod.D.

Na utlumení agrese stačí svázat nohy na kratší krok.Při soubojích se nemůže zapřít a strácí stabilitu a sebevědomí. K.Ř.

15.12.2016 17:25
mysak

XXX.XXX.54.2

štítník napsal(a):
Na utlumení agrese stačí svázat nohy na kratší krok.Při soubojích se nemůže zapřít a strácí stabilitu a sebevědomí. K.Ř.

Může to být dědičné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2016 17:52

Zdravim panove muj nazor je pokud pan tam 2,3 pary tak je pochopitelne ze se najde vzdy nekdo dominanti kdo terorizovat ostatni jinak tomu je kdyz ma holubar hejno citajici 20-30 ks.

15.12.2016 17:55
štítník

XXX.XXX.117.59

mysak napsal(a):
Může to být dědičné.

I povaha je dědičná, takže asi může.

15.12.2016 18:00

Ale rozhodne bude nejvhodnejsi tohoto jedince vyradit z chovu.

15.12.2016 18:05

Pred mnoha lety jsem mel podobnou zkusenost u jednoho postaka ktereho jsem venoval strejdovi a ten delal takovou paseku v holubniku, rozbite vajca bedlive strezil vyletovy otvor a terorizoval vse na holubniku nakonec byl utracen...

15.12.2016 18:58
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Dobrý večer, mám hejno čítajičí přesně 4 altenburské bubláky,2 české voláče,2 heseňáky a teď přesně 21 českých staváků. Ten hesenský holub sedí těsně u vchodu, nebo je v budníku. S ní teď není, je puštěn s ostatními. Ty český voláčové jsou strašně klidní, jsou skoro pořád v holubníku, do voliéry ani moc nechodí, a když je pouštím, tak kolikrát, ani nevyletnou ven a jen koukají z vchodu. Ona ( h. Volàč) si jich skoro vůbec nevšímala a když šly k ní, tak na ně nic nezkoušela, asi má strach jít na větší. Naopak to bylo už od začátku s bubláky a staváky, ty se k ní jen přiblížili a hned na ně natahovala krk. Já se ji chtěl dnes zbavit, ale po přečtění, ještě váhám, vy myslíte, že by svázání nohou pomohlo. Tak to zkusím. Asi nejspíš to je dle mého názoru tou povahou. Díky za rady.

15.12.2016 19:23
raspic

XXX.XXX.209.144

Na foto neni mor. pštros ale štraser DIKY.

15.12.2016 19:57
Moris 01

XXX.XXX.209.91

raspic napsal(a):

Ale jsou doopravdy moc pěkní.

15.12.2016 20:12
Ufák

XXX.XXX.234.127

raspic napsal(a):

No vidíte ?..ja som iba začiatočník...ale podobajú sa...keď už sa to z nich šlachtilo...

15.12.2016 20:45

Ja bych se takovym barbarskym zpusobum vyvaroval, pokud jste prisel uz o nejake jedince tak urcite takovy agresivni jedinec v chovu chybet nebude, svazanim nohou?co tim vyresite ?jak dlouho ho budete mit svazaneho?co budete delat az ho odvazete...pevne verim ze se bude chovat stejne...ono mate pestrou smesici plemen a zarazeni novych jedincu do chovu by se melo sledovat kazdy holub ma sve misto v holubniku muzete mit stisneny prostor je hodne faktoru co to muze vyvolavat je hodne...

15.12.2016 22:24
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Díky za radu, máte pravdu, je hloupost ho svazovat. Zítra se o něj postarám. Bude to první holub, kterého zabiji. . Dosud jsem ješté žádného nezabil. Ještě se kouknu, jak je to nejlepší do literatury a prohlédnu internet.

16.12.2016 00:14

Samozrejme mam i jine postrehy z chovu...holubarim mezi lesy od svych 13 let, jedna vec je jake mate podminky k chovu, zda mate dostatek sedacek, v soucasne dobe budniky zavrene, plocha kterou zdili, zda je dostacujici...kazdy holub ma vedle sebe vymezeny prostor, kteremu vladne..vyvarujte se dlouhym deskam na sezeni!pouze sedacky, vecii nez je chovanych jedincu...je toho mnoho, najdou jse jedinci kteri jsou tak uz od prirody hajzlove...a ty vyradit z chovu...

16.12.2016 15:14
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Místa a sedaček, tam je asi dostatek, měl jsem už více holubů. Nakonec jsem se ještě poradil s chovatelem hesenských voláčů a ten říkal ať vše pozoruji a zatím nezabíjím. Pokud bych ho chtěl zabít, tak ať přijedu k němu a vyměníme, protože u něj to ta holubice nedělala. Dnes jsem ho na zkoušku pustil k nim, vůbec si žádného nevšímal, byl prostě sám. Už je 4 hodiny u nich a zatím je vše v pořádku, tak uvidíme. Na noc ho zase oddělím. Ještě budu pozorovat.

16.12.2016 17:29

Ok samozrejme pokud jste v kontaktu s chovatelem a mate takove informace tak pockejte privret a pustit kdyz mate moznost je sledovat to je tez moznost...spravne!hlavne nesvazujte nohy...to je hnus...takove napady at jsi ten clovek co vam to poradil svaze nohy sam..bez urazky.

16.12.2016 17:32

Me to tez napadlo ze by jste to mohl zkusit...ale pokud nema clovek potrebne informace tak je kazda rada planna...jde videt ze jste jsi holuby poridil od seriozniho cloveka a ruci za kvalitu svych sverencu a je ochoten v pripade dalsich problemu vam to vymenit...takovych se moc nenajde.

16.12.2016 19:10
cajzek

XXX.XXX.168.65

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ok samozrejme pokud jste v kontaktu s chovatelem a mate takove informace tak pockejte privret a pustit kdyz mate moznost je sledovat to je tez moznost...spravne!hlavne nesvazujte nohy...to je hnus...takove napady at jsi ten clovek co vam to poradil svaze nohy sam..bez urazky.

Na svázání stačí gumička do vlasů, holuba to nepoškodí.

16.12.2016 19:26
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Me to tez napadlo ze by jste to mohl zkusit...ale pokud nema clovek potrebne informace tak je kazda rada planna...jde videt ze jste jsi holuby poridil od seriozniho cloveka a ruci za kvalitu svych sverencu a je ochoten v pripade dalsich problemu vam to vymenit...takovych se moc nenajde.

Ano pán je velmi solidní člověk. Dneska bylo vše v pořádku, byla u nich 6 hodin. Na noc jsem ji zase zavřel, zítra ji znovu pustím k ostatním. Doufám, že už bude vše v klidu a letošek bez nějakého úmrtí, letos už jsem přišel o dost pěkných holubů.

16.12.2016 19:30
Moris 01

XXX.XXX.209.91

cajzek napsal(a):
Na svázání stačí gumička do vlasů, holuba to nepoškodí.

Díky za nápad, ale raději to zkoušet nebudu. Pán, alternburak" má pravdu je to takové na nic...

17.12.2016 08:28
mysak

XXX.XXX.54.2

Moris 01 napsal(a):
Místa a sedaček, tam je asi dostatek, měl jsem už více holubů. Nakonec jsem se ještě poradil s chovatelem hesenských voláčů a ten říkal ať vše pozoruji a zatím nezabíjím. Pokud bych ho chtěl zabít, tak ať přijedu k němu a vyměníme, protože u něj to ta holubice nedělala. Dnes jsem ho na zkoušku pustil k nim, vůbec si žádného nevšímal, byl prostě sám. Už je 4 hodiny u nich a zatím je vše v pořádku, tak uvidíme. Na noc ho zase oddělím. Ještě budu pozorovat.

A nebude to samec?

17.12.2016 10:21
Moris 01

XXX.XXX.209.91

mysak napsal(a):
A nebude to samec?

Ne, určitě je to holubice. I předešlý majitel souhlasí s holubicí. Já to jen špatně psal(ho) má tam být ji. Omlouvám se.

17.12.2016 11:08

Ono kazdy novy dovezeny material do chovu vzdy vyvoka urcity rozruch v holubniku nejvhodnejsi doba na prirazeni jedincu je podzim kdy sami vyradime neco sveho co se nam nehodi neco ponechame a popripade dovezem neco ciziho, vhodne je..novy privezeny material na kratkou dobu privret do neobsazenych uz predem zavrenych budniku ktere jsi zadny jiny holub nenarokuje, jako svuj vlastni!privreni jedinci sleduji deni v holubniku, adaptujou se a opadne prebytecny stres z prevozu atd...po 2 dnech pustite a sledujete deni v holubniku...hlavnim faktorem rvacek je mala koncentrace sedacek a nebo kdyz nejakemu paru uprete budnik ve kterem hnizdili a snazite se do nej obsadit novy par!to nelze menite vzdy holubicu ale holubovi vzdy ponechate ten budnik kde od pocatku hnizdil...duvodem rvacek je i velka pocetnost na malem prostoru, volba plemena...

17.12.2016 19:07
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Jsou v budníku, kde byly ty pštrosové, které zabil jestřáb. Bylo to 14 dní před tím než jsem přivezl ty nové. Budník si žádný jiný pár nenárokoval. Ty "rozbité"páry měly budník úplně na druhé straně. Dnes byla u nich od rána do 17.00. Všechno bylo zase úplné v pořádku, ale tamty 2 holuby taky nezabila den po sobě. Bylo to přesně po týdnu. Na noc jsem ji zase zavřel. Zítra budu opakovat dnešek. Jinak dneska jsem je zase pouštěl a ji s nimi. Staváci se ji vůbec nebály, dřív když k nim šla, tak hned šla na ně. A dneska létala a pobíhala po střeše s ostatníma, úplně jako nejlepší přátelé. Tak už to bude snad v pořádku.

17.12.2016 19:16
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Dnes večer jsem potkal známého. Je to takový obrovský biolog přes všechno. Hned jsem mu říkal co se mi stalo. A on mi na to řekl, že prý by mohlo být možné, že tamti 2 zabití byli nějak nemocní a ona jen chtěla, aby to nechytil jiný holub. Je jakási "zdravotní policie", která zabíjí slabé kusy. Ale ihned jsem mu řekl, že ti 2 rozhodně nepatřili mezi slabé. Tak asi ne, ale je to možné, že by to udělala kvůli tomu, aby to nechytili ostatní? Podle mého názoru nemocní nebyli, vím to na 95%. Přijde mi to jako nenesmysl.

18.12.2016 08:48

Jo to bude v poradku...

18.12.2016 17:31
Olánek

XXX.XXX.96.103

Příteli, skutečně holubi odstraňují nemocné, stačí u staváků zakyslé vole, holub nelítá a jdou po něm, jako když se chtějí pářit.V podstatě jej uondají.

19.12.2016 15:48
Moris 01

XXX.XXX.209.91

Olánek napsal(a):
Příteli, skutečně holubi odstraňují nemocné, stačí u staváků zakyslé vole, holub nelítá a jdou po něm, jako když se chtějí pářit.V podstatě jej uondají.

Ale tamti dva nebyli nemocní, ani slabí. Patřili mezi ty nejlepší z chovu. Den predtim nez je napadla, tak byli v poradku. Nevim, ale podle mě je v tom něco jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík