psotitko
napsal(a):
Jasně, ale netoužím po tom, aby mě tu někdo napadal.
...no Váš příspěvek k napadání opravdu není, naopak, prostě máte zájem o toto zvíře a předem sondujete jak moc složitý je jeho chov...pokud mohu za sebe: ježka jsem měla, jako mládě snesl braní do ruky a rozumnou manipulaci, pak dospěl a měl rád svůj klid, pozorovat se dal večer u krmení a nějakou tu dobu než si zase zaleze do svého domečku...je potřeba počítat s tím, že jeho výkaly jsou dost cítit, nezachovává čistotu - chození na jedno místo a tak jsem velmi často drhla od výkalů jeho domeček, jinak cítit není...krmení co nejrozmanitější, velmi se mi osvědčila sarančata, cvrčci, červi...podívejte se na stránky chovatelů tohoto zvířete...já mám nyní bodlína - pořizovací cena trochu vyšší, ale je to zvířátko, které se ničeho nebojí a snese braní do ruky, nebojí se ani našich koček ani psa, i když noční tvor, probouzí se i během dne vyškemrá cvrčka či saranče a spokojeně usíná... jedinou nevýhodou je jeho několikaměsíční spánek, do kterého upadá, ale po zbytek roku je to zvíře v porovnání s ježkem dobře naladěné, aktivní a jeho výkaly nezapáchají - chodí do jednoho rou a dá se naučit i na misku s pískem chodit...chce si to načíst aby jste si rozumně řekla, zda je to dané zvířátko pro Vás to pravé zda budete schopna mu zajistit to co potřebuje ke spokojenému soužití s Vámi... hodně zdaru...