Bayleen
napsal(a):
Ahoj, dočetla jsem že křeček syrský je celkem neochočitelný samotářský tvor, ale zároveň několik lidí zase tvrdí, že jsou skvělými mazlíky. Samozřejmě jde o to kdo ho odchoval, ale zajímali by mě názory lidí, kteří s nimi mají více zkušeností a můžou poskytnout lepší informace.
Nesmysl. Nevím, kde jste to slyšela, ale syrský křeček je podle mého podstatně ochočitelnější, než jeho menší příbuzní - křečíci. Není to takový tryskáč, líp se s ním i manipuluje. Nicméně, mám zkušenosti s tím, že samice byly většinou protivné, zatímco kluci naprostá zlatíčka. Stejně jako jsem se stihla přesvědčit, že dlouhosrsté variety byly vždycky jaksi mírnější a ochočitelnější, než krátkosrsté a původní zlaté. Za mě dlouhosrsté kluka a máte božího křeččího kámoše. (Nejlépe od chovatele. Ve zverimexu nevíte, co berete.)
Jinak je to rozhodně samotář - vztahuje se to ale pouze na další zástupce jeho druhu. Syrského křečka jen jednoho v dostatečně velké ubikaci (tak 80x30cm plochy mi přijde adekvátní). Nikdy ne víc pohromadě.
Štěndo

XXX.XXX.49.145
Syrský křeček z mého chovu byl mazlíček. Vnučka mi přinesla březí křečici ze zveráče.
Měli jsme tenkrát čtyři křečíky.
Stendo

XXX.XXX.49.145
Mela jsem brezi kreckovou ze zverace, krasne syrske kreciky ruzneho zbarveni porodila. Vsichni zustali u nas, jsem je rozdelila podle pohlavi a i kdyz byli brany do rukou, tak jedna samicka byla porad hodne placha a kousava. Zvykla si, ze ji bereme v rukavicich a bylo to v pohode. Mam z toho vrhu uz jenom jednoho krecika bileho samecka, je to mazlicek a sranda je, ze nejen ze si kreckuje jidlo, ale vynasi z misticky i vodu do stejneho rohu, jako jidlo. Ma to potom rozmocene na vyhozeni.
Kreciky mam cely zivot, ale vodu si nikdy zadny nekreckoval a kdyz ma misticku prazdnou, tak ji prevraci a to uz vim, ze vodicku zase vynesl do zasob.