Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xPavel

20.4.2019 19:33
xPavel

XXX.XXX.157.37

Zdravím, mám takový problém.
Chovali jsme králíky, rodiče je měli na maso, nakonec to ale zrušili. Měl jsem jednoho oblíbeného králíka (Erik), který měl hodnou povahu a tak jsem je ukecal, aby jsme si ho nechali. Králík byl ale večně sám v kotci, osamělý. Nezdálo se to správné, tak matka přišla s nápadem pořídit k němu morče, že se to tak dělávalo a že morče a králík byli vždy kamarádi. A tak koupili rodiče morčecího samce (Ferda). Celou zimu byli fajn dvojka, morče sedávalo králíkovi na zádech, když se někdo přišel podívat, tak se za něj hned schovalo, když bylo chladno, tak se k sobě tulili. Jenže před pár dny jsem si všiml, jak králík morče honil a tak divně na něj dorážel. Jako by na něj přišlo jaro. Morče z toho nadšené nebylo a viditelně mu to vadilo. Hned jsem je tedy rozdělil.
Matka říkala, že to králíka snad přejde. Ale mě přijde, že je to celé blbě. Že jsme udělali chybu a já nechci ty zvířata trápit, chci se teda zeptat, jak to udělat správně.
Trochu jsem hledal a zjistil jsem, že morčata by neměla být chována sama. Jenže problém je, že když je to sameček, tak se bude s dalším samcem prát, když bude se samičkou, tak se zase budou rozmnožovat. A s králíkem je to vlastně ten stejný problém.

20.4.2019 20:05
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Udělali jste chybu. To, že se králík po morčeti ohání je normální. Morčata nežijí sama a potřebují k sobě morčecího parťáka, takže samce vykastrovat a samička k němu. Králíka taky kastrovat a samičku k němu. Morče je hlodavec, ale králík ne. Mají naprosto odlišnou stravu, až na seno. Přečíst stránky a ukázat mamince .

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2019 20:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dospělé morče sameček se dá seznámit s morčetem samečkem odstávčetem a většinou to funguje. Ve dvojici. Ve větších skupinách už se perou. Ale dvojce samečků morčat bývá ok, pokud nepřipouští nebo nevidí samice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík