Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2017 21:27
Nicoleta

XXX.XXX.209.57

Zdravím, ráda bych založila vlákno, kde se budeme jako chovatelé nutrií dělit o své postřehy a zkušenosti.
Dneska jsme si koupili 5 samic a budeme kupovat samce. Máme 2 zlaté,2 bílé a stříbrnou.
Jak početné skupiny máte vy? Jak máte nutrie ochočené? Čím je rádi krmíte?

7.8.2017 17:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Neuvažuje se náhodou o zákazu chovu nutrií jaho nepůvodního druhu?

7.8.2017 18:39
Nicoleta

XXX.XXX.167.251

No řešilo se to tu už před pár lety a zatím se nic nestalo, tak snad to bude dobré dál.

29.8.2017 22:43
zbosace

XXX.XXX.97.129

No ako drobný cicavec mi nutria nepripadá ale chápem že nejako sa diskusia musí začať. Mal som určitú dobu samca ako nechceneho PET, maznacika". Chodil do chovateľskej kolónie kradnúť krmivo pre ostatné zvieratá a samozrejme tam bol nežiaduci. Tak som ho odchytal v domnienke že ho možno výhodné predám. Bohužiaľ sa všetky chovy v okolí rušili kôli úpadku záujmu o kozusinu a tak mi zostal na krku. Dostal meno Midži a s podivom si perfektne zvykol a na zavolanie prišiel aj z veľkej diaľky. Jeho schopnosti som zle odhadol a tak platanie voliery z kralicieho pletiva som po čase vzdal. Búdku neprijal ale noru si vyhrabal až za volieru pod slivku ktorá do roka vyschla. Cez deň spal alebo sa pasol na dvore. Kŕmil som ho vo voliere ale keď zistil čo je v záhrade začali problémy. Tam nebolo plodiny ktorú by neskusil aspoň načať. Maskrta bola preňho kukurica vo všetkých formách. V zime zozral aj suché korovie- kukurniste. Robil som vtedy v JRD a vždy som si braval kúsok klasu zo silaze lebo ma čakaval asi 100 m v poli kade som sa vracal, inak nechcel ísť domov. Pohladiť sa nedal ale nikdy nezautocil. Chytanie a prenášanie za chvost mu nevadilo. Susedom nevadil ani keď behal po záhrade, do cudzej vošiel iba raz- do oziminy. Bohužiaľ som oň prišiel, zabili mi ho dvaja opilci keď sa v noci vracali z krčmy, vraj si mysleli že je to pes a údajne zaútočil. Viem že vaše dôvody začatia chovu sú asi iné ale vaša téma ma donútila oprášiť spomienku na môjho Midžiho...

30.8.2017 14:16
Nicoleta

XXX.XXX.243.193

Páni, děkuji za silný příběh. Je mi Midžiho moc líto, museli jste si spolu spoustu zažít. smajlík
Děkuji za jiný úhel pohledu na nutrie nejen jako užitkové zvíře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík