Miriam33

XXX.XXX.210.49
Trojka je zobonoska (topolová? Google obrazky napoví), čtverka není dobře vidět... hrobařík?
Miriam33

XXX.XXX.210.49
Jednicka... možná mrchožrout, dvojka asi kvapník (nebo něco podobne dravého, nevidím krovky), poslední snovačka oblá https://www.arachnology.cz/druh/enoplognatha-ovata-238.html
Miriam33

XXX.XXX.210.49
Odvolávám mrchožrouta, jednička je nejspíš nějaký bázlivec (vratičový?)
Díky moc! Podle obrázků je to opravdu ta zobonoska topolová a zřejmě i ten bázlivec vratičový. Snovačka oválná mě zmátla svojí variabilitou a nepomohli ani Pavouci České republiky . Čtyřku už jsem určil, pravděpodobně je to scaphidium quadrimaculatum. Pokud by někdo určil druh toho kvapníka (je li to kvapník) a slíďáka, tak budu rád.
Miriam33

XXX.XXX.210.49
Ono z fotek je to nekdy matoucí... není vidět třeba tvar těla ani poznat velikost, taky pomůže údaj o lokalitě....a teda s člunotvárníkem čtveroskvrnným jsem se ráda seznámila :)
Ten střevlíkovitý mi nakonec prijde nejvíce jako střevlíček obecný, mrkněte na fotky, jsou tam i barevné varianty jako ten brouk na ruce. Kvapnici mají světle nohy a kratší tykadla.
Miriam33

XXX.XXX.210.49
http://www.naturabohemica.cz/trochosa-terricola/
Píšou tam, že slíďáky lze snadno zaměnit mezi sebou a rozpozná je jen odborník podle fotky zadečku a repr. orgánů. Ale ta fotka je jinak fakt pěkná.
Někteří slíďáci se dají poznat i z fotek, ale u tohohle si opravdu nejsem jistý. Každopádně díky za střevlíčka obecného, na některých fotkách z internetu vypadá opravdu stejně jako ten na mé fotce. Ještě jednou děkuji za ochotu, a třeba sem zas přihodím něco, s čím si nebudu vědět rady.
Miriam33

XXX.XXX.210.49
Hlavně, že se našel, byla to skoro detektivka :). Zase ten černočervený brouk má české jméno úžasné;)
Tak jsem tu zas , prosím o určení druhu střevlíka (délka asi necelé 2 cm) a skákavky (nejpodobnější mi přijde evarcha arcuata, ale nejsem si jistý). Fotky bohužel nejsou nijak zvlášť kvalitní.
Díky, prosím o určení dalšího pavouka, je to druh xysticus bifasciatus?