Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2015 23:18
jajura

XXX.XXX.84.7

Dobrý den, mám otázku na zkušenější. Zajímalo by mě jestli jsou na místě obavy z kuny když zůstanou husy venku přez noc? Oplocení je dobré takže liška se na ně nedostane, ale netuším co kuny nebo lasičky. Troufnou si na husy? Děkuji za reakce J. Š.

20.4.2015 06:25
jenca

XXX.XXX.161.27

Dobrý den,
asi záleží na plemeni češka není o moc větší než rouenská kachna toulouská je rozměrově úplně jinde. Já chovám pomořanky a jsou celý rok volně. Zavírám jen na jaro husu na vejcích a potom husu s housaty. I když mi liška loni vyvraždila kompletně vypásací klec s kuřaty(cca 20ks) umístěnou přímo v husím výběhu, na husy si netroufla(to ale neznamená, že doporučuji mít husy volně, jen píšu svou zkušenost). Když píšete "oplocení" máte patrně na mysli bez stropu, pokud nemáte po horní hraně vedený elektrický ohradník nebo vymyšlený nějaký jiný způsob ochrany, tak obyčejné oplocení lišku v této době(krmení mláďat) rozhodně nezastaví, když bude chtít, plot klidně přeleze. Pokud chováte menší plemeno hus doporučuji rozhodně alespoň do července zavírat.

20.4.2015 15:51
jajura

XXX.XXX.84.7

Děkuji za reakci. Nicméně pořád mi leží v hlavě otázka co kuna a husa?

20.4.2015 22:20
jenca

XXX.XXX.161.32

Dobrý den,
u otázky, co kuna a husa, můžu pouze napsat moji zkušenost. Kolem našeho domu se kuny běžně pohybují(v zimě jde krásně vidět co všechno za noc prošmejdí, přes léto je to zase poznat podle trusu na rozích, krtinách atp., taky je občas odchytím do sklopce) svoje pomořanky mám celý rok venku a žádná škodná si na ně netroufla. Že vaše husy kuna nezakousne vám nikdo nezaručí pokud je necháte na volno je to samozřejmě spojeno s rizikem. Nicméně větší riziko hrozí od lišky.

20.4.2015 23:06
jajura

XXX.XXX.6.0

Děkuji asi to rysknu. Samozřejmě pokud budou husy chodit do husniku budu je na noc zivirat jak pro jejich bezpečí tak pro můj klidný spánek. Z lišky obavy nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík