Kore

XXX.XXX.153.142
Dobrý den, potřeboval bych poradit jaké drobné savce do venkovní voliéry pro drobné papoušky s možností vletu, případně vstupu do temperované voliéry, a jestli je k tomu vhodný například pískomil. Děkuji.
Terezka.....

XXX.XXX.104.1
Tak to tedy rozhodně NE!
Na "oživení voliéry" si kupte sádrové figurky a květiny. Nevím o hlodavci, kterí by nedokázal vyšplhat a utéct, nebo se podhrabat. Zárověn nevím o žádném, který by nepotřeboval trochu víc péče...
Někteří (např. potkan) by dokonce dokázali "drobného papouška" zahubit.
Zkuste si zadat do googlu různé hlodavce a přečtěte si o jejich potřebách na chov, nebo konkrítně tento dotaz zadejte od některé specializováné diskuze o vybraném hlodavci... Uvidíte, jaké budou reakce... Ale nemyslím si, že by nějaký vhodný hlodavec byl...
Kore

XXX.XXX.87.253
Děkuji za reakci, občas jsem viděl ve voliérách králíka nebo morče, tak mě napadlo jestli by nešlo něco menšího. Ale jestli si myslíte že by to nebylo zodpovědné, tak jdu od tohoto nápadu pryč.
Terezka.....

XXX.XXX.104.1
Tak to jste mě mile překvapil. Už jen mílo lidí si nechá poradit
možná by šel ten králík ( i když není hlodavec... ). Zkuste ukázat nebo podrobněji popsat prostředí ve kterém by králík žil někomu, kdo má s králíky zkušenosti. Já se zajímám především pískomily...
Kore

XXX.XXX.240.118
No v zoo v opravdu větší voliéře mají s nějakýma mrchožroutama a nějakou kačenou třeba aguti, vypadají spokojeně, nevadí si. Poslední dobou pozoruju takový trend chovat více druhů pohromadě. Ale samozřejmě záleží na tom jak je výběh profi a co chcete chovat za druhy. Slyšela jste o křepelce čínské? Ty by mohly splnit váše očekávání
Simfra

XXX.XXX.56.73
Chodívala jsem v Plzni na veterinu,kde měli ve veliké volieře,nahoře andulky a dole pobíhala morčata.Měli to tam spoustu let a bylo to OK.
Terezka.....
napsal(a):
Tak to tedy rozhodně NE!
Na "oživení voliéry" si kupte sádrové figurky a květiny. Nevím o hlodavci, kterí by nedokázal vyšplhat a utéct, nebo se podhrabat. Zárověn nevím o žádném, který by nepotřeboval trochu víc péče...
Někteří (např. potkan) by dokonce dokázali "drobného papouška" zahubit.
Zkuste si zadat do googlu různé hlodavce a přečtěte si o jejich potřebách na chov, nebo konkrítně tento dotaz zadejte od některé specializováné diskuze o vybraném hlodavci... Uvidíte, jaké budou reakce... Ale nemyslím si, že by nějaký vhodný hlodavec byl...
Souhlasím.