Různá morčata - krytí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2015 16:06
snailsmile

XXX.XXX.255.5

Chtěla bych se zkušenějších zeptat, co by vzniklo za morčátka ze spojení: samička peruánka a sameček kratkosrstý hladký? Bylo by to úplně něco nesmyslného? Díky.

1.4.2015 16:33
linduš

XXX.XXX.164.146

Zverimex neboli mix (vořech).
může to připomínat špatného peruána, může to být hladké s nějakým vírkem, může to mít delší chlup...

1.4.2015 17:01
snailsmile

XXX.XXX.255.5

Hmm, jsem si to myslela smajlík četla jsem, že jedině s peruáncem nebo alpakou...ty poblíž nikdo nemá... Šlo by s přimhouřením oka ještě s jiným plemenem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2015 17:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

snailsmile napsal(a):
Hmm, jsem si to myslela smajlík četla jsem, že jedině s peruáncem nebo alpakou...ty poblíž nikdo nemá... Šlo by s přimhouřením oka ještě s jiným plemenem?

Nešlo a ani s přimhouřením. I s jiným dlouhosrstým plemenem totiž vylezou potomci ze špatně umístěnými vírky, ono správně utváření je dáno modifikačními geny malého účinku, a ty prostě jiné plemeno než to, které je na to šlechtěné, tzn. peruánec nebo alpaka. Vůbec nemůžeš použít nic s čelní rozetou, protože ten znak je dominantní a výsledek by byl jakože peruánec crested, takže totál nestandard. A vůbec nemůžeš použít krátkosrsté plemeno, vyleze délka srsti taková mezi, zas nestandard.

Prostě když budeš křížit s jiným plemenem, vznikne nestandardní zvíře, do dalšího chovu nevhodné, prostě mazlík ala zverimex nebo krmení pro hada.

1.4.2015 17:47
snailsmile

XXX.XXX.255.5

Dobře, myslela jsem si to, ale tak za zeptání nic nedám a mám aspoň jistotu. Díky moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík