Pižmovky nesou do jednoho hnízda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2015 10:00
mojzas

XXX.XXX.224.249

Zdravím potřeboval bych radu.

Pižmovky mi nesly do jednoho hnízda, tak jsem dal budky vedle sebe a do té druhé přendával postupně vejce, ale nepomohlo to. Už den mi kachna sedí na 10 vajíčkách.Vedle v boudce je taky 10 od druhé, ale jak jsem čekal, ta druhá do ní nést nebude a tak nevím, zda vůbec ještě snáší, jestli nepřestala a nebude hnízdit později znova. Tak jsem dnes zbývajících 10 vajíček dal pod sedící kachnu. Chtěl bych se zeptat, zda nemůže být problém s tím, že už den sedí na vejcích a teď jsem pod ní dal nová vejce. Aby je pak kachna neopustila, když se jí nalíhnou o den dříve kachňata s její snůšky.

Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s indickými běžci. Lze pod pižmovku přidat vajíčka od běžců tak, aby je zároveň vyseděla s vlastními vajíčky. Mám na myslí přidat je pod ní o několik dní později.

21.3.2015 17:59
petis

XXX.XXX.220.98

Dobrý den, s tím jedním dnem to ještě není takový problém, týden by byl daleko horší.Co ale může být problém je že druhá kachna pokud ještě nesedí vám může do hnízda přinášet vejce která už budou s líhnutím více opožděná, podle toho jak dlouho je tam kachna bude přinášet než nasedne a nebo přestane snášet.
Mě se to stalo, kachna přinášela k druhé ještě skoro týden a když se vylíhla káčata, nevylíhlé vejce tam kachny nechaly a vyvedly mladé, nebýt mého zásahu a umístění vejce do líhně, přišel bych o ně, a to káčatům k vyklubání chybělo opravdu jen pár dní.
A jak jste se ptal na ty běžce, dejte je do hnízda týden po pižmovkách a neměl by být problém, jen pozor aby kachna(kachny) vejce obsedla(y) a nebylo jich v hnízdě moc.
S pozdravem Petis.

21.3.2015 22:17
ronx

XXX.XXX.106.245

Dobrý ja som s tým problém nemal, nechal som to na prírodu jedna tiež začala o 2 dni neskôr nosiť vajcia ale zasadli spolu v ten istý deň a vyliahlo sa z 21 vajec 21 maličkých :D.

22.3.2015 09:06
lampy

XXX.XXX.34.229

mojzas napsal(a):
Zdravím potřeboval bych radu.

Pižmovky mi nesly do jednoho hnízda, tak jsem dal budky vedle sebe a do té druhé přendával postupně vejce, ale nepomohlo to. Už den mi kachna sedí na 10 vajíčkách.Vedle v boudce je taky 10 od druhé, ale jak jsem čekal, ta druhá do ní nést nebude a tak nevím, zda vůbec ještě snáší, jestli nepřestala a nebude hnízdit později znova. Tak jsem dnes zbývajících 10 vajíček dal pod sedící kachnu. Chtěl bych se zeptat, zda nemůže být problém s tím, že už den sedí na vejcích a teď jsem pod ní dal nová vejce. Aby je pak kachna neopustila, když se jí nalíhnou o den dříve kachňata s její snůšky.

Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s indickými běžci. Lze pod pižmovku přidat vajíčka od běžců tak, aby je zároveň vyseděla s vlastními vajíčky. Mám na myslí přidat je pod ní o několik dní později.

Mel sem tez problem taky nesly do jednoho. pak jedna z nich zasedla druhou pobila a vyhnala. tak jsem ji oddelil od sebe i s kacerem aby mela na sezeni klid. snad je to spravne

Přidejte reakci

Přidat smajlík