Dobrý den, jsem začátečník a láká mě líhnout si pro sebe křepelky. Sháním líheň tak na 50 vajec křepelka a možno i 20-30 slepičích. Nehledám nic profi, jen pro domácí potřebu, ale použitelné. Má představa je max 3000, -
Prosím o rady, typy a zkušenosti s jednotlivými líhněmi.
Moc děkuji.
michal001
napsal(a):
Dobrý den, jsem začátečník a láká mě líhnout si pro sebe křepelky. Sháním líheň tak na 50 vajec křepelka a možno i 20-30 slepičích. Nehledám nic profi, jen pro domácí potřebu, ale použitelné. Má představa je max 3000, -
Moc děkuji.
Dobrý den, já začínal s líhní Cleo a mám ji do teď. Začínal jsem v době kdy nebylo příliš mnoho peněz nazbyt tak jsem volil tuhle variantu a velmi mile mě překvapila. Vždy jsem líhl s velkou úspěšností až na první líhnutí kdy sem nadal vodu na spodek líhně. Nějakou dobu mi již nedostačuje kapacita takže jsem pořídil větší, nicméně líheň Cleo mám i nadále a sem tam ji použiju, jede bez problémů neustále. Určitě Vám zde každý chovatel popíše svoji zkušenost, pak si stačí jen vybrat. Http://www.levne-lihne.cz/s/lihen-cleo-5th-s-digitalnim-teplomerem-a-vlhkomerem-49006.html
Přeji spoustu úspěchů j.š.
Makro iq, cena do 2 tis, ruční poloautomat, loni odlíhnuto bez problému, jsou asi 3 typy a nevím, zda má některý lísku pro křepelky. To by vyřešilo trochu kutilství...dát do lísky nějakou vložku např. Z pletiva, nebo líhnout na mřížce a otáčet ručně, to si myslím pojme i 100 kř. Vajec, 52 slepičích.
michal001
napsal(a):
Moc děkuji.
Já mám líheň Covina super 24. Cena je vyšší asi 4500 Kč, ale je to bez starostí. Vejde se 96 vajec.