Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.73
Jelikož se blíží doba,kdy budou kvočny různých druhů domácí drůbeže nasedat na hnízda a nebo budete sbírat násadová vejce, možná se budou hodit zkušenosti s likvidací této skodné.
<br>
<br>
Prakticky veškeré škody na domácím zvířectvu vznikají vlivem těchto šelem,ať už to přisuzujete čemukoliv.
<br>
Tchoři už téměř vyhynuli, lasičky loví z 99% myši,liška odnese většinou jen jedno zvíře.Ale pouze kuna dokáže zlikvidovat celý chov a neodnese nic.Mně dokázala zabít i 30 kachňat nebo slepic najednou.Kuny jsou přemnožené a je možné je spatřit téměř kdekoliv.
<br>
Vejce vám odnese jenom kuna, když nepočítám potkany, kteří jsou ale mnohem méně nebezpeční-jsou hloupí a jedem nebo sklopcem je spolehlivě zlikvidujete.
<br>
<br>
Já kuny likviduji. Možná se to zdá kruté ale až vám kuna zlikviduje vše co jste pracně vypiplali, budete taky naštvaní.A dokáží se protáhnout opravdu kamkoliv.
<br>
Kuna je nesmírně inteligentní, často vycítí léčku.
<br>
Myslím, že o těchto zvířatech vím hodně.Našel jsem na půdě mládě a vypiplal ho a perfektně ochočil.Musím říct, že je to asi to nejlepší zvíře, jaké můžete doma mít.Je dokonalá a fretaka nesahá těmto zvířtům ani po kotníky.
<br>
<br>
Když bude mít někdo zájem, můžu mu poradit. Ovšem využití jen tehdy, pokud není možné všechnu drůbež zavřít tak, aby se na ni kuna nedostala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jelikož se blíží doba,kdy budou kvočny různých druhů domácí drůbeže nasedat na hnízda a nebo budete sbírat násadová vejce, možná se budou hodit zkušenosti s likvidací této skodné.
<br>
<br>
Prakticky veškeré škody na domácím zvířectvu vznikají vlivem těchto šelem,ať už to přisuzujete čemukoliv.
<br>
Tchoři už téměř vyhynuli, lasičky loví z 99% myši,liška odnese většinou jen jedno zvíře.Ale pouze kuna dokáže zlikvidovat celý chov a neodnese nic.Mně dokázala zabít i 30 kachňat nebo slepic najednou.Kuny jsou přemnožené a je možné je spatřit téměř kdekoliv.
<br>
Vejce vám odnese jenom kuna, když nepočítám potkany, kteří jsou ale mnohem méně nebezpeční-jsou hloupí a jedem nebo sklopcem je spolehlivě zlikvidujete.
<br>
<br>
Já kuny likviduji. Možná se to zdá kruté ale až vám kuna zlikviduje vše co jste pracně vypiplali, budete taky naštvaní.A dokáží se protáhnout opravdu kamkoliv.
<br>
<br>
Myslím, že o těchto zvířatech vím hodně.Našel jsem na půdě mládě a vypiplal ho a perfektně ochočil.Musím říct, že je to asi to nejlepší zvíře, jaké můžete doma mít.Je dokonalá a fretaka nesahá těmto zvířtům ani po kotníky.
<br>
<br>
Když bude mít někdo zájem, můžu mu poradit. Ovšem využití jen tehdy, pokud není možné všechnu drůbež zavřít tak, aby se na ni kuna nedostala.
Jak dostanete jed do vejce?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak dostanete jed do vejce?
Vejce se opaterně krouživým pohybem propíchne injekční stříkačkou,použije se silnější jehla,tak aby se dal nasát obsah,stačí vysát 1-3 ml.Tento obsah se nahradí čistým nejobyčejnejším fridexem bez žádných přísad, protřepe se.Pokud to teče ven,zakápne se voskem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.163
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
Taky jsem likvidoval kuny, jeden rok. Bylo to účinné, ale přišlo mi to nefér. Ať chceme nebo ne, jsme to my chovatelé, kteří zasahují do přírody a trápení zvířat, které za to nemohou je nehumánní. Už druhým rokem praktikuji elektroniku na dvířkách od kurníku a učím drůbež vždy zalézat. Ztráty jsou minimální a nikdo netrpí.
<br>
klakier
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vejce se opaterně krouživým pohybem propíchne injekční stříkačkou,použije se silnější jehla,tak aby se dal nasát obsah,stačí vysát 1-3 ml.Tento obsah se nahradí čistým nejobyčejnejším fridexem bez žádných přísad, protřepe se.Pokud to teče ven,zakápne se voskem.
Dobře,tak to jestli začnou kuny škodit tak se mají na co těšit....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsem likvidoval kuny, jeden rok. Bylo to účinné, ale přišlo mi to nefér. Ať chceme nebo ne, jsme to my chovatelé, kteří zasahují do přírody a trápení zvířat, které za to nemohou je nehumánní. Už druhým rokem praktikuji elektroniku na dvířkách od kurníku a učím drůbež vždy zalézat. Ztráty jsou minimální a nikdo netrpí.
<br>
klakier
S tím musím souhlasit.Přesto to čas od času využiji k redukci populace.S el. plašiči nemám bohužel žádné zkušenosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S tím musím souhlasit.Přesto to čas od času využiji k redukci populace.S el. plašiči nemám bohužel žádné zkušenosti.
S těmi vajíčky-to je bezva nápad.Použiji to na potkany.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
Nejen že je likvidace kun pomocí otrávených vajec krutá (mimochodem nechápu, jak to můžete dělat, když z vlastní zkušenosti víte, jak je to inteligentní a roztomilé zvíře), ale navíc tím porušujete zákon. Což v týhle zemi asi nikoho nezajímá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejen že je likvidace kun pomocí otrávených vajec krutá (mimochodem nechápu, jak to můžete dělat, když z vlastní zkušenosti víte, jak je to inteligentní a roztomilé zvíře), ale navíc tím porušujete zákon. Což v týhle zemi asi nikoho nezajímá...
To máte pravdu že to nikoho nezajmá kdyby jste choval(a) nějakou drůbež a kuna by vám něco zakousla nebo vám neustále chodila na vejce a zbůsobovala by vám škody tak by jste taky zakročil(a).....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To máte pravdu že to nikoho nezajmá kdyby jste choval(a) nějakou drůbež a kuna by vám něco zakousla nebo vám neustále chodila na vejce a zbůsobovala by vám škody tak by jste taky zakročil(a).....
Slepice máme, kuny taky - jednu vlastní ochočenou a jednu divokou, co nás občas navštíví. Ta ochočená je vychovaná a ta divoká nemá šanci, protože do kurníku se jednoduše nedostane. Sem tam se stane, že nějakou slepici odnese liška, protože je pouštíme z výběhu na louku, ale to je v podstatě náš problém, když nejsou v uzavřeném výběhu. Rozhodně proto nestřílíme lišky a netrávíme kuny a norky, bránit se můžete i jinak. Jen mě zarazilo, kolik lidí se tu chlubí trávením zvířat a ani netuší, že to nesmí dělat.. Doporučuju třeba Zákon na ochranu zvířat proti týrání § 5
(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
(2) Důvodem k usmrcení je:
a) využití produktů hospodářského zvířete,
b) slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
c) bezprostřední ohrožení člověka zvířetem,
d) výkon práva myslivosti a rybářství podle zvláštních předpisů,
e) nařízené mimořádné veterinární nebo hygienické opatření při ochraně před nákazami,
f) ukončení pokusu na pokusném zvířeti, není-li v projektu pokusů stanoveno jinak,
g) regulování populace zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat; tím nejsou dotčena ustanovení zvláštních právních předpisů,
h) deratizace2c) a opatření v boji proti škodlivým organismům,
i) uložené zvláštní opatření v případě nemožnosti identifikovat zvíře podle zvláštních právních předpisů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Slepice máme, kuny taky - jednu vlastní ochočenou a jednu divokou, co nás občas navštíví. Ta ochočená je vychovaná a ta divoká nemá šanci, protože do kurníku se jednoduše nedostane. Sem tam se stane, že nějakou slepici odnese liška, protože je pouštíme z výběhu na louku, ale to je v podstatě náš problém, když nejsou v uzavřeném výběhu. Rozhodně proto nestřílíme lišky a netrávíme kuny a norky, bránit se můžete i jinak. Jen mě zarazilo, kolik lidí se tu chlubí trávením zvířat a ani netuší, že to nesmí dělat.. Doporučuju třeba Zákon na ochranu zvířat proti týrání § 5
b) slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
e) nařízené mimořádné veterinární nebo hygienické opatření při ochraně před nákazami,
f) ukončení pokusu na pokusném zvířeti, není-li v projektu pokusů stanoveno jinak,
g) regulování populace zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat; tím nejsou dotčena ustanovení zvláštních právních předpisů,
i) uložené zvláštní opatření v případě nemožnosti identifikovat zvíře podle zvláštních právních předpisů.
Tak to jsem píšete zbytečně....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to jsem píšete zbytečně....
Ale ten,co to tu psal jako první,ví,že je to zakázané.Zákony týkající se ochrany zvířat zná líp než jiní.A nechlubí se tím,jen to oznamuje ostatním,které by to zajímalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane,
<br>
až Vám kuna znemožní bydlení ve vlastním domě, pak mi povypravujte, jak jste zůstal dbalý zákona, svůj dům jí ponechal a sám se odstěhoval pod most.
<br>
Já s kunami válčím se střídavým úspěchem už 4 roky. nezabraly ani elektronické odpuzovače ani pachy, zaplynování a podobné recepty. Kuny se vzdálí nanejvýš na jeden až dva dny. Každou noc pravidelně ve dvě hodiny rozpoutají v dutém stropě nad našimi hlavami hotové peklo. Dusot, že by to vzbudilo i hluchého. Navíc se na stropě objevují smrduté mapy, protože si v jednom rohu kuny udělaly záchod.
<br>
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pane,
<br>
až Vám kuna znemožní bydlení ve vlastním domě, pak mi povypravujte, jak jste zůstal dbalý zákona, svůj dům jí ponechal a sám se odstěhoval pod most.
<br>
Já s kunami válčím se střídavým úspěchem už 4 roky. nezabraly ani elektronické odpuzovače ani pachy, zaplynování a podobné recepty. Kuny se vzdálí nanejvýš na jeden až dva dny. Každou noc pravidelně ve dvě hodiny rozpoutají v dutém stropě nad našimi hlavami hotové peklo. Dusot, že by to vzbudilo i hluchého. Navíc se na stropě objevují smrduté mapy, protože si v jednom rohu kuny udělaly záchod.
<br>
Nevím, jestli existuje nějaký odhad stavu kun, ale uznávám, že nejspíš budou přemnožené - když jsou běžně vidět i ve městech. Nejjednodušší způsob, jak se zbavit kuny, je zatarasit jí všechny přístupové cesty, kudy může pod střechu vlézt - neberte to jako buzeraci, ale zkusil jste to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, jestli existuje nějaký odhad stavu kun, ale uznávám, že nejspíš budou přemnožené - když jsou běžně vidět i ve městech. Nejjednodušší způsob, jak se zbavit kuny, je zatarasit jí všechny přístupové cesty, kudy může pod střechu vlézt - neberte to jako buzeraci, ale zkusil jste to?
Máte naprostou pravdu,problém je v lidech,svojí neschopností zabezpečit své prostory proti vniku ostatních návštěvníků,odflákli jste stavby a nyní se Vám to vrací nočními návštěvami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ukažte mi myslivce,který bude škodnou střílet v obci.Např. počet strak ve městech je už takový,že zlikvidovali skoro všechno zpěvné ptactvo.Problém je neřešitelný,protože střílet se tam nesmí,trávit také ne(a hnízda také nikdo nenařídí vystřelit).Všechno to nakonec zůstane na chovatelích.
Kuna se prokouše běžným králíkářským pletivem,je schopná jít i ve dne do kurníku atd.,vyleze po okapu.Jak si to představujete ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte naprostou pravdu,problém je v lidech,svojí neschopností zabezpečit své prostory proti vniku ostatních návštěvníků,odflákli jste stavby a nyní se Vám to vrací nočními návštěvami.
Laskavě uberte z tý ironie, jo? Mám na mysli třeba to, že jednomu známému stačilo podmáznout hřebenáče a měl klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ukažte mi myslivce,který bude škodnou střílet v obci.Např. počet strak ve městech je už takový,že zlikvidovali skoro všechno zpěvné ptactvo.Problém je neřešitelný,protože střílet se tam nesmí,trávit také ne(a hnízda také nikdo nenařídí vystřelit).Všechno to nakonec zůstane na chovatelích.
Kuna se prokouše běžným králíkářským pletivem,je schopná jít i ve dne do kurníku atd.,vyleze po okapu.Jak si to představujete ?
Jelikož jste coby zástupce Homo sapiens přece jen o něco málo inteligentnější než průměrná kuna, předpokládám, že jste schopný vymyslet nějaká protiopatření.. Sice chápu, že je to dražší a náročnější na čas, ale mrzí mě, že většina lidí ani není ochotná to zkusit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jelikož jste coby zástupce Homo sapiens přece jen o něco málo inteligentnější než průměrná kuna, předpokládám, že jste schopný vymyslet nějaká protiopatření.. Sice chápu, že je to dražší a náročnější na čas, ale mrzí mě, že většina lidí ani není ochotná to zkusit.
Až na to,že kuna má 24 hod denně na to,aby našla cestu k masu.Máte i vy tolik času a zkušeností s kurníky a lovem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je nějaká vlastní zkušenost s tím, jak se kuna chová po požití?
Tj. jak dlouho žije, zaleze-li někam apod.
Pro zaryté odpůrce - VŮBEC mi tento způsob záhuby kuny není milý, ale co se inteligenčního souboje s ní týče, uznávám, že zatím dlouhodobě prohrávám - kuny už třetím rokem sídlí v zateplení střechy => z jejich strany hluk, zápach a rozsáhlá likvidace zateplení a parozábrany. Z mojí strany opravy a pokusy o zamezení přístupu. Vůbec ne příjemné už vůbec ne levné. Musím v boji zkusit jiný přístup. Každopádně jsou otrávená vejce asi trochu lepší, než to co bylo k nalezení na netu jinde. Cituji...
"Předmět: RE: Jak vyhnat kunu?
Znám trochu drsný způsob ja se zbavit kuny ,ale je 100%.Na dotyčné místo zavěste do 1 metru výšky rybařský trojháček na který naztražte uzenáče nebo makrelu.Kuna velmi dobře cítí tůto návnadu a nemůže na ni dosáhnout tudíž vyskočí a zasekne se.Ten příšerný jekot je možné nahrát do nějakého hororu.Rada je od nejmenovaného myslivce z moravských končin."
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Až na to,že kuna má 24 hod denně na to,aby našla cestu k masu.Máte i vy tolik času a zkušeností s kurníky a lovem?
musím jen souhlasiti, a klidně se pod to podepíšu taky
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
musím jen souhlasiti, a klidně se pod to podepíšu taky
Já sice souhlasit nemusím, ale souhlasím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.162
Prosím o pomoc jak získat otravena vejce,jsme atakovani kunou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.38
Pořiďte se perličky oni ve dne dost křičí a kuny nemohou spát mám to vyzkoušené, dříve mi hrozně nicili zahrádku pak jsem si je deset let pořídil a byl pokoj , na podzim sem je zrušil a kyny pokračují v ničení, doporučuji mám to z vlastní skusenosti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pořiďte se perličky oni ve dne dost křičí a kuny nemohou spát mám to vyzkoušené, dříve mi hrozně nicili zahrádku pak jsem si je deset let pořídil a byl pokoj , na podzim sem je zrušil a kyny pokračují v ničení, doporučuji mám to z vlastní skusenosti
Pokud zapomenete zavřít kurník,jak já před 14 dny,tak ani ta perlička je neodradí.V 10 večer 4 slepice,2 perličky.To jsem byla venku do 8 hodin,bohužel spoléhala,že je dcera zavřela.Když jsem je šla kolem půl jedenácté zavřít,to byla spoušť.Nepřijít,tak snad udolala všech 20 slepic,4 perličky a dvě čínky na vejcích.To mám kurník ,kde jsou vedle i psi,bydlím na statku v okrajové části města.Liška,straky a kuny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.201
takže podla bodu h sa to teda môže a bod ked chcem to zviera zjesť?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
Sice nejsem kdovíjaký cestovatel, ale minulý týden jsem napočítal šest
přejetých či sražených kun. To vypovídá o jejich neskutečné přemnoženosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.183
mam ji na pude uz tak 3 roky, zkousel jsem vsechny mozny varianty a ted maj i mlady...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Furadan ten platí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Furadan ten platí
IDIOTE ( to není nadávka, ale diagnosa...IQ tykve)
ukliďte si bordel na dvorech, (tam se stahujou myši a potkani a za nimi přicházejí kuny)
udělejte POŘÁDNÝ KURNÍKY, na noc zavírejte a nemusíte se pak chovat jako kreteni
ŽÁDÁM moderátora aby SMAZAL vlákna vybízející k nezákonnému jednání některé
zdejší inteligenčně silně podprůměrné jedince
děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.220
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
IDIOTE ( to není nadávka, ale diagnosa...IQ tykve)
ukliďte si bordel na dvorech, (tam se stahujou myši a potkani a za nimi přicházejí kuny)
udělejte POŘÁDNÝ KURNÍKY, na noc zavírejte a nemusíte se pak chovat jako kreteni
ŽÁDÁM moderátora aby SMAZAL vlákna vybízející k nezákonnému jednání některé
zdejší inteligenčně silně podprůměrné jedince
děkuji
Á, stejný debil se opět ozval. My prosím dvorky nemáme a nechceme svá zvířátka chovat jak v koncentráku blbečku. Kuny nechodí jen za potkany, něco si o nich nejdříve přečti. Lišky chodí i ve dne a kuny trápí i lidi nechovající žádná zvířata, což jsi při svém IQ šumící trávy ani po přečtení celého vlákna zřejmě moc nepochopil. Možná by ti osvěžil nervovou soustavu šálek dobré kávy s kapkou Furadanu 500 ST, kterou by na tebe někdo ze šťastných majitelů tohoto zázračného léku na škůdce plodin obětoval.
A pokud máš nějaké námitky proti zdejší diskuzi, jdi si pustit LEO a nahoň si ptáka, uleví se ti tlaky ty pořádnej kurníku, co pořád obtěžuješ lovce kun a predátorů všeobecně. Ty nám na zvířátka neplatíš, tak nepřepínej čuráčku. (pro méně chytrého autora-citát ze známého filmu). Čus debile z dvorku s pořádným kurníkem a hlavně všechny nezapomeň strašit zákony , které všichni v čele s poslanci a vládou tak rádi a přesně dodržují.
Ty jsi asi v životě nic neukradnul, neudělal dopravní přestupek, neutekl dřív z práce, že?
Koupím za litr litr Furadanu 500 ST, na trávníku se mi rozmnožili červi drátovci, na zahrádce háďátko a mšice a slyšel jsem, že je nejúčinnější. A dokaž, že někdo tráví zvířata ty pitomečku ze zákona a od narození.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
diagnóza potvrzena , jen aby tě nešlehlo - chudáku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Á, stejný debil se opět ozval. My prosím dvorky nemáme a nechceme svá zvířátka chovat jak v koncentráku blbečku. Kuny nechodí jen za potkany, něco si o nich nejdříve přečti. Lišky chodí i ve dne a kuny trápí i lidi nechovající žádná zvířata, což jsi při svém IQ šumící trávy ani po přečtení celého vlákna zřejmě moc nepochopil. Možná by ti osvěžil nervovou soustavu šálek dobré kávy s kapkou Furadanu 500 ST, kterou by na tebe někdo ze šťastných majitelů tohoto zázračného léku na škůdce plodin obětoval.
A pokud máš nějaké námitky proti zdejší diskuzi, jdi si pustit LEO a nahoň si ptáka, uleví se ti tlaky ty pořádnej kurníku, co pořád obtěžuješ lovce kun a predátorů všeobecně. Ty nám na zvířátka neplatíš, tak nepřepínej čuráčku. (pro méně chytrého autora-citát ze známého filmu). Čus debile z dvorku s pořádným kurníkem a hlavně všechny nezapomeň strašit zákony , které všichni v čele s poslanci a vládou tak rádi a přesně dodržují.
Ty jsi asi v životě nic neukradnul, neudělal dopravní přestupek, neutekl dřív z práce, že?
Koupím za litr litr Furadanu 500 ST, na trávníku se mi rozmnožili červi drátovci, na zahrádce háďátko a mšice a slyšel jsem, že je nejúčinnější. A dokaž, že někdo tráví zvířata ty pitomečku ze zákona a od narození.
No ty seš dobrej blbec.
Jo, vzhledem k tomu, že přípravky z karbofuranem jsou nelegální od roku 2008, tak se dopouštíš trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu i trávením drátovců. Blbý, co?
A nechápu, proč by měl být fakt, že poslanci jsou verbež, důvodem či ospravedlněním k tomu chovat se taky jako dobytek. Potom to v týhle zemi nemá vypadat tak, jak to vypadá, když tady běhají lidi jako ty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
pro .228.220 "bijce kun"
Za tvým, vcelku zde nadprůměrným písemným projevem však zřetelně pokulhává soc. inteligence.
Jinak popis tvého milostného života (podle sebe soudím tebe) vzbuzuje asi u normálních lidí
mimo "pobavení" už jen lítost.
Tvá radoby "lišáckost a chlapáctví" je jen pouhou "vychcaností" zřejmě zamindrákovaného jedince, který si své mindráky či celkovou bezvýznamnost řeší na úkor "statečné ochrany" svých zvířat, při které se neštítí žádných prostředků (popřípadě bezdůvodnou buzerací v rodině).
Víš, že většina "slavných " lovců trofejí byli jen zamindrákovaní impotenti ?
Tož sbohem "statečný traviči".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pro .228.220 "bijce kun"
Za tvým, vcelku zde nadprůměrným písemným projevem však zřetelně pokulhává soc. inteligence.
Jinak popis tvého milostného života (podle sebe soudím tebe) vzbuzuje asi u normálních lidí
mimo "pobavení" už jen lítost.
Tvá radoby "lišáckost a chlapáctví" je jen pouhou "vychcaností" zřejmě zamindrákovaného jedince, který si své mindráky či celkovou bezvýznamnost řeší na úkor "statečné ochrany" svých zvířat, při které se neštítí žádných prostředků (popřípadě bezdůvodnou buzerací v rodině).
Víš, že většina "slavných " lovců trofejí byli jen zamindrákovaní impotenti ?
Tož sbohem "statečný traviči".
souhlas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.201
Je to asi skôr otázka ktorý život má vätší cenu 1 kuna verzus 20 kur? Lebo žiaden kurník ju nezastavý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
Vzhledem k tomu, že kuna po většinu roku loví myši a potkany, kteří by nás zakrátko "sežrali"
je její "cena" a přínos daleko větší , než vašich mutantních 20 kuřat, které kromě vám nikomu nic nepřinesou ...
PS. to ,že jich "najde" 20 na pár m2 je pro ni šok, ale je poslušna svého instinktu lov dokud je co - pak halt je to masakr
v přírodě takovou koncentraci kořisti NIKDY NIKDE nenajde...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o pomoc jak získat otravena vejce,jsme atakovani kunou
KARATE postřik 20 ml stojí 90 kč , injekč stříkačkou natáhnete 1 ml , vajíčko položíte na bok a jehlu zabodnete rovnou do vejce přes skořápku až do žloutku , pomalím tlakem plníte vajíčko prostředkem KARATE , pracujte v ruk. aby kuna necítila Váš pach , používám jehlu 0,8 x 24 , je pevná a ne moc dlouhá aby se neohla .Vajíčko položím do hnízda kam chodí kuna na vejce , slepice nechám zavřené. Tento přípravek chutná kunám ,potkanům atd. já jej používám jen na kuny.POZOR !!!! ohlídejte si aby Vám toto vajíčko nesežral třeba pes a nikdy jej nedávejte do volné přírody , třeba za plot.Zdravím všechny ochránce a milovníky zvířátek . Já taky všechno ochranuji a zachranuji ale kuna mi tato zachráněná zvířata zabíjí , proto do mého programu za ochranu zvířat nepatří a patřit nebude. Perličky, Fretky na plašení mám - nezabralo a kvůli kuně oplocovat hektarovou zahradu elektrikou nebudu , jedině že by mi to nějaký rádo by milovník kun zainvestoval .Takže lovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.201
Možno ste si to nevšimli ale kuny sú premnožené a nemajú žiadneho prirodzeného nepriatela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možno ste si to nevšimli ale kuny sú premnožené a nemajú žiadneho prirodzeného nepriatela.
zato člověk je přirozený nepřítel všeho, co mu bere jeho "žrádlo" ....opravdu skvělé!!!Některé lidstvo je pěkné svinstvo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč jsou "přemnožené" určitě ne kvůli tomu, že 2x za rok někde "vybílí" kurník.
Je jich opravdu dost, ale hlavně díky jiné potravní nabídce.
Množství predátorů vždy odpovídá množství kořisti. Je-li kořisti málo, ani nemívají mladé, nebo jen malý počet. Jelikož je kolem "obcí" množství skládek, v obci přetékajíi kontejnery odpadky
atd...atd.. Je to prostor pro hlodavce, těch je neskutečné množství díky jejich obrovské rozmnožovací schopnosti. Nebýt těchto lasicovitých predátorů, tak by jste se asi hooodně divil.
Chce to jen trochu přemýšlet o souvislostech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč jsou "přemnožené" určitě ne kvůli tomu, že 2x za rok někde "vybílí" kurník.
Je jich opravdu dost, ale hlavně díky jiné potravní nabídce.
Množství predátorů vždy odpovídá množství kořisti. Je-li kořisti málo, ani nemívají mladé, nebo jen malý počet. Jelikož je kolem "obcí" množství skládek, v obci přetékajíi kontejnery odpadky
atd...atd.. Je to prostor pro hlodavce, těch je neskutečné množství díky jejich obrovské rozmnožovací schopnosti. Nebýt těchto lasicovitých predátorů, tak by jste se asi hooodně divil.
Chce to jen trochu přemýšlet o souvislostech.
Můžete prosím napsat co Vy chováte za zvířata nebo drůbež ? a jak ji máte zajištěnou ?Myslím že jste jen teoretik co si něco vyčetl na netu a nemáte o zvířatech ani páru.Čím se podle Vás kuna živí ? myslíte že žere jenom myši ? loví zpěvné ptactvo mláďata zajíců,vybere chráněnému a ohroženému ptactvu hnízda , zabije každého tvora kterého zdolá .Neškodí ne jen na drůbeži v malochovech ale i v přírodě. KUNA NIČÍM UŽITEČNÁ NENÍ , mršiny nežere,chutná ji jen čerstvé živé maso a vejce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete prosím napsat co Vy chováte za zvířata nebo drůbež ? a jak ji máte zajištěnou ?Myslím že jste jen teoretik co si něco vyčetl na netu a nemáte o zvířatech ani páru.Čím se podle Vás kuna živí ? myslíte že žere jenom myši ? loví zpěvné ptactvo mláďata zajíců,vybere chráněnému a ohroženému ptactvu hnízda , zabije každého tvora kterého zdolá .Neškodí ne jen na drůbeži v malochovech ale i v přírodě. KUNA NIČÍM UŽITEČNÁ NENÍ , mršiny nežere,chutná ji jen čerstvé živé maso a vejce.
Milej pane, čím myslíte, že se živí kuny ve městech ? Jestli "ptactvem a zajíci" tak jste hooodně mimo mísu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milej pane, čím myslíte, že se živí kuny ve městech ? Jestli "ptactvem a zajíci" tak jste hooodně mimo mísu.
Ještě dodám, nemám nic proti tomu, chytit ji do sklopce a RYCHLE usmrtit.
Serou mě ale traviči a "háčkaři" a železa a prostě "nerychlé" a trýznivé způsoby likvidace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.58
Tak to naše kuna (pokud to byla kuna) si rozdělila slípku na tři dny, lovila jenom pro jídlo. Teď máme na štěstí klid už tak dva měsíce (ťuk ťuk na dřevo).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě dodám, nemám nic proti tomu, chytit ji do sklopce a RYCHLE usmrtit.
Serou mě ale traviči a "háčkaři" a železa a prostě "nerychlé" a trýznivé způsoby likvidace.
Spousta lidí se tu rozčiluje, ale nikdo nenabidl alternativu.Kdyby se dala kuna tak jednoduše chytit a pak bezbolestně usmrtit, ale kuna či liška jsou často moc chytré,aby do pasti vlezly a myslivci na to často kašlou.Konkrétně u nás mi sice dají podíl z uloveného divočáka,ale sedět a čekat na škodnou nejdou.Já bych radši měla vpořádku drůbež a na divočáka si nechala zajít chuť.Škodná loví i přes den a mít drůbež ve voliérách-ani to kolikrát nepomůže.Já tu válčím s liškama.Na noc zavírám,ale je mi to houby platné.Kuna je tu taky a když nekde nechám vajíčko-moje chyba.Neřeším ji,protože na drůbež zatím nešla.Ale kdyby se mi někudy prokousala do kurníku-a udělat zděný ,který je jediný odolký-není tak jednoduché právě kvůli našim slavným zákonům. Nelíbí se mi to,ale pro drobnochovatele je to většinou jediný možný způsob.Sklopec už mám nastražený od podzimu.Občas měním místa i návnady,ale škodná mi na něj kašle a když mi nedávno zasedla morka,tak bylo během 4 dní po ní....bohužel jsem ji nedohledala včas....
Takže milí ochránci-řekněte nám jak se jí zbavit jinak,a my to rádi vyzkoušíme.......sklopec nefunguje...a myslivci taky selhali...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.68
Je zajímavé jak se všechny diskuze na toto téma zvrhnou.Urážky a nadávky nikam nevedou. Mně se trávení taky nelíbí ale neznám jiný spolehlivý způsob likvidace kun či lišek. Sklopec vyžaduje určité zkušenosti a trpělivost.Také každá kuna na něj reaguje jinak. Tatže ochranci a milovnici kun lišek a jiné havěti pokud máte nějaké užitečné rady tak sem s nima. Lovu zdar a jdu na pivo jo ještě zavřít drůbež a pak na pivo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.1
Vysvetlite prosim, aky je rozdiel ked otravim mys, potkana alebo kunu a lisku. Aj potkan trpi a to uz nehovorim o chytani mysi na lep. Nedavno postriekali celu Bratislavu proti komarom - kolko ich padlo? Iste ste mali na hodinach etiky same jednicky tak prosim bez nadavok a len suche argumenty t.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vysvetlite prosim, aky je rozdiel ked otravim mys, potkana alebo kunu a lisku. Aj potkan trpi a to uz nehovorim o chytani mysi na lep. Nedavno postriekali celu Bratislavu proti komarom - kolko ich padlo? Iste ste mali na hodinach etiky same jednicky tak prosim bez nadavok a len suche argumenty t.
rozdíl není ŽÁDNÝ je to jen lidská bezohlednost k utrpení zvířat
jinak pojem DEBIL nepoužívám jako nadávku, nýbrž jako diagnózu.
Debil není sprosté slovo, je to název duševně mentálního postižení. Tento název se běžně používá v oboru lékařství a psychiatrie. Debilita - lehký stupeň slabomyslnosti, lehká mentální retardace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to asi skôr otázka ktorý život má vätší cenu 1 kuna verzus 20 kur? Lebo žiaden kurník ju nezastavý.
Tu může zastavit jedině chovatel.A dá to hodně práce.Kuny jsou přemnožené a ztratily plachost.Jsou čím dál víc drzejši. Letos mi už zlikvidovali několik slepic. Předevčirem jsem vyplašil kunu když jsem zavíral slepice.Včera jsem šel zavírat slepice a byla zas jedna zakousnutá.Dnes jsem připravil sklopec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rozdíl není ŽÁDNÝ je to jen lidská bezohlednost k utrpení zvířat
jinak pojem DEBIL nepoužívám jako nadávku, nýbrž jako diagnózu.
Debil není sprosté slovo, je to název duševně mentálního postižení. Tento název se běžně používá v oboru lékařství a psychiatrie. Debilita - lehký stupeň slabomyslnosti, lehká mentální retardace.
Pojmy jste si z netu nastudoval správně.Ještě prosím o popis vlastností estébáka.Třeba jeden takový bývalý estébák,shodou okolností se stejným id počítače jako máte vy,dělá donašeče a bonzáka,viz vlákno pro admina.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.54
da sa zohnat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
da sa zohnat?
Co?Kuna?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.18
sousedouvo stěně my vlony zakouslo dvakrát tši slepyce tak jsem ho hajzla nadopoval frydexem aš scíplo krypl aspoń dostal co saslouší hajsl jeden
slepynky mi neplatyl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.107
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sousedouvo stěně my vlony zakouslo dvakrát tši slepyce tak jsem ho hajzla nadopoval frydexem aš scíplo krypl aspoń dostal co saslouší hajsl jeden
slepynky mi neplatyl.
to jste hajz* spíš vy a mimochodem máte dobrou češtinu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
slepynky mi neplatyl.
toto včetně češtiny vše napoví
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
ironie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Kamarád se s kunami moc nemazlí,sice je to proti zákonům,ale účiné řešení.viz foto
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.26
jsem jednoznačně pro
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.108
Sežraly mi kabely u auta letos dva krát Mohl by jim to někdo těm kunam to vysvětlit Jsem pro likvidaci a to mi nikdo nerozmluvi Jsou přemnožene
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Vysvětlíš jim to jednoduše sám.Dojdi do prodejny na náhradní díly na auta,tam kup sprej proti kunám,postříkáš kabely a kunu to odradí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.154
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vysvětlíš jim to jednoduše sám.Dojdi do prodejny na náhradní díly na auta,tam kup sprej proti kunám,postříkáš kabely a kunu to odradí.
STAČÍ WDČKO 40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Tak mě dnes kamarád volal,ať se zajedu podívat.Uteklo 10 dní a chytil druhou kunu do stejné pasti.Tentokrát to tipuji na samičku.Past už znovu nenatahoval,prý musí nechat nějaké do chovu.Nášlapná železa-jak už jsem zmínil,jsou zakázány,tyto jsou alespoň větších rozměrů,50cm průměr,chycené zvíře se dlouho netrápí.Liší se i systémem sklapnutí,což je při likvidaci kun hodně podstatné v úspěšnosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
KARATE postřik 20 ml stojí 90 kč , injekč stříkačkou natáhnete 1 ml , vajíčko položíte na bok a jehlu zabodnete rovnou do vejce přes skořápku až do žloutku , pomalím tlakem plníte vajíčko prostředkem KARATE , pracujte v ruk. aby kuna necítila Váš pach , používám jehlu 0,8 x 24 , je pevná a ne moc dlouhá aby se neohla .Vajíčko položím do hnízda kam chodí kuna na vejce , slepice nechám zavřené. Tento přípravek chutná kunám ,potkanům atd. já jej používám jen na kuny.POZOR !!!! ohlídejte si aby Vám toto vajíčko nesežral třeba pes a nikdy jej nedávejte do volné přírody , třeba za plot.Zdravím všechny ochránce a milovníky zvířátek . Já taky všechno ochranuji a zachranuji ale kuna mi tato zachráněná zvířata zabíjí , proto do mého programu za ochranu zvířat nepatří a patřit nebude. Perličky, Fretky na plašení mám - nezabralo a kvůli kuně oplocovat hektarovou zahradu elektrikou nebudu , jedině že by mi to nějaký rádo by milovník kun zainvestoval .Takže lovu zdar
http://www.agromanualshop.cz/karate-se-zeon-technologii-5-cs-20-ml/
fakt, ze je to za 90 kacek A jak rychle to funguje? Kamarad pouzival na kuny taky neco, co uz je zakazany, rikal tomu trikrocak, ze kuna udelala 3 kroky od vejce, kde ho nasla a lezela
Co to mohlo byt?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S těmi vajíčky-to je bezva nápad.Použiji to na potkany.
Me treba potkani vejce nezerou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mě dnes kamarád volal,ať se zajedu podívat.Uteklo 10 dní a chytil druhou kunu do stejné pasti.Tentokrát to tipuji na samičku.Past už znovu nenatahoval,prý musí nechat nějaké do chovu.Nášlapná železa-jak už jsem zmínil,jsou zakázány,tyto jsou alespoň větších rozměrů,50cm průměr,chycené zvíře se dlouho netrápí.Liší se i systémem sklapnutí,což je při likvidaci kun hodně podstatné v úspěšnosti.
Dobre se chytla
Pry nejake na chov
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.137
..jasně, jen myši
Na youtube je pěkné video.. "Stoat kills rabbit ten times its size"
http://youtu.be/HNbqvqf3-14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Video pěkné,akorát to není kuna,ale lasička.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://www.agromanualshop.cz/karate-se-zeon-technologii-5-cs-20-ml/
fakt, ze je to za 90 kacek A jak rychle to funguje? Kamarad pouzival na kuny taky neco, co uz je zakazany, rikal tomu trikrocak, ze kuna udelala 3 kroky od vejce, kde ho nasla a lezela
Co to mohlo byt?
furadan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
nemate rad kuny, zabijate ich, ale doma jednu mate, chapes to spravne? ( Jedno, drz ten komin )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.24
typicki inteligentni chovatelia, zabijem kunu nez by som sa mal postarat o svoje sliepky. Trebalo s tymto pocitat na zaciatku, mate mat kurnik zabezpeceny proti predatorom, tak co sa tu riesi? Nevvravte ze Vam kuna niekedy chytila hydinu ked bola vonku, na to si netrufa ... jaj tie mudre hlavy podaktore, pridte ku mne na varene vajce cvoci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.227
Žasnem - tráviť,zabíjať chytaním do želiez ... .. .
Vy Ste chvatelia ?,veď Vy nenávidíte prírodu a všetko,čo nie je Vaše!
Čo takto urobiť si kvalitné chovatelské zariadenia a upratať si dvorečky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žasnem - tráviť,zabíjať chytaním do želiez ... .. .
Vy Ste chvatelia ?,veď Vy nenávidíte prírodu a všetko,čo nie je Vaše!
Čo takto urobiť si kvalitné chovatelské zariadenia a upratať si dvorečky?
Te chetré, kune se musijo likvidovat všema způsobama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Te chetré, kune se musijo likvidovat všema způsobama
další línej ultrablb
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
další línej ultrablb
co na téch kunách máte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nemate rad kuny, zabijate ich, ale doma jednu mate, chapes to spravne? ( Jedno, drz ten komin )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
su dva dovody preco sa riesi tato tema. 1 ludia, alebo "chovatelia" ak chcete su tak lenivy, ze sliepky casto nezatvaraju, nemaju pre nich pripravene kvalitne chovne podmienky.
2. sliepky maju konfort ale aj napriek tomu kuna vyvali dvere, este ich za sebou zavrie a ide sa do kurnika naveceriat..
tak tazko vam niektorym priznat ze mate kurniky bodaj by, asi by ste uz nemali dovod zabijat. kazdy zvitocich alebo tvoj ma pravo na zivot, nikto z vas kune zivot nedal, tak jej ho tiez nemate preco brat. ano vacsina sem bude vraviet, ze sliepky sa tiez zabijaju, to ma te pravdu, ale urcite sa to neda zrovnat s kunou, ktora nie je uzitkovy typ hospodarskeho zvierata. je smutne ze sa vacsina "chovatelov" vyziva v zabijani. kuna chodi tam kde ma velmi dobre podmienky, cize ak sliepky nezatvarate alebo ich zatvarate do krabice ci obalu z lenticiek, to je uz vas problem. potom sa ale netreba stazovat, ze vam kuna nici sliepky.. zaujimave, ze vacsin takyto problem nema, kde je tak asi problem? ... urcite v kune, k nam chodi vysoko vzdelana a k vam niekde z Oxfordu
hanbite sa, fakt sa nad sebou zamyslite.... a o tom premnozeni? fajn, ludi je vela, tak co tak tych, ktori zabijaju kuny, aby sme ich tiez odpratali? aby sa tiez nenamnozili? ROZMYSLAJTE ludia, nasli ste azda mozog na hnoji?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
su dva dovody preco sa riesi tato tema. 1 ludia, alebo "chovatelia" ak chcete su tak lenivy, ze sliepky casto nezatvaraju, nemaju pre nich pripravene kvalitne chovne podmienky.
2. sliepky maju konfort ale aj napriek tomu kuna vyvali dvere, este ich za sebou zavrie a ide sa do kurnika naveceriat..
tak tazko vam niektorym priznat ze mate kurniky bodaj by, asi by ste uz nemali dovod zabijat. kazdy zvitocich alebo tvoj ma pravo na zivot, nikto z vas kune zivot nedal, tak jej ho tiez nemate preco brat. ano vacsina sem bude vraviet, ze sliepky sa tiez zabijaju, to ma te pravdu, ale urcite sa to neda zrovnat s kunou, ktora nie je uzitkovy typ hospodarskeho zvierata. je smutne ze sa vacsina "chovatelov" vyziva v zabijani. kuna chodi tam kde ma velmi dobre podmienky, cize ak sliepky nezatvarate alebo ich zatvarate do krabice ci obalu z lenticiek, to je uz vas problem. potom sa ale netreba stazovat, ze vam kuna nici sliepky.. zaujimave, ze vacsin takyto problem nema, kde je tak asi problem? ... urcite v kune, k nam chodi vysoko vzdelana a k vam niekde z Oxfordu
hanbite sa, fakt sa nad sebou zamyslite.... a o tom premnozeni? fajn, ludi je vela, tak co tak tych, ktori zabijaju kuny, aby sme ich tiez odpratali? aby sa tiez nenamnozili? ROZMYSLAJTE ludia, nasli ste azda mozog na hnoji?
jedině FURADAN
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Budu upřímný,foto je stažené z netu,konkrétně http://www.trapperman.com/forum/ubbthreads.php/topics/2986243/3
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.18
admín zapracoval a některé odpovědi smazal..tady to docela bylo potřeba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.154
jsem taky proti trávení syntetickejma sra...., ja dělam odvar z listu náprstníku a oměje, pak se to píchne do vajíčka...
Nevím zda to funguje, ale zatím to vždycky sežraly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.57
Nemám domácí zvířata. Mám domek po rekonstrukci. Kuna se mi usadila na půdě, kde si udělala svůj záchod. Ten smrad je hrozný, na stropě mapy z kuního trusu a moče. Dostává se tam pod střechou kolem okapu. Nejde to utěsnit, vždy si najde cestu na půdu. Co s tím??? Nedá se tam být v tom smradu. To se mám odstěhovat já, aby mě nesežrali ochránci zvířat???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.42
Jak to, že se to nedá utěsnit. Zlikvidujete jednu, nestěhuje se tam další.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co na téch kunách máte
Na těch kunách máme zavěšený plot.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kamarád se s kunami moc nemazlí,sice je to proti zákonům,ale účiné řešení.viz foto
Dobrý den moc rád bych si takové železa koupil nevíte kde nebo nepučil by mi je aspon nebo prodal ten váš kamarád ? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.28
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den moc rád bych si takové železa koupil nevíte kde nebo nepučil by mi je aspon nebo prodal ten váš kamarád ? Děkuji
Zkuste hledat na netu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z celého srdce ti přeju, aby jsi si do nich při líčení "chytil" ručičku, abys měl jakous-takous představu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Furadan ten platí
Furadan se špatně shání,co dát místo něj????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.250
kdo má furadan? scháním také
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tento druh želez je v prodeji v Německu,na naše poměry docela drahé.Koukněte např sem:
http://www.tierfalle.de/shop/Fallenarten/Schlagfalle/Deutscher-Schwanenhals.html
nebo zadejte do vyhledavače : Falle für Marder
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.31
Dobrý večer
podařilo se mi kunu odchytit do sklopce. Po poradě jsem ji odvezla 30 km od domova a hluboko do lesa. I když mi zabila 33 kuřat 3 měsíce stará (17 maransek a 16 araukan), měla jsem voliéru lépe zabezpečit. Bohužel mě nenapadlo, že se podhrabe.Trámy do země byly málo zapuštěné . Dělá to z hladu a chce zabezpečit svoje mladé. Nevím jestli ještě letos seženu kvalitní násadová vejce araukan, ale přesto mi přijde kruté kunu zabíjet. Jitka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer
podařilo se mi kunu odchytit do sklopce. Po poradě jsem ji odvezla 30 km od domova a hluboko do lesa. I když mi zabila 33 kuřat 3 měsíce stará (17 maransek a 16 araukan), měla jsem voliéru lépe zabezpečit. Bohužel mě nenapadlo, že se podhrabe.Trámy do země byly málo zapuštěné . Dělá to z hladu a chce zabezpečit svoje mladé. Nevím jestli ještě letos seženu kvalitní násadová vejce araukan, ale přesto mi přijde kruté kunu zabíjet. Jitka
dobrý večer..mám maransky i araukány..zkuste písnout meil a odkud jste..třeba Vám pomužu... stále mám chovné kmeny oddělené...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kdo má furadan? scháním také
ten se platí ZLATEM
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.182
Dobrý večer
Karji@seznam.cz jsem ze středočeského kraje děkuji Jitka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.31
Dobrý večer
mohl by jste se mi prosím ozvat děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Jak likviduji škodnou já !!!
Jednoduše a levně. Čerstvé vejce v rukavicích od vrtám a s části vyprázdním. Pak injekční stříkačkou naplním ( cc. 0,5 dcl ) FRIDEXU a tavnou pistolí ucpu. Pokud zjistím škodnou, dávám každý den tři vejce. Do tří dnů je klid. Návnada již čtvrtý den zůstává na místě. Jen vám nesměj chcípnout na půdě, boha to je smrad !!!!
Zdar lovu a čisté chovy.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.72
Tohle je právní náhled na věc starý 11let. Dovoluji si podotknout, že od 1.1.2014 vstoupil v platnost nový občanský zákoník, tedy zvíře již není věc, takže trestní postih je nyní o dost snažší. Není například třeba prokazovat opakovanost jednání, atd.
To jen abyste věděli, čemu se případně vystavujete.
b) Trestně právní úprava: Z hlediska trestního práva je postižitelné týrání zvířat, přičemž trestně právní úprava je úzce svázána s normami správního práva. Jedná se zejména o opakované případy týrání zvířete, bez ohledu na následek, pokud byl pachatel za obdobný přestupek v posledním roce postižen nebo za takový čin v posledních dvou letech odsouzen. Je tedy zapotřebí, aby se pachatel trestného činu týrání zvířat dopustil jednání, které zákon č. 246/1992 Sb., o ochraně zvířat proti týrání považuje za týrání, příslušné správní, popř. trestní řízení skončilo pravomocným rozhodnutím o uložení sankce před uplynutím prekluzivní lhůty a k právní moci tohoto rozhodnutí nedošlo dříve, než v průběhu jednoho, respektive dvou let před sdělením obvinění (ne zahájení šetření orgánů činných v trestním řízení) pro trestný čin týrání zvířat.
Pro případ, že následkem takového úmyslného jednání byla smrt zvířete, není nutná předchozí sankce podle správních předpisů. Trestnost takového jednání by mohla zaniknout, pokud by obvinění pro tento trestný čin bylo sděleno po uplynutí tří let od jeho spáchání. V obou případech se bude jednat o úmyslné spáchání trestného činu a to také bude muset být v trestním řízení prokázáno.
Rovněž neoprávněná manipulace s látkami obsahujícími karbofuran by mohla za určitých okolností mít trestněprávní důsledky Podle nařízení vlády č. 114/1999 Sb., kterým se pro účely trestního zákona stanoví, co se považuje za jedy, nakažlivé choroby a škůdce, se karbofuran nebo přípravky obsahující nejméně 7 % karbofuranu považují za jed.
Trestného činu podle § 187 trestního zákona se dopustí ten, kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabízí, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného přechovává jed. Za tento trestný čin bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let. Trestného činu se dopustí podle § 187a trestního zákona také ten, kdo bez povolení přechovává jed v množství větším než malém. Za takový čin může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
Lze tedy konstatovat, že přípravky, Furadan 35 ST, Furadan 350 F a Furadan 500 ST jsou klasifikovány jako vysoce toxické a dokážou usmrtit zvíře již ve velmi malém množství.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
U nás se říká zub za zub.
Učil mě to děda a táta, no já to učím své děti.
Co se týká toho týrání, tak já znám blba co mu vzali koně. Protože se na ně nedalo koukat.
No, ale soud rozhodl a koně po půl roce jsou zpátky v super stavu. A za rok mu je zase vezmou !!!
Není nad spravedlnost. Dodržovat zákony je důležité, ale některé případy volají až do nebe.
Pokud bydlíte u lesa a máte statek. Tak se musíte naučit likvidovat škůdce. Volavky, bobry, vydry, kuny, lasice, lišky, prasata, krysy. Do města to nevleze a na vesnici je to přemnožený.
Jinak děkuji za poučení co se týká týrání.
Otázka je co je týrání ???
Odstranění volavky po vybrání cc. 1000 kg ryb z vašeho rybníka ???
Odstranění lišky po vybrání cc.30 kusů slepic ???
Odstranění kuny po odstranění cc. 50 kuřat ???
Nebo chov koní a psů na které se nedá koukat ???
Můj dobytek je v pořádku a zdraví. A nikdo mi nebude škodit.
Nejraději bych dal tu lišku k soudu, protože ona vlezla na cizí pozemek a chovala se tam jak neměla. Stou mojí slepicí zacházela tak, že jí vlastně taky týrala. Boha to by byl soud.
V Americe by zastřelili i člověka za vstup na cizí pozemek a nás se zastáváme škodný !!!
Vlastně s cikánáma děláme to samé. No nic, už končím. Prostě národ bez koulí !!!!!!
Všem úspěšný lov.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.43
1000 kg ryb. Kolik je tam těch volavek? Nekrmte uši.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Proč krmit uši ???
Nasazeno bylo 1200 kaprů, za dva roky vyloveno 600 kaprů při váze cc. 2 kg.
Výsledek 1200 kg chybí. Tři volavky viděny na rybníce. Jiná škodná nenalezena.
Co dodat, asi nic.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.43
No jasný. Pokud by jste to napsal rovnou, že 600 rybek za dva roky, tak je to pochopitelný. Dělá to 0,4 ryby na volavku a den, takže ani ne jedna za dva dny. Pokud si to vynásobíte konečnou váhou x tržní cena tak je to jasný, volavky se musí zlikvidovat.
Je to divnej svět, naštěstí ne každý smýšlí takto, bez urážky. Nějaké kompenzacemi to řešit nejde?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Kompenzace ???
Mám super hajného a když jsem mu řekl, o náhradu za třicet slepic.
Protože to byla jeho liška, vysmál se mi. Ale vytáhl ze svého 200,-kč a řekl
atˇ si koupím dva nové šípy. A protože pořádek dělá přátele, tak sem mu
zabil jednoho králíka. S hajným je lepší být kamarád, má flintu a velký les.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.43
Myslel jsem spíš na ty volavky a chráněné dravce všeobecně, takže spíše někde na ochraně přírody. Je mi jasné, že pokud budete chtít po myslivcích kompenzaci za ztráty způsobené liškami a pod, budete spíš pro smích. Jenže nežijeme na této Zemi sami a měli bychom se chovat tak, aby tomu jednou tak nebylo. Chápu, že když člověk nemůže za bílého dne vypustit svoje zvířata na zahradu, protože mu je tam něco uloví, bránit se musí. Nejlepší je dobře vycvičenej pes, jenže někdo holt než by si s tím dal práci, tak radši pohodí otrávenou návnadu /nebo nastraží železa/ a plošně zlikviduje všechno, co to sežere /případně se chytí do želez/, od lišek a kun až po pernaté dravce, kočky, ježky…. A argument, že to nemá na pozemku co dělat, ať si to zůstane v lese, není argument, pouze to vypovídá o omezenosti dotyčného. A když už tedy je nutnost něco zlikvidovat, protože žádná opatření nepomáhají, tak existují i méně drastické způsoby, odstřel nebo sklopec a humánní utracení, v případě chráněného živočicha převoz jinam. V případě volavek asi ty kompenzace, jistě uznáte, že něco žrát musí a Vaše ryby od jiných asi těžko rozeznají.
No a o těch, kteří na noc svá zvířata nezabezpečí, si myslím, že by naopak zasloužili trest za týrání vlastních zvířat. Když v noci vběhne liška do hejna koroptví a jednu uloví, tak se ostatní rozletí a mají šanci, na rozdíl od slepic v nezavřeném kurníku, které nemají jinou možnost, než ve strachu čekat, až na ně dojde řada.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
To já jsem typickej vidlák.
Sklopec mám, ale jen málokdy něco chytím. Nikdy bych, ale nic nikam nevozil.
Udělat někoho jiného nešťastným proč.
No je pes a je pes. Já jsem si pořídil psa na psi a ten mi lišku neuloví. Před lety mi vlítli tři divoký
psi na ovce a to byl masakr. Pořídil jsem si teda Pasteveckého Ovčáka kříženého z Vlkodavem.
Což oto, pes je super. Ty psi přišli i podruhé, ale už neodešli. Druhý rok na to, jsem si říkal to mám ale hlídače.Opak byl pravdou. Ten můj blb sežral vše co se hýbalo. Když jsem ho načapal s jehnětem v tlamě, tak ten dostal přes kožich. Nyní je v kotci a pouštím ho jen v noci. Na noc zavírám
všechno (slepice,kuřata,králíky,ovce) akorát krávy jsou venku, no a škodná chodí přes den, když jsem v práci. Včera jsem přemýšlel jak víc ochránit výběh u slepic. Dám pletivo i na strop výběhu a přidám el. ohradník na výběh. Jiné slepice se pořídím až na podzim, protože nyní na to nemám náladu. Já železa nedávám. Děda mi říkal , že liška si dokáže ukousnout i nohu. A dokáže lovit i na třech nohách. A hlavně mám kočku a kocoura na myši.
Já rozhodně chápu všechny lidi co mají zlost na škodnou, snaží se něco vypiplat pro rodinu a vše fuč. Chodí do práce, platí daně a v krámě si koupí polský vejce,kuřata nebo argentincký hovězí,vepřoví. Mě, když umřela kráva na pastvě při telení brečel jsem jak vůl. Když jsem našel slepice, měl jsem hroznou zlost a vyhlásil válku škodný. Nevím co chováte, ale já toho mám při
práci docela dost. Nemám dotace a počítám každou korunu. Pozemek cc. 20 hk . Dal jsem dědovi
slib, ze se toho nezbavím. Hlavně mě to baví.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.72
Tak není sporu o tom, že člověk má právo bránit si svůj majetek. Pokud jde o škodnou, která nepožívá zvláštní ochrany, tak proč ne. Jde o to, řešit to rychle, a bez nějakého většího trápení. Sud s vodou se mi tedy moc nezdá, já bych prevíta odpravil ve sklopci malorážkou mezi světla, je to rychlé, dušení v sudu, no nevím. Pokud jde o druhy, které jsou chráněné, tam prostě smůla, není možné likvidovat všechno, protože to škodí, navíc ohrožené druhy, respektive škody, které způsobí, stát refunduje, tak tam není vůbec o čem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Stát refunduje ?????????
To jo, ale za jakých podmínek !!!!!!
Pro malo pěstitele nehne ani brvou. Tady si to můžete přečíst :
http://www.casopis.ochranaprirody.cz/clanky/navrh-metodickeho-pokynu.html
Nebo kraj Vysočina :
Mohu žádat o náhradu škody na rybách způsobených vydrou, kormorány a volavkami?
Zákon č. 115/200 Sb., o náhradách škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy, umožňuje rybářům kompenzovat škody na rybách způsobené vydrou říční a kormoránem velkým. Nevztahuje se na volavky. Žádost o náhradu škody vyřizuje místně příslušný krajský úřad. Bližší informace včetně formuláře žádosti jsou uvedeny na adrese http://www.kr-vysocina.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=450008&id_org=450008&id=1144713&p1=0&p2=&p3=
Pokud jste si dal tu práci a přečetl článek. Musíte mě pochopit !!!
Slovo refundace je v České Republice pouze slovo, boužel.
Všem úspěšný lov.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.146
nějak chztrej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já jsem typickej vidlák.
Sklopec mám, ale jen málokdy něco chytím. Nikdy bych, ale nic nikam nevozil.
Udělat někoho jiného nešťastným proč.
No je pes a je pes. Já jsem si pořídil psa na psi a ten mi lišku neuloví. Před lety mi vlítli tři divoký
psi na ovce a to byl masakr. Pořídil jsem si teda Pasteveckého Ovčáka kříženého z Vlkodavem.
Což oto, pes je super. Ty psi přišli i podruhé, ale už neodešli. Druhý rok na to, jsem si říkal to mám ale hlídače.Opak byl pravdou. Ten můj blb sežral vše co se hýbalo. Když jsem ho načapal s jehnětem v tlamě, tak ten dostal přes kožich. Nyní je v kotci a pouštím ho jen v noci. Na noc zavírám
všechno (slepice,kuřata,králíky,ovce) akorát krávy jsou venku, no a škodná chodí přes den, když jsem v práci. Včera jsem přemýšlel jak víc ochránit výběh u slepic. Dám pletivo i na strop výběhu a přidám el. ohradník na výběh. Jiné slepice se pořídím až na podzim, protože nyní na to nemám náladu. Já železa nedávám. Děda mi říkal , že liška si dokáže ukousnout i nohu. A dokáže lovit i na třech nohách. A hlavně mám kočku a kocoura na myši.
Já rozhodně chápu všechny lidi co mají zlost na škodnou, snaží se něco vypiplat pro rodinu a vše fuč. Chodí do práce, platí daně a v krámě si koupí polský vejce,kuřata nebo argentincký hovězí,vepřoví. Mě, když umřela kráva na pastvě při telení brečel jsem jak vůl. Když jsem našel slepice, měl jsem hroznou zlost a vyhlásil válku škodný. Nevím co chováte, ale já toho mám při
práci docela dost. Nemám dotace a počítám každou korunu. Pozemek cc. 20 hk . Dal jsem dědovi
slib, ze se toho nezbavím. Hlavně mě to baví.
Jirka
20 hk = 20 hektarů a hospodaříte bez dotací (cca 150tis ročně?) ? Ale no tak, tomu se mi nějak nechce věřit...
Vlkodava s jehnětem: Neznám širší okolnosti, ale podle všeho podceněný výcvik. Taky se mi to stalo u vlčáka, co měl rád kachny... a už nemá. Vše se dá odnaučit, ikdyž ideální je, aby se to vůbec nenaučil...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Ano dotace neberu!!! ( nežuji v HKO ) . Podceněný výcvik ??? Taky no !!!Bože dej mi sílu !!! Ano topím,ale jestli se vám to nelíbí nevadí. Pošlete adresu at´vím kam to posílat . Jo a mám taky kuš s optikou
. Příště dám foto zabespečených slepic. Mám to hotové. Tři dráty nahoře
na 2m ohradě a tři dole. Mezera cc.5cm , aby neprolezla ani kuna. A ohradník. Naměřil jsem 4000v.
No nic. Klidný podzim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.11
U nás letos, stará liška + 2 štěňata, dali jsme to místním nimrodům, sklopec super, bohužel pro nás 20 slepic fuč a kohout. Teď je klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.236
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás letos, stará liška + 2 štěňata, dali jsme to místním nimrodům, sklopec super, bohužel pro nás 20 slepic fuč a kohout. Teď je klid.
To blahopřeji, já letos 2 kuny a 3 mladé. Lišek celkem 5. ale hajnej ji má 7.
Foto posílat nebudu, nebilo by to humální že ???
Jo, stálo to 20 slepic a 30 kuřat.
Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
20 hk = 20 hektarů a hospodaříte bez dotací (cca 150tis ročně?) ? Ale no tak, tomu se mi nějak nechce věřit...
Vlkodava s jehnětem: Neznám širší okolnosti, ale podle všeho podceněný výcvik. Taky se mi to stalo u vlčáka, co měl rád kachny... a už nemá. Vše se dá odnaučit, ikdyž ideální je, aby se to vůbec nenaučil...
Nezaregistroval jsem tu žádný příspěvek, který by se "chlubil". Jsou tu jen příspěvky, které se ptají, jak na to, a potom takové, které přispějí radou a návodem.
Proto předpokládám bylo založeno toto téma.
Potom je tady několik vrtáků, chytráků, kunomilů, atd., kteří předkládají své názory, ale to určitě ti ostatní nějak přežijí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano dotace neberu!!! ( nežuji v HKO ) . Podceněný výcvik ??? Taky no !!!Bože dej mi sílu !!! Ano topím,ale jestli se vám to nelíbí nevadí. Pošlete adresu at´vím kam to posílat . Jo a mám taky kuš s optikou
. Příště dám foto zabespečených slepic. Mám to hotové. Tři dráty nahoře
na 2m ohradě a tři dole. Mezera cc.5cm , aby neprolezla ani kuna. A ohradník. Naměřil jsem 4000v.
No nic. Klidný podzim.
ad dotace? Myslíte CHKO? To nepotřebujete. Taky v něm nežiji. Dotace na plochu (SAPS, TopUP, případně na VDJ na zvířata na pastvinách) můžete brát kdekoliv. Na velké části území jsou rovněž dotaci na málo úrodné pozemky LFA. Z 20ha to dělá slušných 150tis ročně +/-. Stačí pár kliků v LPISu, podepsat a odeslat. Podmínky hospodaření jsou prakticky stejné, jako když dotace neberete, takže o nic nejde...
Lišky mi klidně pošlete, já zatím se škodnou problémy nemám díky zabezpečení (plot, kozy a pes chránící drůbež).
4000V je v pořádku, na lišku bych klidně volil i silnější zdroj. Já mám cca 8000V / 3J (měl jsem 10000, ale po rozšíření ohrady mi to kleslo) kvůli útěku koz. Ani jedno z napětí nemůže zvířeti typu liška naprosto ublížit. Pouze odstraší a o tom to je...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.18
No každej si likvidujte co chcete, to je vcelku vaše věc ale netvrďte mi že komukoliv zlikviduje liška nebo kuna dvacet slepic za bílého dne. Lišku mám za humny a kuna má hnízdo ve stodole a nic se mi neztratilo. třeba mám jen kliku ale hlavně mám kurník a kachník pořádně udělanej ,zdravej plot a na noc nikdy nezapomenu nic zavřít. Naposled tedy hranostaj našel skulinu do holubníku a to jsem přišel o 5 holoubat (samozřejmě těch nejlepších ,přece nebude žrát nějaké mrzáky) ale pořádně jsem si to zabezpečil a teď je tu hranostaj a já jsem rád protože tu nejsou myši a potkani.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99
Taky se přidám.. letos už podruhé u mě úřadovaly kuny. Nejdříve zjara, kdy vzali 15 měsíčních káčat. Byly zavřené v kachníku, ale měl jsem tam dvířka z pletiva, kterým se prokousala. Budiž moje ač nepřímá vina, dviřka jsem opravil. Co mě ale čekalo včera večer to už je fakt síla. Trochu jsem se opozdil a přijel domů v 20:00!!! a ještě při činu jsem nachytal kunu u slepic (hedvábniček) s kuřaty. Výsledek 3 slepice a 25 čtyřměsíčních kuřat s prominutím na sračku. Už si opravdu s nima nevím rady. Jsou přemnožené a čím dál drzejší. Už jsem z toho opravdu znechucený...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se přidám.. letos už podruhé u mě úřadovaly kuny. Nejdříve zjara, kdy vzali 15 měsíčních káčat. Byly zavřené v kachníku, ale měl jsem tam dvířka z pletiva, kterým se prokousala. Budiž moje ač nepřímá vina, dviřka jsem opravil. Co mě ale čekalo včera večer to už je fakt síla. Trochu jsem se opozdil a přijel domů v 20:00!!! a ještě při činu jsem nachytal kunu u slepic (hedvábniček) s kuřaty. Výsledek 3 slepice a 25 čtyřměsíčních kuřat s prominutím na sračku. Už si opravdu s nima nevím rady. Jsou přemnožené a čím dál drzejší. Už jsem z toho opravdu znechucený...
Kuny máme v rozlehlé budově 165 let staré na půdě v dutinách mezi stropem a podlahou půdy. Kurník máme 10 metrů od budovy, ale naše kuny jsou asi výjimkou. Jejich trus totiž na stezkách vykazuje konzumaci jeřabin a jiných bobulovin. Pro vejce ale chodí k mírně vzdáleným sousedům, občas zanechávají cestou prázdné skořápky. Na půdu lozily po přilehlém stromu. tu třešni jsme skáceli a oni začali lozit po chromolitovém rohu budovy. Jednou z výběhu v době, kdy měly mladé, jim vytáhly na půdu větší kuře a zeď byla celá od krve. Nejvíce mě namíchly včera, kdy mě z rozežranosti přeštíply internetový kabel. Asi budu muset všechny rohy budovy alespoň 1 metr vysoko oplechovat. Predátory kuny mají v domácích psech - některých. Viděl jsem vlčáka, jak si s ní po delším nahánění poradil. Ani zakázané trávení není konečným řešením, jelikož do uvolněných prostor prostě přijdou kuny odjinud. Takže jedině úpravy objektů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zvířata za to nemužo mají hlad, nimrodi...jim nedavají jídlo ani do lesů nehází kuřata, či maso z výseků, nebo nenechávají více bažantu, králíků divokch, křepelí, zajíců.Samej Hon a Hon myslivci a dravci přemnožení, jednou všichni lidé s CR /SK sepíší na lesní zprávu i na ochránce zvířast Petici předá se do médyjí a poslancům kteří mají tuto zkutkovou podstatu celé věci na starost.Jsme v EU SAKRA! je tu ny www.Yotube.com málor rad jak přemnožené dravce chytit a odvést do lokaliyt kde je jich málo!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.147
doma máme také kuny a letos měli zase mladé . Bydlí na půdě . Když měli mladé tak ty měli nad obytným a večer se nedalo spát jak tam dupali . Ale nemůžem si stěžovat že by nám něco odtahovali . Vše máme volně slepice tak kačeny . A ani vajec si nevšimnou a králiku taky ne . Jak říkaval děda kde kuna bydlí tam neškodí a je to pravda . A s tím utěsňováním pod střechou taky jsme utěsnovali ale milé kuny si udělali zas díru . A nemáme potřebuje nějak zabíjet atd.
Na jednu stranu jsem ráda že bydlí u nás když nám neškodí .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.161
kde kuna bydli vecinou nelovi a nejlepsi obrana proti kunam liskam atd je FOXTERIER nebo JAGTERIER
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.155
Dobře vy.....
Jara-bara

XXX.XXX.180.126
Kuny je potřeba zabýt, ať si je zelení vezmou k sobě!
Osobně jsem jich zabil dost, mezi tím i kočky co se chytly do sklopce...bohužel museli také skapnout ! Hold jejich chyba že se nechali chtit !
Co chtnu do sklopce, všechno usmrtím !
Selektivní násilník

XXX.XXX.141.138
Každého jara-bara-ka který mi přijde pod ruku zmlátím, že se z toho rok kulíruje. Nemá mi křížit cestu, pitomec jeden, o výprask si říkající.
Arzej

XXX.XXX.70.229
V květnu mi zabila kuna slepici za bílého dne na zahradě. Kuny jsou přemnožené a teď co mají mladé se nezastaví před ničím. Státní politika ochrany dravců je nesmyslná. Veškerá škodná je přemnožená. Jasně to dokazují stavy drobného ptactva.
rodico

XXX.XXX.168.146
Když kuna může lovit slepice, tak já pak můžu lovit kuny. (jednoduchý princip predátorů)
Oxana

XXX.XXX.110.43
Vyzkousel jsem vsechny pripravky a nefunguje nic.Jednou dostala pres palici v zelezech,ale nechytila se. Ted prijde Karate!