Křeček dzungarsky - proč musí samice k samcovi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2016 17:41
nateska

XXX.XXX.126.119

Dobrý den, mám samičku křečka džungarského a moje kamarádka má samečka a rozhodli jsme se, že se pokusíme aby měli mláďata. Na různých webech jsem se dočetla že by se samička měla dát k samcovi do klece a né opačně
Proč ?
Proč vadí kdybych dala samce do klece samičky?

Nanny

4.2.2016 18:40
Nanny

XXX.XXX.199.180

Samice bývají agresivnější, a když dáš samce do jejich teritoria, tak když zrovna nemají říji, tak mu můžou ublížit. Viděla jsem na vlastní oči samici, co samci skoro rozpárala břicho během doslova pár minut. Když ji dáš naopak k samci, tak se nebude cítit "doma" a nebude tolik agresivní.

Terka14

6.2.2016 16:31
Terka14

XXX.XXX.249.32

Nanny má pravdu. Když dáš samičku k samcovi, sameček jí nic neudělá, protože nemá potřebu bránit své teritorium, naopak partnerku rád uvítá. Zato samička si terit. hlídat bude a to někdy až velice agresivně, pokud nebude právě v říji, což jemalá pravděpodobnost a raději bych to neriskovala...

6.2.2016 17:19
nateska

XXX.XXX.126.119

Riskla jsem to a už je mám 3 dny v kleci samičky, spí dokonce spolu v domečku..

Terka14

6.2.2016 17:33
Terka14

XXX.XXX.249.32

nateska napsal(a):
Riskla jsem to a už je mám 3 dny v kleci samičky, spí dokonce spolu v domečku..

Tak to máš štěstí buď ráda !

12.2.2016 01:43
Didakt

XXX.XXX.182.205

A proč se teda ptáš když si stejně uděláš po svým? :D Máš vážně dost velký štěstí, že není kamarádka bez křečka. Křečci i křečíci jsou dost teritoriální zvířata i když křečíci méně. Nejlepší je je seznámit na neutrální půdě popřípadě jak už tu zaznělo u samce, protože samice je více agresivní a vetřelce je schopná zabít (ne obrazně). V začátcích když jsem s křečíky začínal jsem tuto hloupost udělal jednou, že jsem dal samce k samici a měl namále a byl málem bez pindi...a věř, že to nebylo moc vtipné oddělovat dva rozzuřené křečky, kteří kousají do všeho kolem a mít pak zakrváceného pokousaného samce...Takže pro shrnutí: Tvůj dotaz je zcela zbytečný, když si nedáš poradit a stejně si uděláš po svém...poslouchej rady znalých...

Přidejte reakci

Přidat smajlík