Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2015 09:31
kytka77

XXX.XXX.235.130

Prosím o radu, mám 14 dnů stará kuřátka, krmím je:Směs K1 + vařené vajíčko, sušené mléko, už jsem objevila i kopřivy, nastrouhanou mrkev, malinký vařený brambor, trošičku pivovarských kvasnic. Jsou moc pěkná, čiperná, do vody kápnu trochu octa. V odchovně mám žárovku, pod kuřátka dávám staré ubrusy, které peru, všimla jsem si na fauně, že někteří chovatelé dávají hoblovačky, z toho mám obavy. Co Vy na to? Za radu děkuji. Květa.

Kan

14.3.2015 10:25
Kan

XXX.XXX.110.38

Pokud máte možnost hobliny / piliny bude to lepší volba pro veškerá kuřátka.

14.3.2015 11:43
arlen

XXX.XXX.150.153

Já používám vždy první dva týdny kusy starých prostěradel a podobných tkanin (měním pravidelně a znečištěné vyhazuji)na nich to kuřátkům neklouže a velmi rychle se jím zpevní nožičky.Následně přecházím na piliny jsou jemnější než hobliny a kuřata je nerozahrabou do rohu a díky své savosti udržují sucho.Jediné co je třeba vyřešit je zvýšené umístění napáječky aby piliny nepadaly dovnitř a neznečistily vodu.stačí podložka.Jinak jsem pro první dny pořídil po různých zkouškách plastové boxy (z Ikea) které se dají snadno udržovat a desinfikovat.

14.3.2015 12:27
veraboskova

XXX.XXX.174.250

První dny dávám noviny, pak tak třetí den hobliny z http://www.profibed.cz/cz
U křepelek nejdřív první dva dny jsme dávali dřevěný rošt s nataženou perlinkou. Teď už dávám jen noviny a přes to volně položím perlinku. Pak jim nekloužou nožičky. Za dva dny vyměním za hobliny. Hobliny kupované v obchodě ze zoo obchodů hodně práší a kuřátka ten prach mají tendenci zobat.

14.3.2015 12:57
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Já dávám sušené seno ze sekačky, ale řádn vysušené.Kuřata se v něm hezky hrabou

14.3.2015 13:23
valelant

XXX.XXX.207.3

Mám v odchovně udělaný rošt na zhruba 3cm vysokých laťkách je natažená perlinka a v prostoru pod ním mám papír ze skartovačky...super saje, odvádí vlhkost, drží teplo..kuřátka jsou v suchu, bobky propadnou perlinkou, nerozjíždějí se nožičky...nemůžu si vynachválitsmajlík

14.3.2015 13:57
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, hned od první chvíle mám kuřátka na hoblinách a pravda je, že od té doby nemám problém s rozjetými nožkami. Když jsem měla noviny jako podklad, občas se rozjeté nožky objevily. Vodu řeším niplivými pítkami a později mám vše, jak pití, tak krmení zavěšené a jak rostou, pouze dávám výš a výš, aby mu tam nehrabali hobliny.

14.3.2015 14:27
opavak

XXX.XXX.69.6

Ja použivam polistyren a ten zabalim do hadry a mislim si že je to nejlepši zaprve neprochladnou od země a stelivo pak je uplně jedno hlavně at je drobnějši a maji tam i celkově tepleji za nižšich nakladu.

15.3.2015 20:53
capkovic

XXX.XXX.169.1

Prvý týždeň môžu byt noviny alebo papier, ale nie hladký. Potom hobliny ale nie piliny.

15.3.2015 22:24
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

První dny dávám papírovou útěrku, saje ten zelený trus a je hrubá, nesmeká se, nebo papírovou dvou vrstvou lepenku, který je z jedné strany vlnitá, též se nesmeká, pak směs hoblin a písku od dětísmajlík

16.3.2015 06:51
jenca

XXX.XXX.161.27

Já používám od vylíhnutí hobliny. Nasypu do odchovny zvlhčím povrch rozprašovačem a utlačím dlaní(po přemístění do většího prostoru sešlapávám zvlhčené hobliny pěkně místo vedle místa). Kuřata si to časem rozhrabou, dělám to čistě kvůli tomu, aby nedýchaly prach ze suchých hoblin. Kuřata dýcháním udržují mírně vyšší vlhkost vzduchu a hobliny, ač na omak suché, už téměř nepráší. Utlačené hobliny se taky čerstvě vylíhnutým kuřatům nepletou mezi nohy. Nezaznamenal jsem nikdy žádný problém.

16.3.2015 09:18
kastef

XXX.XXX.138.131

První tři dny dávám staré utěrky kvůli rozjíždění nohou, pak noviny, které se rychle dají vyměnit.Ty hobliny sou dobré, ale nedají se tak často měnit.Já mívám do 2O kuřátek, takže ty noviny sou v pohodě, několikrát denně vyměním a použité dávám do sklepa do pytle od krmení a pak podpálím na zahrádce.Ty hobliny se mění hůř, ale pokud je kuřat hodně, tak s těma novinama je to horší.

16.3.2015 19:40
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Hobliny měním obdem a jako hlavní výhodu vidím v tom, že trus se pak nenalepí drobotině na nožičky jako na novinách. Zvlášť u křepelek jsem s tím na novinách dříve měla problémy. Pak se jim nožičky musely odmáčet v teplé vodě.

17.3.2015 13:10
milanhorinka

XXX.XXX.234.159

Dobrý deň.Prvý týžden po vyliahnutí dam do odchovne noviny a na ne siťku na zateplovanie na ktorej sa kurčatá neklžu ako na novinách.Po týždni sa presťahujú do väčšej odchovne kde dávam rezané drobné seno Osvedčilo sa mi to viac rokov lepšie ako piliny a hobliny. S pozdravom M.H.

18.3.2015 13:38
petája

XXX.XXX.96.2

Myslíte, že bych mohla pro prvních deset dní dát do odchovny rozstříhané staré ložní povlečení? Každý den samozřejmě výměna.
Dávala jsem Perlan, byl bezva, ale už mi došel...pak jsem dala noviny a bohužel se jednomu kuřeti rozjely po 3 dnech nožky, no aspoň mám zkušenost...to bylo loni...
Letos bych chtěla zkusit to povlečení...díky za odpovědi...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2015 14:21

Jestli není moc syntetické-hladký a lesklý povrch ale třeba nějaká bavlna tak ano, ale se dost naperete, Míra.

18.3.2015 14:28
kytka77

XXX.XXX.235.130

Také jsem dávala staré ubrusy, kuřátka mám od 25.2.2015, včera jsem dala hoblovačky. Minulý rok jsem, NA RADU CHYTRÉ CHOVATELKY Z MÉHO OKOLÍ, použila noviny, kuřátkům se rozjely nožky, problém, několik jich, NAKONEC, uhynulo. Raději peru, noviny už nikdy NE.

18.3.2015 14:31

Prostě povrch by měl být pro začátek neklouzavý a trochu drsný, savost to je jiný problém-jak často se bude muset čistit ale beztak všichni chodíme ke kuřátkům každou chvilku aby jsme se pokochaly jak nám to roste, Míra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík