Nejvhodnější stromový sklípkan

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2016 10:21
SpiOfi

XXX.XXX.68.174

Zdravím,
chtěl bych se zeptat zkušených chovatelů stromových sklípkanů, jaký druh je asi nejvhodnější pro začátečníka, který chce chovat "stromáky"? ( Myslím tím mě :) ) Zatím pouze chovám zemní sklípkany a chtěl bych právě si pořídit i stromového.

Děkuji za odpovědi předem.

23.1.2016 20:32
Irminia

XXX.XXX.12.161

SpiOfi napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zkušených chovatelů stromových sklípkanů, jaký druh je asi nejvhodnější pro začátečníka, který chce chovat "stromáky"? ( Myslím tím mě :) ) Zatím pouze chovám zemní sklípkany a chtěl bych právě si pořídit i stromového.

Děkuji za odpovědi předem.

Pěkný večer,
těžko se takhle radí, který je "nejvhodnější". Můj názor je (když pomineme jak velké máte znalosti, zkušenosti, schopnosti atd.) že vzhledově atraktivní a dostupné jsou Psalmopoeus Irminia/Cambridgei nebo potom Avicularie třeba známá Versicolor. (u těch akorát trošku pozor, vyžadují pečlivější chov a dodržování podmínek-jsou takové háklivější "jen má osobní zkušenost" ). Samozřejmě jsou tyto druhy běhavější, dle mého určitě né nijak agresivnější, jed má každý pavouk, ale tady to žádná hrůza není. Ale na vše toto se dá zvyknout a slušný chovatel se s těmito jedinci velmi rychle sehraje a pak jsou to moc krásné kusy pro rozšíření chovu a nebo následných odchovů.

Hodně zdaru !
Matte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík