Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2015 16:31
boaobr

XXX.XXX.19.34

Je možné u jednodenních kuřátek rozeznat pohlaví podle vývinu peříček na křídlech u jakéhokoliv plemene? Děkuji za radu.

12.3.2015 17:01
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ne. Dana.

12.3.2015 22:41
horal

XXX.XXX.58.226

boaobr napsal(a):
Je možné u jednodenních kuřátek rozeznat pohlaví podle vývinu peříček na křídlech u jakéhokoliv plemene? Děkuji za radu.

Dá se to poznat podle kloaky podobně jako u králiků. Zkuste pohledat na internetu. Jestli nezapomenu tak to zítra nafotím z učebnice pro střední zemědělskou školu.

13.3.2015 11:44
boaobr

XXX.XXX.19.34

horal napsal(a):
Dá se to poznat podle kloaky podobně jako u králiků. Zkuste pohledat na internetu. Jestli nezapomenu tak to zítra nafotím z učebnice pro střední zemědělskou školu.

To vím, že se dá sexovat tzv. japonskou metodou, mě právě zajímá zda se dá například u leghornky či minorky sexovat dle rychlosti opeřování křídelních peříček tj. kohoutek pomalu opeřující x slepička rychle opeřující.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2015 12:25

boaobr napsal(a):
To vím, že se dá sexovat tzv. japonskou metodou, mě právě zajímá zda se dá například u leghornky či minorky sexovat dle rychlosti opeřování křídelních peříček tj. kohoutek pomalu opeřující x slepička rychle opeřující.

Tzv. peříčková metoda-federsexing, je možná pouze u plemen(nebo kombinací), která nesou faktor rychlého a pomalého růstu peří. Podstata je že rychle opeřující kohouti se kříží se slepicemi pomalu opeřujícími. U potomků slepičkám rostou rychleji křídelní letky, než kohoutkům.
U čistokrevných plemen lze peříčkovou metodu využít např. u některých linií Rodejlendek a faktor pro pomalé opeřování nese převážná většina žíhaných plemen či rázů.

13.3.2015 16:00
boaobr

XXX.XXX.19.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tzv. peříčková metoda-federsexing, je možná pouze u plemen(nebo kombinací), která nesou faktor rychlého a pomalého růstu peří. Podstata je že rychle opeřující kohouti se kříží se slepicemi pomalu opeřujícími. U potomků slepičkám rostou rychleji křídelní letky, než kohoutkům.
U čistokrevných plemen lze peříčkovou metodu využít např. u některých linií Rodejlendek a faktor pro pomalé opeřování nese převážná většina žíhaných plemen či rázů.

Děkuji za odpověd . Takže u minorek a leghornek nezbývá než si počkat až se pohlaví projeví.

15.3.2015 21:06
capkovic

XXX.XXX.169.1

My v našej liahni sexujeme japonskou metodou 1-denné čistokrvné kurčata. Uspešnost sexovania je rozdielná podľa plemena 95% až 99%.

15.3.2015 21:19

capkovic napsal(a):
My v našej liahni sexujeme japonskou metodou 1-denné čistokrvné kurčata. Uspešnost sexovania je rozdielná podľa plemena 95% až 99%.

Gratuluji, v Čechách takovou přesnost garantují pouze japonci.

15.3.2015 21:30
asitakhle

XXX.XXX.18.191

capkovic napsal(a):

Je možné sdělit jak se to technicky dělá?Jestli přes nějaké zvětšovací zařízení lupa nebo mikroskop a pod.Popřípadě dát fotky kloaky slepičky a kohoutka ve zvětšené formě na fotu? Moc děkuji.

15.3.2015 22:45
ovecka

XXX.XXX.203.146

Https://www.youtube.com/watch?v=ApFqMLWJSqs

Video sexování kuřat - japonskou kloakální metodou a peříčkovou metodou. Dana.

15.3.2015 22:54
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Díky Dano.

15.3.2015 23:02
ovecka

XXX.XXX.203.146

Http://naturalchickenkeeping.blogspot.cz/2013/07/vent-sexing-chicks-sex-links-autosexing.html

Dejte si přeložit do jazyka čeština a na konci jsou správné odpovědi pro obrázky kloaky. Dana.

15.3.2015 23:06
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zkusila jsem z výše uvedených stránek stáhnout obrázky - slepička - kohoutek - slepička - kohoutek
Dana.

15.3.2015 23:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Hodně štěstí při určování pohlaví Dana.

27.2.2016 08:38
začátek

XXX.XXX.173.101

ovecka napsal(a):
Zkusila jsem z výše uvedených stránek stáhnout obrázky - slepička - kohoutek - slepička - kohoutek
Dana.

Chci se prosím optat, slepičky jsou vrchní řada.Nebo kohouti levá řada.

27.2.2016 08:50
začátek

XXX.XXX.173.101

Vent sexing Chicks, sex Odkazy a Autosexing plemena, Oh My!

Leigh ~

Pokud jste tady, protože jsi udělal hledání "Sexy Chicks, " budete pravděpodobně bude velmi zklamaný s těmito informacemi. Jestliže na druhé straně, máte zájem o drůbeže, sexing mláďata a mají otázky jako:

"Mohu sex moje vlastní mláďata?"
"Objednal jsem všechny kuřic, ale líheň mi poslal kohoutek taky. Proč?"
"Musím počkat, až budou jásat, nebo položit vejce zjistit, který z mých mláďat jsou muži a ženy?"
"Udělej mužských a ženských kuřata kuřata vypadají odlišný přímo z poklopu v některých plemen?"

... Pak jste na správném místě!

Takže - chcete vědět, jak rozeznat pohlaví mláďat. (A ne všichni?) Bohužel, pro většinu plemen kuřat, není jednoduchá odpověď. Ano - můžete sex vlastní mláďata, pokud víte, co hledat... a pokud jste náhodou mít opravdu dobrý zrak oční...

Vent sexing
Počátky odvzdušňovacím určování pohlaví - umění dívá do otvoru Den staré mládě Spot mužský falus nebo její nedostatek - začala v roce 1925, kdy tři vědci na Tokijský císařský University vyvinuli přijatelný způsob identifikace mládě pohlaví s vysokou přesností, To už dávno myslel, že sexuální orgán kohoutků nebylo něco vidět, ale Drs. Juro Hashimoto, Dr. Kiyoshi Masui a Isamu Ono dokázal, že teorie jako nesprávné... z větší části. (Jo - jsi věděl, že to musel být skupina mužů ven vyvrátit teorii, že na velikosti nezáleží... ale já odbočit...)

Kohoutci se ve skutečnosti mají (sotva viditelný) falus. Musíte být rychlý, jemný a mají opravdu dobré oči to vidět. Bohužel nelze jednoduše požádat o mládě, aby ležet na vyšetřovacím stole, odpočinout a dát nohy do třmenů pro rychlý pohled na jejich podsvětí, takže alternativou musel být vyvinut. Následující snímek z výchovného bulletinu, vytvořený Thomas H. Canfield někdy v roce 1950, ukazuje jeden způsob, jak držet mláďata, zatímco větrací sexing.

Wikipedia (Chick sexing) nabízí následující pro řádné odvzdušňovací určování pohlaví mláďat:

"Před zkoumáním otvor, vybití chicken's výměšky lehkým stlačením na obou stranách břicha směrem dolů pohybu.
Položte kuře na jeho zádech v dlani s hlavou směrem k sobě, dát palec a první dva prsty kolem jeho stehen, aby se udržela.
Tip svou ruku tak, aby chicken's prsu je směrem k sobě, větrací nahoře.
Položte střední prsty po chicken's prsa na podporu kuře odcházející palcem zdarma. (Pokud máte velké ruce, umístěte chicken's hlavu mezi malíček a prsteníček pro další podporu.)
Umístěte palec druhé ruky na spodní části otvoru (konečníku).
Pomocí počáteční ukazováček z horní části otvoru v pohybu dolů, dopředu a kolem, válcování otvor v boční akci.
Ve stejné době podobné akce s volným palcem, počínaje od horní části a kolejových dolů a dozadu.
S palcem a ukazováčkem umístěny po obou stranách průduchu platí mírný tlak a postupového k Evert odvětrávání a vystavit mužskou eminence nebo nedostatek toho (sexed jako žena). Po krátkém praxi to lze provést bez zranění nebo významného nepohodlí kuře. "

OK - takže jsem ani jeden post článek jako je tento, pokud jsem se alespoň snažil to sám, a mohu vám říci..., že prvním krokem je v jistém smyslu důležité. Na jedné straně bych řekl, "jsem nemohl vidět $ #! +", Ale to by nebylo přesné. Po pravdě řečeno, v tomto prvním pokusu (sans krok 1), jediné, co jsem viděl, byla záď.

Jakmile se záď bylo postaráno, a poté, co se snaží dostat držet tak akorát na kroutící mládě, který byl velmi hlasitý o výslech mé úmysly, pořád nemohl říct, co to sakra jsem se díval na. Ano - jsem dělal tento venku u kurníku. Mohu jen hádat, co lidé, kteří projížděli kolem právo v té chvíli myslel o této ženy držící tupé palců kuře je z obličeje... (Oh, co vidíme v zemi...)

Teoreticky je odvzdušňovací měl vypadat nějak takto:.

Přidejte reakci

Přidat smajlík