Uteklo morče, co teď?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2016 16:44

Asi v 16:10 mě uteklo morče co se dnes v noci narodilo..přenášela jsem samice a mláďata v košíku do výběhu (na trávníku) aby se samice pořádně najedli aby nabraly po kotění sílu a měli dost mlíka a jedno mládě vyšplhalo přes vršek košíku (na výšku má asi 25-30cm) a uteklo za plot k sousedům (jsou to chalupáři, jezdí sem velmi zřídka a my je skoro neznáme..proto nemáme ani kontakt..) výběh se samicema a mladýma jsem dala asi metr od plotu..a můžu doufat že si mládě samice přivolá..můžu pro to udělat ještě něco ?.. :(.

14.6.2016 18:23
yl246

XXX.XXX.50.27

Můžeš doufat, že sousedí nemají kočku a že ho nic nezakousne. Ale s největší pravděpodobností uteče někam úplně pryč. Není to pes, tak malé zvíře nemá v divočině šanci. Jinými slovy, už ho asi neuvidíš. Ale možná lepší umřít v přírodě, než skončit ve zverimexu. Trochu totiž pochybuji, že si všechna morčata můžeš nechat nebo je zadat?

Příště si morčata pořádně zajisti. A trávu jim natrhej radši sama. Jo, a morčata se nekotí...

Každopádně držím palce, moc velké naděje tomu ale nedávám.

14.6.2016 20:39

Taky myslím že se nevrátí..ale co..já sem s tím vyrovnaná..morčata bych do zverimexu v životě nedala! Davám je jednomu panovi co je má na výstavy (moje morčata mají většinou takovou tu zaječí barvu..a kombinace s touhle barvou) a taky dávám lidem který znám..snad nikomu jinému..dost mě záleží na tom aby měly hezkou budoucnost, s tím zajištěním..ja sem to nečekala..většinou sou mláďata i starší v klidu.. :/.

15.6.2016 08:03
yl246

XXX.XXX.50.27

Tak to se omlouvám, nevěděla jsem, že máte pro mladé odběr.

15.6.2016 13:17

To je v pořádku :).

16.6.2016 12:50
cerysek

XXX.XXX.174.34

Mě se kolikrát stalo, že mi utekl mladý sameček z výběhu pro morčata, byl to takový plašan, a vždycky se někam schoval, ale nikdy ne daleko. Pořád se zdržoval kolem výběhu, ale chytit se nedal. Určitě nikam daleko neuteče, ví, kde jsou jeho kámoši. Spíš jde o to vymyslet, jak ho chytit. Mě se podařilo jednoho rána otevřít výběh pro morčata, naházet jim tam žrádlo a sameček jak měl už hlad tak si tam zalezl sám. Ale musela jsem stát o kus dál, aby se nebál.

18.6.2016 11:24

Tak malej se včera našel, "starali" se o něj asi 2samečci co mě pořád utíkají...já už je ani nechytám..tak šel po chvíli za mámou a hned pil, vůbec jsem nevěřila tomu že přijde

18.6.2016 11:26
18.6.2016 17:28
yl246

XXX.XXX.50.27

To jsem ráda smajlík

Klarr

15.8.2016 23:50
Klarr

XXX.XXX.69.98

Předevčírem se mi ztratilo morce melo kolem 4 mesícu je na zahrade nejdpíš pod boudou nebo jerem nemuzeme ho najit a nevíme jakk dlouho tam bez jídla a pitíprezije.
Dali jsme mu na zahradu do misky nejake jildlo s vodu. Nevíte jak dlouho by jeste mohlo prezit a vrátit se domů?

16.8.2016 07:56

Klarr napsal(a):
Předevčírem se mi ztratilo morce melo kolem 4 mesícu je na zahrade nejdpíš pod boudou nebo jerem nemuzeme ho najit a nevíme jakk dlouho tam bez jídla a pitíprezije.
Dali jsme mu na zahradu do misky nejake jildlo s vodu. Nevíte jak dlouho by jeste mohlo prezit a vrátit se domů?

Morče venku hlady a žízní fakt neumře.

ale je vítanou svačinkou pro různé tvory venku taktéž žijící, jako jsou lasičky, kuny, kočky, lišky.

17.8.2016 16:25
LájošM

XXX.XXX.14.251

Klarr napsal(a):

Na zahradě v srpnu? To ji máte vybetonovanou? smajlík

Jestli máte ještě jiný morče, dejte ho v kleci někam poblíž, to utečené by mělo přijít.

16.10.2016 21:31
blanka731

XXX.XXX.220.6

Zdravím, jestli někomu utekli 2 morčecí samci jeden skinny a druhý rezavo chlupatý jsou v útulku v Praze, v Dolních Měcholupch

___jasmí___

18.6.2019 17:38
___jasmí___

XXX.XXX.207.91

Dobrý den dnes v 17:30 my uteklo 3 měsíční morče do kopřoví když jsem morčata ven a nevím co mám dělat 😢😭

MišaH.

18.6.2019 18:05
MišaH.

XXX.XXX.231.234

___jasmí___ napsal(a):
Dobrý den dnes v 17:30 my uteklo 3 měsíční morče do kopřoví když jsem morčata ven a nevím co mám dělat 😢😭

Nesedět na netu a vyrazit na lov nebo sedět na netu a prostě odepsat ztrátu.

Letous

4.6.2020 23:48
Letous

XXX.XXX.97.239

Dobrý den nevíte náhodou kde se může morče nacházet venku? Když uteče??

5.6.2020 08:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Letous napsal(a):

Někde, kde se cítí v bezpečí. Pod hromadou dřeva, v houští... Záleží, kolik schovek máte na zahradě v místě, kde uteklo. Nejdřív bych předpokládala, že neutíkalo daleko a vzalo na milost první úkryt, který se naskytl.

Ale jestli bylo venku přes noc, spíš bych se s ním rovnou rozloučila. Kuny a lišky se neptaj na netu, kde to morče je.

5.6.2020 09:03
Kačka_Novotná

XXX.XXX.33.138

Letous napsal(a):

Souhlasím s ostaními, morče už bude dávno pryč. Sestřenice má osmáky a má pro ně venku udělaný výběh ale i tak je potřeba to pořád hlídat. dokážou i sebemenší dírkou prolézt a myslím, že u morčat to bude podobné :/

6.6.2020 14:38
Lakosil

XXX.XXX.197.66

yl246 napsal(a):
To jsem ráda smajlík

To já taky. :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík