Ahojky,
mám morčátko kterému je 6-7 týdnů a zdá se mi, že docela kýchá. Dneska jsem mu i vyčistila klec, dala mu nové hobliny a všechno. Nemůže to být třeba senem? Nemůže být až moc prašné? Ona v něm totiž i spí...
Celou klec jsme vydesinfikovala, protože to morče, co jsem měla před tím si přivezlo ze zverimexu nějakou nemoc a zemřelo, takže jsem klec vydezinfikovala. Teda všechno až na napáječku a misku na jídlo, protože jsem se bála, že z toho přeci jen bude pít a jíst, tak to jsem jen pečlivě umyla. Jen právě trošku kýchá. Jinak je strašně aktivní. Pořád by někde běhala, lítá po kleci jak blázínek a pořád něco žere. Tak nevím.
Předem díky moc Všem za rady!
Elča_elča_

XXX.XXX.45.202
Dobrý den. Moje morčátko taky kycha. Morčata která kychaji prý muzou mít právě vsenky.Nevim to jistě prohlidni si proto morčátko jo, ale kýchání u morcatek způsobují také vsenky já ani nevím jestli Moj emorcatko má vsenky protoze tam má hodně lupu tak to nepoznám. Kdyz tak odepište jestli vám to pomohlo. Já mám totiž stejný problém. Al esenem to taky může být... Snad vám to trochu pomohlo. Budu ráda za odpověď.
BramboraBára

XXX.XXX.211.76
Může kýchat protože je prach, když právě jí nějakou mokrou zeleninu nebo ovoce (hruška). Jednou za dva tři dny je normální, ale víc krát ne. Pak je docela velká šance že je nemocné. Tam je potřeba reagovat rychle, jedno antibiotika za druhým a samý veterinář. Je to příšerný, těžce se to řeší.
Barakara

XXX.XXX.190.206
Nejspíš to bude senem nebo podestýlkou. Moje morče taky kýchalo a tak jsem mu místo hoblin dala starý ručník a koupila jsem jiné seno. Od té doby to je v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!