Písal som kedysi o nich článok do českého i slovenského časopisu Chovatel. Možem Vám ho poslať mailom, ak mi ho dáte.
Posielam Vam mailom 9 priloh, všetko čo bolo zatial publikovane v česko-slovenskej chovatelskej literature o Ayam cemani.
Zdravím.mně by zajímalo, jak vypadá jejich maso, a jak to chutná.jednou, až to bude co do snášky nerentabilní se to zabít musí.mám zkušenost s hedvábničkami.maso černé se žlutými fleky, již na pohled podle mně nevábné, po upečení vzhled gumové podrážky, chut taky nic moc, celé to dostal pes, i on na to koukal divně, ale že cítil maso, sežral to.zatím se tu na tento aspekt nikdo nezmínil.jak o cemankách, tak i právě o hedvábničkách.všichni tu jen nabízejí násadová vejce nebo kuřata, ale co s tím dělají potom, se doposud nikdo nezmínil.to je otázka pro ty, co to chovají.i když někomu to může i chutnat, mně tedy ne.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.mně by zajímalo, jak vypadá jejich maso, a jak to chutná.jednou, až to bude co do snášky nerentabilní se to zabít musí.mám zkušenost s hedvábničkami.maso černé se žlutými fleky, již na pohled podle mně nevábné, po upečení vzhled gumové podrážky, chut taky nic moc, celé to dostal pes, i on na to koukal divně, ale že cítil maso, sežral to.zatím se tu na tento aspekt nikdo nezmínil.jak o cemankách, tak i právě o hedvábničkách.všichni tu jen nabízejí násadová vejce nebo kuřata, ale co s tím dělají potom, se doposud nikdo nezmínil.to je otázka pro ty, co to chovají.i když někomu to může i chutnat, mně tedy ne.
Koukněte na vlákno Ayam Cemani. Peter tam dal i ohryzané kostičky!
To je taky rozum péct vynešenou slepici, ta patří jenom do polívky. Pečou se pouze kuřata tak maximálně 5- 8 měsíců stará a mám lepší výsledky, když peču přiklopené jako kačky nebo husy. Potom se maso jenom rozsejpá, nesmí se usušit. Naši známí asi tři a půl hodiny grilovali kačenu v troubě až z ní vyrobili tenisák. všechno chce svoje, pár nezdary se nemá nechat člověk odradit a pokud vám nevadí tmavé maso je to kuře jako každé jiné. Mohu říct za hedvábky a u cemanek to bude stejné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za hedvábky konstatuji, že t bylo chutově stejné, jako jiné kuře (byli to půlroční kohoutci), barva masa spíše jako u kachny, kůže tmavě šedá. Jde asi o zvyk, rodina to "esteticky" moc nedávala, takže od té doby přebytečné kusy vaříme v polévce. Ostatné té Čínani prisuzují skoro zázračné účinky...
Stefan z Turzovky
napsal(a):
Ahoj Peter, možem poprosiť i ja poslať na mail stopka.stefan@gmail.com info o ayam cemani.Ďakujem.
Skúšal som ti poslať odpoved na tvoju prozbu o informáciu o ayam cemanov možno sa mi to podarí teraz prid sa pozrieť na živé sme z jedného okresu na Svrcinovec to máš 30 kilometrov ak máš záujem ale najprv zavolaj pretože často cestujem 0903 535395.
Jizik

XXX.XXX.168.17
Můžu také poprosit o zaslání informací o chovu? Muj mail je: jizik1@seznam.cz, předem moc děkuji.
Pani Jizik i Kozeny poslal som Vam to aj mailom a je to aj tu:
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/4146/ayam-cemani-cierny-unikat-z-indonezie/.