Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krecek123

15.8.2017 15:33
Krecek123

XXX.XXX.214.190

Potřebuji poradit jak správně seznámit dvě samičky morčat. Jedná na 3-4 měsíce (možná bohužel těhotná) a druhá ma být ó něco mladší. Co sem to zkoušela dvakrát tak se kousaly a nevypadalo to vůbec hezky. Poradíte mi prosím? Zatím sou každá zvlášť ale nechci aby jim bylo smutno.
A ještě dotaz: ta která je pravděpodobne těhotná mockrát za den strašně nahlas pisti. Souvisí to s tím nebo jen volá tu druhou? Děkuji.

Myššš

15.8.2017 21:36
Myššš

XXX.XXX.11.210

A seznamovala jsi je na neutrálním území, nebo v kleci? Pokud v kleci, kterou má jedna z nich jako své území, tak si ho samozřejmě brání. Pokud na neutrálním území a stejně se perou, tak jedině dvě klece vedle sebe.
Ale spíš si myslím, že si jen vyřizují hierarchii a vypadá to hůř než to ve skutečnosti je. Opravdu se pokousaly natvrdo, až do krve? Nebo kousání jenom naznačují?

Krecek123

15.8.2017 22:23
Krecek123

XXX.XXX.214.190

Na neutrálním uzemi. Do krve ne, jenže to mám čekat až poteče krev? Vypadalo to nepěkne jak se do sebe pustily. A když sou vedle sebe tak se koušou do čumáku a pacek přes mříže a cvakaji zubama.ja jen nechci aby si ublížily :).

Myššš

16.8.2017 15:35
Myššš

XXX.XXX.11.210

Nečekej až poteče krev. Jde o to, že morčata se buď rvou natvrdo, a to do krve, nebo si jen vyhrožují chňapáním naprázdno. Pokud se nepokousaly, ale jen si vyhrožují, tak šance na seznámení je. Cvakání ale není moc dobré znamení. Morče cvaká, když má nervy na pochodu a vyhrožuje druhému.
Mi vyšlo bez problémů seznamování samců - malého a ještě menšího a následně starého a malého. V prvním případě se jenom honili a vrkali na sebe a hned byli kamarádi, v druhém případě malý naskakoval na velkého :-D a honil ho asi týden, než se uklidnil. Velký na něho občas výhružně otevíral tlamičku a ukazoval hlodáky, jinak nic. Každopádně nějaké poučky o tom, že malý se podřídí dospělému, očividně nečetli. :-D
Samice by měly být údajně snášenlivější než samci, ale každé morče je jiné. Ještě jim zkus dát šanci a pustit je do výběhu s hromadou zelené trávy, ať je jídlo trochu rozptýlí.

Myššš

16.8.2017 15:44
Myššš

XXX.XXX.11.210

Tady je seznamování popsané podrobněji:

http://www.dailycavy.cz/old/seznamovani.html.

Krecek123

16.8.2017 17:00
Krecek123

XXX.XXX.214.190

Děkuji jenže furt to není dobré. A kdyby to náhodou neslo ani časem, tak každá bude muset být oddělene že? :( Nebo v kleci která je na půl rozdělena? I tam je dávám až se aspoň vidí a cuchaji jinak je každá jinde. Ale i přes to se koušou a cvakaji zubama :/.

Myššš

16.8.2017 17:34
Myššš

XXX.XXX.11.210

Kdyby si nesedly, tak každá bude potřebovat svou klec. Nedělila bych klec napůl - i ty největší co mají 120 cm se tím zmenší na ubohých 60 cm a to je málo. Navíc by přepážku mohly vybourat a porvat se. Dala bych je kdyžtak do dvou klecí vedle sebe. Můžou pak spolu komunikovat přes mříže a budou mít aspoň nějaký kontakt s někým svého druhu.
Mám tak ubytované samce 2 + 1 - dva spolubydlící v jedné kleci a vedle jeden v druhé kleci. Ten lichý se prostě neplánovaně vyskytl (dávali ho pryč původní majitelé) a trojici dospělých samců se mi už teda vytvořit nepodařilo. Prý ani nejde dávat dohromady dospělé samce - u nás to nejde kvůli alfasamce, který natvrdo útočí. Druhý starý morčík by podle mě neměl problém. Dokonce spolu s tím novým odpočívali pod postelí. Přes alfasamce to ale neprošlo ani tak, protože si pak na starém chudákovi pořád vylíval vztek za to, že se paktuje s "nepřítelem", honil ho, skákal po něm a ježil se jako dikobraz. Takže mají bydlení zvlášť a výběh rozdělený přepážkou ze dřeva, pletiva a kartonových krabic. Můžou na sebe pískat a vrkat, můžou si hlídat hranici teritorií, jako by to dělali i v přírodě, ale nemůžou se porvat.

xxxyyy

17.8.2017 15:48
xxxyyy

XXX.XXX.17.137

Krecek123 napsal(a):
Potřebuji poradit jak správně seznámit dvě samičky morčat. Jedná na 3-4 měsíce (možná bohužel těhotná) a druhá ma být ó něco mladší. Co sem to zkoušela dvakrát tak se kousaly a nevypadalo to vůbec hezky. Poradíte mi prosím? Zatím sou každá zvlášť ale nechci aby jim bylo smutno.
A ještě dotaz: ta která je pravděpodobne těhotná mockrát za den strašně nahlas pisti. Souvisí to s tím nebo jen volá tu druhou? Děkuji.

Dejte dvě klece vedle sebe, ony si na sebe zvyknou. Já jsem ta seznamovala taky, ale trvalo to asi dva měsíce. Pak jsem je pouštěla do ohrádky venku spolu, spíš než sobě navzájem se věnovaly žrádlu.

Krecek123

17.8.2017 22:29
Krecek123

XXX.XXX.214.190

Dobře dekuji, už je mají vedle sebe a povídají si pořád. Snad budou časem moct být úplně spolu v jedné kleci. Zatím bude každá zvlášť a aspoň se uslyší a uvidí. Jinak je "seznamuju" i ve velké kleci která je rozdělena na půl mřížemi a přes to se cuchaji a vidí ještě blíž dvakrát denně.

17.11.2018 08:46
Pucikk3575

XXX.XXX.212.38

Dobrý den, mám dotaz. Kupuji samce morčíka k mé samičce a nevím jak je seznámit. Poradíte? Chtěla bych samičku také připustit a pak samce vykastrovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2018 09:10

Pucikk3575 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Kupuji samce morčíka k mé samičce a nevím jak je seznámit. Poradíte? Chtěla bych samičku také připustit a pak samce vykastrovat.

je samička starší než jeden rok?

17.11.2018 09:52
Pucikk3575

XXX.XXX.212.38

Narozená 9.2.2018

17.11.2018 09:56

tak potom je to jednoduché. pokud máte dostatečně velké bydlení, ne osmdesátku klec, vložte samečka k samičce a je seznámeno.

17.11.2018 10:06
Pucikk3575

XXX.XXX.212.38

Dobře děkuji .

17.11.2018 12:55

Pucikk3575 napsal(a):

..nejdříve bych si ale zjistila zájemce o budoucí mimi, když vidím ty inzeráty plné morčinek a pak jdu na burzu a tam je doslova vnucují za dvacku, je mi jich líto.....

17.11.2018 15:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..nejdříve bych si ale zjistila zájemce o budoucí mimi, když vidím ty inzeráty plné morčinek a pak jdu na burzu a tam je doslova vnucují za dvacku, je mi jich líto.....

tohle nemá cenu, jak je někdo rozhodnutý množit, udělá to.

morče je výborné na grilu, tak nakonec proč ne.

17.11.2018 16:44

tohle nemá cenu, jak je někdo rozhodnutý množit, udělá to.

morče je výborné na grilu, tak nakonec proč ne.

..ale v jateční velikosti...ne tahle z neuvážených množení - čím dál menší, malá očka, malá ouška - prostě takový potkanoidní typ.........

17.11.2018 16:58

..ale v jateční velikosti...ne tahle z neuvážených množení - čím dál menší, malá očka, malá ouška - prostě takový potkanoidní typ.........

krysí hlavičky nejsou na grilu vidět. a když nerostou, tak se z nich dá vždycky udělat polívka a paštika.

17.11.2018 16:58

dají se sehnat zadarmo, v sezoně dokrmit dosti levně na trávě a je z toho maso zadara, neber to

17.11.2018 17:45

17.11.2018 17:47

prostě tyhle snadno množitelný věci, co se pak objevují v inzerci pod hlavičkou "daruji", to je dar z nebes. to samý achatiny, aneb po staročesku nikdo nepozná, že to není hlemýžď zahradní a protože jsou větší, je s tím méně práce

17.11.2018 18:02

prostě tyhle snadno množitelný věci, co se pak objevují v inzerci pod hlavičkou "daruji", to je dar z nebes. to samý achatiny, aneb po staročesku nikdo nepozná, že to není hlemýžď zahradní a protože jsou větší, je s tím méně práce

.....no tak já se setkala u achatinářů s tímto - kdekdo je nabízí - mimina - když napíši, že je vykoupím na zkrm - jsem ochotna za úplně malé v jakékoli kvalitě dát 1 až 3 korun, tak ze mně udělají příšerného kruťáka a že je dají jen jako mazlíčky do rodinné péče......tak nevím kde potom končí a u mně by se mělijako v bavlnce - tedy do svého konce......

17.11.2018 18:48

.....no tak já se setkala u achatinářů s tímto - kdekdo je nabízí - mimina - když napíši, že je vykoupím na zkrm - jsem ochotna za úplně malé v jakékoli kvalitě dát 1 až 3 korun, tak ze mně udělají příšerného kruťáka a že je dají jen jako mazlíčky do rodinné péče......tak nevím kde potom končí a u mně by se mělijako v bavlnce - tedy do svého konce......

ale tak na zkrm.... já můžu odpřísáhnout i u těch morčat, že k hadovi nepůjdou.

a nikdo se nikdy neptal, jak se "mazlíkům" daří

17.11.2018 18:53

ale tak na zkrm.... já můžu odpřísáhnout i u těch morčat, že k hadovi nepůjdou.

a nikdo se nikdy neptal, jak se "mazlíkům" daří

..to já to řeknu na rovinu, že na zkrm a nechtějí a že by si vydělali.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík