KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
Ahoj mám takový problém s mým morčátkem. Už je tomu asi týden co pořádně nejí a poslední dobou ani nepije. Jsou mu asi 4 roky. U veterináře jsem s ním byl jeden mi řekl že má přerostlé zadní stoličky, že si mám zajet k jinému veterináři který stoličky morčatům obrušuje. Hned druhý den jsem tam teda jel. Za 2 dny mi zavolali že si mám pro morčátko přijet. Když jsem přijel sdělili mi že u nich normálně jí a stolici že má taky v normálu, že se mu na zuby dívali a že je přerostlé nemá. Dali mi nějaké antibiotika a probiotika že mu to mám dávat. Dnes jsem tam volal kvůli kontrole váhy, sdělil jsem jim že morče sice něco sní ale to něco je jen trošičku sena a vypije asi čtvrtku 125 ml bandasky zatím co dříve ji byl schopný za den vypít celou. Po telefonu mi sdělili že mu mohou ty stoličky zkrátit jen opticky, ale že neví jaký to bude mít efekt. Už jsem z toho fakt zoufalý a nevím co by s ním mohlo být. Má někdo s tímto problémem zkušenosti? Nemůže to být třeba stářím? Poslední dobou jen odpočívá a nic moc nedělá. Ale nezdá se mi nějaký smutný nebo ponurý. Děkuji všem za pomoc.
KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
Normálně jsem ho krmil granulema (jedinýma co žral, zkoušel jsem různé druhy ale většinou jen něco vybral), ty jsem ale poslední dobou odstavil, protože je vůbec nechce, jinak má k dispozici pořád seno, kterého ale taky nežere moc, každý den dostává zeleninu (okurek, mrkev, saláty,...), to ale teď jen okousal a nechal to být. Jinak má k dispozici i tvrdé pečivo, ale jak už jsem psal tak všechno jen okouše a nechá to být. Před chvílí jsem mu dal (na radu veterináře) ovesné vločky, těch teda pár spapal, ale teď už to zase nechce.
KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
Z Krnova a pokud teď tak vím tak jsou tu 3 veterináři, z toho jeden se na hlodavce nějak nespecifikuje a moc jim evidentně nerozumí, druhý mi řekl, že má přerostlé zuby a u třetího jsem ještě nebyl tak ho můžu zkusit. Teď mě napadlo, nemohlo by to být třeba tím, že by chtěl společnost. Myslím tím samici. Je to samec a žije 4 roky sám ale nevím, jestli je tohle důvod k nežrání.
Místo samice bych doporučila samce - pokud by byl pořád se samicí měla by často mladý a to by nedělalo dobrotu pro ni, leda by měli oddělené klece a jen by na sebe viděli... našla jsem na jedné stránce doporučení na veterináře z Ostavy, jestli to pro Vás není daleko tak bych zkusila jeho...
KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
No právě že Ostrava je dost daleko asi 1,5h cesty a pro mě je celkem problém se dostat jen do Opavy, kde měl ono vyšetření stoliček. Nemám totiž auto a Ostrava je dost z cesty. Jinak mohl bych mu zkusit aspoň zavolat nebo mu napsat mail. Poprosím tedy aspoň o jméno a kdyžtak zkusím ještě toho jednoho v Krnově a pak uvidím. Jinak díky za pomoc.
KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
Jinak s tou samicí jsem to myslel jen na chvíli že bych od někoho půjčil nemyslel jsem napořád. Myslel jsem že by ho třeba nějak umoudřila.
Tady je webovka http://www.veterina.estranky.cz/... hodně štestí ať je kluk vpořádku...
KubulaKubaKubikula
napsal(a):
Jinak s tou samicí jsem to myslel jen na chvíli že bych od někoho půjčil nemyslel jsem napořád. Myslel jsem že by ho třeba nějak umoudřila.
Hloupost. radši pořiďte mlaďounkého samečka jako kámoše, ale nejdřív vyřeště zdravotní stav vašeho morčína. že by si po létech si vzpoměl, že mu chybí společnost a proto nežral, to je taky hloupost. něco mu je.
pokud nepomáhají vetové a viditelně má bobky v pořádku (nemá náznak kokcidií), zkusila bych pár dní předávkovávat vit.C (budete se divit, co všechno nedostatek spůsobuje) do vody, nebo udělat nemléčnou instatní kašičku s vymačkanou šťávou z citronu, podávat stříkačkou.
v téhle době bych se taky zaměřila na pampelišky, mírně zavadlou kopřivu, bylinky a trávu všeobecně. a zkusila bych i větvičky třeba jabloně, pomáhají zubům. pomaleji navykat, ostatní jako okurku a salát i tu mrkev (nejspíš kupované) bych teď na nějakou dobu vynechala. seno a voda samožrejmě nonstop.
dokud se nevyloučí zuby, nebude asi žádná jistota, ale to céčko silně doporučuju.
už jsem pár morčín vytáhla na nohy
KubulaKubaKubikula

XXX.XXX.229.90
Děkuji ten vitamín C zkusím. Vymačkám teda citron do vody a budu mu to dávat ve stříkačce. Děkuji za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

KubulaKubaKubikula
napsal(a):
Děkuji ten vitamín C zkusím. Vymačkám teda citron do vody a budu mu to dávat ve stříkačce. Děkuji za pomoc.
Málo. Citron navzdory mýtům neobsahuje vitamínu C nějak extra moc. Kupte v lékárně normálně celaskon.
Uživatel s deaktivovaným účtem

hanka s.
napsal(a):
Moje morče do předevčírka normálně žralo.Ovšem včera, jako když utne-trávy se ani nedotklo, jablko nechalo, celé, granulí si nevšimne.Větve mu dávám na hlodání denně.Ani vodu nepije.Ani dneska ráno -nic.Je mu 7 a půl.Zuby Má celkem dobré.Ale nechápu, co se mohlo stát.
Cokoliv. Začni okamžitě dokrmovat a navštiv veterináře.
Protože na nežrání morče umírá a to poměrně rychle.