Orlovka – nemůže se postavit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2015 15:28
rocco

XXX.XXX.212.1

Dobrý den přestalo mi chodit 2 měsíční kuře orlovky normálně s nimi může hýbat žere pije vše ok jenom se nemůže postavit nevíte co s tím děkuji moc za rady.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2015 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

To kuře zlikvidujte-jsou to genetické vady, a žádné léčení nepomůýe, bohužel určitý stupeň degenerace u orlovek se již projevuje.

14.5.2015 09:00
rocco

XXX.XXX.212.1

Taky jsem si to myslel díky.

14.5.2015 19:38
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Bohužial, malokto dovezie nepríbuzných kohútov zo zahraničia, a tak sa potom nie je čo čudovat takymto potomkom. Množitelia používajú brata na sestru, kedže dať za kohúta 25 a viac EUR je pre nich vela.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2015 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Přivézt ze zahraničí "nepříbuzného" kohouta je dnes už jen utopie.Ani v Rusku už tomu nevěří, natož zde.Vždyť v Německu už nic nepříbuzného nemůžeme hledat ani za těch 25 a více EUR. Jen si stále nalháváme, ale zapřemýšlet, jak to vlastně s orlovkami je a situaci skutečně řešit-tak budeme stále dokola tvrdit, že "za plotem" mají nepříbuzné.Nechme těchto rad a raději se pusťme opravdu do chovu-ono totiž nic jiného nezbývá.V Rusku už to vě+dí pár let, ale odtud chovatelé stále myslí, že zrovna tam je to "pravé ořechové" a tak proč by chtivému neprodali když si myslí, že mají něco jiného.Ano, oni mají-ale neprodají a to samé Němci.Jen tady se stále někteří chovatelé domnívají, že "bez práce " a jen nákupem to vyřeší a budou jen rejžovat.Ale přemýšlet, proč ta kuřata jsou taková atd. to už jaksi z toho hlava bolí.

15.5.2015 07:59
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zkuste mu dávat denně kostku cukru přímo do zobáku, můžete přidat i tabletku vápník, hořčík, zinek, co jsou běžně v prodeji pro lidi, nic tím nezkazíte, pokud žere a pije, je na utracení vždy dost času, určitě mu neublížíte.po 14 dnech už by mělo být znát zlepšení.pokud ne, pak teprve utratit.

15.5.2015 21:25
rocco

XXX.XXX.212.1

Zkusím děkuji.

16.5.2015 11:05
mysak

XXX.XXX.54.5

Že by Markovka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2015 13:18

mysak napsal(a):
Že by Markovka?

Těžko.

Není mi jasné, proč je pro některé lidi všechno kulhání drůbeže "markovka". Je tisíc příčin, které jsou více pravděpodobné. A kuřete by se markova choroba neprojevila ve své "klasické" formě, i kdyby jí mělo. Kuřata s markovou chorobou hubnou, mají průjem a umírají vysílením - protože mají plné břicho nádorů.

16.5.2015 18:05
mysak

XXX.XXX.54.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Těžko.

Není mi jasné, proč je pro některé lidi všechno kulhání drůbeže "markovka". Je tisíc příčin, které jsou více pravděpodobné. A kuřete by se markova choroba neprojevila ve své "klasické" formě, i kdyby jí mělo. Kuřata s markovou chorobou hubnou, mají průjem a umírají vysílením - protože mají plné břicho nádorů.

Máte samozřejmě pravdu, ty další příznaky, ale zadavatel neuvedl, jak může tedy po nás chtít odpověď? Markovka není jen vysílení, je to rovnou ochrnutí na nohy.
Napadá mě ještě nedostatek některého z vitamínů, peroza, křivice a pod. Osobně bych postižené kuře utratil a zbytku hejna přidal kyselé mléko, tvaroh a jiné zdroje Ca a taky přístup na slunce a čerstvou trávu. Do pití přidat AD kombinal. Nemá cenu se léčit s nemocným kuřetem. I kdyby se jeho stav, zlepšil už nedožene ostatní zdravé jedince a při stejné spotřebě krmiva už bude stejně slabší. Berte to jako součást brakování.

16.5.2015 21:01

mysak napsal(a):
Máte samozřejmě pravdu, ty další příznaky, ale zadavatel neuvedl, jak může tedy po nás chtít odpověď? Markovka není jen vysílení, je to rovnou ochrnutí na nohy.
Napadá mě ještě nedostatek některého z vitamínů, peroza, křivice a pod. Osobně bych postižené kuře utratil a zbytku hejna přidal kyselé mléko, tvaroh a jiné zdroje Ca a taky přístup na slunce a čerstvou trávu. Do pití přidat AD kombinal. Nemá cenu se léčit s nemocným kuřetem. I kdyby se jeho stav, zlepšil už nedožene ostatní zdravé jedince a při stejné spotřebě krmiva už bude stejně slabší. Berte to jako součást brakování.

Markova choroba se projevuje různě u různých věkových kategorií drůbeže. Ochrnutí na nohy je "typická forma" u pohlavně dospělé drůbeže, když dojde k zánětlivým či nádorovým změnám sedacích nervů. U kuřete se tato forma nevyskytuje, u nich je markova choroba doprovázená vznikem mnohočetných nádorů v břišní dutině. Ano, zvíře, co má břicho plné nádorů může kulhat - zvířata, která mají zvětšenou dutinu tělní mají většinou problémy s pohybem, to se týká i třeba zvířat s výpotkem nebo s tuberkulózou a je to jeden z důvodů, proč je kulhání u drůbeže naprosto nespecifický příznak - ale kuře s markovou chorobou má tunu jiných problémů, kterých si i hloupý chovatel všimne dřív, než kulhání. Takové zvíře prostě celkově neprospívá.

No a příčina kulhání kuřete způsobená chybou ve složení krmné dávky či ve způsobu chovu je imho ta nejčastější.

23.1.2017 15:18
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

NZ 2014 orlovka pestrá, Tříleté slepice, mám i starší, žáden příznak nemoci, kulhání, chrčení atd. Je pravda, že dříve jsem měl problémy u prvních nakoupených orlovek, asi i s degenerací. Podmínky i krmení mám stejné a rok od roku mám slepice i kohouty větší a větší a barevně dokonalejší. A kohouty až tak veliké, že je musím utrácet, protože slepice je nejsou schopny na sobě udržet. Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík