Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2015 16:19
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím v takhle krásný slunný den chtěl jsem se zeptat, komu se někdy zkřížili araukany s jiným kohoutem než je araukan !? Mám totiž kohouta, který skáče po araukaně. Je naděje, že vylíhla kuřata ponesou zelená vejce nebo budou mít jen zelený nádech nebo nebudou vůbec zelená !? Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2015 16:40

ondře.j. napsal(a):
Zdravím v takhle krásný slunný den chtěl jsem se zeptat, komu se někdy zkřížili araukany s jiným kohoutem než je araukan !? Mám totiž kohouta, který skáče po araukaně. Je naděje, že vylíhla kuřata ponesou zelená vejce nebo budou mít jen zelený nádech nebo nebudou vůbec zelená !? Děkuji za odpověď.

No, píše se, že zelenou barvu přenáší kohout, tedy dcery po 1,0 araukana + 0,1 jakákoliv slepice ponesou vejce se zelenavým nádechem (výrazněji u slepic s bílou skořápkou vejce).

9.4.2015 17:54
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

No právě já jsem taky slyšel, že pokud skočí kohout Araukan jinou slepici než je araukana, tak kuřata ponesou zelená vejce, ale jestli to platí i obráceně to je otázka. Jinak díky za názor.

10.4.2015 07:04
farmarb

XXX.XXX.209.219

Zdravím, my křížíme araukany s maranskami a jejich potomci v některých případech nesou velmi tmavozelená vejce.

10.4.2015 07:31

farmarb napsal(a):
Zdravím, my křížíme araukany s maranskami a jejich potomci v některých případech nesou velmi tmavozelená vejce.

Podstatné ale pro tazatele je, jestli araukána s maranskou nebo maransáka s auraukánou.

10.4.2015 13:23
petája

XXX.XXX.96.2

Dobrý den,
kohout - vlašák koroptví, slepička araukana a výsledek?
Kuře - slepička v barvě vlašky, tvarem araukana, nese zelená vejce...

pozn. Chovám jen pro radost, dvorkovou směs...

10.4.2015 18:18
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Díky za reakce, možná to zkusím násadová hmotnost je taky v pořádku, tak proč ty kvočny nevyužít sice jsem dal dvě už na odvykačku, ale stále mám ještě tři, a kdo ví kolik jich ještě přibyde

Přidejte reakci

Přidat smajlík