Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2015 18:52
miška z lazu

XXX.XXX.152.199

Prosím pekne, keď vám líška pobije sliepky, tie čo prežijú s minimálnym poranením zabíjate, či sa dajú liečiť? Dnes boli u nás jatky, z 16 sliepok 5 bez zranenia,1 s trochu natrhnutým chrbátom a jedna pocuchaná..ostatné mŕtve alebo odnosené.
Ide mi o tú zranenú - zabiť ju, či skúsiť ranu vyčistiť a liečiť? Asi ma vysmejete, ale mám ich rada, majú všetky mená, hoci to sú "len" nosnice.. Na druhú stranu nechcem aby sa trápila a bojím sa tiež kanibalizmu...
Ďakujem za všetky rady.

filipes

23.6.2015 19:27
filipes

XXX.XXX.159.162

Urci ich treba zabit nech sa netrapia

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2015 21:17

No od filipes bych si žádnou radu k srdci nebral, zkušenosti 0 a na každou podobnou otázku či vlákno pořád stejná inteligentní odpověď.

Pokud jsou slepice kromě povrchových zranění ok, je to možné bez problémů vyléčit.Všechna viditelná zranění zatřít genciánovou violetí, ta slepicím zabrání rány klovat.Já takto vyléčil i roztržené vole, zašil jsem je a potřel genciánkou a do týdne nebyla po ráně ani památka.

24.6.2015 06:24
jenca

XXX.XXX.161.27

Používám fialku stejně jako Jura z olomúzu. Do fialového fleku ostatní slepice opravdu neklovou, což je důležitější než desinfekce. Už sem tak léčil(mimo jiné) slepici se strhlým skalpem a mnoha přerušenými žílami na krku(kůži jsem přetáhl zpátky zatřel a hotovo) - teď nejde poznat která z hejna to byla. Stejně tak lze fialka použít pokud se vyskytne kanibalizmus u kuřat stačí zatřít naklované místo a je klid(samozřejmě je potřeba taky odstranit příčiny - malý prostor, špatná strava,..). Taky s ní desinfikuji rány holubům od jestřába. Nejextrémější případ byl holub, kterému byly vidět v ráně střeva. Mám ho doteď zranění už nelze rozpoznat. Nepodaří se to vždycky, když je zvíře zraněné moc(zlámané nohy nebo poraněné vnitřní orgány), tak ho utratím, ve vlhkém počasí někdy rána zahnisá a je taky nutné zvíře utratit, ale to je vyjímka, čím rychleji vytvoříte suchý strup tím lépe.

24.6.2015 08:47
miška z lazu

XXX.XXX.152.199

Ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová, jednu som musela zabiť, pretože mala nielen otvorenú ranu (hoci malú) ale aj zlomené rebrá pod ňou, druhá sa zatiaľ tvári v pohode. Ešte raz ďakujem.

filipes

27.6.2015 09:49
filipes

XXX.XXX.159.162

A ko viete ze nemam ziadne skusenosti? A preco ma urazate?

filipes

27.6.2015 09:54
filipes

XXX.XXX.159.162

Pan Jura z olmúzu

27.6.2015 18:21

filipes napsal(a):
Pan Jura z olmúzu

Protože radit může jen ten, kdo má nějaké zkušenosti.A Vám evidentně chybí.

filipes

27.6.2015 19:42
filipes

XXX.XXX.159.162

Este raz sa vás pýtam ako vie ze nemam žiadne skusenosti /?

27.6.2015 19:54

Z Vašich příspěvků je to zcela evidentní.

filipes

28.6.2015 07:54
filipes

XXX.XXX.159.162

Myslite si čo chcete

Přidejte reakci

Přidat smajlík