Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2017 17:39
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Všechny Vás zdravím,
Chystám se rozšířit svoje stavy na holubníku o toto líbivé plemeno.Chtěl jsem poprosit o nějaké info od chovatelů, kteří mají zkušenost.
Jsou to krmiči nebo ne krmiči, voliérový chov atd..., chovatelé...

Moc děkuji

11.2.2017 22:40
incas

XXX.XXX.13.75

Rotvik napsal(a):
Všechny Vás zdravím,
Chystám se rozšířit svoje stavy na holubníku o toto líbivé plemeno.Chtěl jsem poprosit o nějaké info od chovatelů, kteří mají zkušenost.

Moc děkuji

Dobrý den,
na Vaše otázky není jednoznačná odpověď. Jsou chovatelé, kteří se spokojí s exteriérově horšími (zobatějšími) jedinci a snaží se s větším, či menším úspěchem o chov bez chův. Ale dnešní komárenský rejdič patří k nejnáročnějším plemenům vůbec a středozobé krmiče opravdu vyžaduje. S volným chovem je to to samé. Když budete chovat pro radost průměrná zvířata, tak vegetovat mohou, ale ztráty budou citelné. Špičkoví jedinci jsou dnes ale skutečně voliéroví chovanci a péče o ně musí být nadstandardní. Než vám odpoví někdo, kdo je chová (sám je již nechovám), dám vám sem nějaké fotky, které demonstrují nádheru tohoto podunajského plemene J.S.

12.2.2017 12:37
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Dobrý den,
a proto jsem sem psal.V dostupných informacích byl prezentován spíše jako středozobý, ale na fotkách se mi zdál ten zobáček hodně krátký.
A máte pravdu, jsou nádherní, děkuji

13.2.2017 12:31
MichalUrban

XXX.XXX.234.44

A co takto kosicky kotrmeliak...?
Vyborne chova, dokonca este aj lieta a robi jednoduchu akrobaciu..

13.2.2017 13:16
geronimo

XXX.XXX.240.42

Tak či tak, je potešiteľné, že chovatelia rozširujú plemenné zastúpenie vo svojich chovoch.

13.2.2017 18:56
Ondřej K.

XXX.XXX.58.20

Dobrý den
Z mé zkušenosti chov komárenských rejdičů když budete chtít opravdové bez chův je nemožný. Jejich krásný krátký zobáky pokavaď jsou tak jak mají být jim neumožňují krmit bez chův z mé zkušenosti nemožné měl sem je 4 roky a můžu říct že jejich chov neni jednoduchý.

13.2.2017 19:35
Strouhy

XXX.XXX.251.234

Rotvik napsal(a):
Všechny Vás zdravím,

Moc děkuji

Lepší volba je Sisacký prevrtač. Udělá určitě víc radosti...

https://youtu.be/POAREtknRVM.

14.2.2017 12:14
hanácký voláč

XXX.XXX.208.91

Komárenský rejdič je krásné prošlechtěné plemeno, škoda, že jich je tak málo.

14.2.2017 13:21
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Strouhy napsal(a):
Lepší volba je Sisacký prevrtač. Udělá určitě víc radosti...

https://youtu.be/POAREtknRVM.

Možná máte pravdu, opravdu pěkní holoubci.
Kdepak to roste?
To bude asi horší...

14.2.2017 15:43
zajdaps

XXX.XXX.43.222

Rotvik napsal(a):
Kdepak to roste?
To bude asi horší...

Nejsem si uplne jistý, ale myslím že několik kusů má pan Polerecký spolecne s košickými a budapešťskými.

14.2.2017 16:05
Strouhy

XXX.XXX.251.234

Rotvik napsal(a):
Kdepak to roste?
To bude asi horší...

Roste to v Chorvatsku. Jsou to vynikající letci a akrobati. Sehnat se dá všechno pokud je chovatel ochoten zaplatit cenu za kvalitu. Co jsem si u nás všiml tak většina by chtěla kvalitní holuby za hubičku.

14.2.2017 16:47
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Strouhy napsal(a):
Roste to v Chorvatsku. Jsou to vynikající letci a akrobati. Sehnat se dá všechno pokud je chovatel ochoten zaplatit cenu za kvalitu. Co jsem si u nás všiml tak většina by chtěla kvalitní holuby za hubičku.

Jo jo, to máte pravdu, někdy ty telefony stojí za to, a hlava mi to nebere..

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2017 09:03

Strouhy napsal(a):

Ideálně jim ještě zaplatit benzín, anebo těmto zájemcům holuby dovézt až domů zdarma.

15.2.2017 11:04
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.já také většinou třeba na burze málokdy něco prodám, spíše toho vezu domů více než jsem přivezl tam.chodí jen okukovat, chtěli by to za dvacku a pytel zrní k tomu.musí to nutně potřebovat, pak teprve dají, co si řeknete, a nediskutují, protože pak si uvědomují, že jinou příležitost už mít nemusejí.

17.2.2017 08:32
geronimo

XXX.XXX.166.188

Rotvik napsal(a):
Jo jo, to máte pravdu, někdy ty telefony stojí za to, a hlava mi to nebere..

Ak volá záujemca na holuby a jeho prvá otázka je, koľko stoja, namiesto toho aby sa dotazoval v prvom rade na veci ohľadom holubov, ma núti rozhovor rýchlo ukončiť, nakoľko to nevolá čistokrvný chovateľ ale špekulant.

17.2.2017 12:56
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Všechny Vás zdravím,
tak jsme se dostaly od komárenských rejdičů až po vyčůránky, ti budou zřejmě všude stejní.
Po zhodnocení všech pro a proti se ke mě komárnáčci nepodívají.Preferuji jednoduchý chov a jak tu někdo napsal, jejich chov není jednoduchý"
Všem Vám moc děkuji za zkušenosti a rady, a překrásné fotky

18.2.2017 09:49

Rotvik napsal(a):
Všechny Vás zdravím,
tak jsme se dostaly od komárenských rejdičů až po vyčůránky, ti budou zřejmě všude stejní.
Po zhodnocení všech pro a proti se ke mě komárnáčci nepodívají.Preferuji jednoduchý chov a jak tu někdo napsal, jejich chov není jednoduchý"
Všem Vám moc děkuji za zkušenosti a rady, a překrásné fotky

A co čínský holub?

Přidejte reakci

Přidat smajlík