Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím si že toto si zaslúži nové vlákno,ak si myslíte že nie tak sa vám ospravedlňujem
Každý rok od kedy si pamätám na našu hrušku ktorú máme vo dvore prilietajú rohace rôznych druhov,pohlaví i veľkosti,do teraz som to bral ako samozrejmosť že nejaký chrobák letí na strom a nebral som to nejak vážne,no posledný rok má veľmi zaujali a tak si vždy každý deň od kedy uvidím prvého až do kedy uvidím posledného nájdem 1-2 hodinky na pozorovanie,je to úžasné sledovať ich pritom ako na jednom strome robia každý niečo iné ako sikovne a s odvahou ale zato opatrne odhadzujú mravce ktoré prišli na ten strom z toho istého dôvodu ako rohace-koli sladkej miazge ktorú sem chodia zo stromu cucat aj iné chrobáky(motýle,sršne....),keď som ich naposledy sledoval (včera v nedeľu 28.6.) boli na strome práve piati ,na kmeni som videl 0,1 Roháča kozlika
Na vrchu kmeňa bol asi 4cm dlhý rohac obyčajný 1,0 najprv som si myslel že je to 0,1 lebo v porovnaní s inými šancami mal pomerne malé ,,rohy" ale na samičku mi boli zase priveľké
Na konári bol o čosi väčší roháč ale predpokladám že to bol ten ísty druh tiež 1,0
A teraz to najúžasnejšie na vrchu konára (asi 3,5metra)som videl obrovského samčeka no keďže bol tak vysoko nevenoval som mu až takú pozornosť,asi po hodine som sa vrátil a lepšie som sa tam pozrel ,to čo som uvidel ma zarazilo bol to pár pri kopulacii,hneď som si doniesol stoličku a sledoval ich a sledoval a sledoval(našťastie bol hneď vedľa krik ribezlia,ktorý mi skrátil čakanie) ....sedel som tam viac ako 45 minút a stále tam boli v spojení ,po chvíli som zbadal že ten menší roháč sa vybral k nim hore ,dúfal som že im to neprekazi,hneď si ho všimol druhy samec a bez problémov ho zhodil zo stromu ,ten stihol síce roztvorit krídla,no pristál rovno na ceste ,tak som rýchlo vybehol a dal ho späť na strom ,pár minút nehybne stal na strome no keď zistil že je všetko ok zamieril do machu ,roháče tam boli dlho do večera stále spolu bez pohnutia,dnes ráno keď som sa tam prišiel pozrieť nebol tam ani jeden
Ďakujem každému kto si toto prečítal ,nedalo mi to a musel som sa tu s vami podeliť o mojom ,,strome roháčov"
Prikladám foto ,snažil som sa všetko zdokumentovať,i keď niektoré zábery sú fakt nekvalitné 🙄😊
Obrázky sú trochu pomiesane
P.s.: ak sú tam nejaké gramatické alebo vedecké chyby tak sa ospravedlňujem lebo som sa snažil to párkrát skontrolovať i keď možno sa tam ešte pár chýb najde
Ak máte niekto podobný ,,zázrak " budem rád ak sa s ním podelite

kubas
napsal(a):
Moc krásné!! Děkuji za velmi hodnotný příspěvek.
Wau
To ja ďakujem vám ,popravde čakal som že to nikto nedocita do konca,veľmi sa teším že sa vám to páčilo ,ihneď ako prídem domov pôjdem sa pozrieť na hrušku ,kto tam zase lozi😅😅

kubas
napsal(a):
To je na Slovensku?
Áno ,južné Slovensko

kubas
napsal(a):
Krásní opravdu ja tohle viděl jen v Chorvatsku.
Ďakujem ešte raz za pochvalu,akurát ma mrzí že som si ich nezačal všímať skôr ,lebo sú to ozaj úžasné stvorenia ,
Na druhej strane som veľmi rád že si vybrali práve nás strom

napsal(a):
Wau
To ja ďakujem vám ,popravde čakal som že to nikto nedocita do konca,veľmi sa teším že sa vám to páčilo ,ihneď ako prídem domov pôjdem sa pozrieť na hrušku ,kto tam zase lozi😅😅
I já jsem dočetla do konce. Máte velké štěstí!