Ahojte mam takový karambol mám kukanu z dvěma misty v jednom sedi kacena čínska a v druhem kvocka nema to dno a kacena ukradla slepce vajicka nechala sem to teda tak kurata by se mely lihnout o čtyři dny driv nez kaceny kdyby je vysedela mam je odebrat nebo ne ma to byt uz příští tyden moc diky za radu.
Já bych je rozhodně odebrala Pokud máte stále ještě kvočnu, tak je dejte pod ní hned a kvočnu dejte i s vejci do bedny někam jinam.
Jinak kachna bude kuřata tahat do vody, i krmení kuřat a kachňat je jiné.
Pokud se budou líhnout kuřata o 4 dny dříve, tak se také nejspíš stane, že kachna po vylíhnutí kuřat s nimy odejde z hnízda a kachňata se nedolíhnou.
Pokud to tak necháte, typněte si co se stane.
a. pižmovka, zabije to, co se vylíhne dříve než za 35 dní
b. pižmovka s kuřaty, která budou potřebovat jíst a pít nevylíhlá vejce opustí.
c. pižmovka to nějak vymyslí a postará se o čilá kuřata, která už na hnízdě nechtějí být a zároveň i doinkubuje svoje vajíčka
Pokud typnete, že “a” je správně. Vraťe slepičí vajíčka kvočně ještě dnes a mezi hnízda dejte nějkou přepážku.
Nepíšu nebreptejte, to bych si nedovolil, ale nebrečte.
Kachna sebrala slepici vajíčka všechna, takže slepice již nekvoká? To je dost podstatná informace, která mění situaci a na víc rozdílná od původního zadání. Kuřata tedy budete muset odebrat. Myslím si ale, že je zabije už při líhnutí.
Napište pak jak to dopadlo.
hana3
napsal(a):
Ahojte mam takový karambol mám kukanu z dvěma misty v jednom sedi kacena čínska a v druhem kvocka nema to dno a kacena ukradla slepce vajicka nechala sem to teda tak kurata by se mely lihnout o čtyři dny driv nez kaceny kdyby je vysedela mam je odebrat nebo ne ma to byt uz příští tyden moc diky za radu.
Dobrý den, já mám kačenu co vyseděla a vodí kuřátka A to by ste koukala jak je brání, ale podle reakcí tady, to je asi výjímka Hlavně at se vám daří v chovu