Zdravím, potřebovala bych pomoct s určením dvou štírů. Koupeny jako Pandinus imperátor, ale myslím že se jedná o jiný druh. Větší má momentálně okolo 10cm v těle a menší cca 3,5cm. K oběma bych chtěla pořídit ještě po dvou kusech, ale nerada bych se sekla a koupila jiný druh.
Děkuji.
Zdravím, nejsem si jist, zda přesný druh vůbec dle fotky lze rozeznat, ale štíři nejsou můj hlavní obor. Nicméně se v posledních letech často stává, že pod názvem P.imperator si koupíte některý druh z rodu Heterometrus, nejčastěji asi h. petersi...osobně mi ten na třetí fotce připadá odlišný i od h. petersi, možná h.spinnifer..?
Zkuste je vzít na burzu a ukázat je nějakému chovateli štírů, snad z nich vykouká víc než já...
N.
Pokud budete na živé exotice nebo terrabazaru, můžu poprosit kolegu, ať se na ně mrkne...ten druhý mi připadá trochu jinačí, ale fotka může být zavádějící a určovat z ní heterometruse:(...i když podle "klepet" bych řekl, že na třetí fotce je jiný druh.pokud si vzpomínám tak krom jejich tvaru je znakem i rozmístění smyslových chloupků.
syrecek

XXX.XXX.255.50
Podla mna na tretej fotke je mlada nejakeho heterometrusa.
Skees

XXX.XXX.68.174
Zdravím,
za jakou cenu a od koho jste štíry kupovala?