Křeček Syrský útěk

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2016 21:29
eM.

XXX.XXX.87.22

Dobrý den milí chovatelé,
stala se mi taková nemilá věc. Včera večer mi můj malý křeččí kamarád utekl. Sám si otevřel klec a šel se projít. Bohužel po prohledání celého našeho malého bytu (1+1) jej nikde nemůžeme najít.
Stopy po trusu nikde, ani žádné další zvuky. Mám takové obavy, že utekl bakonem, byl ten večer bohužel otevřený a dveře do obyváku bohužel taky.
Myslela jsem si, že by byt nemohl opustit, ale opak je nejspíš pravdou. Bydlíme ve 2.patře, byla jsem se dívat i pod balkonem, jestli se pádem náhodou nezabil. Ale tělíčko nikde.
Mohli byste mi prosím poradit, jestli by nemohl být ještě někde doma, popř. na jakém tajném místě? A pokud není doma, tak jak se srovnat s tím, že už jej neuvidím?
Děkuji za cenné rady.

27.7.2016 09:00
Rpsen

XXX.XXX.146.193

Zkus položit kýblík se žrádlem u vnitř, vedle kyblíku polož něco počem by mohl vylést a jak spadne do kyblíku tak už po hladkých stěnách nevyleze.

27.7.2016 09:42
eM.

XXX.XXX.111.162

Děkuji za reakci Rpsen. Bohužel už jsem přestala doufat. Po prohledání celého bytu, včetně odtažení všech skříní, kuchyňské linky, sedačky a všeho dalšího se nepodařil najít.

Myslím si tedy, že malý cestovatel se rozhodl místo bezpečí klece dát přednost nebezpečí přírody se vším všudy.

Pro příště poučení pro mě, že otevření klece, otevřené okno, popř. balkon pro malé uličníky není žádná překážka.

Hezké nadcházející dny přeje
eM.

Terezka.....

29.7.2016 15:36
Terezka.....

XXX.XXX.104.1

eM. napsal(a):
Dobrý den milí chovatelé,
stala se mi taková nemilá věc. Včera večer mi můj malý křeččí kamarád utekl. Sám si otevřel klec a šel se projít. Bohužel po prohledání celého našeho malého bytu (1+1) jej nikde nemůžeme najít.
Stopy po trusu nikde, ani žádné další zvuky. Mám takové obavy, že utekl bakonem, byl ten večer bohužel otevřený a dveře do obyváku bohužel taky.
Myslela jsem si, že by byt nemohl opustit, ale opak je nejspíš pravdou. Bydlíme ve 2.patře, byla jsem se dívat i pod balkonem, jestli se pádem náhodou nezabil. Ale tělíčko nikde.
Mohli byste mi prosím poradit, jestli by nemohl být ještě někde doma, popř. na jakém tajném místě? A pokud není doma, tak jak se srovnat s tím, že už jej neuvidím?
Děkuji za cenné rady.

Já bych se nevzdávala, je to křeček, mohl někam zaklíst i do něčeho. Pokud nemáte kočkyči krysaříka v bytě, šance tu pořád je... Zkuste to s tím žrádlem...

Držím palce a nevzdávejte to, podle datumu příspěvku to není moc dlouho, za tu dobu by hladem neumřel, zároveň bude mít ale hlad a jídlo ucítí...
Ten kyblík funguje tak, že křeček ucítí jídlo (je na utěku a má hlad, čím oblíbenější žrádlo, tím lepší, nebo zkuste od každého něco) po žebříčku, co opřete o kyblík se dostane dovnitř (skočí) a pak se nedostane ven, a Vy ho tam najdete.

P.S - Mně se stalo něco podobného, myš (pískomil) my zalezl pod postel (mám tam krabice ) a nemohla sem ho najít. Už sem se vzdávala. Pak jsem se podívala po chvíli, sedí tam a "culí" se na mě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík