Poradíte? Abnormální hřeben

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2015 04:53
9

XXX.XXX.8.122

Dobrý den mám čtyřtýdenní kuřata leghornek a jeden kohoutek má alespoň podle mne abnornální hřeben, ostatní je mají třetinové.Chtěl jsem sem dát fotky ale když dám uložit příspěvek tak to několik minut načítá a kde nic tu nic.Chtěl jsem vědět zda jste ve svých odchovech něco podobného řešili a jak to dopadlo?
Dík Jarda.

24.2.2015 04:56
9

XXX.XXX.8.122

Nakonec se mi jedna povedla vložit asi jsou čtyři moc a nenačte je to takhle vypadají ostatní kohoutci.

24.2.2015 06:43
jenca

XXX.XXX.161.27

9 napsal(a):
Dobrý den mám čtyřtýdenní kuřata leghornek a jeden kohoutek má alespoň podle mne abnornální hřeben, ostatní je mají třetinové.Chtěl jsem sem dát fotky ale když dám uložit příspěvek tak to několik minut načítá a kde nic tu nic.Chtěl jsem vědět zda jste ve svých odchovech něco podobného řešili a jak to dopadlo?
Dík Jarda.

To je zajímavá abnormalita takový pankáč:). Mohlo by to být způsobeno nějakou chybou v hypofýze nebo gonádách takže produkují předčasně pohlavní hormony. Spíš to ale ovlivnila hladina maternálních androgenů. Jsou to hormony vložené slepicí do vejce ovlivňující mimo jiné samčí pohl. znaky například testosteron. Je prokázáno že například vejce dominantnějších slepic obsahují více androgenů stejně jako vejce starších slepic a stejně jako vejce slepic pářících se s atraktivnějším kohoutem(delší ocasní srpy, červenější hřeben). Myslím, že když se náhodně spojí výše uvedené faktory a zároveň se zkombinují geny pro maximální růst hřebínku vznikne takový pěkný pankáč. Můžete pozorovat ostatní znaky (růst ostruh, opeření) pokud je to hormonální problém budou taky růst rychleji. Může to způsobit že kohoutek bude menší nebo naopak větší(bude pršet nebo slunečno ). Každopádně kromě pozorování není co na tom řešit v chovu se občas vyskytnou abnormality nakažlivá nemoc to není jestli myslíte tohle.

24.2.2015 08:16
9

XXX.XXX.233.35

Děkuji jěště jsem se s tím nesetkal a tak jsem chtěl vědět co z takového kuřete zpravidla vyroste, jesli bude mít jen o něco málo větší hřeben nebo bude celkově vybočovat z normálu.

24.2.2015 09:07
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, nehledejte v tom nejakou abnormalitu, v kazdem chovu se vyskytuji jedinci nad i podprumerni.jak je vydet i z vasich dvou fotek.kohutek s hrebenem je typycky predstavitel sveho druhu.urcite bych ho pouzil do dalsiho chovu.

24.2.2015 17:45
jenca

XXX.XXX.161.32

Práve že není typycký, souhlasil bych s vámi kdyby se jednalo o masné plemeno a už bych věděl, že kohout narostl do slušné velikosti a nemá zdravotní problémy. Nicméně velikost hřebene je sekundární pohlavní znak, tyto znaky jsou ovlivňovány především hormony. Pokud je některý znak výrazně větší oproti průměru, může(neříkám že musí) to být způsobeno právě nesprávnou hladinou těchto hormonů v těle. Právě zvýšená hladina maternálních hormonů se projevuje různou změnou fenotypových znaků zvýšená hladina testosteronu se podle studií v některých případech u mláďat projevila rychlejším růstem a vývojem na úkor imunitního systému je to rozebráno například zde na straně 15: https://www.natur.cuni.cz/biologie/zoologie/archiv/bakalarky_podzim_2010/krkavcova.pdf

I u dospělých ptáků má zvýšená hladina pohlavních hormonů imunosupresivní účinek.
Proto si můžu do praxe přenést, že kuře s větším hřebínkem by mohlo(opět podotýkám, že to tak být nemusí) být náchylnější k nemocem a zánětům navíc by nemuselo narůst do standardní velikosti(může být, jak jsem psal, větší nebo menší), proto doporučuju kuře pozorovat ve vývoji, jako každou jinou abnormalitu a v případě, že má pro mne prospěšné vlastnosti po ukončení vývoje teprve přemýšlet o případném zařazení do chovu.

24.2.2015 19:18
peparazak

XXX.XXX.162.50

Je vydet ze jste odbornik a urcite i dlouholety chovatel s velkou praxi no muzete mi jmenovat alespon jedno plemeno masne drubeze kde ma kohout vetsi hreben nez kohout lenghornky.ja jsem neprisel ani na jednoho.peparazak

24.2.2015 19:22
hollywood

XXX.XXX.239.247

Kastrovali sme dvoch kohutov mali veľké dorastene hrebene ako normálne kohutici chvost ešte nemala kosy ale boli dost veľké urobili sme z nich kapouny po Česky.
Po nejakom čase sa im hrebene úplne zmensili a mali ich male ako obyčajne sliepky s veľkými kohutimy chvostmi.

24.2.2015 19:24
peparazak

XXX.XXX.162.50

Ne-chovatel

24.2.2015 19:45
Ne-chovatel

XXX.XXX.178.1

Dobrý den pane Jenča. Jste studnice vědomostí, nebo alespoň odkazů na vědomosti. Moje poklona.

Náhodou byste neznal nějakou ucelenější práci ohledně přirozené inkubace drůbeže? Včetně pokusů s neodebíráním vajec, která jsou pak naráz podkládána?

Na základě odkazů na články, které jste tu sem tam zanechal jsem se konečně rozhodl nechat huse vejce ať s nimi dělá co umí. Její chování a péče je naprosto odlišná od toho jak se chovala k podkladkům. A už nemám strach, že by o svá vejce nepečovala jak jen ona ví že to potřebují (ani kdyby začalo mrznout).

Strach mi dělají dvě věci. Aby nakonec neodešla s prvním housetem (i když samec se hnízdu také věnuje, jejich výměna je velmi zajímavá, ale ostatní mne považují za pitomce tak se nebudu namáhat to popisovat, navíc jsme v odlišné diskusi), které by se mělo vyvinout z prvních oplodněných vajec. A potom její vzrůstající obrana hnízda s každým vejcem (rozhodně umí počítat více jak do pěti, jak tu kdosi tvrdil), protože až zasedne úplně měl jsem přeci jen v plánu po nějaké době vajíčka prosvítit a odstranit ta bez zárodku, jednak aby nezavazela, jednak kvůli případnému porušení takových vajec (možná je i odkutálí sama uvidíme).

Od doby kdy jsem viděl, že vajíčko (chápejte jsou naležato, tedy více choulostivá na zničení) unese váhu housera, nebo i husy na jedné noze, už takovou obavu z porušení nemám.
Trochu mi dělá obavu i to, že když nejsou vejce vkládána pod husu naráz, prostě jsem to nechal na ní a ona či on na nich každou noc několik hodin sedí ještě před zasednutím husy na hnízdě (ještě snáší) a nějaké se asi vyklube dříve než ostatní a ona zůstane zahřívat ta ostatní, jak to udělá aby se mohlo to dřívější doklubat a nerozšlápla ho.

Prostě potřebuji rozptýlit obavy, abych vydržel nezasahovat a jen sledoval jak to má všechno přirozeně být.

Navíc mne ty články o distribuci živin v zárodku a jeho nevysilování při přirozeném procesu "skladování" před vlastní inkubací při zasednutí zaujaly.
Také by mne zajímaly tyto procesy (zkoumal-li to kdo) s ohledem na poškození vajec mrazem (husa nulu ignoruje, prudká změna teploty ji děsí a spěchá na hnízdo, slepice asi od hus okoukaly zakrývání vajec, ale nevím zda to má být ochrana proti chladu nebo maskování - kdo ví jestli nakonec nějaká zasedne - rozkvokanost nejistá).

Příjde mi, že lidé něco musí dělat zásadně špatně, když v líhni stačí špatná teplota nebo vlkost, nebo jejich nestabilita. Jsem si jistý, že například zmíněná husa bude brát za zásadní zcela odlišná kritéria respektive se při nich odlišně chovat, prostě její postupy budou ve srovnání s líhní kde fučí horký vlký vzduch pro člověka nepochopitelné a nesrovnatelné.

Děkuji za reakci i případné odkazy. Pěkný večer.

Ne-chovatel

24.2.2015 19:56
Ne-chovatel

XXX.XXX.99.205

Jinak to, že jedinci s větším (než běžným) množstvím testosteronu mají horší imunitní systém platí obecně, snad u všeho živého.

Platí to i u lidí, problém je akorát v tom, že dnes je jeden zženštilec vedle druhého (o množících se nám buzerantech nemluvě), takže většina z vás by každého trochu více agresivního mohla zařadit do této skupiny (s nadbytkem testosteronu), což by rozhodně nebyla pravda.

24.2.2015 20:16
mysak

XXX.XXX.33.144

9 napsal(a):
Nakonec se mi jedna povedla vložit asi jsou čtyři moc a nenačte je to takhle vypadají ostatní kohoutci.

Dobrý den,
já bych kohouty nechal žít a uvidíte jak se věci umí ještě upravit s posledním pelícháním krčního závěsu ze semiadultního v adultní, těsně před tím než kohouti dospějí.
Mě připomíná ten kohout s velkým hřebenem velkovýrobní typ leghornky (něco jako sem vložil peparazak) a ten s tím malým standartní leghornku - tomu bude stopro vodorovně odstávat praporek od týla. Ale jak říkám vše se ještě může změnit. Každopádně už taková velikost hřebene v 4 týdnech věku je nezvyklá i pro lehká plemena.

24.2.2015 20:20
mysak

XXX.XXX.33.144

peparazak napsal(a):
Dospeli kohouti lenghornek.

Zdravím Vás, jaktože máte minorky a nevim o tom?

24.2.2015 21:37
jenca

XXX.XXX.161.32

peparazak napsal(a):
Je vydet ze jste odbornik a urcite i dlouholety chovatel s velkou praxi no muzete mi jmenovat alespon jedno plemeno masne drubeze kde ma kohout vetsi hreben nez kohout lenghornky.ja jsem neprisel ani na jednoho.peparazak

Pane Razak nechtěl jsem se vás nijak dotknout a pochybuji ze bych měl stejně zkušeností s chovem jako vy(stačí mi se podívat na vámi chované spektrum holubů a vím že jste v chovatelství pravděpodobně na jiné úrovni) - tady je vaše jízlivost naprosto v pořádku a beru ji. Sám z duše nenávidím, když nějaký mladý odborník začne plácat páté přes deváté a míchá obecné pravdy s vlastníma doměnkama(já se snažím, když už na něco reaguji, jasně napsat co vím z vlastní zkušenosti a co je pouze zprostředkované z důvěryhodného zdroje a jsem ze školy naučený nepoužívat doměnky jako fakta), ale to nic nemění na obecných pravidlech diskuse, i když si vás jako chovatele podle vašich příspěvků(hlavně u holubů) vážím, nemůžu přejít, když uvedete že 4týdení kohout s dospěláckou velikostí hřebene v poměru k hlavě není abnormalita, nebo, že má být určitě zařazen do chovu. Tady se dostávám k místu, kde jsme si neporozuměli tím "souhlasil bych s vámi kdyby se jednalo o masné plemeno" jsem myslel zařazení kohouta do chovu v případě že bude velký. Protože výše probírané hormonální vlivy mohou mít vliv na velikost a to je to o co by mi šlo u výběrů jhedince do chovu. Ale u nosné slepice(chovám vlašky rodobarvé a koroptví což je podobné jako zadavatelovy leghornky) mi jde o snášku tu u kohouta nemám jak zjistit proto bych se radši vyvaroval použití nestandardního jedince. Jinak masné plemeno se stejnou velikostí listového hřebene u kohoutů jako leghornky jsou bressy chovám je a je to moje srdeční záležitost. Chovám husy slepice holuby a kanáry pokud si projdete moje příspěvky zjistíte, že nevlastním žádná výstavně hodnotná zvířata chovám svoje svěřence čistě pro potěšení a užitek. Ale pokud na něco reaguji, tak jsem většinou danou situaci u sebe řešil nebo mám informace, které by mohl tázající opomenout.
Přeji mnoho úspěchů v nadcházející chovatelské sezóně.

24.2.2015 23:07
jenca

XXX.XXX.161.32

Pro Ne-chovatel: Dobrý den,
Bohužel vás neuklidním já vejce huse beru ani nenechávám žádné podkladky a vložím naráz až pustí peří. Nevím jaké husy máte, ale u jednotlivých plemen(což asi víte) se zachování hnízdního pudu velmi liší. V přírodě se housata vylíhnou současně i přes rozdílnou dobu snášky. U prosvicování buď můžete použít šoupací vrátka a lanko a huse prostě zavřít při opuštění hnízda nebo ji z hnízda sundat(to dělám já) uznávám, že to občas bolí:). Zakrývání vajec je instiktivní domnívám se, že se vyvinulo jako obrana před predátory, ale kdo ví. K vašim obavám mohu z vlastní zkušenosti říct jen že jednou mi husa po podložení vajec snesla ještě jedno následující den. Po vylíhnutí housat s nimi odešla a v opožděném vejci uhynulo plně vyvinuté mládě. Co se týče rozpoznání špatných vajec moje husa někdy zkažené vejce z hnízda vyhodí(nikdy živé) ale někdy taky zůstane sedět na uhynulém zárodku až do vyklubání housat. Co se týče teploty a proudění vzduchu v líhni, já u kuřat používám rozložení teplot, jako pod kvočnou proudění jen přirozené vejce se přemísťují mezi místy kde je rozdíl teplot u zárodku až 2,5 stupňů horní skořápka má až 40,5 stupně dolní v nejchladnějších místech 35,5 někdy je při chlazení zapomenu půl hodiny venku a líhnou se normálně v úterý dám fotky když se nic nepokazí. Odkazy vám zkusím nějaké vyhrabat zítra.

25.2.2015 05:59
peparazak

XXX.XXX.162.50

mysak napsal(a):
Zdravím Vás, jaktože máte minorky a nevim o tom?

Dobry den, vite o tom , bavili jsme se spolu v Lyse.chtel jsem od vas kohouta a daval jste mi sve cislo.minorky mam prvni rok a tak mam 1.8 chov.slepice jsou pekne, kohout v typu taky ale asi mel nejakeho predka spanelku, ma trochu bile v obliceji.je problem sehnat neco do krve ale mam obednane kurata od pani z Melnika tak si snad neco vyberu.

25.2.2015 06:42
jenca

XXX.XXX.161.27

Pro Ne- chovatel: Ještě nechat vejce huse při snášení je zajímavý experiment, doufám že napíšete, jak to dopadlo. Nicméně druhá věc je, že husa je už strašně dlouho pod vlivem člověka a je otázka jestli za těch cca 5000 let(nejčastěji uváděný údaj jediné co se na tom dá ověřit je, že husy jsou na stejně starých záznamech například zde - tam je dokonce jasně vidět umělé dokrmován: http://www.reshafim.org.il/ad/egypt/timelines/topics/domesticated_animals.htm
ale to nevylučuje že egypťani jen chytali husí mláďata a ty pak odchovávali) některé přirozené pudy už nevyhasly i u těch plemen co spolehlivě vysedí mláďata. Já se řídím heslem neobjevovat objevené babička vejce brala, tak je beru taky. Když si třeba čtu o podmínkách pod sedící slepicí a chci sestrojit podobnou líheň napřed výjdu z něčeho funkčního, tady to u mě byla líheň bios a některé žárovkové krabice, které si za minulého režimu dělalo spousta chovatelů. Tu následně okopíruju a pak upravuju pro své potřeby (slepice využívá kontaktní teplo, takže jak sedne, vršky vajec jsou téměř okamžitě v teple topné těleso tedy nahradím několika žárovkama, které sálají rychlej a abych vejce neuvařil než zareaguje membránový termostat použiju k tomu proporcionální, což je už samo o sobě pitomost ale zkusil jsem a žárovky oproti předpokladu nepraskají a funguje to, pak se zaměřím na další věc, ...) ty špatné vlivy výkyvů teplot nebo vlhkosti, o kterých píšete, se právě projevují nejvíc u líhní s nuceným prouděním vzduchu, čím větší stálost podmínek, tím je zárodek náchylnější. Na druhou stranu tím méňe se musíte o líhnutí starat až mě přestane tady to experimentování bavit koupím si R-com a v klidu za 21 dní vyberu kuřátka.

Ne-chovatel

25.2.2015 11:41
Ne-chovatel

XXX.XXX.57.5

Dobrý den pane Jenča,

Dovolím si vás přesměrovat do diskuse o husách, ať nebráníme "devítce" dořešení jeho abnormálního hřebene. Tady jsem také zanechal většinu svých příspěvků i když pár opravdu detailů jsem napsal i jinde a i pod jinými nicky.

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1407235/ceska-husa

Děkuji za informaci. Vezmu to již jen ve zkratce ať "devítce" nemaříme prostor pro řešení abnormálního hřebínku, i když myslím že už nikdo s ničím novým nepříjde.

Chápu to správně, že přestože husa (v přírodě, například husa velká předchůdce husy české které jsou mé husy podobné) na prvním vejci klidně po dvou-čtyřech hodinách (každou noc) odsedí s přestávkami klidně i 100 hodin a na posledním sneseném nic a zasedne, tak se všechna housata vylíhnou zaráz (řekněme během jednoho dne)?

Chápu správně, že jak jednou zasedne, tak i jen o jeden později do-snesené vejce se (podle vaší zkušenosti) pravděpodobně bude líhnout o ten den později a je možné že husa ho vylíhnout nenechá a hnízdo opustí?
Stává se často, že husa špatně odhadne kdy má zasednout a zasedne ještě před koncem snůšky?

Nemám zkušenosti, žádné!

Podle mne mám pár. Kloakální metodou se mi opakovaně a spolehlivě nepodařilo zjistit nic. To co vidím vždy snášet má kloaku trvale tak rozevřenou (masité okolí je permanentně vtaženo kamsi dovnitř - kloaka tvoří trubici, nelze vůbec o nějakém vytlačení přirození uvažovat cítím jen jakési kosti kolem, zvíře je citlivé), to co považuji za samce má kloaku normální nechá se prohlédnout i dráždit, ale nikdy ne dostatečně abych drážděním nebo vytlačením poznal zda má penis nebo ne - možná je jen houser příliš mladý (něco mezi 9-10 měsícem).

Mám jedno vajíčko každý den, i dříve než za 24 hodin. Všichni mi tvrdí, že se s něčím takovým nesetkali (ale všichni krmí jen klasickými směsemi). Hmotnosti, pro zajímavost jsou: 160,150,125,145,180,160,225,130,140,225g.
Setkal jste s každodenní snůškou? Poznámka dávám své drůbeži některé B vitamíny které u lidí (ale jde o procesy obecného charakteru) snižují hladinu homocysteinu a používají se například s úspěchem i při problémech s otěhotněním.

První vejce jsem rozbil. Domníval jsem se že oplodněnost je nejistá a původní informaci z literatury "chovatelů" co jsem měl je že snůška je 30-40 vajec, a to ani nehovořili o druhé snůšce.
Byl to dvoužloutek. Znamená to něco, například že i ostatní budou dvoužloutky? Jaká je šance na zdravé house z takového vejce?

Podle toho co jsem četl o slovenské huse si nejsem jistý jestli ona sama od sebe snese těch klidně i 30 vajec, když se rozhodne nezasednout, nebo tehdy když jí lidi ta vajíčka berou (skoro všichni to dělají s husama stejně, akorát si už nikdo nepamatuje proč se to tak má dělat) a nenechají ji zasednout (tedy když jí až snese těch deset vajec ta vejce naráz nevloží na hnízdo pod ni, respektive o něco více kvůli prvním neoplodněným). Nevíte o tom něco? Přece ten pták nesnese přirozeně více (troj násobek?) vajec než je schopen zasednout? To jí to prostě podstrčí a ona zasedne, nebo oprvdu sama zasedne a už nesnáší a oni jí pak vrátí vejce?

Podle všech znaků a chování co pozoruji se domnívám že mám pár. Akorát páření jsem neviděl. Samec má odrbaná křídla, podle mne se pářili přímo na místě hnízda (bedna kde měli nocležiště) kde jsem asi týden-dva slyšel večer a ráno divné zvuky, husa nemá odraný krk jen bývali ráno strašně špinaví, husa více a to zejména na břiše a zádech (to ještě neexistovalo hnízdo v pravém slova smyslu) při podložení slámou mívala husa ještě nekolik dní špinavá záda.
O hnízdo pečují společně, střídají se v sezení a stání (většinu času mezi vajíčky zatím prostojí). Ten kdo se o něj opravdu bojí je husa (třeba když snese vejce nechce se jít ani nažrat, včera jsem jí ukazoval ži ji houser zastoupí a opravdu se tak stalo, ale byla značně nervní). Houser mne většinou jen dobrácky štípne, že už jako otravuji příliš.
Staraly by se dvě husy (řekněme české či slovenské či německé, neočekávám čistokrevnost i když mi bylo řečeno že jde o husu českou) o společné hnízdo a střídali by se u vajec, hlídali by se navzájem (podle mne ji houser hlídá vždy když snáší a brání ve vstupu na pozemek, večer pak většinou hlídá vchod do prostoru hnízda) a dělali si pozornosti?

Když husa snáší )a není to hned po ránu kdy již na hnízdě je), jde vyhrabe hnízdo a snese další vejce a zasedne (zatím nevím jestli na delší čas, když by například snesla dopoledne).
Lidé říkají že jim husy snáší každý druhý den a i s většími časovými odstupy. v přírodě, půjde husa na hnízdo každý večer, nebo jen tehdy když bude snášet?

Houser si první vyšklubal peří na hrudi (asi měsíc před začátkem snůšky), husa asi čtrnáct dní před tím. Mají tam krásné, jemné prachové peří, nicméně mimo dosah vajec (snad kvůli budoucím housatům?) s kterými manipulují zobáky.
Setkal jste se s tím? Proč to udělali?

Dnes jsem zjistil, že jedno vejce (menší a pevnější 145g) má od špice směrem k tupější části, asi do poloviny vejce vlasovou prasklinu. Je viditelná jen kvůli nedokonalé čistotě vejce.
Jde to nějak ošetřit? Oblepit, zalepit? Nechat být? Vyřadit? Rady přijímám, rozhodnu se pak sám.
Pokud to vejce praskne jak se běžně postupuje? Vyhnat husu, vyndat vejce, dát suchý základ a vejce dát zpět? Když to vejce praskne a husa to okoštuje, nestane se z ní nějaká vejco žroutka? Mám jí po zasednutí a dokončení snůšky dát preventivně více bílkovin ve formě co přijme, nějké rozmočené granule pro kočky zamíchané v míchanici?

Když by byl můj houser přeci jen mladý a tato vejce by nebyla oplodněná.
Když budu chtít aby husa měla druhou snůšku musím jí ta neplodná vejce sebrat hned jak bude jasná neplodnost, nebo ji mohu nechat ještě chvíli sedět a počkat až je sama opustí?
Za jak dlouho má člověk takovou druhou snášku očekávat? Bude chyba zrušit staré hnízdo a dát jí materál na nové?
Jaká je šance, že houser starší o 2-3 měsíce a zkušenější ji už oplodní?

Děkuji za jakékoli připomínky i jen doměnky. Určitě pak dám vědět jak to vše dopadlo a i se nějak pokusím shrnout průběh. Nejzajímavější jsou ale právě ty drobnosti, které kolem každý den vidím a pokaždé jsem nadmíru udiven. Leč chovatele nezajímají. navíc je děsí ohrožení každého (i nedomrlého) vajíčka které by se nemělo vylíhnout. Když to nebude fungovat vždy mohu zkusit osvědčený a nepřirozený postup co používají.
V zásadě nechápu proč nám předci nenechali zmíňku proč se k husám začali chovat způsobem jaký dodnes používáme. Pochopil bych to tehdy pokud chtěli i vejce (jsou oprvdu lahodná) i mláďata a odebírání vajec byl jediný způsob jak toho dosáhnout, tedy přinutit husy dále snášet.

Ještě jednou děkuji a přeji pěkný den.

P.S.
Co vás přimělo zkoušet sestrojit dokonalou líheň, podobnou opravdové slepici, a zavrhnout živou? Já myslím, že byste musel simulovat i tu hmotu slepice, její občasné oddalování od vajec, případně i jiné chlazení (chladí-li vůbec slepice).

To přehrabování vajec zobákem je samo o sobě natolik unikátní (teď hovořím o čerstvém pozorování u hus), že ani lidský zásah ani veškerá automatizace to nikdy nenahradí. Myslíte že to neživé vejce husa pozná jen po sluchu? Podle všeho (nikdo o tom moc nepíše) je vyřazuje mnohem dříve i ještě než se mohou začít hýbat. Například u nás jeden člověk dává vajíčka do vody zda se chvějí a vyřazuje za slepici. Toto velmi jemné chvění jsou některé druhy drůbeže schopny rozpoznat (ůžasné že mezi několika vejci), ale podle všeho někteří vědí ještě už před tímto stádiem líhnutí.

Ještě jednou děkuji za váš čas a ochotu.

Ne-chovatel

25.2.2015 11:43
Ne-chovatel

XXX.XXX.57.5

Čtěte prosím až od "Děkuji za informaci...". Původně jsem chtěl postupovat jinak a zapoměl začátek textu odmazat. Děkuji.

Ne-chovatel

25.2.2015 12:28
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24

Ještě možná dotaz k případnému zkřížení s něměckými a slovenskými husami.

Houser je opravdu dost těžký, začal mi v prosinci ujíždět na zrní, teď má dietu. Husa mě již lehkne, asi po těch vejcích, je to podobné jako můžete vnímat u slepice na začátku a v období vrcholu snůšky. To jen na vysvětlení a doplnění informací. Nemám dostatečně přesnou váhu a asi je už ani nestihnu nějak rozumně zvážit, proto jen popisuji že citelně lehkne (husa měla asi 4 kg, houser 6-7kg).

Jde mi o to zda se to zpravidla pozná třeba na očích. Byly by při křížení se slovenskými husami jejich oči o něco šedější? Byl by pozorovatelný nějaký červený okraj jako u německých hus?

Děkuji za názor či zkušenost.

P.S.
Možná ještě. Chápu správně, že brojlerová husa je husa která byla zkřížená s německou husou? Nikdo to nespecifikuje.

Ne-chovatel

25.2.2015 12:59
Ne-chovatel

XXX.XXX.221.211

Ta husa na nepřesné mechanické váze vypadá na 5kg, ten houser na 6,5kg. Takže hmotnosti by byly OK, můj odhad při braní do ruk možná špatný (ale vsadil bych se že po ránu byla minimálně o 1/2kg lehčí).
Matou mne zejména ty hmotnosti vajec. Onen "vzorník" (mělo jít o popisy a seznamy přípustných a nepřípustných vad - můj houser má nad mazovou žlázou černé pírko, skryté křídly, ale asi by to byla nepřípustná vada) "chovatelů", který uváděl tu abnormální snůšku hovoří o průměru 130g u českých hus. Mnoho chovatelů tyto informace bezmyšlonkovitě kopíruje a šíří dál, ale mnoho chovatelů hovoří také o 160-180g, čemuž by mé husy již byly blízko.

Zatím jen vidím, že ta obří vejce 225g se:

- první 225g vejce snesla asi po 30 hodinách od předchozího 160g vejce, ale hned vzápětí (do asi 12 hodin) snesla i prťavé 130g vejce
- asi za 30-34 hodin po tomto malém 130g vejci snesla další malé 140g vejce, ale již za 18-19 hodin snesla opět obří vejce 225g.

25.2.2015 17:14
jenca

XXX.XXX.161.32

Dobrý den, odpověď mi bude chvilku trvat.

25.2.2015 18:01
tereza.128

XXX.XXX.32.8

Ne-chovatel napsal(a):
Ještě možná dotaz k případnému zkřížení s něměckými a slovenskými husami.

Houser je opravdu dost těžký, začal mi v prosinci ujíždět na zrní, teď má dietu. Husa mě již lehkne, asi po těch vejcích, je to podobné jako můžete vnímat u slepice na začátku a v období vrcholu snůšky. To jen na vysvětlení a doplnění informací. Nemám dostatečně přesnou váhu a asi je už ani nestihnu nějak rozumně zvážit, proto jen popisuji že citelně lehkne (husa měla asi 4 kg, houser 6-7kg).

Jde mi o to zda se to zpravidla pozná třeba na očích. Byly by při křížení se slovenskými husami jejich oči o něco šedější? Byl by pozorovatelný nějaký červený okraj jako u německých hus?

Děkuji za názor či zkušenost.

P.S.
Možná ještě. Chápu správně, že brojlerová husa je husa která byla zkřížená s německou husou? Nikdo to nespecifikuje.

P.S.
-

Brojlerová husa je vlastně užitkový kříženec. Může tam být přimíchána německá husa, ale nemusí, zkřížit se dá cokoliv.
Momentálně nejběžnější brojleři u nás jsou trojkombinace husy italské, rýnské a české. Pak jsou ještě brojleři kombinací - landéská x tuluzská, to jsou ty "produkční" tuluzské husy - ve skutečnosti to jsou kříženci - brojleři, jen hezky nazvaní.
Německá nosná x pomořanská x landéská, ale ti jsou rozšíření spíš u našich severních sousedů. Bývají šedé a Němci je s oblibou nabízejí nezkušeným Čechům jako šedé pomořanky. Na rozdíl od pomořanek s jednoduchým podbřiškem a vodorovným držením těla, mají tito brojleři dvojitý podbřišek a jinak nesený trup a hlavu.

25.2.2015 19:08
jenca

XXX.XXX.161.32

Trosku nestiham, odpovim vam zkratkovite a kdyztak to jak obeham deti a zvirata rozepisu: napřed to nejdulezitejsi mate temer s jistotou dve husy odpovida tomu vse co pisete. Ano v přírodě se líhnou najednou, ano podle mé zkušenosti při brzkém podložení vajec a následném snesení dalšího vejce toto může husa opustit s vylíhlými housaty. Mně tak uhynulo house ve vejci a mělo už vtažený žloutkový váček.
Husa zasedne kdy má, chyba je u chovatele, že brzo podloží vejce. Husa snese občas vejce i ve dvou po sobě následujících dnech, je to běžné. Snášení každý den jako u slepice běžné není, u vás nesou obě vaše husy pravděpodobně do jednoho hnízda nebo (což je častejsí) jedna druhé krade vejce a kutálí si je pod sebe. Dvoužloutkové vejce na začátku nebo konci snůšky se může objevit, ostatní budou normální a z toho dvoužloutkového se house nevylíhne, počet vajec ve snůšce je různý záleží na více faktorech, mladí ptáci mají zpravidla vajec méně.
Dělá se to tak, že odebíráte vejce, až chce husa zasednout, objeví se v hnízdě peří a neobjeví se další vejce, to je doba, kdy do hnízda vkládáte vhodný počet vajec podle velikosti husy tak 9 - 16.
Vejce berete proto, že chcete co nejvíc zvýšit šanci na úspesne hnizdeni (omezite tim spínu, mráz, predaci) kvůli tomu se to delalo vzdycky, v přírode husa snese cca 9 vajec, které taky v pohode zasedne. Mezi divokým ptákem a domestikovanou husou je nekolik tisíc let propast, odtud rozdíly. Pro cloveka jsou vhodne jine veci nez pro husu a podle toho ji slechtil.
Divne zvuky a odrany krk zpusobily pravdepodobne tahanice o vejce, houser vas u hnizda dobracky nestipne, to je temer vyloucene, je to jeden z duvodu, proc jsem presvedcen, ze mate dve husy. Myslim, ze peri si vyskubali navzajem nebo ze stresu, ze nemaji v tomto obdobi housera, a navzajem si narusuji hnizdni prostor.
Vejce vyřadit.
Vejcožroutka se nestane.
U výživy záleží, co si dokáže husa najit ve výbehu, kvuli bílkovinám dávají nekteri chovatelé behem snusky smes pro nosnice, po zasednutí uz urcite zadnou smes nedávat.
Neoplozená vejce sebrat.
Cas druhé snusky nelze presne stanovit, ne kazda husa zasedne dvakrát a urcite je lepsi odebrat ji vylíhlá housata(kdyz jich je malo) z první snusky hned po vylíhnutí a dochovat je sam, aby se zvysila sance na druhou snusku.
Materiál na hnizdo je nepodstatný, pokud mate housera je dost velka sance, ze bude plodny uz v prvnim roce, nedokazu odhadnout jaka je sance, ze houser dospeje do plodnosti v pulce chovne sezony.
Nesestrojoval jsem dokonalou líhen, ale líhen, co vylíhne co mozna nejotuzilejsi kurata, abych eliminoval problémy s vykyvem teplot atp. protoze otuzilým kuratum pod kvocnou to ocividne nevadi,.
Slepice vejce chladi.
Podle mých zkusenosti nejde ani tak o hmotu slepice jako o rychlost stridani teplot. Predstavte si to jako saunu nebo kneippovy lazne, slepice sleze a vejce se začne prudce ochlazovat nasedne a hned na zchlazene vejce pritiskne sve 40 stupnu horke telo. Ve vejci je témeř od počátku inkubace srdce a krevni oběh, což jsou orgány, na které právě otužování účinkuje, stěny cév se musí roztahovat a stahovat, stavají se pruznejsimi, zvysuje se schopnost termoregulace,... U automatické lihne se deje pravy opak, vse je konstruováno tak, aby eliminovalo prudke zmeny teplot.
Kvokavost je vlastnost u tvora, po kterém chci maximální pocet vajec nezadouci, proto je potreba ji u nosnych slepic potlacovat, a proto take vzdycky budou potreba lihne. Proto se taky ja snazim mit svou lihen co nejvíce funkcni.
Zive vejce po 7.dnu rodice zespodu hreje a tim ho zaroven obcas nuti postavit se na hnizde a chladit. Spatne vejce pták možná pozna práve podle teploty.
Ze zrní husa neztloustne, pokud myslite psenici a ne treba kukurici,.
Oči nevim, u genetiky musite znat rodice nebo potomky, abyste vedel, jestli je ve sledovanem znaku jedinec homozygot nebo heterozygot, od toho se pak urcuji stepne pomery potomstva, ale to je velmi zjednodušené a na dyl.
Brojlerová husa je husa, u které jsou po nekolik generací slechteny co nejlepsi otcovské a mateřské linie pro co nejlepsi rust potomku, jeste podporeny heteroznim efektem. U nas treba novohradská nebo rohozenská husa.
Vejce proste nejsou vzdycky jedno jako druhe taky to ovlivnuje vice faktoru.
Snad jsem vam odpovedel aspon na cast veci, bohuzel muj cas u kompu je omezeny rodinou(hlavne detmi).

25.2.2015 22:58
tretina

XXX.XXX.139.181

Ne-chovatel napsal(a):
Jinak to, že jedinci s větším (než běžným) množstvím testosteronu mají horší imunitní systém platí obecně, snad u všeho živého.

Platí to i u lidí, problém je akorát v tom, že dnes je jeden zženštilec vedle druhého (o množících se nám buzerantech nemluvě), takže většina z vás by každého trochu více agresivního mohla zařadit do této skupiny (s nadbytkem testosteronu), což by rozhodně nebyla pravda.

Jenže. Buzeranti se nemnoží a děláte si je sami heteráci :D chtěl bych vidět vás v situaci kdyby vám dítě oznámilo že je gay.. Podezříval by jste manželku, že je lesba..

Ne-chovatel

25.2.2015 23:59
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24

Pane Třetina, napsal jsem to jak jsem to napsal a rozhodně nechci nic brát zpět. Obzvláště v dnešní době.

Nicméně jsem člověk věřící v jediného a nestvořeného Boha, Stvořitele všeho a všech, který nám jasně a srozumitelně říká co to je homosexualita. Nebavím se teď o různých nesmyslech, kterými takto postižené jedince, nahánějí a šikanují lidé hlásící se k církvi.

Já i přesto, že jsem použil záměrně tvrdé označení chápu že ti lidé trpí a i je lituji. Ale dokud prostě nepochopí, že to je opravdu boží trest a že Bůh je přesto neopustil a dal jim sílu k nápravě při které jim bude i aktivně pomáhat a není důvod, aby nakonec zcela neobnovil jejich ochranu před pudy nečistými, nemají šanci.

Toto uvědomění si toho jaká je Pravda je ně velmi důležité.

Takto postižení lidé jsou mnohdy již vystavení přímému působení démonů, často jsou démony přímo obsazeni a to mnohdy již díky svým předkům. Ujišťuji vás, že i když se mnoha lidem dnes zdá problém homosexuálů nepatrný a přehlížejí i vše kolem a kam svět spěje, situace se bude zhoršovat s tím jak se bude chýlit konec časů. Satanovi to vyhovuje a jak jsem říkal, takto Bohem nechránění lidé jsou a budou stále více pod vlivem démonů. Démoni lidi cestou pohlavního aktu obsazují, a udržují je otevřené působení zla a odpadlé od Boha. Proto je i takové množství homosexuálů pedofilmi či násilníky, je tomu tak i když možná nesouhlasíte.

Člověk který již je pod vlivem démonů, ale to dnes platí o kde kom (nejen homosexuálech) nemá šanci se démonům sám bránit, nemá ani jak. Musí pochopit, že dokud nepožádá o pomoc někoho s autoritou nad démony, o jeho ochranu, nemá šanci. Bůh nám seslal mesiáše, mého vzkříšeného vykupitele a spasitele, Ježíše Krista, jeho jednorozeného syna. Tomu byla dána veškerá moc na zemi i na nebi, a on má i úplnou autoritu nad démony a je tou jedinou správnou osobou, která může pomoci. Konec konců přišel právě proto, aby osvobodil zajaté.

Problém je jednak v tom, že pokud dotyčný jedinec není vyvolený (což nemůže dopředu vědět), tedy ten za koho se Ježíš Kristus obětoval, ten koho Otec vybral ještě předtím než se narodil, nebo se vyvolení ještě neprojevilo (nenastal pravý čas), nebude sám od sebe schopen v Boha a Vykupitele uvěřit, ani pochopit. Právě proto, že je démony svázán pochopit a uvěřit.

Druhá věc je v tom, že pokud takovému jedinci Ježíš poskytne ochranu, nemusí to znamenat, že ho ihned spasí, bude-li takový člověk o spásu vůbec schopen kdy požádat (tohle je téma samo o sobě, jednak Otec má svrchovanou autoritu a prostě některé kteří budou poukazovat na jeho slávu vybral, zase na druhou stranu ctí naši svobodnou vůli - my jakožto lidé spoutaní časem to pochopit pořádně nedokážeme a dělá nám problém o tom i přemýšlet). Je to proces. Pokud z někoho Pán sejme všechny hříchy a spasí ho (nestane se to dříve, dokud dotyčný Ježíše Krista sám ze své vlastní vůle nepožádá o spásu, nevydá se mu a nepřijme ho za Pána), bude na něj pohlíženo jako na člověka bez hříchu, bez ohledu na jeho předchozí konání (před Bohem bude očištěn a bude na něj pohlíženo jako na člověka bez viny). U takového člověka nemá Otec ani Syn důvod odpírat mu ochranu, dokud nesejde z cesty.

Pokud byste chtěl něco objasnit, jsem k dispozici. Ale prosím vás, opatrně s žádostí o pomoc u církevních organizací (u nás zejména katolíků). Nepotřebujete je, musíte chtít i žádat o pomc sami ze sebe a za sebe.

Pokud například nedokážete přečíst si v Bibli evagelium (což pro vaši víru bude základem), nebo máte problém i s mým textem, může to být způsobeno právě démony. Dokud ale neuvěříte, démony sami ze své svobodné vůle nevykážete a nepožádáte o pomc nemáte šanci.
Nemá-li kdo z postižených problém číst či vyslechnout evangelium a přesto se na na Bibli ani žádost o pomoc necítí, doporučuji tento článek - Příběh všech příběhů, skutečný příběh našeho světa (http://odkrytepravdy.cz/pribeh-vsech-pribehu-skutecny-pribeh-naseho-sveta/). Nikdy nevíte, kdy ucítíte potřebu požádat ježíše Krista o pomoc. On čeká až ho požádáte a naleznete Otce i jeho, proto nám byl seslán.

26.2.2015 06:28
jenca

XXX.XXX.161.27

Moje nervy! Ne-chovateli vy v tom máte nehorázný zmatek. Musíte přestat ignorovat fakta jak v chovatelství(když vám x lidí, kteří mají v nějaké činnosti úspěch řekne, jak na to, je to důvod k tomu, tyto lidi napodobit a ne dělat si to dál po svém), tak v náboženství nemůžete si myslet že lidi kolem vás jsou pitomci. Jsem v práci a nemám čas rozcupovat váš poslední příspěvek, tak jenom ty opravdu základní věci:1. Hlavní představitel katolické církve(ke které se hlásíte) tady na zemi je v současné době papež František(podle mě naprosto ryzí člověk) jeho názor na homosexualitu je:
"Během zpátečního letu z Ria de Janeiro jsem řekl, že pokud je někdo homosexuál, má dobrou vůli a hledá Boha, já nejsem jeho soudcem. Tím jsem řekl to, co říká Katechismus. Náboženství má právo vyjádřit vlastní názor, čímž slouží lidem, ale Bůh nás stvořil svobodnými. Duchovní vměšování se do osobního života není možné. Jednou mi jeden člověk položil provokativní otázku, zda schvaluji homosexualitu. Odpověděl jsem mu jinou otázkou: »Řekni mi: Když Bůh vidí homosexuála, přijímá jej s láskou, anebo jej odmítne a odsoudí?« Vždycky je třeba brát v úvahu osobu člověka."
Můžete si o tom přečíst třeba zde:
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=18878
Považujete se za vyšší autoritu?

2.Homosexuálové netrpí, nemají k tomu důvod a navíc by je to asi ani nebavilo.

3.Pokud se přinutíte si skutečně přečíst alespoň nový zákon, pravděpodobně dojdete k tomu, že učení Krista, kterým se tu oháníte, je především o toleranci a ne o starozákoním "nenecháš čarodějnici naživu".

4.Démoni cestou pohlavního aktu lidi opravdu neobsazují, plantáte dohromady fyzické a duchovní věci. Pokud vyjdu z toho co učí katolická církev, tak se člověk tím, když vědomě páchá zlo, otevírá působení zlého ducha. Pohlavní akt je úplně přirozená věc, dokonce celibát u kněží byl ustanoven až Tridenským koncilem v 16 století i když už od počátku prvního tisíciletí byly náznaky k tomu to ustanovit. Tak jako tak Kristus pohlavní styk(podle dochovaných pramenů) neřešil, odsuzoval zahýbání, svádění cizí manželky a podobně podle zpráv od lidí, kteří se s ním znali(a i tady musíme počítat se značným zkreslením, protože to bylo sepsáno později a ovlivněno daným člověkem a jeho schopností si pamatovat) to celé shrnul v jeho jediném přikázání: "Miluj boha nadevšechno a bližního svého, jako sám sebe."

5. Opět podle učení katolické církve Kristus zemřel za všechny lidi, tak o jakém vyvolení to mluvíte. Patláte dohromady starý a nový zákon.

Abych to shrnul pokud se něčemu opravdu věnujete je dobré, si k tomu zjistit verifikovatelné informace, je nesmysl přijímat za správný jakýkoliv zdroj, na který narazíte a vybírat si jen to co se vám hodí do krámu. Navíc musíte taky brát v úvahu, že písemné zprávy z minulosti jsou vždy ovlivněny pisatelem. Hlavně ovšem nesmíte, když se chcete něco naučit, přehlížet fakta, jinak se na cokoliv ptáte zbytečně, kdybyste se třeba chtěl s Aristotelem bavit o počítačích, neřekl by vám ani popel, přesto že jeho inteligence pravděpodobně přesahovala všechny tehdy žijící lidi a většinu lidí žijících dnes. Naopak zhltal by každou dostupnou informaci pečlivě vyhodnotil, potom ověřil, a následně použil. Dál už reagovat nebudu tohle jsou chovatelské stránky.

26.2.2015 06:48
jenca

XXX.XXX.161.27

Ještě snad jednu věc pokud se zajímáte o působení zla z katolického hlediska, můžete si přečíst třeba články nebo si přímo promluvit s karmelitánem Vojtěchem Kodetem nebo p. Pavlem Havlátem. Podle toho co jsem od nich četl, jsou to oba rozumní lidé s obrovským přehledem navíc jsou to odborníci prověření a ustanovení přímo katolickou církví tedy pokud by mě to zajímalo jejich informace bych jako katolík řadil výš, než informace ze servru typu odkrytepravdy, kde ani nevíte jaký člověk dané informace uložil. To potom máte, jako byste se oháněl wikipedií .

Ne-chovatel

26.2.2015 08:58
Ne-chovatel

XXX.XXX.178.1

Klidně se mne pokuste "rozcupovat", nebojím se že neobstojím, i když ve vaších očích možná ano.

Začněme tím, že papež mne vůbec ale vůbec, nezajímá (V pozitivním slova smyslu. Jakožto hlava lidí, kteří tvrdí že mají od Boha poslání. Není ničím takovým!) a rohodně nejsem katolík ani už z podstaty že katolíci vůbec nectí boží slovo s nimi nechci mít nic společného.
Ano existují mezi nimi výjmeční jedinci, potkávám se s nimi, jsou to běžní lidé jako vy a já, vaši sousedé. Jsou to lidé, kteří z rozličných (mnohdy mi nepochopitelných důvodů, které ovšem jistě Pán zná) setrvávají v katolické církevní organizaci.

Katolický katechismus si nacpěte... Nic horšího snad na zemi neexistuje. Názory toho vašeho papeže mne nezajímají, Pravda je jen v božím slově a přímých sděleních. Za mnohá přímá sdělení katolíci považují, i když to zkouší zkoumat, mnohdy to co jim sdělili démoni. Stačí se podívat co a na jakém základě schválili někteří papeži v minulosti. Katolíci jsou, globálně vzato, pod satanovo dohledem.

Homosexuálové trpí, ve smyslu že ztratili určitou část ochrany od Otce. Je to trest za to že nejednali podle božího přikázání, znelíbili se Bohu. Jsou vystaveni působení mocností (a toto působení může být na ně záměrně démony zaměřeno tak aby podléhali), a pokud se nepokusí tomuto působení vzdorovat (k čemuž jim Otec dal sílu a vůli a já nepochybuji že jim napomůže v jejich úsilí) a podlehnou nečistým touhám svého srdce, budou od boží cesty odpadat stále více a nebude důvod aby je Otec chránil. Až je přímo obsadí démoni půjde to s nimi s kopce ještě rychleji.

Kristus nás neučí toleranci tak jak to chápete.
V první řadě si uvědomte, že jste člověk, tedy tvor stvořený k obrazu Stvořitelovu. Ježíš je boží syn a měl nám kromě jiného i ukázat to jaký měl být náš prapůvodní předek Adam.
Poznejte, nalezněte v Bibili, vlastnosti našeho Otce, a nebojte se že když budete podobný uděláte špatně. A to i přesto, že myšlenky ani cesty lidské nejsou myšlenkami ani cestami božími.

Ježíš, ještě i v těle člověka, narozdíl od vás znal podstatu. To jaké mocnosti na živé tvory, i člověka, působí a to jakou moc má nad lidmi satan a jak dokáže živit zlo v jejich srdci. Proto se choval jak se choval, říkal co říkal, a i proto se nepostavil lidem kteří ho ukřižovali.
Jak říkám i Ježíš (Syn Boha) má zákonitě stejné vlastnosti jako jeho Otce (Bůh), je spravedlivý a milující. Od toho se odvíjí vše, přestože lidská mysl to nedokáže přijmout, mnohdy díky svému srdci.

Ježíš je ten komu předáno dědictví a ten který nás bude soudit. Nejpozději právě tehdy pochopíme ty dva zmíněné principy lásky a spravedlnosti, kterými jsme se dakázali či nedokázali řídit sami. ježíš je ten, který třtiny nalomené nedolomí, ale i ten který lnu kouřícího neuhasí.
Jak říkám přišel zachránit zajaté. A přesto, že se mu člověk vydá a přijme ho za Pána je to dobrý pastýř, který za své ovce i život položí.

O démonech evidentně nevíte nic. Pokud byste v Ježíše kdy uvěřil, již jste ho musel nejednou žádat o ochranu a měl byste alespoň elementární povědomí.

26.2.2015 10:06
peparazak

XXX.XXX.162.50

Je zajimave kam se muze clanek o kurecim hrebinku v rukou dvou grafomanu teoretiku dostat.od hrebenu pres husy, homosexualy az po boha.

Ne-chovatel

26.2.2015 16:26
Ne-chovatel

XXX.XXX.139.27

Doufám, že jste neurazil že mám výhrady proti katolíkům. Je to jen světská organizace, kdyby neexistovala tak se nic neděje, Křesťan (Kristovec) a křesťan není totéž.

Vůbec to neznamená, že vás (v případě že jste katolík) podezřívám, že jste odpadlík od Boha. Jen prostě moje svědomí mi neumožňuje souhlasit s nepravdami které katolícká církev (opět jen s malým začátečním písmenem) vyučuje a hlásá a dostává se do rozporu s božím slovem (rozporů je katolický katechismus plný, jen se přidávají nov nesmysly a nic se neodebírá, a satan toho podle mne již velmi dávno zneužil). Nemluvě o tom kolik nesmyslných pojmů bylo katolickou církví vneseno a kolik významů, v dnešní době, překrouceno.

Co se hus týká. Chtěl jsem vám ještě jednou poděkovat. Radši teď hned, než bychom se do sebe pustili kvůli víře, protože já budu vtomto případě v mnoha věcech neústupný. Ale vaši víru vám brát nebudu, ani vás přesvědčovat, každý musí najít pravdu blízkou svému srdci i když Pravda je jen jedna.

Zjistil jsem, že mám opravdu dvě husy. Takže můj plán se mění a experiment odkládá, snad, na příští rok. Děkuji vám za informace, nic se neztratí, využiji je příště. Řídit se postupy jako všichni zatím nemám v plánu, to by byla na světě strašná nuda a já dokud chodím v těle mám v úmyslu Stvoření pořádně prozkoumat.

Pěkný den.

Ne-chovatel

26.2.2015 20:11
Ne-chovatel

XXX.XXX.99.205

Jen jsem ti chtěl ještě říci, že to co jsi zde odcitoval, že řekl papež František je řečeno správně. Pokud jsi ale došel k názoru, že z toho co jsem řekl já je něco v rozporu s jeho slovy tak se pleteš. A bude to způsobeno právě tím, že nechápeš podstatu ale František asi ano. On to totiž František řekl přesně, tak jak to plyne i z Bible (bez ohledu na to co praví katolický katechismus).

A obecně teď lituji že jsem tu, když diskuse nebude pokračovat, nezmínil ještě jednu věc. Jak jsem popsal ty dvě stěžejní vlastnosti Boha Otce (Otec a Syn jsou jedno, i když Syn je menší), tedy lásku a spravedlnost. A zmínil, že člověk je obrazem Stvořitele a snažil se tak poukázat na to jaké má být správné chování lidí.
Přímo Ježíš zmiňuje další pravidla (tzv. největší přikázání) jak se chovat dle božích pravidel. Totiž miluj Boha svého, celým svým srdcem i myslí a z celé své síly. A miluj bližního svého jako sám sebe.

Tohle je opravdu základ. Řešením i cílem úplně všeho lidského konání je uvědomit si, že ježíš je cesta, Pravda i život a začít podle toho konat. Což už není tak snadné. A proč? Protože jsme všichni malověrci a po právu za to zaplatíme!

26.2.2015 20:27
jenca

XXX.XXX.161.32

Nemám důvod se urážet, pokud se zeptáte na neco ohledne chovatelstvi a je to vec, ktera se nedá lehce zjistit, rád vám odpovím, kdyz budu znát odpoved. Psal jsem vyse, ze na nechovatelske veci nebudu uz dale reagovat, politika a nabozenstvi sem nepatri. Reagoval jsem pouze proto, ze postupujete naprosto nesystematicky a ignorujete fakta, vylozene popirate ve svych prispevcich to, na cem ty same prispevky stavite, proste ignorujete dolozené historické informace. O víru nejde stejne muzu diskutovat s muslimem co ignoruje koran.

26.2.2015 22:20
jenca

XXX.XXX.161.32

Jejda vidim, ze jsem jeste jeden prispevek prehledl, nestiham delam sýrové rolády:).

Toho litovat nemusite vlozil jsem to tu ja dnes v bode 4 v 6 :28, vedel byste to, kdybyste si aspon poradne precetl to, na co reagujete.

Ne-chovatel

26.2.2015 23:16
Ne-chovatel

XXX.XXX.99.206

Jenže já jsem to chtěl dát do souvislosti s tím co jednoznačné řešení i cíl - následovat Ježíše Krista. Protože tak to prostě je, vidím to pokaždé když pročítám evangelium, dojdu k tomu při jakémkoli hledání řešení problému či jen snaze ho pochopit.

Navíc i tato dvě pravidla vycházejí z původních dvou vlastností Otce, který je předobrazem člověka, ale jsou lidem lépe srozumitelná.

Nejsem si jistý, vzhledem k tomu co tu píšete, zda mi porozumíte. Myslím, že spíše ne, možná časem.

Schválně si zkuste sám pro sebe říci, jak rozumíte tomu co řekl František. A když už budete v tom i proč si myslíte, že to takhle řekl, proč volil právě tato slova (kvůli moudrosti ani k slávě Boha to nebylo). Když tedy pomineme to, že prostě nechtěl vyvolat pobouření, z důvodů které zná jenom on sám (snad - tím chci říci kromě Otce, Pána a Ducha svatého, kteří jako jediní znají úmysly jeho srdce, možnái lépe než on sám).

A zkuste si schválně odpovědět ještě na jednu otázku. Proč se spoléháte na to co někdo řekl, proč si neuděláte vlastní názor a nehledáte Pravdu vlastní cestou s pomocí Boží? Bůh nám seslal proroky, proroctví byla sepsána. Jste schopný číst, ve správném jazyku (v jazyku ve kterém existuje Bible), i to je boží dar.

Pokud čtete a nevidíte rozpory s učením katolíků, přímé lži a nepravdy, já vám oči neotevřu. Můžete se o to ale pokusit vy sám. Opět stejnou cestou jakou jsem již zmínil.

Myslíte-li si že jste spasen, vyznejte se znovu Kristu, požádejte o spásu, sejmutí hříchů a o ochranu. Nejste-li dosud spasen, ale máte víru v existenci Stvořitele a Spasitele (Krista), požádejte o ochranu.
Vždy ale musíte, a to také ze své vlastní svobodné vůle, démonům nahlas přikázat aby vás neovlivňovali a nechali na pokoji (nevyhánějte-je nejste-li pod ochranou Krista a nezaštiťujete se jeho jménem a autoritou, přijdou v hojnějším počtu a mocnější). Vy jste ten kvůli komu Bůh učinil Stvoření, oni jsou jen nástroj. Ale pokud vám Ježíš Kristus nedá nad nimi autoritu (spasením) či vás neochrání, nemusí vás poslechnout, i když v jiných situacích (někoho proklejete,... prostě ho neávidíte) mají právo pokusit se vykonat vaši vůli.
Poté čtěte Bibli (nebo i jiné texty týkající se Boha, jeho vůle a záměru; vlastní evangelium může být řečeno jen pár větami), začněte nejlépe evangeliem (a čtěte nejlépe nahlas, kvůli duchům zlých lidí).
Pokud učiníte správně, nebudou démoni moci zabránit vašemu pochopení a porozumění božího slova. Pochopíte věci, které vám unikaly a zůstávaly skryty. Dotknete se Pravdy a poznáteji.

Jinak je vaše poznámka (Aristotelem doporučuji se nezabývat) o tom, že text Bible je třeba chápat v souvislosti s tím komu byl určen a za jakých okolností správná. Bohužel se mi nezdá že tomu u vás tak je. Evangelium doporučuji proto, že můžete snadno vynechat vše pochybné a zaměřit se jen na slova která sdělil přímo Pán Ježíš Kristus, i když apoštolové pro mne z neznámých důvodů nám chtěli sdělit jen jeho podobenství. Do jisté míry to chápu, je to ze stejného důvodu proč i on mluvil k lidem i knim v podobenstvích. Bible, ale jednoznačně zmiňuje že mnoho věcí učil, avšak o těch v Bibli záznam schází. A chceme-li se pohnout dále tak nám opět nezbývá nic jiného, než Krista následovat.

26.2.2015 23:37
bronda

XXX.XXX.98.84

Pane Ne-chovateli!
Mohl byste si prosím ty "náboženské žvásty" nechat na jiné fórum? Buďte rád, že jste spasen a těm z nás, kteří jsou posedlí démony, ponechejte chovatelskou diskusi a peklo, peklíčko - smrádek, teplíčko a... lepší společnost. Děkuji!

Ne-chovatel

27.2.2015 00:02
Ne-chovatel

XXX.XXX.160.241

Ještě možná jednodušeji vyjádřený důvod proč jít cestou "vlastního" poznání (Bůh, Pán je ten kdo vám poznání umožní a koho musíte požádat) a nespoléhat na jakoukoli církevní organizaci je naprosto jednoznačné sdělení, že Bůh prostě chce aby jeho lid byl jeho dětmi a on jejich Bohem. není třeba žádný chrám, jeho lid bude jeho chrámem.

Vy možná máte pocit, že mařím někomu diskusní vlákno. Ale já vidím člověka, který se možná (nevím zda tomu tak je) snažil říci že je věřící v jediného a nestvořeného Boha Stvořitele a jeho jednorozeného Syna, Ježíše Krista, vzkříšeného Vykupitele který byl lidem seslán.
Vidím že je vedle. Na světě není nic důležitějšího, než poznat Pravdu o Božím záměru, Stvoření, Království nebeském, protože to je cesta k životu. Je mi tedy úplně jedno zda se někdo zdráhá kvůli mně přidat sem jakoukoli další podrobnost týkající se hřebínku kohouta.
Pán řekl jasně abychom si nedělali starost o zítřek, který bude mít své starosti stejně jako každý jiný den, ale abychom hledali království nebeské a spravedlnost, vše ostatní nám bude přidáno. To je přesně to samé vyjádření, že Ježíš Kristus je cesta, Pravda i život. Akorát je potřeba VĚŘIT, aby se člověk mohl tou cestou vydat.

27.2.2015 22:29
tretina

XXX.XXX.139.181

Nečetl jsem ty kecy celý to se priznam.. Nechci vědět jak mě rodiče odsoudili k životu po smrti s ďáblem po pravé ruce už jen tím že mi dali život.. Rozhodně se necítím být postižený nebo nějak nemocný ani nemám pocit méněcennosti..

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2015 17:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě už je z toho člověka a jeho veškerých příspěvků dost nevolno.To se ani číst už nedá.

20.5.2015 15:50
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Tak by mě od zadavatele zajímalo jak se nakonec vyvinul ten jeho kohoutek. Já mám totiž právě úplně stejnou situaci s 3 a půl týdenním kohoutkem Bressy bílé. Ten můj tomu ještě nasadil korunku - snaží se totiž už kokrhat. Zní to směšně ale neustále to zkouší. Ten druhý má 2 křivé prsty tak se do chovu nehodí. A jinak mám 4 slepičky - zdá se.
A prosba na všechny ostatní - neodbočujte od tématu, bylo to trapné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík