Rozkrmení nymf D. gigantea

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2020 10:59
Michedav

XXX.XXX.9.230

Zdravím, mám problém se svými nymfami Diapherodes gigantea. Některé mám již přes týden a stále nežerou. Podávám ostružiník, odstřihuji okraje listů a stále nic. Dokonce jsem k nim přidal jednu nymfu Sungaya inexpectata, aby mohli pokračovat v jejich požercích.
Máte nějaký tip co udělat aby se konečně rozežraly?
Předem moc děkuji.
David Michek

12.6.2020 15:16
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Dobrý den, tak na internetu jsem si našel, že nymfy je nutné rozkrmovat na eukalyptu, podle mě to mají v sobě zakódované a tedy je rozkrmte na eukalyptu a pak postupně přecházejte na jinou potravu, máte to z vajíček, nebo máte i dospělé strašilky na ostružníku?
Pokud máte dospělé na ostružníku, tak těm nymfám po nějaké době naparfémujte ostružník eukalyptem, a přidávajte jim to.
Co se týká eukalyptu, ty běžnější druhy se dají někdy najít i ve venkovní výsadbě (přes léto) nebo v lepším květinářství si kupte jednotlivé větvičky, kterése dávají ke květinám. Tam ale je potřeba zjistit, jestli to není stříkané.

12.6.2020 20:58
Michedav

XXX.XXX.70.89

V květinářství jsem tedy byl, jednu větvičky jsem jim tam dal. Tak snad se vzpamatují. Doufal jsem, že se rozežerou na něčem, co mám snadno dostupné, teď je budu zas přeučovat na ostružiník. Někdo totiž na netu píše, že mají pořád ostružiník a žádný eukalypt, tak jsem doufal, že mi to tak taky půjde. Jinak strašilky mám z vajíček.

12.6.2020 21:57
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Tento druh jsem nechoval, ale pokud nechtějí žrát, tak jim musíte předložit potravu, na kterou jsou naprogramované. Nebo se budete snažit je naučit na náhradní potravu za cenu velkých ztrát. Já bych doporučil vzít pár listů eucalyptu a dát společně s listy ostružiníku (ne mladé výhony ale vyzrálé listy) do igelitového sáčku, aby ten ostružiník získal trochu vůni eucalyptu. Dejte si to do ampulí s vodou, a nechte alespoň 1 - 2 dny bez větrání. Pak to dejte mladým strašilkám, jestli se zažerou.
Jestli těch deset dnů nežraly, tak jenom pily vodu? Už tak se mi zdá že vydžely dost dlouho.

13.6.2020 10:53
Michedav

XXX.XXX.70.89

Pochopitelně že pojdou když nebudou přijímat potravu, takže musí dostat to co chtějí. Větvičky dostaly, trochu tam okousáno je, takže snad už je problém zažehnán. Zajímalo by mě, zda je tu třeba někdo, kdo je také chová - jestli podává eukalypt či ne a tak podobně. Ale děkuji za radu, určitě vyzkouším.

Přidejte reakci

Přidat smajlík