A mohl bych poprosit link na to vlákno? Ve vyhledávači mi to najde max.dohadování o názvu. Jinak tohle je můj pár, rád bych věděl, který z poddruhů to je. Děkuji.
Např.
https://www.ifauna.cz/bezobratli/forum/r/detail/868031/pravi-m-torquata-ugandensis
ten samec je podle mě torquata, ale ne poddruh ugandensis
ta samice - myslím že je to kříženec podle nazelenalých nohou a takové vyblité barvy krovek
jestli vám to někdo prodal jako ugandy...
Samec Mecynorrhina torquata immacullicolis.
Samice je immacullicolis x ugandensis= český hybrid nabízený většinou lidí jako ugandy.
Rozdíl je celkově barvě a kresbě. Zde naleznete tabulku s jednotlivými poddruhy Mecynorrhina - http://beetlesaspets.blogspot.cz/2014/12/mecynorrhina-torquata-or-mecynorrhina.html
Samička je tedy Mecynorrhina torquata ssp. (ssp. neurčený poddruh rodu/směs poddruhů rodu).
Děkuji za rady, ještě sem budu dávat další a poprosím o určení. Některé jsou mě vlastní odchovy od páru, co jsem kupoval jako ugandy-byli to naši první brouci, synovi se na bure tak zalíbili, že nechtěl nic jiného, takže jsme je kupovali kvůli vzhledu, od té doby máme brouků čím dál víc. Úspěšně nakladli, larvičky jsme zdárně dovedli ke kuklení a teď se líhnou první. K tomu jsme dokupovali larvy označené M.torquata (z těch je ta samice). A pochopitelně nám při manipulaci došlo k záměně označených víček. Ještě jednou děkuji. A tohle jsou ty kupované Mec. T. Ugandensis.
Colmantky se mi už kuklí, tak jsem zvědav, jestli se mi je podaří zdárně je dovést k vykuklení. Není možné, že ten můj původní pár už jsou kříženci s recesiv.geny, které se u nich neprojevily? Larvy, které jsem Vám zasílal, jsou stoprocentně od nich, larvy torquat jsem kupoval až později, navíc se mi pomíchali až při přemísťování kukel.
Tak dnes se vylíhl další páreček, prosím zas o určení. To jsem vážně zvědav...
To jsou ti samí co je mám od Vás?:)
Jinak tyhle fotky opět: samec vypadá na M.torquata imacullicolis a samice na křížence.
Dneska mi vylezl pár hybridů:).
No to právě nevím, momentálně mám v těch kokonech kapku chaos. Za ty hybridy se omlouvám, určitě se domluvíme na nějaké kompenzaci. Nebyl to záměr, vážně jsem netušil, jak to je s poddruhy a křížením, věřil jsem štítku prodejce a vlastně až teď při té záměně jsem se začal pídit po rozdílech. Jinak tady je várka vylíhnutých dnes a včera. Předpokládám, že samice je uganda, jeden samec imacullicolis a druhý zas hybrid.