Morčata se nerozmnožují

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2015 20:46
Leonak

XXX.XXX.213.74

Dobrý den,
mám takový problém s párem morčat. Samec starý 4 roky, samice 1 rok jsou spolu v jednom kotci už 5 měsíců a stále žádný vrh nových morčátek. Když jsem je pozorovala, samice se očividně nabízela ale samec nebyl schopen samici nakrýt, to to radši šoupnul vedle do pilin. Myslíte, že mají ještě vůbec šanci na potomstvo? A co je podle vás špatně? Děkuji za odpověďi.

30.1.2015 06:04
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Podle mě je špatně, že dneska se snaží morčata rozmnožit kde kdo, ale to asi slyšet nechcete.

30.1.2015 08:54
Leonak

XXX.XXX.213.74

No s dědou jsme chovali králíky a nikdy k rozmnožování žádnou speciální pomoc nebo dokonce papíry nepotřebovali, když nezabřezli na druhý pokus tak z nich byl králík na paprice. Všechna narozená morčata si chci nechat a útulky snad morčaty nepřetékají, takže komentáře jako na vlákně u psů nejsou na místě. Každopádně než udělám morče na paprice chtěla jsem jim dát šanci, že by někdo poradil co s nimi:) Berte to trochu s nadsázkou.

30.1.2015 17:12
davidka

XXX.XXX.212.160

Takto starou samici už bych ani nekryla. Možná je chyba v ní, možná v samci, ale každopádně už je na první porod pozdě. I kdyby teď zabřezla, může mít potíže při porodu.

30.1.2015 19:19
Leonak

XXX.XXX.213.74

Děkuji za reakci, samici jsem dala k samci v šesti měsících stáří, kdy dosáhla optimální váhy, od té doby je u něj protože jsem si nevšimla žádných známek březosti. Krýt už teda asi nebudu, jen mě to překvapilo a hledala jsem v čem by mohl být problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík