Dobrý den babička chová slepice ty klasické české červené a má i kohouta.Ten je na ni agresivní a dnes po jeho útoku skončila dokonce v nemocnici.Nechce slepicím kohouta sebrat tak jsem se chtěla zeptat na klidné plemeno.O vlašácích jsem četla že jsou právě agresivní.Současného kohouta chceme co nejdříve odstranit.
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138
Já bych měl mít kohouta ISA Sussex. Je hodný i dobrý hlídač. Myslím si ale, že je to z velké části na tom kolik se mu věnuje času a kohout se směruje k tomu co člověk požaduje.
Kohout začal být přítulný až téměř po roce a bylo mu třeba i ukázat kdo je pán. Párkrát jsem zašel tak daleko, že už mu hrozilo omdlení z přidušení, nebo infarkt z nahánění kdy jsem ho záměrně nechytal a jen naháněl. je hodný na mě i lidi kolem, pokud mu někdo nejde po slepičkách.
Trochu mám problém s pitomci, kteří si myslí že ho mohou lekat, nebo že se mohou kolem něj a slepic pohybovat jak je napadne. Podobný problém mám u hus. lidi jsou dnes prostě hloupí, jinak to nazvat neumím a platí to i pro některé celoživotní chovatele drůbeže.
To byla zmíňka aby bylo jasné, že je třeba se zvířeti opravdu věnovat. když volá o pomoc tak příjdu. S kočkou mi vše trvalo déle, její oddivočení (které obnášelo i její ubližování mi, například při hraní a vztekání) mi trvalo celé dva roky.
Máme kohouta -wyandotka zdrobnělá.Je to velmi trpělivý a milý kohout.Ví, že když "zavolá o pomoc"-jak začne hystericky kdákat-že se přiběhnu podívat, co se děje.Někdy ho vyleká sova na stromě, někdy kolem poletující krahujec(k nim se nedostane) někdy nově příchzí neznámá kočka.Ale vždy příjdu se podívat a uklidnit.A vždy dostane něco dobrého za to, že dobře hlídá.Když se mnou příjdou do ohrady děti, tak se chová rezervovaně a raději vyklidí pole...Když tam příjdu sama, leze mi drze kolem nohou jako ty jeho blbky slepice.Jsou mu teprve dva roky, ale je úžasný.Dokonce se dá pohladit.
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138
Paní Hanka mi se zdrobnělou vyandotkou něco připoměla. Pán co je chová tak má, dle svých slov, roztomilé slepičky. Všechna kuřátka mu už od vylíhnutí jsou zvyklá chodit na ruku, hopsnou na ni a on je pohladí. Je-li mezi nimi kohout kterého si chce nechat, věnuje se mu více.
Má slepičky ale ve voliéře, takže nezná spoustu situací co znám a musím řešit já při volném pohybu slepic. Na zrní, na zavolání mu také příjde, chytit do ruk se také nechá i když je temperamentnější. Komunikuje. Pojímá i velké slepice, z jejich vajec se ale nic nevylíhlo.
hanka s.
napsal(a):
Máme kohouta -wyandotka zdrobnělá.Je to velmi trpělivý a milý kohout.Ví, že když "zavolá o pomoc"-jak začne hystericky kdákat-že se přiběhnu podívat, co se děje.Někdy ho vyleká sova na stromě, někdy kolem poletující krahujec(k nim se nedostane) někdy nově příchzí neznámá kočka.Ale vždy příjdu se podívat a uklidnit.A vždy dostane něco dobrého za to, že dobře hlídá.Když se mnou příjdou do ohrady děti, tak se chová rezervovaně a raději vyklidí pole...Když tam příjdu sama, leze mi drze kolem nohou jako ty jeho blbky slepice.Jsou mu teprve dva roky, ale je úžasný.Dokonce se dá pohladit.
Náš zdr. wyandoťák je pravý opak. už dostal párkrát výchovnou lekci, ale to mu vydrží tak pár dnů a pak jde znova do boje, i když mu nikdo na slípky ani nekoukne.
když už tam náhodou děti jdou nakrmit, dělám jim živou zeď.
je na něm vyloženě vidět, že dneska má útočnou náladu a využije první příležitosti.
není to náš odchov, byl koupený loni jako mladý dospělý na chov, od lidí si držel vždy odstup. což mi nevadilo, ačkoliv se naše drůbež nechává pohladit a krmit z ruky. ale pak mu "ruplo"...no chovat s ním nebudu a zimy se nejspíš nedočká.